QUOTE(GITALE @ 2014 03 07, 19:04)
jus man paaiskinkit kaip zinot kad sviestuvai skirti akcentiniam apsvietimui, ar todel kad kraiposi? tai juos galima lygiai nuleist i apacia? ar ju sviesa kitokia?
ir kaip zinot kad sviestuvas skirtas pagrindiniam apsvietimui?
Akcentinis apšvietimo pagrindas, koncentruotas šviesos spindulys. Gali kraipytis, o gali ir ne. Visi šviestuvai, kuriuose montuojasi halogeninės lempos (nebent jie dengti matiniu stikliuku) yra akcentiniai. Matinis stiklas dar kažkiek ta koncentruotą kampą sušvelnina. Problema ta, kad ir plačiausią kampą paėmus, jums vis tiek, tolygiai erdvės nepašvies, ir į drabužinę aš to tikrai nesiūlyčiau.
Papildyta:
QUOTE(Wiktoo @ 2014 03 08, 11:27)
ačiū labai už išsamų atsakymą

o su judesio davikliais apšvietimai yra brangūs? nes būtų gaila už pačią spintą mokėti daug mažiau nei už apšvietimą
o kas yra sprektras 830? nes internete paieška tokio neišmeta.ir užtektų visai spintai tik 1 tokia lempa per visą pvz.lubų ilgį?
LED juostelė - suprantu palei parimetrą?tik man regis toks dalykas nėra iš pigiųjų?
Patį judesio daviklį galite nusipirkti kažkur pigiausiai nuo 40Lt. Tik tada jei šviestuvą pirksite su liuminescencine lempa, imkite su elektroniniu balastu, jis jums nemirksės, o įsijungs iš karto.
Spektras, tai taip paprastai pasakius lempos spalva kai ji šviečia, aš siūlau rinktis 3000K, nes geriausiai jums atkurs spalvas ir nebus per šaltas spektras.
O koks jūsų spintos ilgis? Manau, kad vienos pilnai užteks, juk yra 1,2m ir 1,5m ilgio.
O su LEDais jų dabar yra visokiausiu, pagal gamintoją, kainos taip pat įvairios, bus brangiau nei liuminescencinė lempa, bet jis (jei kokybiškas) tarnaus ilgiau ir labiau yra atsparus dažnam įsijungimui ir išsijungimui nei liuminescencinė lempa.
Aš kalbėjau apie šviestuvo montavimą pačioje spintoje abiem atvejais, reikėtų centre, juosta tokią praleisti ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 03 07, 21:36)
ziurint kur. i megamaji is viso tokio nereikia (nes miegamajam labiau norima jaukumo, o neva halogenai nekuria jaukumo, bet cia kaip kam.)
bet yra variantu, kai tik is taskiniu kuria apsvietima.
Nesutinku, halogenai kuria jaukumą ir šešėlių žaismą, išakcentuoja sieną tarkim ištapetuotą. Pakombinavus su dekoratyviniais šviestuvais laba igražu. Tik miegamajam svarbu jų neprisimontuoti virš miegamosios lovos, nes jie baisiai akins ir nervuos, nebet taip norite ką nors žadinti
Galima kurti ir vien iš taškinių apšvietimą, aš tikrai pilnai sutinku, tai gražu. Kiek yra į gilintų variantų... jei lubų gylis leidžia. Aišku elektros sąnaudos didelės, bet gražu. Nebent ateityje pakeisti į LED'us.