Pasėjau garstyčias,o iki kokio aukščio man jas auginti,ar paskui sukasti žemę su jom,t.y apversti žiemai kad supūtų?
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 08 08, 09:37)
Kai pasibaigia aguročiai, nukasamos bulvės, ar paliekat lysvėse tuos storus lapus su kotais, ar geriau nešt į kompostą?
Aguročių lapus užkloju ant žemės. Šiemet bulvių stagarus taip pat palikau.
Papildyta:
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 08 08, 19:45)
Pasėjau garstyčias,o iki kokio aukščio man jas auginti,ar paskui sukasti žemę su jom,t.y apversti žiemai kad supūtų?
prieš žydėjimą reikia nupjauti arba išrauti.
QUOTE(diasaja @ 2011 08 08, 20:14)
O jei palikti žydėti?
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 08 08, 20:36)
O jei palikti žydėti?
kitais metais visas daržas bus geltonas

[quote=diasaja,2011 08 08, 20:14]
Aguročių lapus užkloju ant žemės. Šiemet bulvių stagarus taip pat palikau.
Papildyta:
Sveikutės gamtininkės, iškilo klausimėlis- atsitiko taip, kad peraugo mano cukinijos, nu jau baisiausiai didelės
- nebežinau kur dėti. Lapus ir stagarus , tai viskas aišku, paliksiu darže, tačiau kur dėti tuos "milžinus" ?
Gyvulių neturiu, o ir savo dideliame darže dirbu viena, tai kažkur pačiai vežti ar nešti, kažkaip tai nesinori. Gal ką patarsite, o gal kam reikia? Esu iš Alytaus- mokėti tikrai nereikės
. Tik nusiskinti.
Aguročių lapus užkloju ant žemės. Šiemet bulvių stagarus taip pat palikau.
Papildyta:


Gyvulių neturiu, o ir savo dideliame darže dirbu viena, tai kažkur pačiai vežti ar nešti, kažkaip tai nesinori. Gal ką patarsite, o gal kam reikia? Esu iš Alytaus- mokėti tikrai nereikės

[quote=japoniuke1,2011 08 08, 21:39]
[quote=diasaja,2011 08 08, 20:14]
Aguročių lapus užkloju ant žemės. Šiemet bulvių stagarus taip pat palikau.
Papildyta:
Sveikutės gamtininkės, iškilo klausimėlis- atsitiko taip, kad peraugo mano cukinijos, nu jau baisiausiai didelės
- nebežinau kur dėti. Lapus ir stagarus , tai viskas aišku, paliksiu darže, tačiau kur dėti tuos "milžinus" ?
Gyvulių neturiu, o ir savo dideliame darže dirbu viena, tai kažkur pačiai vežti ar nešti, kažkaip tai nesinori. Gal ką patarsite, o gal kam reikia? Esu iš Alytaus- mokėti tikrai nereikės
. Tik nusiskinti.
[/quote]
darykit žiemai cukiniją su cibuliais...ir skanu ir naudinga...būtumėt Šakiuose paimčiau tikrai....nes pas mane trūkuma šiemet...
Receptas čia...
2.5 kg. cukinijos
5 dideli svogūnai
1 š. kario
1.5 st.cukraus
3 š. druskos
1 st. acto
1 st. vandens
jei cukinijos didelės išpjauti sėklas nulupti jei kieta žievė cukiniją ir ją supjaustyti juostelėmis, sudėti visus prieskonius, cibulius irgi supjaustyti juostelėmis ir palikti 12 val. viską gerai išmaišius...Ant rytojaus kaitinti kol svogūnas minkštas bet traškus būna ir į stiklainius sudėt, užsukt dangtelius ir apversti stiklainius, laikyti kol atvės, paskui į rūsį...Skanaus...
[quote=diasaja,2011 08 08, 20:14]
Aguročių lapus užkloju ant žemės. Šiemet bulvių stagarus taip pat palikau.
Papildyta:


Gyvulių neturiu, o ir savo dideliame darže dirbu viena, tai kažkur pačiai vežti ar nešti, kažkaip tai nesinori. Gal ką patarsite, o gal kam reikia? Esu iš Alytaus- mokėti tikrai nereikės

[/quote]
darykit žiemai cukiniją su cibuliais...ir skanu ir naudinga...būtumėt Šakiuose paimčiau tikrai....nes pas mane trūkuma šiemet...
Receptas čia...
2.5 kg. cukinijos
5 dideli svogūnai
1 š. kario
1.5 st.cukraus
3 š. druskos
1 st. acto
1 st. vandens
jei cukinijos didelės išpjauti sėklas nulupti jei kieta žievė cukiniją ir ją supjaustyti juostelėmis, sudėti visus prieskonius, cibulius irgi supjaustyti juostelėmis ir palikti 12 val. viską gerai išmaišius...Ant rytojaus kaitinti kol svogūnas minkštas bet traškus būna ir į stiklainius sudėt, užsukt dangtelius ir apversti stiklainius, laikyti kol atvės, paskui į rūsį...Skanaus...
[quote=japoniuke1,2011 08 08, 21:39]
[quote=diasaja,2011 08 08, 20:14]
Aguročių lapus užkloju ant žemės. Šiemet bulvių stagarus taip pat palikau.
Papildyta:
Sveikutės gamtininkės, iškilo klausimėlis- atsitiko taip, kad peraugo mano cukinijos, nu jau baisiausiai didelės
- nebežinau kur dėti. Lapus ir stagarus , tai viskas aišku, paliksiu darže, tačiau kur dėti tuos "milžinus" ?
Gyvulių neturiu, o ir savo dideliame darže dirbu viena, tai kažkur pačiai vežti ar nešti, kažkaip tai nesinori. Gal ką patarsite, o gal kam reikia? Esu iš Alytaus- mokėti tikrai nereikės
. Tik nusiskinti.
[/quote]
Nu tu jėtau, geras daiktas vėjais eina
O tu jas riekelėm pjaustyk (arba kirviu sukapok
), sėklas išimk, skūrą nulupk, kas liks -kubeliais pjaustyk ir į kamerą
Žiemą sriuboms ir troškiniams bus kaip padovanotos
[quote=diasaja,2011 08 08, 20:14]
Aguročių lapus užkloju ant žemės. Šiemet bulvių stagarus taip pat palikau.
Papildyta:


Gyvulių neturiu, o ir savo dideliame darže dirbu viena, tai kažkur pačiai vežti ar nešti, kažkaip tai nesinori. Gal ką patarsite, o gal kam reikia? Esu iš Alytaus- mokėti tikrai nereikės

[/quote]
Nu tu jėtau, geras daiktas vėjais eina




QUOTE(japoniuke1 @ 2011 08 08, 20:39)


Gyvulių neturiu, o ir savo dideliame darže dirbu viena, tai kažkur pačiai vežti ar nešti, kažkaip tai nesinori. Gal ką patarsite, o gal kam reikia? Esu iš Alytaus- mokėti tikrai nereikės

aš tai pjaustau kubeliais,apverdu sirupėlyje,dedu citrina arba apelsina ir dar truputi paverdu, košytė super.bet aišku jei labai daug, tai yra temelė kur daržoves parduoda, tai jei jūs dar atiduodat, tai tikrai išneš

QUOTE(diasaja @ 2011 08 08, 20:50)
Bus daug mulčiaus



......

QUOTE(japoniuke1 @ 2011 08 08, 23:10)


......

iš moliūgo galima pagal tą patį receptą irgi daryt skaniai gaunasi...ech kodėl jūs taip toli gyvenat, prigriebčiau...