QUOTE(žostautė @ 2006 11 14, 23:51)
Jei vis dar domina...
BESAN LADU
Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.
Kas ragauja, visiems patinka, tipo "neįsivaizduoju, iš ko padaryta, bet labai skanu"
bandziau pasigaminti ladu pagal si recepta, gal galetumete pasakyti, ka padariau ne taip...
neradau kardamono, tai jo nedejau, gal del to skonis nebuvo labai geras.
dariau tik is puses porcijos, kai suberiau zirniu miltus, gavosi mase visiskai neskysta, tiesiog dregni miltai, kuriuos ant nedideles ugnies kaitinau apie 15 min, kavapas buvo, bet ne riesutu

viska toliau dariau kaip recepte ir galu gale man gavosi tiesiog birus miltai, kurie sunkiai lipinosi i rutuliukus... saldytuve stingdinau, sustengo, bet tikrai nepanasu i chalva

o skonis primena zirnius

tai dabar galvoju, ar cia taip turi buti, ar blogai, kad kardamono nedejau, ar ugnis buvo per maza?? gal dar reiketu juos orkaiteje pakepti?