Įkraunama...
Įkraunama...

indiški saldumynai

na patinka man saldumynai, kur baltuose drambliuose wub.gif ir labai noreciau ka nors tokio namuose pasigaminti. gal turit kuri receptuku? rolleyes.gif
Atsakyti
Keletas indisku receptu ir dar saldumynai ax.gif
Atsakyti
Vaje.............ten viskas rusiškai blink.gif verysad.gif
Atsakyti
Jei vis dar domina...

BESAN LADU

Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.

Kas ragauja, visiems patinka, tipo "neįsivaizduoju, iš ko padaryta, bet labai skanu" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2006 11 14, 22:51)
Jei vis dar domina...

BESAN LADU

Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.

Kas ragauja, visiems patinka, tipo "neįsivaizduoju, iš ko padaryta, bet labai skanu"  biggrin.gif

Mes irgi tokius darom--begaliniai skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2007 07 04, 16:46)
Mes irgi tokius darom--begaliniai skanu smile.gif

o tie žirnių miltai yra kažkur parduodami prekybos tinkluose - kažkaip neteko tokio daikto naudoti?
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2007 07 05, 11:02)
o tie žirnių miltai yra kažkur parduodami prekybos tinkluose - kažkaip neteko tokio daikto naudoti?



Yra - firmos Linea Oecologica. Spėju, kad bent jau šios firmos žirnių miltų tik Maximos parduotuvėse galima rasti. Jei nebus prie įprastinių miltų, tuomet ieškokit sveikuoliškų ir ekologiškų produktų skyriuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2006 11 14, 23:51)
Jei vis dar domina...

BESAN LADU

Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.

Kas ragauja, visiems patinka, tipo "neįsivaizduoju, iš ko padaryta, bet labai skanu"  biggrin.gif



bandziau pasigaminti ladu pagal si recepta, gal galetumete pasakyti, ka padariau ne taip...
neradau kardamono, tai jo nedejau, gal del to skonis nebuvo labai geras.
dariau tik is puses porcijos, kai suberiau zirniu miltus, gavosi mase visiskai neskysta, tiesiog dregni miltai, kuriuos ant nedideles ugnies kaitinau apie 15 min, kavapas buvo, bet ne riesutu smile.gif viska toliau dariau kaip recepte ir galu gale man gavosi tiesiog birus miltai, kurie sunkiai lipinosi i rutuliukus... saldytuve stingdinau, sustengo, bet tikrai nepanasu i chalva sad.gif o skonis primena zirnius smile.gif tai dabar galvoju, ar cia taip turi buti, ar blogai, kad kardamono nedejau, ar ugnis buvo per maza?? gal dar reiketu juos orkaiteje pakepti?
Atsakyti
QUOTE(Alliza @ 2009 03 13, 12:01)
bandziau pasigaminti ladu pagal si recepta, gal galetumete pasakyti, ka padariau ne taip...
neradau kardamono, tai jo nedejau, gal del to skonis nebuvo labai geras.
dariau tik is puses porcijos, kai suberiau zirniu miltus, gavosi mase visiskai neskysta, tiesiog dregni miltai, kuriuos ant nedideles ugnies kaitinau apie 15 min, kavapas buvo, bet ne riesutu smile.gif viska toliau dariau kaip recepte ir galu gale man gavosi tiesiog birus miltai, kurie sunkiai lipinosi i rutuliukus... saldytuve stingdinau, sustengo, bet tikrai nepanasu i chalva sad.gif o skonis primena zirnius smile.gif tai dabar galvoju, ar cia taip turi buti, ar blogai, kad kardamono nedejau, ar ugnis buvo per maza?? gal dar reiketu juos orkaiteje pakepti?


Jus tikriausiai gaminot iš lietuviškų žirnių miltų? Iš jų gaunasi kitokie nei iš indiškų(nuto miltų). Lietuviškus reikia žymiai ilgiau kepinti ir sviesto su miltais santykis 1:1,o su nuto miltais tinka ir šis receptas. Ir ne kardamonas duoda pagrindinį skonį. Tiesiog reikia miltus kepinti,kol iš tikro jie įgaus riešutų skonį. Sėkmės! thumbup.gif
Atsakyti
Indiškų vegetariškų valgių knygą galite parsisiųsti iš čia (ten bus tiesiogine nuoroda į knygą), o jau pačioje knygoje tikrai nemažai indiškų saldumynų cool.gif
Atsakyti
taip ten daug receptų,bet ne visi gaunasi tokie kaip parašyta. Tiesiog reikalingi ir indiški produktai,iš lietuviškų gaunasi truputi kitokie,arba reikalingas ilgesnis paruošimo laikas. O ir prieskoniai pas mus ne tokios kokybės kaip Indijoje,atkeliavę per nežinia kelis tiekėjus ir per kiek laiko. Geriausiai pirkti kur tiesiogiai įsiveža,o ne perparduoda.
Atsakyti
QUOTE(pliuskute @ 2009 03 13, 22:55)
Jus tikriausiai gaminot iš lietuviškų žirnių miltų? Iš jų gaunasi kitokie nei iš indiškų(nuto miltų). Lietuviškus reikia žymiai ilgiau kepinti ir sviesto su miltais santykis 1:1,o su nuto miltais tinka ir šis receptas. Ir ne kardamonas duoda pagrindinį skonį. Tiesiog reikia miltus kepinti,kol iš tikro jie įgaus riešutų skonį. Sėkmės! thumbup.gif

is lietuvisku sad.gif o kur gauti indisku miltu lietuvoje?
Atsakyti