Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 10, 13:47)
[size=1][/size]

Papildyta:

jeigu jusu vyro menesines pajamos nepastovios - suma kintanti, tai jums kaip suprantu skaiciuoja is vieno menesio pajamu.
bet dabar ziuriu jusu vyrui alga ismoka kas du menesiai? tai jei esate 3 nariu seima - uz menesi, kuri negaunate algos turi moketi 90% nuo 1050lt (t.y.945lt), o uz menesi , kuri gaunate alga is (1050lt - (297,4+343=640,4lt)) * 90% = 409,6 * 0,9 = 368,64lt plius jei sumokejot isiskolinima uz alimentus uz praita menesi 368,64 + 134,6 = 503,24lt
tai turetumet gauti apie 500lt jei ko nepraleidau.

Nieko nesuprantu. Socialiniam gavau is duomenu bazes israsa. Tai man uz geguze paskaiciuota 489.78 lt. Skaiciuoju, skaiciuoju ir niekaip nesuprantu kaip jie apskaiciavo. Uz 06. men- 636.30 (nes vyro alga 343 buvo), taip pat ir uz 7 men, bet 7 men, pervedem papildomai uz vaiko islaikyma 82 litus. Reiskia nepaskaiciavo ka patys pervedinejome, kam tada pilna suma pervedineti alimentu? Reiskia vaiko mamai tai i pajamas eina, o vyrui tai tegu moka, moka, ir moka...Tegu tik is darbovietes ir atskaito, tik minusas mums.
Gal socialiniam gali duoti koki israsa, kur atlikti skaiciavimai yra?
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 08 12, 11:23)
Nieko nesuprantu. Socialiniam gavau is duomenu bazes israsa. Tai man uz geguze paskaiciuota 489.78 lt. Skaiciuoju, skaiciuoju ir niekaip nesuprantu kaip jie apskaiciavo. Uz 06. men- 636.30 (nes vyro alga 343 buvo), taip pat ir uz 7 men, bet 7 men, pervedem papildomai uz vaiko islaikyma 82 litus. Reiskia nepaskaiciavo ka patys pervedinejome, kam tada pilna suma pervedineti alimentu? Reiskia vaiko mamai tai i pajamas eina, o vyrui tai tegu moka, moka, ir moka...Tegu tik is darbovietes ir atskaito, tik minusas mums.
Gal socialiniam gali duoti koki israsa, kur atlikti  skaiciavimai yra?

turi nuskaiciuoti visa suma, kuria jus mokate alimentams (tiek ta kur darbe nuskaiciuoja, tiek kur patys pervedate) nes pervesti pinigeliai jai isiskaiciuoja i pajamas, o jums nusiskaiciuoja. jei kyla kazkokiu itarimu, kad negerai paskaiciavo- eikite i socialini ir netylekite, tegul perskaiciuoja, o jei reikia ir banko israsus nuneskite, kur mokate papildomai (tik darydami pavedima vadinkite ne papildymas koks nors ar uz vaika, o konkreciai alimentai).
na o uz 6 menesi - tai matosi, kad neisminusavo alimentu, kuriuos mokate tiesiogiai
(1050-343)*0.9=636.3 o turejo buti (1050-(343-82))*0.9=710.1

kartais ten darbuotojos ne is blogos valios suklysta, tiesiog nepagalvoja, buna issiblaskiusios, pervargusios ir t.t. manau nueikite graziuoju ir kartu paskaiciuokit ir viskas susitvarkys. paskykit, pagal mano skaiciavimus turetu buti taip- pakiskit paskaiciuota lapeli- tegul atsivercia dokumentus ir pasitikslina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 12 rugpjūčio 2011 - 10:54
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 12, 11:43)
turi nuskaiciuoti visa suma, kuria jus mokate alimentams (tiek ta kur darbe nuskaiciuoja, tiek kur patys pervedate) nes pervesti pinigeliai jai isiskaiciuoja i pajamas, o jums nusiskaiciuoja. jei kyla kazkokiu itarimu, kad negerai paskaiciavo- eikite i socialini ir netylekite, tegul perskaiciuoja, o jei reikia ir banko israsus nuneskite, kur  mokate papildomai (tik darydami pavedima vadinkite ne papildymas koks nors ar uz vaika, o konkreciai alimentai)

tai viska buvau nunesusi i seniunija, ten darbotuoja net nenorejo priimti, sako jus cia patys pervedinejote, tai cia jusu reikalas. Tada as sakau, kai is darbovietes atskaito, tai minusuoja, tada paeme taip nenoriai. Is socialinio paskui skambino, klause, kokius cia pinigus mokame, nes turi sprendima kad 350 lt. As pasakiau kad siemet po indeksacijos 432 lt. As paaiskinau, bet nieko nepasake, ar skaiciuos ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 12 rugpjūčio 2011 - 10:59
QUOTE(slavlanta @ 2011 08 12, 11:48)
tai viska buvau nunesusi, is socialinio paskui skambino, klause, kokius cia pinigus mokame, nes turi sprendima kad 350 lt. As pasakiau kad siemet po indeksacijos 432 lt. As paaiskinau, bet nieko nepasake, ar skaiciuos ar ne.

privalo nuskaiciuoti ir papildomai mokamus, nes jus juk nesuinteresuota, kad buvusi paduotu anstoliams jusu nauja seima ir isieskotu vien del to, kad soc. darbuotoja istatymu neskaito. juk jus nei kazka slepiat nei ka, tegul skambinasi auksciau ir klausia, kaip elgtis, o ne burbuliuoja uz ka cia damokat...
o jums neina pasidaryti, kad is darbo nuskaiciuotu daugiau ir nereiketu papildomai damoketi? ar cia jau per anstolius kokius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 12 rugpjūčio 2011 - 10:58
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 12, 11:56)
privalo nuskaiciuoti ir papildomai mokamus, nes jus juk nesuinteresuota, kad buvusi paduotu anstoliams jusu nauja seima ir isieskotu vien del to, kad soc. darbuotoja istatymu neskaito. juk jus nei kazka slepiat nei ka, tegul skambinasi auksciau ir klausia, kaip elgtis, o ne burbuliuoja uz ka cia damokat...
o jums neina pasidaryti, kad is darbo nuskaiciuotu daugiau ir nereiketu papildomai damoketi? ar cia jau per anstolius kokius?

cia per anstolius 50 proc nuo minimumo atskaito...
O tai cia tiesiai i socialini vaziuoti, ar i savo seniunija eiti?
Dar vistiek pinigu nepervede, turbut uz 3 men perves iskarto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 12 rugpjūčio 2011 - 11:07
QUOTE(slavlanta @ 2011 08 12, 12:02)
cia per anstolius 50 proc nuo minimumo atskaito...
O tai cia tiesiai i socialini vaziuoti, ar i savo seniunija eiti?
Dar vistiek pinigu nepervede, turbut uz 3 men perves iskarto.

eikite ten kur pristatete dokumentus. o ten - jei jos pacios neskaiciuoja - nusius tiesiogiai pas tas kurios skaiciuoja... yra man teke eiti pas kita moteri ir stoveti atsistojus ir laukti kol paskaiciuos, ziurejo kaip i nesveika... kuri del keliu litu akis isdraskytu.. doh.gif
bet ka daryt, kai skaiciuoja ne mano naudai... ir eini zmogus ieskot teisybes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 12 rugpjūčio 2011 - 11:23
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 12, 11:07)
cia jus visiskai teisi, pacios turim ismanyt, nes ant lekstutes niekas nepaduos, pamenu daug kovojom, kol iaiskinom kaikuriose savivaldybese, kad uz pirmus 2 naujagimio menesius po 97lt priklauso visoms.... drasinom mamas, kad nenukabintu ranku, tas pats ir su birzoje statuso pakeitimu (kur isregistruoja ir vel is naujo priregistruoja) - kas nesigincijo- tas pasalpos neteko, kas stovejo uz save- ir toliau gaudinejo....
na zodziu kantrybes.... o jei apie teva ka klausineja, tai sakyk nera ka paduot i teisma, nezinau nei kur gyvena, nei akiu rodo, nei vaikus lanko, nei pinigu moka -cia ne ju reikalas, ka gauni ka negauni.... sakyciau ner uz ka paduot i teisma.... nes ir advokatas kainuoja (kol nesi socialiai remtinas - jei butum, tai ir advokata nemokama gali pasiimti ir uz teisma moket nereiktu)..

p.s. gal yra mamyciu neprisiteisusiu alimentu ir gaunanciu tik uz vaikus? kazkuri pamenu del stipendijos kazka klausinejo (berods vesta:6)..

as neprisiteisus alimentu ir gaunu tik uz vaika ax.gif o ka? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa___ @ 2011 08 12, 12:26)
as neprisiteisus alimentu ir gaunu tik uz vaika ax.gif  o ka? ax.gif

kaip tik ieskojom tokios mamytes, kokius dokumentus reikia pristatyti ir ka jums sako del vaiko tevo? ar jo pajamas rodote? ar rodote tai ka jis jums moka ar nieko nemoka ir socialiniui neidomu?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 12, 12:23)
eikite ten kur pristatete dokumentus. o ten - jei jos pacios neskaiciuoja - nusius tiesiogiai pas tas kurios skaiciuoja... yra man teke eiti pas kita moteri ir stoveti atsistojus ir laukti kol paskaiciuos, ziurejo kaip i nesveika... kuri del keliu litu akis isdraskytu.. doh.gif
bet ka daryt, kai skaiciuoja ne mano naudai... ir eini zmogus ieskot teisybes

Aciu Jums. Bandysiu, kai tik gausiu pinigelius. Nes kazkaip abidna. Verciames kaip galime, o cia ir pinigus kurie priklauso neduoda.
Ach, greiciau kad ivyktu teismas del mazinimo, gal sumazins kazkiek. Cia as siaip...nes labai jau skaudi tema visom yra. Ir kas gauna alimentus, ir kas moka...
Atsakyti
as neprisiteisusi alimentu,bet gaunu uz vaikus tik po 315lt,o uz save negaunu,bet is manes nereikalauja kad prisiteisciau alimentus
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 12, 12:33)
kaip tik ieskojom tokios mamytes, kokius dokumentus reikia pristatyti ir ka jums sako del vaiko tevo? ar jo pajamas rodote? ar rodote tai ka jis jums moka ar nieko nemoka ir socialiniui neidomu?

reikia pristatyti vaiku gimimo liudijimus ir deklaracija kur visi deklaruoti,na ir savo pasa o toliau jos ten viska sutvarko,o socialini parasiau kad jokiu alimentu negaunu ir viskas
Atsakyti
As taippat prisidedu prie sveikinimu drinks_cheers.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

As alimentu buvau neprisiteisus ir gaudavau uz vaika soc. Kokius dokus jau parase.Bet pries menesi susitvarkem del alimentu ir dabar soc gaunu uz vaika 157 lt (si men pirma karta tiek gavau).Paskambinau klausti,tai tiksliai nepaaiskino.Tik pasake jus is birzos gaunat ir va dabar alimentai prie pajamu ir pan.As ju negaunu ir negausiu,nes vt neturi glimybes moket,bet..O jei noriu sau gauti soc,tai reikia i anstoli,o tada i vif,na ir soc vel.Tik dabar neaisku ar birza man mokes,nors as joje ir stovesiu,bet studijuosiu istestiniam..Tik nesuprantu,kaip soc paskaiciavo,man si suma niekaip nesigauna,tai reiks jiem parasyti..

Kitos mamytes rase,jog gauna stipendija,tai tikiuos ir man susitvarkys,bus didele pagalba,nes kol susitvarkysiu su vif,daug laiko praeis,o del stipendijos yra datu apribojimai. O velnias doh.gif supainiojau datas,tik nuo 2012 galioti prades,tai kazin kaip cia siemet reiks pasielgti.

http://www.mzinios.l...os_pajamas.html
Papildyta:
Sakykit,o kaip del darzelio..jei stoviu db,mokaus neakivaizdiniam ir vaikas iseina i darzeli,tai viskas ok kaip suprantu? doh.gif blush2.gif
Papildyta:
Bet vistiek manau zinia gera,kad ir nuo 2012 rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vesta:6 @ 2011 08 12, 13:49)
As taippat prisidedu prie sveikinimu  drinks_cheers.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

As alimentu buvau neprisiteisus ir gaudavau uz vaika soc. Kokius dokus jau parase.Bet pries menesi susitvarkem del alimentu ir dabar soc gaunu uz vaika 157 lt (si men pirma karta tiek gavau).Paskambinau klausti,tai tiksliai nepaaiskino.Tik pasake jus is birzos gaunat ir va dabar alimentai prie pajamu ir pan.As ju negaunu ir negausiu,nes vt neturi glimybes moket,bet..O jei noriu sau gauti soc,tai reikia i anstoli,o tada i vif,na ir soc vel.Tik dabar neaisku ar birza man mokes,nors as joje ir stovesiu,bet studijuosiu istestiniam..Tik nesuprantu,kaip soc paskaiciavo,man si suma niekaip nesigauna,tai reiks jiem parasyti..

Kitos mamytes rase,jog gauna stipendija,tai tikiuos ir man susitvarkys,bus didele pagalba,nes kol susitvarkysiu su vif,daug laiko praeis,o del stipendijos yra datu apribojimai. O velnias doh.gif supainiojau datas,tik nuo 2012 galioti prades,tai kazin kaip cia siemet reiks pasielgti.
http://www.mzinios.l...os_pajamas.html
Papildyta:
Sakykit,o kaip del darzelio..jei stoviu db,mokaus neakivaizdiniam ir vaikas iseina i darzeli,tai viskas ok kaip suprantu? doh.gif  blush2.gif
Papildyta:
Bet vistiek manau zinia gera,kad ir nuo 2012 rolleyes.gif  4u.gif

jeigu tevas nemoka kreipkites i VIF,mokes jums 195 lt.ir tada galesit ir sau soc.pasalpos prasit,turiu omeny kad skaiciuotu ant visu.
Atsakyti