Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

QUOTE(neringa.jn @ 2011 06 13, 21:17)
Dar noriu paklausti. Labai mėgstu cinamono kvapą, ir maiste ir visur kitur. Jei sumaltas cinamono lazdeles dėčiau į muilą, ar išliktų kvapas?
Ir dar, jei į muilą dėčiau pasukų miltelių, ar nesutrauktų? O gal reiktų pirma ištirpinti ir naudoti vietoje paprasto vandens?

Aš dėjau palyginti nedaug, bet jokio kvapo neliko smile.gif

Ką tik turėjau labai gerą pamoką: jei ko nors ieškai, tai ieškok visur. Grįžau iš mažos Maximos (labai mažos biggrin.gif ). Pirkau maistą ir nuėjau prie pieno lentynų. Žiūriu, ogi 0,5l pakelis su ožkos galva (kaip ir Evah aprašė), netikėdama paėmiau tą pakelį ir paskaičiau, tikrai ožkos pienas. Žinokit vos garsiai nenusikeikiau. Apvažiavau visas didžiąsias parduotuves ir neradau, o čia, kur tikrai nesitikėjau, žiūriu, ožkos pienas stovi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 06 13, 12:44)
Šveitimui galima naudoti begales dalykų: kavos tirščiai, aguonos, maltos avižos, malta pemza, malta loofah, malti abrikosų kauliukai ir apskritai viskas, ką galima sumalti iki smulkių dalelių smile.gif


As esu virusi su maltais migdolu riesutais, tai gaunasi toks svelnus pilingas, su kava toks "stipresnis"
Papildyta:
QUOTE(agee @ 2011 06 13, 15:50)
O kokių savybių teigiamų duoda muilui ožkos pienas? Ar muilas pasidaro baltesnis nuo pieno?


Nuo ozkos pieno muilas Pasidaro ne baltesnis, o toks kremiskai gelsvas. Beje, nenustebk, jei suberus i ji Natrio sarma, jis pasidarys toks oranzinis ir ji sutrauks. Plakant su blenderiu tas "sutraukimas" isnyks.
Ozkos pienas turi daug vitaminu, gerina kraujotaka, stabdo senejimo procesus. Nuo seno vaartojamas daugeliui ligu gydyti.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 06 13, 21:20)
Cinamono kvapas greičiausiai nesijaustų išvirtam muile rolleyes.gif Geriau būtų nusipirkti cinamono eterinio aliejaus ir jį naudoti, tik saikingai.
Dėl pasukų miltelių tiksliai nežinau, teoriškai turbūt galima būtų dėti po pėdsako, sutraukti neturėtų. Galima gal ir vandenyje ištirpint, čia tiesiog paeksperimentuoti reikia. Aš pasukas dedu natūraliame pavidale, bet po pėdsako, vietoj pusės vandens.

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Užsisakiau pasukų miltelių, kai sulauksiu- ekspermentuosiu. Net nepagalvojau kad galėčiau natūralias pasukas naudoti doh.gif .
Rytoj paieškosiu ožkos pieno- užsikrėčiau virusu tongue.gif .
Atsakyti
[quote=Evah,2011 06 13, 16:40]
Ne, šie ne mano. Nuotrauka tiesiog graži biggrin.gif Bet labai noriu tokio dubens voniai, muilams laikyti, nes nebetelpa jau visi doh.gif

Taip, ir man pradejo rastis sita problema. Rimtai, merginos, kur dedat namuose muilus? As vis rezgu minti, reik spintos geros namie, su daug daug lentynu smile.gif. Susideciau sau juos visus vienoj vietjo, oi butu faina rolleyes.gif . Bet ner kur tos spintos statyti lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš tai esu okupavusi visus paviršius namie. Stengiuosi ne iš karto virti, tai vieni išdžiūsta, kiti užima jų vietą. Vis neprisiruošiu specialių lentynų susikalti doh.gif O svajoju tai apie dirbtuves - jau net susiplanavusi jas mintyse esu doh.gif:

Va ko nors tokio:
user posted image
Atsakyti
Štai, padirbėjau sekmadienį... ax.gif

Muilas su šilku
user posted image

Medaus muilas. Pavyko, bet tik iš trečio karto.
user posted image
Atsakyti
xrenka, baisiai gražu mirksiukas.gif In the pot swirl?
Atsakyti
Evah, ačiū. Taip išbandžiau šitą būdą. Dar nesu labai patenkinta rezultatu, bet kryptis teisinga smile.gif
Atsakyti
xrenka, nu labai gražu thumbup.gif Medaus muile, kas ten ruda spalva? Molis gal?
Atsakyti
Sveikos
Kas ozkos pieno ieskojo, o as jau trys savaites nerandu plastmasinio sauksto, atsparu karsciui surasti, nupirkau senukuose dideli sauksta nerudijancio plieno.
Ogi pirma kartaa darant muila, susiduriau su tokiom problemom:
Sarmas pernelyg greit atveso, aliejai letai veso, pergreit pedsakas atsirado, indas turetu buti giles
Dariau su zaliu moliu, ju negalima metaliniu irankiu maisyti....Bet gi blenderis metalinis.
Ar galima sumalti dziovintus jazminus, ar jiekokia nauda duos??
Nuo raugintu pasuku kokia nauda.
Patiko man gaminti, tik gaila, kad muilas ilgai brandinasi.
Gaminau 130 g kokosu, 300 alyvuogiu, 50 g sviestmedzio, vasko 20 g
Atsakyti
Mes virdamos muilą dedam daug cinamono ir gvazdikėlių. Jis būna toks švelniau šveičiantis, nei su kava. Labai lengvas malonus kvapas būna.
Atsakyti
QUOTE(xrenka @ 2011 06 14, 00:13)
Štai, padirbėjau sekmadienį... ax.gif

Muilas su šilku



muilai thumbup.gif
Atsakyti