Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečių vasara statybose

QUOTE(Giedruolė @ 2011 06 14, 22:45)
alia projektą (rozečių vietos jungtukai, interneto vietos tv vietas) aš supaišiau ir ant popieriaus ir ant sienų, o dabar vyras su uošviu daro... Tai geriau man ten nesirodyti, nes net ir nieko nesakydama varau juos į neviltį biggrin.gif Uošvis automatikas, bet kantrybės ant argumentacijos ir paaiškinimų neturi.
Na pvz paaiškinkit arba patarkit kaip reikia pereiti per slenkstį. Pas mus pamatas apie 10cm virš žvyro, tai kaip tą monolitą kirsti? dabar sumėtė tuos kabelius vamzdyje ir matau kad užsipypinsim kai ateis laikas klot plėvelę ir dėt putplastį... Negi gręžiot tą pamatą žvyro lygyje, kad tilptų tas PVC vamzdis su kabeliu?
Arba nežinau ar gerai (nežinojimas mane graužia) kad pridarė tų skirstomųjų dėžučių  - gal 8 viso... jos tipo užsitinkuos ir nesimatys... Už medžiagas mes nemokam. Ir pametėkit kokių rekomendacijų, kad sujungimai tose skirstymosi dėžutėse būtų amžini, nes su izolkėm jaučiu negerai, tai žodž kaip pakomanduočiau taip ir būtų, bet nežinau komandų biggrin.gif
Į rozetes ateina 2,5mm2, į apšvietimą 1,5m2 tai čia kaip suprantu OK.

Giedruole, pas tave vyrai yra. O aš viena dėl elektros turiu reikalus spręsti verysad.gif Su maniškiu kol kas tik SMS bendraujam -ir ką gali aptarti tokiu bendravimu...
Atsakyti
Giedruole,
siais laikais jokiu skirstomuju dezuciu nieks nebedaro blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Pasirodo daro biggrin.gif
Papildyta:
Jei pačioj pradžioj būčiau pasakius kad nieku gyvu jų nedėkit, tai gal jų būtų ir netsiradę, bet negi kiaušas vštą mokys biggrin.gif Man pasakė - viskas veiks biggrin.gif Va ką reiškia kai savi daro ir negali atleist iš pareigų. Geriau paporinkit kaip su tom SD geriau pasielgti, kad užtinkavus nereiktų po to krapštyt to tinko kai dūmyt pradės...
O tai kaip šiais laikais daro? nuo įvadinės dėžutės per automatukus į kiekvieną tašką veda ar žiedais nuo automatuko pajungia po kelis taškus.
Papildyta:
ai ir dar šianakt susapnavau,kad paskutinis vonios planas man netinka, o jau viskas praštrabuota šviestuvėliams ir rozetėms biggrin.gif tai bandysiu įkelt situacijos planą šiandien, gal kas geresnių minčių pametėsit.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 06 15, 08:21)
Papildyta:
Jei pačioj pradžioj būčiau pasakius kad nieku gyvu jų nedėkit, tai gal jų būtų ir netsiradę, bet negi kiaušas vštą mokys biggrin.gif Man pasakė - viskas veiks biggrin.gif Va ką reiškia kai savi daro ir negali atleist iš pareigų. Geriau paporinkit kaip su tom SD geriau pasielgti, kad užtinkavus nereiktų po to krapštyt to tinko kai dūmyt pradės...
O tai kaip šiais laikais daro? nuo įvadinės dėžutės per automatukus į kiekvieną tašką veda ar žiedais nuo automatuko pajungia po kelis taškus.

zinau, kad savi visad kokia nesamone padaro doh.gif man taip su grindim gavos lotuliukas.gif

o siaip tam ir daromi projektai, kad matytum, kur kiek laido reikes ir vedamas tiesiai nuo automatuko 4u.gif jungimas tik is bedos rolleyes.gif arba jei nuo vieno jungtuko keletas lempu, tada irgi jungia 4u.gif
ir siaip pas mus tik prastrabavo ir sudejo laidus, jokiu vamzdziu.. vamzdziai tik lauke zemese 4u.gif

sia savaite sudes trinkas, uzbaigs grindis, liks tik paskutinis perdazymas ir jau lauksim baldu baldeliu, kurie dar ne visi uzsakyti lotuliukas.gif o as kaip tycia su mazuoju ligoninej ir viso idomumo nematau ir dirbt baldu atsiradimo labui negaliu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jepsius: 15 birželio 2011 - 07:28
QUOTE(Giedruolė @ 2011 06 15, 08:23)
Papildyta:

Mums projektą darė atestuota įmonė, elektrikas darė pagal projektą. Iš dėžutės vienu laidu jungta po kelis taškus, elektrikas "komutavo" prietaisų dėžutėse.
Kaip patikimai sujungti komutavimo dėžutėje neįsivaizduoju. Pas mus senam name yra vienoje vietoje laidai nepaskaičiuoti - tai nuolat svyla, joks sujungimo būdas nelaiko. Bet ten ir padaryta pagal senus standartus - komutavimo dėžutės yra dengtos dangteliais ir prie jų gali prieiti. Pabandyk omnitel.news'uose building grupėje paklausti, kaip dabar daro - ten kartais vienas kitas elektros projektuotojas ir instaliuotojas pasisako.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 15 birželio 2011 - 07:50
Tai komutavimo ir yra paskirstymo? Iki SD atvestas kaip supratau dar didesnis laidas nei 2,5mm2, tai spėju neturėtų kaisti.
vamzdžiuose pas mus nes dabar klojam ant žvyro grindimis. Pakylant iki taško štrabuose - vamzdžių nėra.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 06 15, 09:27)
vamzdžiuose pas mus nes dabar klojam ant žvyro grindimis. Pakylant iki taško štrabuose - vamzdžių nėra.

supratau mirksiukas.gif tik pas mus grindyse nieko nevedziojo visai g.gif
Atsakyti
gal kas zinot uzuolaidas kur egrai pigiai graziai ir t.t. ? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 06 15, 00:18)
Giedruole, pas tave vyrai yra. O aš viena dėl elektros turiu reikalus spręsti  verysad.gif Su maniškiu kol kas tik SMS bendraujam -ir ką gali aptarti tokiu bendravimu...

Nu jo sunku, bet kaip supranti su savos srities specais paprasčiau pasitarti smile.gif

Va bandau įkelti vonios du variantus. elektrai paruošta pagal pirmą.
antras plane neblogai žiūrisi, bet kai iš priekio pažiūrėjus visi elmentai skirtingų aukščių - netvarka. WC ir bidė planuoju pastatomus. antru variantu tvarkingiau atrodytų pakabinami. pirmam bar galima įkomponuoti spintą. Atskiro dušo atsisakom šioje patalpoje.
[attachmentid=213900]
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 06 15, 13:20)
Nu jo sunku, bet kaip supranti su savos srities specais paprasčiau pasitarti smile.gif

Va bandau įkelti vonios du variantus. elektrai paruošta pagal pirmą.
antras plane neblogai žiūrisi, bet kai iš priekio pažiūrėjus visi elmentai skirtingų aukščių - netvarka. WC ir bidė planuoju pastatomus. antru variantu tvarkingiau atrodytų pakabinami. pirmam bar galima įkomponuoti spintą. Atskiro dušo atsisakom šioje patalpoje.
[attachmentid=213900]

Man antras variantas tikrai daug geriau!!!

As tik sukeisciau tualetus su kriaukle vietomis, kad pasisoji nusiplauni rankas ir iseini, o kad nereiktu grizt atgal... ax.gif
Atsakyti
Bet vat tas aukščių skirtumas man nepatinka, kai bandau realiai viską įsivaizduoti.
Papildyta:
trys variantai
[attachmentid=213903]
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 06 15, 15:33)
trys variantai

as imciau 2 ir nekeisciau vietom tikrai, nes jei vienas netycia vonioj maudos, kitas salia kakoja doh.gif lotuliukas.gif wc lai buna kampe, gaila, kad tik pries duris jis, bet lekt toli nereiks jei ekstrinis lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(jepsius @ 2011 06 15, 16:00)
as imciau  2 ir nekeisciau vietom tikrai, nes jei vienas netycia vonioj maudos, kitas salia kakoja  doh.gif  lotuliukas.gif wc lai buna kampe, gaila, kad tik pries duris jis, bet lekt toli nereiks jei ekstrinis  lotuliukas.gif

nors ne, imciau 1var tik bide su wc vietom sukeisciau biggrin.gif
Atsakyti