Sveikos, nežinau ką patarti nukentėjusioms nuo ligų ar kenkėjų...Aš kadangi mėgėja papurkaliot visokia chemija reikai ar nereikia - vadionasi, profiklaktiškai, tai man neaktualu kokie tai tokie vargeliai....
Grįžau po dalies atostogų namo...parsiradau vidurnaktį, pirmas darbas - pažiūrėt kaip išsilaikė gėlės...Išsilaikė...feleonopsiai kiek paglebę buvo, bet problema lengvai pataisoma, kitos irgi be nepageidaujamų pokyčių...O švedės....tai sėklinukės tai irgi pražydo paprastučiais žiedeliais...Fisherio appleblosom - ta, gražioji, kurios žiedų visos laukėm iš sėklyčių, man tiesiog kaip iššūkis - netgi du augalus turėjau jų iš sutervės...ir abi radau pažeistas puvinio, pajudusiais stiebukais...tas pats su ......harlene ted o day....ar kaip ten, kur Darsė norėjo...irgi puvėkas...tik va virtuvė, kur jos buvo paliktos yra gana šilta, tai puvinys uždžiūvo...nebekilo stiebu.Nupjoviau, pasimerkiau, gal išleis kokią šaknį, bet jau šiandien matau, kad vienos stiebelis vis tiek toliau juoduoja...Et..
Su šita veisle nesiseka. ..ir dar man mįslė, iš kur tas puvinys...juk pasodinau kaip ir sveikas, paliejau saikingai, prieš išvažiuodama tris dienas...tai puvinys turėjo juk iškart pasirodyt? na, o kitos skėlmingai auga, netgi labai, daug šoninių ūglių turi abi swanland pink, appleblosom rosebund, labai džiaugiuos bornholm veislle - labai augi ir gražus lapų raštas..dabar vėl kelionė nusimato, paskui vėl...užaugs taip gėlės ir be manęs...