
skaitau apie rugini rauga:
Pirma diena
- 1stiklinė šilto, švaraus virinto vandens
- 1stiklinė ruginiu miltu
Švariame inde(geriausia apiplikit dar karštu vandeniu) gerai išmaišyt miltus su vandeniu, kad gautųsi vientisa mase be gumulėlių, perdėti į 3l sterilizuotą švarų stiklainį, uždengti plėvelę. Laikyti 2 d. kamb. temperatūroje.
Pamaitinsime po 48val.
Foto raugo-pirma diena
Foto raugo-antra diena
Trečia diena
Raugo kvapas turėtu buti truputi rūgštokas su burbuliukais. Dabar atėjo laikas pamaitint raugą. Paimam pusę stiklinės(galima truputuką daugiau) ruginių miltų ir sumaišom su puse stiklines vandens, gerai išmaišom ir įmaišom į mūsų raugą.
TAIGI KADA PIRMA KART JI REIKIA MAITINT


Nes nebezinau kada kist i saldytuva ir nekist ir spesim gryzt...