Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(Gabriela0505 @ 2011 10 17, 13:44)
Laba,

Kadangi pati turiu problemu su skydliauke jau beveik ketverius metus. Gimus mano vaikuciui buvo atlikti skydliaukes tyrimai. Tirti skydliaukes hormonai - TTH, FT4 bei antikuniai - ATPO. Tuo metu tyrimu rezultatai buvo geri. Pakartotinai Reikejo tirtis po 3 men. Jau skydliaukes hormonu tyrimau rezultatai buvo pakite. Vaikams norma: TTH  - (1,36 - 8,8); FT4 - (10,0 - 26,0), o kiek ATPO norma nezinau. Kadangi vaikas is mamos yra pasiemes nemazai antikuniu, kuriu kiekis veliau susinormalizuoja, taip ir buvo.
KMUK lankomes pas endokrinologe - R. Berontiene jau nuo 2 men. ir taip kas 3 men. Reaguliuoja vaistu doze. Nuo 2 men. geriam L- thyroxina. Man ir mano vaikuciui yra hipotiroze, kai organizmas per mazai gaminta skydliaukes hormonu. Bent musu visada endokrinologe klausia, ar neuzkieteje viduriukai, ar neprakaituojam, ar odele nesauseje. Suaugusiems daugiau yra pozymiu. Juk suletejusi medziagu apykaita, tikrai daug nepatogumu kelia.
Geriam vaistukus ir dar aktyvesni esam, kai mums aktyvumo netruksta nuo mazu dienu. Endokrinologei esam ne pirmas vaikutis su DS. Maloni, smulkiai viska paaiskina. Telefonu pakomentuoja kraujo tyrimu rezultatus, nereikia vaziuoti pas ja, Atsakyma kitiek siuncia pastu, kas ne kaunieciai. Mums tetis visada paima atsakyma darbo metu.
Dar nuo skydliaukes gali buti zemesnis hemoglobinas. Daugiau musu nieko neklausineja. Stebi svorio, ugio augima. Pakomentuoja, jog gerai augame, pagal mazuju kreives, juk mazi gimem.
Kazkaip dabar tikiuosi, kai suejo metukai, reciau lankysimes.
Tokia musu patirtis.
Kaip tik siandien registravausi sergu.lt tinklapyje ir pas sia gydytoja yra talonu lapkricio 25, 30 d.
Cia apie skydl. hormonus bendrai raso:
http://www.sorpo.lt/...
Pati netiketai radau ka tik.

Nu bandžiau skambinti aš registruotis, tai pas nei vieną endokrinologą nėra vietos lapkričiui, o gruodžiui dar neregistruoja.. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ad23 @ 2011 10 18, 09:46)
sveikute, siaip jeigu nori ir galit mastytis kai jau bus galima, gerai kai mazas skirtumas. AS vat gailiuosi, kad tik dabar pasiryzom antram. Tai skirtuma sgaunas 6 metai. Kai saules mamyte ateis gales daugiau papasakot, jos vaikam 1 atrodo  skirtumas (tiksliai nepamenu).

o jus su mazu jubiliejum 4u.gif

Ačiū už sveikinimus smile.gif. O kažin po kiek laiko galima jeigu cezaris darytas? Rekomenduoja lyg 1,5 m. pertrauką..
Atsakyti
Sveikos,

Kada galima po cezario, nezinau Zuikyti.
Tarp maniskiu 7 metai skirtumas ir as tai labai dziaugiuosi(nzn. kaip dziaugciausi jei butu pametinukai smile.gif ) Cia jau kaip duota, taip... nei cia pasirinksi nei ka, kada pastosi, tada turesi. Mano manymu, kad jei didesnis skirtumas tarp vaiku - mamai lengviau. Mano dicke - puiki aukle mano mazajam. Duksta abu kaip pametinukai(savaitgaly mazius dickei pirstu aki isdure, tikraja to zodzio prasme doh.gif , lekem i akiu traumpunkta, gerai kad nieko baisaus tik sumusimas, kraujosruva akies obuolio baltam plote), nors tai jau papukai kalasi(13 bus sausi)
Kiekvienam tada daugiau gali demesio skirt. Ir tai dicke dar supavydi, sako kad as "mamyciuko" is glebio nepaleidziu lotuliukas.gif , as atsikertu, kad ji tokio amziaus tokia pat buvo, dar didesne mamyciuke, nes tada ji viena buvo, o dabar jie jau du. Su maziukais daugiau vargo tevams, vaikams linksmiau, nors maniskai nesiskundzia.

Su sukaktuvem 2 menesiuku, Zuikyti 4u.gif
Atsakyti
As vakar spejau uzsiregistruoti, nes tikrai buvo nemazai talonu, internetu registruojantis.
Su 2 menesiuku gimtadieniu! 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(zuikytiss @ 2011 10 18, 10:27)
Nu bandžiau skambinti aš registruotis, tai pas nei vieną endokrinologą nėra vietos lapkričiui, o gruodžiui dar neregistruoja..  doh.gif
Papildyta:
Ačiū už sveikinimus smile.gif. O kažin po kiek laiko galima jeigu cezaris darytas?  Rekomenduoja lyg 1,5 m. pertrauką..

Atsakyti
QUOTE(zuikytiss @ 2011 10 18, 10:27)
Nu bandžiau skambinti aš registruotis, tai pas nei vieną endokrinologą nėra vietos lapkričiui, o gruodžiui dar neregistruoja..  doh.gif
Papildyta:
Ačiū už sveikinimus smile.gif. O kažin po kiek laiko galima jeigu cezaris darytas?  Rekomenduoja lyg 1,5 m. pertrauką..

as ir lyg girdejus, kad 1.5 metu reikia palaukti.

Del tu vaikiuku, kazkaip Augustas atrodo visai nepavydi, arba mes tam kelia uzkertam, pamyluojam abu vienodai, demes maziau negauna, nes jau senokai stengiaus pratint, kad ne visas demesys jo, veiklos randa ir pats smile.gif
itariu, kad kievienas amziaus skirtumas turi savu privalumu ir savu trukumu wink.gif
Atsakyti
user posted image labas visiems. Mano salvijukas kai gryzta is darzelio tai labai valgo. Dantukai krenta vienas po kito. Ramaus vakaro visiems.
Atsakyti
sveikutytės 4u.gif
gal kam pravers

labai faini

super:)
Atsakyti
čia su mažais spygliuotais kamuoliukais dirba

eilėraštukai
Papildyta:
zuikuli pažiūrėk tuos pratimukus kur su kamuoliukais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dainyte @ 2011 10 18, 20:17)
čia su mažais spygliuotais kamuoliukais dirba

eilėraštukai
Papildyta:
zuikuli pažiūrėk tuos pratimukus kur su kamuoliukais mirksiukas.gif

laba,ne cia ne ta skamuoliukas,ji sten minkstas yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*zuikulis* @ 2011 10 18, 22:27)
laba,ne cia ne ta skamuoliukas,ji sten minkstas yra  smile.gif

a supratau,o aš pagalvojau kad čia tie kamuoliukai,na bet galime pritaikyti ir tuos mirksiukas.gif g.gif biggrin.gif biggrin.gif arba ir kokius kitokius g.gif bigsmile.gif
Atsakyti

Va net akinukai persisuko nuo bučkio biggrin.gif doh.gif o su akinukais vis dar vargstame,tai pakavoti,tai numesti,tai persisuke doh.gif biggrin.gif
[/quote]

nu, kad Dainyte sauonuole, tai visi patvirtins:)))as vis stebiu jusu nuotraukytes FB ir vis nesiliauju stebetis, kaip ji su susidomejimu viska daro... tai ir yra pats didziausias dziaugsmas... o akinukai ax.gif ax.gif ax.gif ne beda... pas mus dar vieni i siuksliu deze keliauja, nes taip kojytes issukinetos, kad uzdejus juos ant nosies jie ima ir tuoj pat nukrenta:)))) liko vel vieni - pasiratoju rankoves, kratau pinigine, ir keliauju i optika sekanciu:))) va taip su akiniais reikia - Danielyte zino!:)

P.S. mums genetini tyrima KMUK dare jau beveik pries metus. taip kad jie ten jau specai:)
Papildyta:
[quote=laurapac,2011 10 18, 20:15]
Va net akinukai persisuko nuo bučkio biggrin.gif doh.gif o su akinukais vis dar vargstame,tai pakavoti,tai numesti,tai persisuke doh.gif biggrin.gif
[/quote]
nu, kad Dainyte sauonuole, tai visi patvirtins:)))as vis stebiu jusu nuotraukytes FB ir vis nesiliauju stebetis, kaip ji su susidomejimu viska daro... tai ir yra pats didziausias dziaugsmas... o akinukai ax.gif ax.gif ax.gif ne beda... pas mus dar vieni i siuksliu deze keliauja, nes taip kojytes issukinetos, kad uzdejus juos ant nosies jie ima ir tuoj pat nukrenta:)))) liko vel vieni - pasiratoju rankoves, kratau pinigine, ir keliauju i optika sekanciu:))) va taip su akiniais reikia - Danielyte zino!:)
P.S. mums genetini tyrima KMUK dare jau beveik pries metus. taip kad jie ten jau specai:)
[/quote]

P.S. ks ten apie FB vis kalba, pasikvieskite ir mane:)))) as su izabele ir dainyte draugauju:))) jei kas uztiks mane, buciau dekinga, jei pasikviesite:)))

mums dare kazkoki hormonu tyrima. bet pediatras. kol kas jokio gydymo nereikia, bet zinant medicina sicia, tai mes pas pediatra jau du menesiai nepapuolam, kad sirdies echoskopo rezultatus suzinoti, kadangi cia priimta mamai nieko nesakyti - paaiskino, kad paskys pediatras, o peditars turbut i atomini kara pateko- istirpo. ech, kad kur tus medikus cia - ryt eisiu pas seimos daktara, kaip tada blinda - svieto lyginti:)

Vvarliokai, tavo vyrai super! smargiai gyveni, ilgiuosi as tokio aktyvaus gyvenimo, nors tarp mano merginu buvo 4 metai, bet gyvenimas irgi vire:)

linkejimai is atsalusios dievo pamirstos salos:)))) brrrrr
Atsakyti
oi merginos gal ir man galit i asmenine zinute parasyt savo facebooko kontaktus - pabandysiu susirasti... Padraugausim ax.gif
Atsakyti
[quote=laurapac,2011 10 18, 23:24]
o akinukai ax.gif ax.gif ax.gif ne beda... pas mus dar vieni i siuksliu deze keliauja, nes taip kojytes issukinetos, kad uzdejus juos ant nosies jie ima ir tuoj pat nukrenta:)))) liko vel vieni - pasiratoju rankoves, kratau pinigine, ir keliauju i optika sekanciu:))) va taip su akiniais reikia - Danielyte zino!:)

SVEIKUTE LAURAPAC 4u.gif

Taip malonu skaityti,kai parašote biggrin.gif na neimanoma nenusišypsoti skaitant biggrin.gif biggrin.gif
Esate linksmutė,va dabar suprantu į ką Danielytė panaši thumbup.gif Danielytė aktyvi,stipri,drasi,linksmutė wub.gif thumbup.gif
Sūnui ir jau teko antrus akinukus pirkt,mažutei manau ir nevienus teks pirkt,o dabar ir mano rega pasilpnėjus(reiks pasitikrinti) g.gif

linkiu sekmės rytoj pas šeimos gyd. mirksiukas.gif
Atsakyti