Įkraunama...
Įkraunama...

Sibiro haskiai

Kad jam manau dienos metu, ar kai nera reikalingas jo kontaktas, sveciai ar pan. geriau sedet voljere...vistiek ir oras grynas ir mato kazka, tai pauksti, tai kate kokia...Juolab, kad jie visa diena praktiskai pramiega...
Mes irgi tik isikelem i katik pastatyta nama ir isigijau suni, tie sysiukai ir kakukai neisvengiami su visais maloniais kvapais pirma pusmeti tiek bute, tiek name...O kad kazka apgriauze tai..tik savo guoli..Geras jis pas mane vaikas buvo:)

P.S Nezinau kur dar tai publikuota, tad keliu is cia visa tiesa apie Haskius http://www.sniegosun...-norite-haskio/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniegiukas: 26 birželio 2011 - 19:46
sniegiuk, tau pasisekė. Mano pikčiurna dorojo viską, ką tik pasiekė. Visi tapetai, plintusai, linoleumai, nekalbant apie lankstinukus. Žo, viską, kas neprikalta. Ir ko tik nedariau, kad iškraut. Niekas realiai nepadėjo. Tik prasidėjus ruja, dresūros ir treniruotės. O per tą laiką kažkiek susitupėjo. Va Mažoji gerietė buvo. Bet tik pas juos vaikas atsirado, mygom pradėjo niokot viską.
Sunku pasakyti koks tas šuo bus. Pvz savo kalių kieme negaliu vienų palikti (turim sodą) - arba siautės ir viskas kentės, arba raus, kas, knis. Jeigu po vieną būna - irgi negali palikti be priežiūros - mygom kokią duobę išraus. Sesės kalaitės irgi negalima palikti be priežiūros - sodyboj rado būdą pasikasti po tvoromis, tai arba ieško pabėgimo būdų, arba knisa viską. Sode panašiai elgiasi. Draugai patiną nuosavam name augina - irgi negali ramiai palikti - peršoka per tvorą (dabar jau aukštino, kad neperšoktų), rausia viską. Šiaip jie jį laiko voljere, nes kitaip paprasčiausiai neįmanoma. Bet ir iškraut ne taip lengva. Kiek kartų guodės, kad atrodo jau grįžta šuva nusikalęs, bet pamiega pusvalanduką ir jau jau tupi prie kojų žaislus susitempęs - tipo žaidžiam.
faustluk, šiaip jums bus sunkiau dėl vaikų - mažas šuo labai neatsargus ir negalėsit realiai nei minutės nepaleist iš akių nei vaikų, nei šuns, nes užgaut, sužeist labai greit gali. Sesės vaikui kalaitė netyčia vos akies neiškabino - kažko išsigando, šoko ir brūkštelėjo nagais palei pat akį.
Ir neišsigąskit, kad čia visokių istorijų prirašiau - labai norisi, kad haskiukas turėtų namus, į kuriuos atėjęs juose ir pasiliktų, ir gautų viską, ką tik gali gauti. Vis tik dar labai daug jų būna išmetami ar paliekami. Jau net nebeskaičiuoju kiek jų priglaudė vien mūsų klube.
Atsakyti
QUOTE(Gi @ 2011 06 26, 20:55)
sniegiuk, tau pasisekė.

Aham....smile.gif Tikrai man pasiseke smile.gif Mano irgi duobes kasa, sokineja, sysioja visur...bet ne savo kieme. Tiesiog jam NEGALIMA ir jis to nedaro. Per tvora, kuri viename sone 1 m, nepersoka tfu tfu tfu...Duobes net nesugalvotu kieme kast, su flora sutaria, zino kad sysiu galima tik ant pievos pritupus....
Jei tai butu leidziama aisku tai ir darytu....Tikrai noriu, kad visi suneliai, ne tik haskiai, butu mylimi tokie kokie yra. O suo yra toks koki ji pats pasidarai. Ideti reikia daug daug visko ir pagalvoti pries isigyjant ar tikrai tai sugebesi...
Viskas imanoma....isskyrus is jo ismusti ta begalini laisves troskima ...Neskaitant isimciu, haskis palaidas buti negali ir yra drisciau pasakyti gan agresyvus, kitu sunu atzvilgiu. Cia yra dvi , manau pgr. netaisytinos savybes, o toliau plius minus -koreguojama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegiukas @ 2011 06 26, 22:31)
Aham....smile.gif Tikrai man pasiseke smile.gif

Pritariu šitam komentarui. Žmogus nusilipdo tai, ką nori turėti. Taip kaip ir vaikus auklėjam, lipdom, gero elgesio mokom.. smile.gif taip ir šunis. Prigimties nepakeisim, bet gerų manierų tikrai galime išmokyti.

Ir kad peštukai pritariu, tik ne su savais, o su svetimais. Mano manymu, jei gaujoje tarpusavy pešasi, tai jau šeimininkų kaltė - tingėjimas mokyti juos gyventi draugiškai. Mūsų visi gyvena kartu, kaip viena gauja. Išskyrus priglaustą Notą, kuri stipriai pasikeitė su savo psichika, bet ne iki tiek kad su Taiga susidraugautų. Visgi dvi suaugusios lyderiaujančios kalės nebemoka būti draugėmis...

Beja, mūsiškiai nors ir nuolat visi kartu, bet jei paliekame vienus - išskirstome, dėl šventos ramybės.

Pritariu, kad name savas kiemas didžiulis privalumas. Bet, gyvenimas bute - ne bėda. Žiūrint kam kas patinka. Man patikdavo vaikštinėti po rajoną. Kai vedi šunį su pavadėliu - didesnis kontaktas, nei kai paleidi kieme išsibėgiot patį.
Atsakyti
Labutis visiems smile.gif
Norejua paklausti kai jusu haskiukai pergivena karscius?
Mano haskyte silpnai valgo,as jau jai ir kose verdu ir sausa edala duodu bet biski pavalgo ir vsio sad.gif sulyso kai pakeite kaili tokia mazyte atrodo.gal galyte ka patarti?busiu lb dekinga aciu 4u.gif

Atsakyti
Is tiesu sunku pasakyt, koks tas suo bus. Mano abu "didieji" ramus ir geri namuose, max 3 dienas, po to prasideda namu griovimas, o siaip jei nezino ir neparodai, tai sveciai net nepastebi, kad anie du yra smile.gif
o va jaunelis, kuriam tik 9 menesiai suejo, tai.. mes ji danciuku vadinam, del jo poreikio viska grauzti ir siaubti. iskraunamas pilnai, su suaugusiu patinu po lygiai bega jau, vedziojamas daugiausiai, imamas visur daugiausiai, bet labai jam tuos danciukus niezti. Bet gyvenam, zinojom, kad kiekvieno suns augimas ir brendimas yra skirtingas, ir suaugs ir vaikas kada nors. Del vaiku ir sunu nezinau, kodel cia tokia beda matoma, pries planuojant vaikiuka samoningai pasilikom dar viena maza suniuka, dar ir dresura praeit spejom su juo, ir nors ir labiausiai griaunantis viska, sitas yra butent toks, kuri drasiai visur paleidziam, kuris skirtingai nuo tevuku 1,5m tvoros nepersoka, duobiu nerausia ir pas mama kieme elgiasi labai kulturingai. Viskas nuo auklejimo priklauso, teisingos informacijos ir stereotipu nebuvimo.
Ir tikrai reiketu pabendrauti gyvai su tais sunimis, haskiais ar samojedais, labai siulyciau butent zygyje, nes parodos truputi kitoks dalykas, ir suo elgiasi ten kiek kitaip, ir to laiko maziau. O skaitant internete tiesiog butent kruva stereotipu susiformuot gali apie tuos sunis ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Angeliuke777 @ 2011 06 29, 12:42)
Labutis visiems smile.gif
Norejua paklausti kai jusu haskiukai pergivena karscius?
Mano haskyte silpnai valgo,as jau jai ir kose verdu ir sausa edala duodu bet biski pavalgo ir vsio sad.gif sulyso kai pakeite kaili tokia mazyte atrodo.gal galyte ka patarti?busiu lb dekinga aciu 4u.gif

Košė nežinau ant kiek čia gerai. Aš neduočiau. Porą dienų neduodu sauso tada suėda viską apsilaižydamas..Šiaip per didžiausius karščius žalios šaltos mėsos niekada neatsisakys...
Atsakyti
4u.gif Šiandieną ryte Jonavoje pas mus į darbą priklydo jauna mėlynų akių haskytė.Labai miela ir draugiška.Deja nieko nepažįstu kas žinotų jos šeimininkus.Bendromis jėgomis bandom surasti jos namus,deja kol kas nesėkmingai verysad.gif Tatuiruotės nėra.Kalytė buvo su odiniu antkakliu ir pavadėliu.Dabar ji randasi pas mano kolegą kuris ją priglaudė kol atsiras tikrieji šeimininkai.Gal čia forume lankosi Jonaviečiai g.gif Ryt bandysim sudėti skelbimus,Matosi kad šuo prižiūrėtas,švarus ir ko gero šiandien ryte pasprukus nuo šeimininkų.
Temos neseku,prašyčiau į AŽ jei kas ką išgirs blush2.gif apie pabėgusį Jonavoje haskiuką
Atsakyti
Ar matete kaip kolegos "graziai" ringe dirba blink.gif http://www.youtube.c...h?v=I9Fu4HgukFc . Hendleris Dominique Firetto (Trinacria & Sheytan's Beauty veislynas www.trinacria-husky.com).
Atsakyti
O kaip ten baigėsi, nežinot? Nu blyn, o jeigu tokiam "kolegai" vožteli už tokį lipimą ant galvos, tai diskvalifikuotų? doh.gif
Atsakyti
Kiek skaičiau komentaruose, tai niekaip ten jam nesibaigė. Tiksliau, praėjo.
Atsakyti
kaip istoti i haskiu kluba floidai berods? ? smile.gif ax.gif
Atsakyti