Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 76 tema

QUOTE(Helianta @ 2011 07 08, 10:37)
Na, Kindle tai apie 400-500 Lt (dar kažkiek atsiuntimas kainuotų).
Tai va mane ir vilioja tai, kad jos nėra kompiuterių ekranai (kaip, pvz., iPad). Skaityklėse naudojama e-rašalo technologija.
Privalumas prieš kompiuterines skaitykles: ekranas nešviečia (akims geriau), neblizga (galima skaityti skaisčioje saulėje - ko nepasakysi apie kompiuterinį ekraną).
Trūkumas: nespalvotos. Na, bet čia žurnalams aktualu, o ne knygoms ax.gif
Tai va, dėl svorio kelionėms/atostogoms e-skaityklės labai patrauklus variantas atrodo.

na tada isties gundo,ir kaina nera jau tokia baisi,isivaizdavau,kad tukstanaciais kainuos biggrin.gif O kur yra rusiku knygu variantai,kokius galima isideti i skaitykle? idomu pasiula lietuvisku ir rusisku,juk suprantu bet kokios , kokios tik uzsigeidi nerasi,ne visos knygos yra,o anglu kalba tai neskaitau sad.gif
Atsakyti
Vietą ant, po, prie (lentynose vietos jau seniai nebeliko hihihi.gif ) taupau klausydama audio. user posted image Tuo pačiu tausoju regėjimą, nes pastaruoju metu jaučiu gerokai suprastėjus. lens.gif Bet iš esmės būčiau skaitykles. mirksiukas.gif

Perskaičiau Iain Banks Tiltą. Balzamas ne vien iškrypusiam skoniui. thumbup.gif LLLLLLLLLLL...
Sudėtingas, daugiasluoksnis, metaforiškas kūrinys. Čia tikrovė, sapnai, fantazijos, persipina ir tampa neaišku, kas yra tikrovė. Trys siužetinės linijos, trys herojų charakteriai, vienas už kitą įdomesni. Vienas siužetas priminė slogius George Orwell`o 1984-uosius, kitas - beprotiškai herojiškas ir tuopat bukagalviškas Konano barbaro epopėjas, trečias - "auksinio" visuomenės sluoksnio gyvenimą.
Vienu žodžiu: groteskas. Hhhhaaaajjjaaaaaa!.. kaip mėgstu tokias knygas! assa.gif

P.s. Pasinaudokite proga, Pegase jis dabar tik 17,39 Lt. mirksiukas.gif

Na, o čia Gyvojo Klasiko mintys apie kelią į viršūnes. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 07 08, 10:06)
Vietą ant, po, prie (lentynose vietos jau seniai nebeliko hihihi.gif ) taupau klausydama audio. user posted image  Tuo pačiu tausoju regėjimą, nes pastaruoju metu jaučiu gerokai suprastėjus. lens.gif  Bet iš esmės būčiau skaitykles.  mirksiukas.gif
Perskaičiau Iain Banks Tiltą. Balzamas ne vien iškrypusiam skoniui.  thumbup.gif  LLLLLLLLLLL...
Sudėtingas, daugiasluoksnis, metaforiškas kūrinys. Čia tikrovė, sapnai, fantazijos, persipina ir tampa neaišku, kas yra tikrovė. Trys siužetinės linijos, trys herojų charakteriai, vienas už kitą įdomesni. Vienas siužetas priminė slogius George Orwell`o 1984-uosius, kitas - beprotiškai herojiškas ir tuopat bukagalviškas Konano barbaro epopėjas, trečias - "auksinio" visuomenės sluoksnio gyvenimą.
Vienu žodžiu: groteskas. Hhhhaaaajjjaaaaaa!.. kaip mėgstu tokias knygas! assa.gif
P.s. Pasinaudokite proga, Pegase jis dabar tik 17,39 Lt.  mirksiukas.gif

As kaip tik laukiau atsiliepimo apie sia knyga biggrin.gif Dekui.
Jei dar nesibaigs akcijos iki man griztant is atostog tai butinai isigysiu.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 07 08, 12:06)
Vietą ant, po, prie (lentynose vietos jau seniai nebeliko hihihi.gif ) taupau klausydama audio. user posted image  Tuo pačiu tausoju regėjimą, nes pastaruoju metu jaučiu gerokai suprastėjus. lens.gif  Bet iš esmės būčiau skaitykles.  mirksiukas.gif
Perskaičiau Iain Banks Tiltą. Balzamas ne vien iškrypusiam skoniui.  thumbup.gif  LLLLLLLLLLL...
P.s. Pasinaudokite proga, Pegase jis dabar tik 17,39 Lt.  mirksiukas.gif

Na, o čia Gyvojo Klasiko mintys apie kelią į viršūneslotuliukas.gif

aciu uz atsiliepima smile.gif pasinaudojau ir proga ir akcija biggrin.gif

del skaitykliu...o jos toleruoja tik spec el knygas ar ir bet koki word ar pdf faila parsiusta pvz is aldebaran.ru? g.gif

bet as konservatyvi...popierine knyga man liks mano meile vistiek smile.gif.. cool.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:47)
O kur imti knygas siai skaityklei? Parsisiusti is kur nors? Kazi, lietuvisku e-knygu yra? Atsilikus as sitam reikale visiskai  blush2.gif

Uzsienio kalbom tai jau daug kur yra pirkti e-knygu, piratiniu irgi netruksta... ax.gif Manau, kad ir lietuvisku vis daugiau atsiras, skaityklems populiarejant.

QUOTE(Helianta @ 2011 07 08, 09:15)
O kokią turi? Aš vis apie Kindle pagalvoju g.gif

Sony PRS-350. Cia man MB isrinko, as jose visai "zalia". Berods, maziausia is visu siuo metu esanciu skaitykliu - 145 × 104.3 × 8.5mm, sveria tik 155 g. Idejau ja i odini aplankala-virseli, tai uzversta atrodo kaip uzrasu knygele, o ir skaityti "atsivertus" kazkaip smagiau, tarsi "normalia" knyga skaitytum, tik kad puslapiai kitaip vartosi. Ekranas labai malonus akiai, nevargina. Baterija labai ilgaamze, nes energijos skaitykle naudoja labai mazai, skaitant pora valandu per diena, pakrauti uztenka karta per kelias savaites. Skaitymui tamsoje knygu mugeje nusipirkau virsuje pritvirtinama lempute, bet kol kas dar neprireike biggrin.gif

MB sako, kad Kindle pirkti neverta, nes tada esi "priristas" prie Amazon, o pas juos ten keista politika - pvz jie bet kada gali knyga istrinti is tavo skaitykles (kai prisijungsi prie ju tinklo), jei del kazkokiu priezasciu sugalvos jos nebeplatinti. Be to, jei neklystu,negali knygu perkelti is Kindle i kompa, kad pasidalinti su kuo nors mirksiukas.gif Nors anyta turi butent Kindle, ir labai patenkinta.

QUOTE(Helianta @ 2011 07 08, 09:15)
Aišku, finansine prasme tai neaišku, kada atsipirktų. Bet gal reikės kokia proga užsiprašyti, pvz., Kalėdų senelio g.gif

Tai jokia elektronika praktiskai neatsiperka, juk taip greitai keiciasi technologijos, nuverteja viskas ne dienom, o kartais tiesiog valandom. Bet jei skaitysi nemokamas knygas (arba "nemokamas"), tai vis tiek kazkiek sutaupysi gi 4u.gif

QUOTE(prieplauka @ 2011 07 08, 17:01)
o jos toleruoja tik spec el knygas ar ir bet koki word ar pdf faila parsiusta pvz is aldebaran.ru? g.gif

Nezinau, kaip kitos skaitykles, bet Sony tai labai nemegsta pdf - tiksliau, pdf failus galima skaityti tik vienu fiksuotu srifto dydziu (mano akims jis per mazas, ypac mano mazoje skaitykleje), o jei nori pasididinti srifta, gaunasi nesamone, nes visas formatavimas issiderina. Bet jei PDF failas be paveiksliuku, tai be jokiu nuostoliu galima ji konvertuoti i epub formata, kuri priima praktiskai visos skaitykles. Word failus irgi galima i epub perversti. Zodziu, pakankamai universalios tos skaitykles - ir jos vis dar tobuleja mirksiukas.gif

Va, kokia reklama pravedziau... lotuliukas.gif

Tiesa, neketinu ir as kol kas atsisakyti popieriniu knygu - bet visokias lengvas knygeles tai tikrai planuoju nuo siol skaityti e-knygos pavidalu, jei tik rasiu.
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2011 07 08, 11:06)
Vietą ant, po, prie (lentynose vietos jau seniai nebeliko hihihi.gif ) taupau klausydama audio.

As irgi pamazu isitraukiu i audio knygu pasauli. Tik man yra butina salyga, kad skaitovas butu geras, prastai ikalbetos knygos mane erzina taip, kad metu ir nebeklausau toliau. Nors Aksionovo "Maskvos sagos" pirmas dvi dalis iveikiau, nepaisant labai keistu skaitovo intonaciju, "s zavyvanijami" rolleyes.gif O va trecia dali skaite tikras profesionalas, ir visai kitaip klausesi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(luiziana @ 2011 07 07, 23:01)
blink.gif  nieko sau pripyskinot,nelengva ir atrinkt is tokio kiekio  biggrin.gif As irgi laukiu nuotrauku,kai sukelsi imesk cia nuorodele  mirksiukas.gif

Kai baigsiu rusiuoti nuotraukas, galeciau ideti rinkinuka i musu fotoalbuma, jei jame dar yra vietos. Pasiziuresiu, kaip ten situacija. Nes fotoreportazo tai dar ilgai nebus, ner kada...
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2011 07 08, 18:01)
aciu uz atsiliepima smile.gif pasinaudojau ir proga ir akcija biggrin.gif

del skaitykliu...o jos toleruoja tik spec el knygas ar ir bet koki word ar pdf faila parsiusta pvz is aldebaran.ru? g.gif

bet as  konservatyvi...popierine knyga man liks mano meile vistiek smile.gif.. cool.gif  wub.gif

Svarbus svarbus koks bus el. knygos formatas, lietuviškus rašmenis perteikia tik ePub ir pdf.

Pvz. Kindle ne visus formatus skaito, reikia el. knygas amazon'e pirkti.

Cituoju iš blog'o kas svarbu perkant skaityklę http://blog.itmix.lt...kant-skaitykle/ :
"Elektroninių knygų formatai
Pastarasis pasirinkimo kriterijus, mano nuomone labai svarbus, todėl verta pagalvoti kokias knygas skaitysite ir iš kur jas pirksite. Yra priimtas tarptautinis elektroninių knygų formato standartas .epub, šiuo formatu parduodama didžioji dauguma knygų, tarp jų ir lietuviškos. Google pristatė nemokamas knygas taip pat šiuo formatu.
Txt ir PDf formatus atpažįsta visos naujosios skaityklės, todėl turint senesnę e-knygą, perskaitysite be vargo. MOBI knygų formatas gan populiarus Amerikoje, tad jei ketinate skaityti knygas angliškai, paieškokite ir šio formato. HTML irgi jau nieko nestebina, daugelis skaityklių įdiegta naršyklė naujų knygų siuntimui ar pirkimui.
Jei norite klausyti muzikos ar peržiūrėti foto medžiagą, reiktų ieškoti audio ir video formatų.
Kiti formatai:
Amazon.com bei iPad rinkai siūlo savo elektroninių knygų formatus: .azw (kindle). Tai reiškia, kad Amazon Kindle atpažįsta tik Amazon.com parduotuvėje pirktų knygų formatus, o iPad perskaitys parsiųstas knygas iBook negalės perskaityti Kindle. Apple savo skaityklėje įdiegė .azw formato atpažinimo modulį ir jų klientai galės pirkti knygas iš amazon.com."

Savo laiku domėjausi skaityklėmis (ir atidėjau turtingesniems laikams..) ir labai patiko šitas blog'as: http://eknyga.blogas.lt/tema/skaitykle

Ir labai nuotaikingas pasakojimas apie 60-ies metų 'senutę' (Dievuliau, tikrai labai jaunas žmogus pas ją lankėsi biggrin.gif ): http://eknyga.blogas...tema/skaitykles

Dabar jau yra ir spalvoti ekranai ax.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 07 08, 22:53)
MB sako, kad Kindle pirkti neverta, nes tada esi "priristas" prie Amazon

Nelabai verta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 08, 22:02)

Kai baigsiu rusiuoti nuotraukas, galeciau ideti rinkinuka i musu fotoalbuma, jei jame dar yra vietos. Pasiziuresiu, kaip ten situacija. Nes fotoreportazo tai dar ilgai nebus, ner kada...

Jei pritruktum vietos,rasyk,nauja atidarysim albuma wink.gif
Atsakyti
Čia "ant sąžinės" man mini? lotuliukas.gif
Yra seniai sukurtas skaitytoju-klubas, slaptažodis tas pats. mirksiukas.gif
Tik kad lig šiol dar neprireikė.
Jūržole, jei reikia, prašom naudotis!
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 07 09, 10:50)
Čia "ant sąžinės" man mini?  lotuliukas.gif
Yra seniai sukurtas skaitytoju-klubas, slaptažodis tas pats.  mirksiukas.gif
Tik kad lig šiol dar neprireikė.
Jūržole, jei reikia, prašom naudotis!

blink.gif nezinojau ,dar nemoku ir naudotis,ale ir reikalo nera biggrin.gif, tai Jurzole laukiam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 07 09, 12:27)
dar nemoku ir naudotis,ale ir reikalo nera  biggrin.gif
Nieko ten sunkaus. Galimybės daug didesnės nei fotki.com mirksiukas.gif Didelis albumas, galima talpint iškart daug nuotraukų, net video. Galima redaguoti foto ir kt.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 07 09, 10:50)
Yra seniai sukurtas skaitytoju-klubas, slaptažodis tas pats.  mirksiukas.gif

O, as irgi nezinojau... bigsmile.gif Aciu, pasinaudosiu 4u.gif

O susitikimu kronikos jau nebetesiamos? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 08, 23:02)

Tai jokia elektronika praktiskai neatsiperka, juk taip greitai keiciasi technologijos, nuverteja viskas ne dienom, o kartais tiesiog valandom. Bet jei skaitysi nemokamas knygas (arba "nemokamas"), tai vis tiek kazkiek sutaupysi gi  4u.gif
Nezinau, kaip kitos skaitykles, bet Sony tai labai nemegsta pdf - tiksliau, pdf failus galima skaityti tik vienu fiksuotu srifto dydziu (mano akims jis per mazas, ypac mano mazoje skaitykleje), o jei nori pasididinti srifta, gaunasi nesamone, nes visas formatavimas issiderina. Bet jei PDF failas be paveiksliuku, tai be jokiu nuostoliu galima ji konvertuoti i epub formata, kuri priima praktiskai visos skaitykles. Word failus irgi galima i epub perversti. Zodziu, pakankamai universalios tos skaitykles - ir jos vis dar tobuleja  mirksiukas.gif

Va, kokia reklama pravedziau... lotuliukas.gif

aciu uz reklama 4u.gif
Atsakyti