Nu nelinksma šita diagnozė, bet kad niekada nė neįtariau, kad turiu ir auginuosi didelę riebią cistą, nors dalį endo simtomų jaučiau, bet kažkaip net nepagalvojau, kad taip gali būti. O bėdos prasidėjo po vestuvių, kai pradėjom vaikučius planuot, nes ciklas išsiderino, mm dingo... 2010 m. pavasarį diagnozė: nevaisingumas ir PKS. Gyvenam toliau, vestuvių metinių proga atsiranda mano mm ir gana reguliarios, jau džiaugiuosi ir stengiamės prisišaukt gandrus. Nesėkmingai... 2011 06 10 prasiseda žiaurūs pilvo skausmai, vyras išveža į KMUK priimamąjį. Įtaria apendicitą, bet echo jo nerodo. Palaiko parą ir vis dėlto nusprendžia daryt laparoskopiją, ieškot kame problemos. Randa trūkusią endo cistą priaugusią prie gimdos, kiaušintakio ir kitur. Cistą išpjauna, atidalina ir uždegina sąaugas bei išplauna pilvą... Paleido iš ligoninės penktadienį su minus 3 kg, be cistos ir plius keliais papuošimais: didele mėlyne ant rankos, pliusiuku, geležinkeliuku ir mėnuliuku ant pilvo

Kaip dabar suprantu, niekas man neįtarė endo dėl jauno amžiaus (25 metai man).
Šiaip labai didelio šoko šita diagnozė nesukėlė, net sakyčiau apsidžiaugiau, nes po operacijos praėjus vos dešimčiai dienų jau jaučiu pagerėjimą: cista buvo tokia didelė, kad spaudė viską dubens srity, buvo sunku nueit rimto reikalo į wc, vis skaudėdavo pilvo apačią, o per mm iš lovos dėl skausmo nesikeldavau... Be to pagaliau aišku, kodėl net ir vykstant O niekaip nepavykdavo

, nors PRG geras.