QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:47)
O kur imti knygas siai skaityklei? Parsisiusti is kur nors? Kazi, lietuvisku e-knygu yra? Atsilikus as sitam reikale visiskai

Uzsienio kalbom tai jau daug kur yra pirkti e-knygu, piratiniu irgi netruksta...

Manau, kad ir lietuvisku vis daugiau atsiras, skaityklems populiarejant.
QUOTE(Helianta @ 2011 07 08, 09:15)
O kokią turi? Aš vis apie Kindle pagalvoju
Sony PRS-350. Cia man MB isrinko, as jose visai "zalia". Berods, maziausia is visu siuo metu esanciu skaitykliu - 145 × 104.3 × 8.5mm, sveria tik 155 g. Idejau ja i odini aplankala-virseli, tai uzversta atrodo kaip uzrasu knygele, o ir skaityti "atsivertus" kazkaip smagiau, tarsi "normalia" knyga skaitytum, tik kad puslapiai kitaip vartosi. Ekranas labai malonus akiai, nevargina. Baterija labai ilgaamze, nes energijos skaitykle naudoja labai mazai, skaitant pora valandu per diena, pakrauti uztenka karta per kelias savaites. Skaitymui tamsoje knygu mugeje nusipirkau virsuje pritvirtinama lempute, bet kol kas dar neprireike
MB sako, kad Kindle pirkti neverta, nes tada esi "priristas" prie Amazon, o pas juos ten keista politika - pvz jie bet kada gali knyga istrinti is tavo skaitykles (kai prisijungsi prie ju tinklo), jei del kazkokiu priezasciu sugalvos jos nebeplatinti. Be to, jei neklystu,negali knygu perkelti is Kindle i kompa, kad pasidalinti su kuo nors

Nors anyta turi butent Kindle, ir labai patenkinta.
QUOTE(Helianta @ 2011 07 08, 09:15)
Aišku, finansine prasme tai neaišku, kada atsipirktų. Bet gal reikės kokia proga užsiprašyti, pvz., Kalėdų senelio

Tai jokia elektronika praktiskai neatsiperka, juk taip greitai keiciasi technologijos, nuverteja viskas ne dienom, o kartais tiesiog valandom. Bet jei skaitysi nemokamas knygas (arba "nemokamas"), tai vis tiek kazkiek sutaupysi gi
QUOTE(prieplauka @ 2011 07 08, 17:01)
o jos toleruoja tik spec el knygas ar ir bet koki word ar pdf faila parsiusta pvz is aldebaran.ru?
Nezinau, kaip kitos skaitykles, bet Sony tai labai nemegsta pdf - tiksliau, pdf failus galima skaityti tik vienu fiksuotu srifto dydziu (mano akims jis per mazas, ypac mano mazoje skaitykleje), o jei nori pasididinti srifta, gaunasi nesamone, nes visas formatavimas issiderina. Bet jei PDF failas be paveiksliuku, tai be jokiu nuostoliu galima ji konvertuoti i epub formata, kuri priima praktiskai visos skaitykles. Word failus irgi galima i epub perversti. Zodziu, pakankamai universalios tos skaitykles - ir jos vis dar tobuleja
Va, kokia reklama pravedziau...
Tiesa, neketinu ir as kol kas atsisakyti popieriniu knygu - bet visokias lengvas knygeles tai tikrai planuoju nuo siol skaityti e-knygos pavidalu, jei tik rasiu.
Papildyta:QUOTE(klopedija @ 2011 07 08, 11:06)
Vietą
ant, po, prie (lentynose vietos jau seniai nebeliko

) taupau klausydama audio.
As irgi pamazu isitraukiu i audio knygu pasauli. Tik man yra butina salyga, kad skaitovas butu geras, prastai ikalbetos knygos mane erzina taip, kad metu ir nebeklausau toliau. Nors Aksionovo "Maskvos sagos" pirmas dvi dalis iveikiau, nepaisant labai keistu skaitovo intonaciju, "s zavyvanijami"

O va trecia dali skaite tikras profesionalas, ir visai kitaip klausesi
Papildyta:QUOTE(luiziana @ 2011 07 07, 23:01)

nieko sau pripyskinot,nelengva ir atrinkt is tokio kiekio

As irgi laukiu nuotrauku,kai sukelsi imesk cia nuorodele

Kai baigsiu rusiuoti nuotraukas, galeciau ideti rinkinuka i musu fotoalbuma, jei jame dar yra vietos. Pasiziuresiu, kaip ten situacija. Nes fotoreportazo tai dar ilgai nebus, ner kada...