na patinka man saldumynai, kur baltuose drambliuose
ir labai noreciau ka nors tokio namuose pasigaminti. gal turit kuri receptuku?
Vaje.............ten viskas rusiškai
Jei vis dar domina...
BESAN LADU
Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.
Kas ragauja, visiems patinka, tipo "neįsivaizduoju, iš ko padaryta, bet labai skanu"
BESAN LADU
Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.
Kas ragauja, visiems patinka, tipo "neįsivaizduoju, iš ko padaryta, bet labai skanu"
QUOTE(žostautė @ 2006 11 14, 22:51)
Jei vis dar domina...
BESAN LADU
Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.
Kas ragauja, visiems patinka, tipo "neįsivaizduoju, iš ko padaryta, bet labai skanu"
BESAN LADU
Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.
Kas ragauja, visiems patinka, tipo "neįsivaizduoju, iš ko padaryta, bet labai skanu"
Mes irgi tokius darom--begaliniai skanu
QUOTE(daivaja @ 2007 07 04, 16:46)
o tie žirnių miltai yra kažkur parduodami prekybos tinkluose - kažkaip neteko tokio daikto naudoti?
QUOTE(editam @ 2007 07 05, 11:02)
o tie žirnių miltai yra kažkur parduodami prekybos tinkluose - kažkaip neteko tokio daikto naudoti?
Yra - firmos Linea Oecologica. Spėju, kad bent jau šios firmos žirnių miltų tik Maximos parduotuvėse galima rasti. Jei nebus prie įprastinių miltų, tuomet ieškokit sveikuoliškų ir ekologiškų produktų skyriuose
QUOTE(žostautė @ 2006 11 14, 23:51)
Jei vis dar domina...
BESAN LADU
Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.
Kas ragauja, visiems patinka, tipo "neįsivaizduoju, iš ko padaryta, bet labai skanu"
BESAN LADU
Reikia ištirpdyti 350g sviesto, į jį suberti 400g žirnių miltų ir kepinti maišant ant silpnos ugnies kokias 15min- kol pradės riešutais kvepėti.
Tada į tą masę suberti 2 šaukštus stambiai pjaustytų graikiškų riešutų, 2 šaukštus kokoso drožlių (aš perku kokosą visą ir tarkuoju, nes parduotuvinės sausos man nelabai) ir arbatinį šaukštelį malto kardamono. Dar porą minučių pakaitinti, tada nukelti nuo ugnies ir suberti 250g cukraus pudros, gerai išmaišyti- kad gautųsi vientisa masė, tokia į chalvą panaši. Kai truputį atvės (tiek, kad galėtum paimt į rankas), šlapiomis rankomis kočiok graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir palik sustingti.
Kas ragauja, visiems patinka, tipo "neįsivaizduoju, iš ko padaryta, bet labai skanu"
bandziau pasigaminti ladu pagal si recepta, gal galetumete pasakyti, ka padariau ne taip...
neradau kardamono, tai jo nedejau, gal del to skonis nebuvo labai geras.
dariau tik is puses porcijos, kai suberiau zirniu miltus, gavosi mase visiskai neskysta, tiesiog dregni miltai, kuriuos ant nedideles ugnies kaitinau apie 15 min, kavapas buvo, bet ne riesutu
QUOTE(Alliza @ 2009 03 13, 12:01)
bandziau pasigaminti ladu pagal si recepta, gal galetumete pasakyti, ka padariau ne taip...
neradau kardamono, tai jo nedejau, gal del to skonis nebuvo labai geras.
dariau tik is puses porcijos, kai suberiau zirniu miltus, gavosi mase visiskai neskysta, tiesiog dregni miltai, kuriuos ant nedideles ugnies kaitinau apie 15 min, kavapas buvo, bet ne riesutu
viska toliau dariau kaip recepte ir galu gale man gavosi tiesiog birus miltai, kurie sunkiai lipinosi i rutuliukus... saldytuve stingdinau, sustengo, bet tikrai nepanasu i chalva
o skonis primena zirnius
tai dabar galvoju, ar cia taip turi buti, ar blogai, kad kardamono nedejau, ar ugnis buvo per maza?? gal dar reiketu juos orkaiteje pakepti?
neradau kardamono, tai jo nedejau, gal del to skonis nebuvo labai geras.
dariau tik is puses porcijos, kai suberiau zirniu miltus, gavosi mase visiskai neskysta, tiesiog dregni miltai, kuriuos ant nedideles ugnies kaitinau apie 15 min, kavapas buvo, bet ne riesutu
Jus tikriausiai gaminot iš lietuviškų žirnių miltų? Iš jų gaunasi kitokie nei iš indiškų(nuto miltų). Lietuviškus reikia žymiai ilgiau kepinti ir sviesto su miltais santykis 1:1,o su nuto miltais tinka ir šis receptas. Ir ne kardamonas duoda pagrindinį skonį. Tiesiog reikia miltus kepinti,kol iš tikro jie įgaus riešutų skonį. Sėkmės!
taip ten daug receptų,bet ne visi gaunasi tokie kaip parašyta. Tiesiog reikalingi ir indiški produktai,iš lietuviškų gaunasi truputi kitokie,arba reikalingas ilgesnis paruošimo laikas. O ir prieskoniai pas mus ne tokios kokybės kaip Indijoje,atkeliavę per nežinia kelis tiekėjus ir per kiek laiko. Geriausiai pirkti kur tiesiogiai įsiveža,o ne perparduoda.
QUOTE(pliuskute @ 2009 03 13, 22:55)
Jus tikriausiai gaminot iš lietuviškų žirnių miltų? Iš jų gaunasi kitokie nei iš indiškų(nuto miltų). Lietuviškus reikia žymiai ilgiau kepinti ir sviesto su miltais santykis 1:1,o su nuto miltais tinka ir šis receptas. Ir ne kardamonas duoda pagrindinį skonį. Tiesiog reikia miltus kepinti,kol iš tikro jie įgaus riešutų skonį. Sėkmės! 
is lietuvisku







