Įkraunama...
Įkraunama...

Atsidaręs gimdos kaklelis nėštumo metu

QUOTE(viktepikte @ 2008 10 30, 09:18)
Sveikos visos  smile.gif
pasirodo, ir aš ta problemėlę turiu.. tik man dar niekas neatsiverę, o gimdos kaklelis sutrumpejęs ant ribos..
kaip man gydytojas aiškino, tai gimdos kaklelis gali trumpėti dėl jo nepakankamumo (fiziologinė savybė), arba infekcijos.. kadangi infekcijos man nerado, tai nusprendė, jog yra gimdos kaklelio nepakankamumas. kiek supratau, tai reiškia, kad ir be sąrėmių jis bet kada gali atsiverti, ir as nieko nejusiu (nes iki šiol nieko ir nejutau). rekomendavo būtinai nešioti nėščiosios diržą, kad padėtų išlaikyti vaikelio svorį, gerti magnį (nuo 36 savaitės jis nebegeremas), nepervargti.. o šiaip dienos režimas gali būti toks pats, tik krosų nebėgioti..  4u.gif
gimdos kaklelio apsiuvismas turėtų padėti.. bet kiek girdėjau - ne visada ir padeda..

O man dar gydytoja viena patare stengtis nesedeti, kad gimda su vaikeliu ir visa kuo nespaustu i gimdos kakleli; pasivaikshcioti eiti tik savo malonumui ir ne daugiau.
Atsakyti
Mano buvo apie 28sav atsidaręs 1,5cm ir suminkštėjęs, gydytoja dar ir išmėsinėjo ten kuloką sugrūdus, bjaurybė atgrubnagė bash.gif
Po to nešiojau diržą iki galo ax.gif
Atsakyti
na vas kaip faina jau pratempiau 5 savaites su trupuciu,na tikiuosi dar pora savaiciu pratempt ir uzteks smile.gif
nors siuo metu kaip gine sako ziurek kad jau ir krapstyti nereiktu,nes kaklelis labai gerai atrodo,vat kokius stebuklus padaro nesciosios dirzas smile.gif
Atsakyti
Labutis visoms. Neseniai gryzau is Antakalnio ligonines. Stebejo gimdos kakleli. Tai kai klausiau daktares del gimdos kaklelio nepakankamumo, tai jinai sake, kad jei atsidarineja gimdos kaklelis, nieko nesijaucia, ypac, jei pries tai nesusitraukineja gimda. Nes, jei priezastis silpnas gimdos kaklelis, tai jis atsidaro be jokiu gimdos susitraukinejimu. Dar klausiau apie zieda, tai sake, kad yra toks dalykas ir Lietuvoje, bet jis dazniausiai dedamas, kai jau ne pirmas nestumas ir del to gimdos kaklelis jau silpnesnis, nebelaiko taip gerai svorio.
O perisimo operacija daroma iki 24 savaites. Galvojau, kad darys, bet del to, kad tuo metu viskas buvo gerai nieko neliete, kad atvirksciai nepakenkti.
Tai ka, nusipirkau nesciosios dirza, stengiuosi kuo daugiau guleti ir nusipirkau Diasporalio, kad gimda nesusitraukinetu, o tai truputi pradeda vis dazniau tai daryti.
Sia savaite, kaip tik sukaks 24 savaites, tai gulineju ir tempiu savaite po savaites ir kas 10 dienu vaziuoju pas daktare daryti echoskopijos.
Atsakyti
Sveikos,

pas mane irgi gimdos kaklelis po truputi gresmingai trumpeja, tai daktaras liepe magni gerti ir kuo daugiau vertikalioje padetyje buti..vaikscioti kuo maziau, nes vaiskciojant vaikelis spaudzia gimdos kakleli ir skatina ji trumpeti...taip pat ir sedeti patare kuo maziau - geriausia guleti arba pusiau gulint sedeti...tai ir laikausi rekomendaciju, nes mums dabar 34 sav. bet dar bent iki 37 sav. noretusi pratempti, nes kaip daktaras sako niekur kitur leliui nebus taip gerai, kap pas mama pilvelyje... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labas busimos ir esamos mamytes. Tik dabar atradau sia tema, nors informacijos bandziau seniai ieskoti.
Man itare, kad trumpeja kaklelis kai buvau 16 sav., bet padare skena 17 sav. nieko blogo nepamate. Tad 20 sav. dare vel skena gimdos kaklelio (moteriske tuomet dare), tai ji pamatekad kaklelio ilgis normalus 3.5cm, bet tik 1,5 cm uzsidare. Tad daktaras pasiule du variantus: kas savaite daryti skena gimdos kaklelio arba siutis. Si ta jau buvau pasiskaiciusi - tad nusprendziau siutis. Procedura padare 20 sav + 4d. Lapkricio 20d. Procedura sunki. 12 val prasidejo procedura, o baigesi 12.30val. ir is lovos pirma karta pakilau tik apie 6 val vakaro. Labai dideli skausmai kankino nugaroje pirma nakti: nes i nugara vaistai leidziami, kad apmarinti visa kuna nuo bambos ir zemiau, o kai nustoja vaistai veikti jauti pilvo maudima kaip per pirma menstruaciju diena. Ligonineje pralaike 2 paras ir paleido namo. Po beveik dvieju savaiciu vel matavo gimdos kakleli, tai jo ilgis 2,2cm ir ji uzdaryta laiko tik siules.
Dabar man 24 sav. ir trys dienos nestuke.gif (beveik 4 sav. po proceduros). Stengiuosi daug gulineti, mazai vaikscioti, geriu vitaminus skirtus nesciosioms. Jauciu kaip pilva tempe apacioje kai per daug ilgai pastoviu.
Pries daugiau kaip metus buvau darsiusi gimdos kaklelio biopcija (pasalintas kaklelio audinio dalis)- daktarai sako, kad tai ir itakoja, kad mano kaklelis silpnas.
Tad saugausi ir tikiuosi kad viskas bus gerai smile.gif Turiu bilioteni iki sausio 12 d. Tada busiu 28sav. nestuke.gif ir ziuresim ka darysime toliau.
Atsakyti
Pasidalinsiu savo patiritimi 4u.gif
Prieš 12 metų, kai laukiausi pirmojo vaikučio 21 nėštumo savaitę pradėjo šlapti kenaitės. Skystis buvo bekvapis ir bespalvis kaip vanduo. Jokio skausmo, maudimo ar pilvo apsitraukinėjimo nebuvo. Apie tai pasakiau savo ginekologei. Ji tuoj pat apžiūrėjo mane ant kėdės ir pasakė, kad prasivėręs gimdos kaklelis ir bėga išoriniai vaisiaus vandenys. Pati gydytoja labai išsisgando, pradėjo murmėti kažką apie gimdos apsiuvimą ir skubiai išsiuntė į ligoninę. Ligoninėje apžiūrėjusi ginekologė skubiai puolė skambinti į Vilniaus ir į Kauno klinikas, bet visi atsisakė priimti. Paguldė mane į ligoninę, pakėlė lovos kojugalį aukštyn ir liepė gulėti. Pasakė, kad stebūklų nebūna. Taip pragulėjau savaitę, o tada nubėgo vaisiaus vandenys ir aš netekau savo kūdikio verysad.gif .
Praėjus pusei metų vėl pastojau. Lankiausi pas gydytoją, kuri mane prižiūrėjo ligoninėje. Mane nuoat stebėjo. Gimdos kaklelis, augant vaisiui vėl pradėjo vertis. 24 nėštumo savsaitę man užsiuvo gimdos kaklelį. Operacijos labai labai bijojau. Liepė pasirašyti, kad neturėsiu pretenzijų, kadanagi pats apsiuvimas gali iššaukti vaisiaus vandenų nutekėjimą ar parsileidimą. Man davė pilną narkozę (klausė kokios noriu). Pati operacija tetruko apie 15 min. Nieko nejaučiau, nieko neskaudėjo, tik pykino po narkozės (manau normalu). Nuo kaklelio apsiuvimo visą laiką buvau biuletenyje ir vaikščiojau "kaip su kaušiniu ant galvos". Teko pagulėti ir ligininėje - leido magnį. Bet bendrai paėmus, jaučiausi gerai. 38 savaitę išėmė siūlus. Tai gimdos kaklelis tuoj pradėjo vertis, vertis. Gydytoja vis klausdavo ar nieko nejaučiu, ar neskauda. Aš nieko nejaučiau. Likus 4 dienoms iki gimdymo datos, gydytoja pasakė, kad jei nesigulsiu į ligoninę, tai vaikelis beeinant iškris. Kaklelis buvo prasivėręs beveik 8 cm. (Jei neklystu, nes labai seniai buvo) Mane paguldė tiesiai į gimdyklą. Bet aš nieko nejaučiau. Jokių skausmų ar sąrėmių. Gydytoja prakirpo vaisiaus vandenis ir per 2 val. pagimdžiau dukrytę. Išrašydama iš gimdymo namų, gydytoja pasakė, kad jei dar sumanyčiau lauktis, būtinai reiks užsiūti gimdos kaklelį.
Dabar vėl laukiuosi. Nėštumas dar mažas. Netrukus eisiu pas gydytoją (jau kitą, nes manoji dabar dirba kitoj specializacijoj) ir nežinau kaip reiks viską išaiškinti. Ligos kortelė likusi kitame mieste. Labai jaudinuosi. Norisi, kad viskas būtų gerai, bet žinau, kad apsiuvimo man neišvengti. Dar domėsiuosi tuo žiedu.
Atsakyti
Sveikos,

Na man irgi nustate gimdos kaklelio nepakankamuma sad.gif trumpejo trumpejo ir sutrumpejo iki 0.98 sad.gif
Gal yra kam taip buve ir pavyko sekmingai isnesioti ? Leliukui 29 sav.
Atsakyti
sveikos, na man irgi neramu del kaklelio... man 18 sav, kaklelis 3 cm, labai spazmuoja gimda, liepe gerti magni ir guleti... su mintim jei atsidarys tai atsidarys, nieko negalime padeti... g.gif
Atsakyti
Man nustate 28sav.,kad kaklelis labai suminkstejas,o 30sav. jau 1.5cm atsidares,dabar mums beveik 37sav. o kaklelis atsidares daugiau negu 3cm,patare nesantykiauti lytiskai ir dar sav. pilnai isnesiosiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

man 24 sav. gydytojas atliko vaginalini echo ir pasake, kad gimos kaklelis per greit trumpja. SIuo metu yra ant ribos - 2, 9 cm. Tai pasak jis - gulimas rezimas gali padeti isnesioti iki galo. O siuo metu mano gimdos ilgis jau per mazas, nera rezervo augti vaisiui.
Atsakyti
o mano kaklelis nesieke nei centimetro, klausiau gyditojos ar tai blogai tai atsake nei cia gerai nei cia blogai, tai jei prades trumpet iskart grese persileidimas? labai bijau nestumas gan komplikuotas ir ligoninei teko kelis kart gulet ziaurei uzeina spazmai pilvo apacioi kaip suprantu cia gimda susitraukineja? dar tik 18 sav.
Atsakyti