Besikiskiakopusteliaudama
Ištikimas dalyvis
kaune juos pirkti pigiau gangoj, kur yra vedu centras,paneriu g-ve 187 , radharaneje laisves alejoje brangiau ir maziau. vedu centre kasiden nuo 12.20 mazdaug valanda ar daugiau vaisina visus labai gardziais poetumis krisnaitai, apsiryti galima, mokestis auka(ty keik norit tiek metat pinigeliu i dezute).
Papildyta:
Rasgulla
sūrio rutuliukai mirkyti rožių sirupe
275 g panyro
725 ml vandens
300 g cukraus
1 š. rožių vandens
Sutrupinkite panyrą. Minkykite, kol pasidarys vienalytis, o rankos susiriebaluos. Suvoliokite į graikiško riešuto dydžio vienalyčius, be įskilimų rutuliukus. 5 min. pavirkite vandenį su cukrumi. Supilkite pusę sirupo į dubenį, įpilkit rožių vandens ir ataušinkite. Į likusį verdamą sirupą sudėkite rutuliukus. Turi likti pakankamai vietos, nes išsipūs dvigubai. uždenkite ir pavirkite 10 min. kol išsipūs ir pasidarys akyti. Verdamus rutuliukus kelis kartus pašlakstykite šaltu vandeniu. Nuo to jie pasidaro balkšvi ir akyti. Išgriebkite ir sudėkite į šaltą sirupą. Ataušinkite. Mirkoma mažiausiai 4 val.
Manų chalva
200 g manų kruopų
50 g sviesto
250 ml pieno arba vandens
200 g cukraus
sauja geltonųjų razinų
Sumaišyti pieną su cukrumi ir užvirti. Ištirpinti keptuvėje sviestą, suberti manų kruopas ir razinas. Kepinti ant mažos ugnies 20-25 min. kol gražiai pagels. Šaukštu dėti į verdantį pieną. Viską sudėjus dar pavirti mašant 2-3 min. Nuimti nuo ugnies. Skanu karšta ir atšalus.
Sandešas
200g varškės (9%)
150g cukraus pudros
100g kokoso drožlių
Išminkyti varškę su cukraus pudra. Suformuoti rutuliukus. Pavolioti kokoso drožlėse. Palaikyti šaldytuve apie 20 minučių.
Riešutiniai kvadratėliai
200g kondensuoto pieno
350g kerobo (arba šokolado)
25g minkšto sviesto
Pakaitinkite kondensuotą pieną 2- 3 min. Įdėkite kerobo ir sviesto. Gerai išmaišykite. Masę išdėkite į sviesu pateptą skardą. Atvėsinę supjaustykit kvadratėliais ir įspauskite riešutą.
BESAN LADU
Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.
Patarimai: Jus tikriausiai gaminot iš lietuviškų žirnių miltų? Iš jų gaunasi kitokie nei iš indiškų(nuto miltų). Lietuviškus reikia žymiai ilgiau kepinti ir sviesto su miltais santykis 1:1,o su nuto miltais tinka ir šis receptas. Ir ne kardamonas duoda pagrindinį skonį. Tiesiog reikia miltus kepinti,kol iš tikro jie įgaus riešutų skonį.
Morku chalva 1
1kg. morkų,
250g.sviesto{lydyto},
300g. cukraus,
po 3šaukštusrazinų,pakepintų migdolų,riešutų,
pusė šaukštelio malto kardamono
Morkas smulkiai sutarkuokite,sudėkite į puodą su lydytu sviestu ir 10min.troškikite maišydamos ,kad neprisviltų.
Po to suberkite cukrų,razinas ,riešutus,galite pilti pora stiklinių pieno{tačiau nebūtina} ir virkite apie20-30min.,kol pasidarys tiršta vientisa masė.
Išvirusią chalvą sukrėskite į kepimo skardą,išlyginkite 2-3cm. sluoksniu ir apibarstykite kardamonu.
Kai chalva atvės supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Morkų chalva 2
Morkos, 4 vienetai
Sviestas, lydytas, 4 šaukštai
Pienas, 1 stiklinė
Greipfrutai, 2 vienetai
Cukrus, 1 stiklinė
Migdolai, smulkinti, 3 šaukštai
Kardamonas, 0.5 šaukštelio
Riešutai, smulkinti, mišinys
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite stambia trintuve. Greipfrutų žieveles nutarkuokite, vaisius perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Kardamonus suberkite į gilų švarų sausą puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pasklis malonus saldus kvapas. Supilkite lydytą sviestą, suberkite migdolus, tarkuotas morkas ir maišydami kepinkite apie 5 min. Supilkite pieną, greipfrutų sultis, suberkite cukrų, paskaninkite tarkuotomis greipfrutų žievelėmis ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą masę sukrėskite į kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir 30 minučių pašaukite į 160C karštumo orkaitę. Kai atvės, supjaustykite kubeliais, kiekvieną jų įdėkite į popierinę saldainio formelę. Apibarstykite riešutų mišiniu.
Indiškas saldumynas- šokoladinis burfi
1 skardinė kondensuoto pieno
0,5 stiklinės kakavos miltelių
100 gr. sviesto
0,5 stiklinės cukraus
Gaminimo procesas:
Į puodą storu dugnu sudėti kondensuotą pieną, sviestą, cukrų ir kakavą. Ant nedidelės ugnies viską maišyti kol masė sutirštės, pasidarys klampi (maždaug apie 15-20 min.). Tada supilti masę į riebalais išteptą formą ir leisti atvėsti. Atvėsus ir sukietėjus supjaustyti norimos formos gabaliukais.
Cashew Burfi/ Anakardžių Riešutų Burfi
250 gr. anakardžių riešutų
200 gr. cukraus pudros
1 stiklinė pieno
4-5 v.š. sviesto
0,5-1 a.š. malto kardamono
Gaminimo procesas:
Riešutus pamerkti piene maždaug valandai. Išmirkytus riešutus perkošti. Anakardžius susmulkinti iki vientisos masės.
Puode storu dugnu ištirpinti sviestą, sudėti riešutų masę ir maišant pakepinti ant vidutinės ugnies maždaug 6-8 min.
Sudėti cukraus pudrą, kardamoną, gerai išmaišyti. Nuolat maišyti kol cukrus ištirps ir masė pradės tirštėti. Kai masė pradės atiskirti nuo kraštų išjungti ugnį. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi tiestą formą, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Atvėsusią supjaustyti rombo formos gabaliukais.
Kokosiniai Ladu
Produktai:
1 skardinė kondensuoto pieno
2 stiklinės kokosų drožlių
0,5 a.š. malto kardamono
1 a.š. rožių vandens ( pasirinktinai)
2 v.š. kapotų anarkadžių riešutų (pasirinktinai)
Gaminimo procesas:
Į puodą storu dugnu supilti kondensuotą pieną, išmaišyti kokosų drožles. Viską maišant ant nedidelės ugnies virti kol masė sutirštės ir lengvai atsiskirs. Tas trunka apie 20- 25 min. Tada sudėti kardamoną, rožių vandenį, riešutus, gerai viską išmaišyti ir nuimti nuo ugnies.
Gautą masę supilti į lėkštę ir leisti atvėsti apie 10 min. Kai masė nebus perkaršta paimti į rankas, imti ją iš lėkštės ir formuoti rutuliukus. Juos dar galima papildomai apvolioti kokoso drozlėse.
Porcijos: 20
Šaldytas mocha skonio sūrio pyragas
1 v.š. kavos granulių
1 v.š. verdančio vandens
200 gr. šokoladinių sausainių
125 gr. sviesto (ištirpdyti)
200 gr. pieniško šokolado
500 gr. tepamo varškės sūrelio
400 gr. kondensuoto pieno
250 ml. grietinėlės (riebesnės plakimui)
Gaminimo procesas:
Į surenkamos 22 cm skersmens formos dugną įtiesti kepimo popierių, kraštus patepti riebalais. Nors manau, kad buvo daug paprasčiau daryti kaip aš dariau- vienkartinėje kepimo formoje iš folijos.
Sumaišyti kavos granules su vandeniu ir padėti į šalį pravėsti.
Sausainius sutrinti į trupinius ir sumaišius su ištirpdytu sviestu padengti formos dugną, gerai įspausti,išlyginti. Uždengus palaikyti šaldytuve apie 30 min.
Ištirpdyti šokoladą ir palikti jį šiek tiek pravėsti.
Grietinėlę, varškės sūrelį ir kondensuotą pieną sudėti kartu ir išplakti iki vientisos masės. Tada sudėti kavą ir tirpdytą šokoladą ir viską plakti iki vientisos masės. Gautą masę supilti ant sausainių pagrindo ir išlyginus šaukštu padėti į šaldiklį (ne šaldytuvą) bent 8 val. Prieš patiekiant palaikyti apie 20 min. išėmus iš šaldiklio.
Porcijos: 12