QUOTE(pusele30 @ 2011 07 31, 13:09)
Gal galėtum receptuką tų skanių agurkų? Aš pernai gal pagal kokius 6 receptus dariau, bet nepasakyčiau, kad skanu buvo

Turiu savo tokį seną, tai turbūt geriausias bus, skanūs agurkai gaunasi.
Nieko ypatingo, bet šeimyna sakė, kad skanu ir agurkai gavosi traškūs.
Išplaunu stiklainius, verdančiu vandeniu nuplikau užsukamus dangtelius. Į stiklainius įdedu įvairių lapų: juodųjų serbentų, vyšnių, krienų, vynuogių. Įdedu krapų, česnakų, kvapniųjų pipirų, jei turiu, po šaukštą agurkų marinavimui skirto mišinio. Į litrinį stiklainį įpilu 1 arbat. šaukšt. druskos, 2 arbat. šaukšt. cukraus ir 50 g acto. taip pasiruošiu visus stiklainius. (Aišku, jei stiklainiai didesni, visko reikia daugiau)
Tada puode užvirinu vandenį ir sudedu agurkus. Juos palaikau kažkur apie 2 min, pakeičia šiek tiek spalvą. Išimu ir sudedu į stiklainius. Daugiau telpa į stiklainį jų, nes jie tampa lankstesni.
Tada užvirinu arbatinuke vandenį ir užpilu juo stiklainyje esančius agurkus, tuoj pat užsuku. Apverčiu, šiltai uždengiu ir laikau parą.
Skanaus
Papildyta:
QUOTE(Vilsonyte @ 2011 07 31, 14:55)
Jei jau apie marinavimus prakalbot tai aš agurkus marinuoju pagal labai skanų receptą. O dedu štai ką: 1 litrui vandens dedu 1 stiklinę cukraus, 1 stiklinę acto ir 1 šaukštą druskos. Ir tris kartus šildau tą vandenį. Ir aišku dar agurkų prieskonius į stiklainių dugną. O skonis tai SUPER

Siūlyčiau pabandyti

Nenusivilsit
Man tai daugoka acto- vienam litrui -stiklinė