QUOTE(aurum2010 @ 2011 06 29, 01:15)
Svarbu zinoti, kad duonos kepimui nepatartina naudoti aliejingas seklas, tokias kaip saulegrazu, moliugu, linu semenu, kadangi kepimo metu esant aukstai temperaturai, siose seklose esantys aliejai skyla sudarydami itin kenksmingas, kancerogenines medziagas, sukeliancias vezinius susirgimus

Nepersistenkime, kepdamos namine duona. Pati sveikiausia duona- miltai ir vanduo

Įdomu, iš kur tokia informacija?
Žinau, kad esant aukštai temperatūrai aliejai skyla, kaip ir sakot, bet ar žinot, kokia temperatūra būna kepamo kepalioko viduje? Tikrai per žema, kad taip įvyktų. O kai aliejai suskils, duona bus sudegusi ir jūs jos visvien nenorėsit valgyti (va, keptuvėje kaitinant kaip tik ir pasiekiama tokia aliejaus temperatūra. Kepiniai jo prisigeria ir taip suvartojamas tas nesveikas aliejus. Beje, ir paskrudę, patys skaniausi traškūs gabaliukai irgi yra kažkiek kancerogeniški. O duonoje - vargu. Na, nebent pakraštėliuose kokia saulėgrąža apskrudusi būtų... Bet, palyginus, kiek suvartojame pirktinių produktų su E, tai ta saulėgrąža mums tiek pakenkt nesugebės nė per 100 metų)
O gal jūs turit kokios naujos informacijos? Įdėkit nuorodų, negąsdinkit žmones tuščiai. Ir dėkit rimtų tyrimų straipsnius, o ne kokių pletkinių tinklapių (tipo Delfi ir pan.)