Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 27, 07:33)
ziurejau vakar Antano Sutkaus fotoalbuma. galvoju, jis cia butu suvalgytas negyvai uz horizonto griuvimus, nukapotas keistai galunes, turbut ir isdegimus biggrin.gif

o ka norejau pasakyt, tai, moterys, ne tai gi svarbiausia smile.gif

ir kai man sako, kad "negera foto, nes dangus isdeges", as zinau, kad problema tikrai ne tai.

drinks_cheers.gif pritariu... nuotrauka šiaip jau pati iš savęs turi turėti šarmo, skleisti tam tikrą idėją, emocijas, nuotaiką ir pan... tai yra regėjimas...sugebėjimas pamatyti, o ne tik paspausti mygtuką. Tam, kam gaunasi "KALBANTI" nuotrauka, tai tie mūsų vadinami minusiukai netenka prasmės...

Kita vertus....
Išmokti "sutalpinti" objektą į kadrą, neišdeginti, pagalvoti apie kompoziciją irgi reikia ... kaip tuomet vertinti tokius, kurie čekšt čekšt prikapoja belen kokių kadrų? g.gif rėkti, koks tai menas (nes Sutkus į tai nekreipia dėmesio), kaip gražu.... Tavęs dabar klausia mergina, prašo kritikos apie gėlytes, tai ką jai sakyti (jei jau nekomentuoti kompozicijos, išdegimo, kadravimo, spalvų, apdirbimo ir kt), pasakyt, kad čia šūdas ne menas...taip, jos foto nepretenduoja į aukštąją fotografiją, bet žmogus mokosi...kaip jam išmokti negavus jokių patarimų? g.gif
juk mokantis pamatyti tas "klaidas" pamažu ateina daugybė kitų gebėjimų....kurie yra kur kas gilesni..nei išdegimai ar griūvantis horizontas.

Taip kad čia toks dviprasmiškas dalykas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 27 birželio 2011 - 08:03
QUOTE(gotte @ 2011 06 27, 08:56)
drinks_cheers.gif pritariu... nuotrauka šiaip jau pati iš savęs turi turėti šarmo, skleisti tam tikrą idėją, emocijas, nuotaiką ir pan... tai yra regėjimas...sugebėjimas pamatyti, o ne tik paspausti mygtuką. Tam, kam gaunasi "KALBANTI" nuotrauka, tai tie mūsų vadinami minusiukai netenka prasmės...

Kita vertus....
Išmokti "sutalpinti" objektą į kadrą, neišdeginti, pagalvoti apie kompoziciją irgi reikia ... kaip tuomet vertinti tokius, kurie čeksšt čekšt prikapoja belen kokių kadrų?  g.gif rėkti, koks tai menas (nes Sutkus į tai nekreipia dėmesio), kaip gražu.... juk mokantis pamatyti tas "klaidas" pamažu ateina daugybė kitų gebėjimų....kurie yra kur kas gilesni..

Taip kad čia toks dviprasmiškas dalykas...

na, taip. bet ka as norejau pasakyt, kad jei neisdegusius plotus pakeisim, horizonta palyginsim ar sutalpinsim i kadra zmogu, nuo to foto nepageres. nebent ciut ciut smile.gif nes tai nera svarbiausia
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 27, 08:02)
na, taip. bet ka as norejau pasakyt, kad jei neisdegusius plotus pakeisim, horizonta palyginsim ar sutalpinsim i kadra zmogu, nuo to foto nepageres. nebent ciut ciut smile.gif nes tai nera svarbiausia

taip, būtent ta konkreti nuotrauka nepagerės, bet aš kitą kartą prieš paspausdama mygtuką pagalvosiu apie kur kas daugiau dalykų, nei darydama TĄ pirmąją foto...va čia ir yra tobulėjimas.

čia aš pagal save sakau...dievuliau brangus, kas man buvo gražu seniau - perdegęs JB, kažkokie nepamatuoti ir keisti spalvų iškraipymai, tikrai virstantys horizontai, kurie nieko gero tai foto nepridavė, šiaip pats apdirbimas (su Picasa), koks nors įdėtas soft fokuso efektas...bet tai labai natūralu, nes kai nebepasitenkini paprasta fotografija su muiline, eini kažkokiu ieškojimo keliu...o tas kelias yra toks: daryt, kad būtų ne taip, kaip visų....daryt įdomiau, keisčiau, ryškiau ir pan. O tada ateinu čia ir BAM - mano puikiosios nuostabiosios foto pasirodo turi daug trūkumų...milijonas kritikos ir patarimų, kol sulaukiu pirmųjų - "gražu', "patinka" ir panašiai. Kol aš dėmesį atkreipiu ne į "paturbintą" ir nesuvokiamai keistą apdirbimą, bet į daugelį daugelį kitų dalykų (kurie beje yra kur kas svarbesni)...ir aš įgaunu požiūrį dar gerokai PRIEŠ paspausdama mygtuką, o ne po to...kai jau apdirbinėju foto.

O gyvenime vienam to pasimokymo reikia didesnio...šiknos paspardymo ir badymo į išdegimus dažnesnio...kitas daug greičiau ir be tokios kritikos "pagauna" kadrą...
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 27, 07:33)
ziurejau vakar Antano Sutkaus fotoalbuma. galvoju, jis cia butu suvalgytas negyvai uz horizonto griuvimus, nukapotas keistai galunes, turbut ir isdegimus biggrin.gif

Kažkada pasakojau biggrin.gif. Ypač tas jo populiarus kadrus su kaimietukėm biggrin.gif Šiaip portretai jo man labai patinka (ir formatas aišku daug ką duoda, ech būtų smagu į kai kuriuos pasižiūrėti diiidelius smile.gif )
Papildyta:
Ievuki, portretai įspūdingi wub.gif
Papildyta:
Tiesa, kas pirmoji ciocė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 27 birželio 2011 - 08:28
Pavargau rinkdamasi sad.gif

Kuris geriau ant sienos?

Kvadratai, nes bijau nekokybės dideliam formate, plius pageidavo 1:1. Nežinau, pasimečiau visai, ar čia nieko visai, ar visai š. Helpp biggrin.gif

1 variantas
user posted image

2 variantas
user posted image

Čia taip tiktų toji svetima moteris ant valties biggrin.gif Kur man ją surast biggrin.gif

Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 06 24, 08:16)
]
Mini autoportretas smile.gif

oo, kaip įdomiai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Muggy @ 2011 06 24, 23:24)
Buvau siandien prie juros ir radau spynu  biggrin.gif . Gal kas netingetu pakomentuoti?

spalvos gražios, bet pats pateikimas tai man nelabai g.gif na tiesiog- pykšt, pokšt ir yra , įdomesnių kampų bandyčiau ieškoti, nu kažkaip kitaip pateikti g.gif
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 25, 20:48)
l

o cia siandieninis kadras, po triju savaiciu paemiau fotika i rankas

na labai gražu... tik erdvės po apačia šiek tiek norėtųsi
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 27, 11:22)
Pavargau rinkdamasi sad.gif

Kuris geriau ant sienos?

antro varianto ant sienos nekabinčiau.
Pirmas su vaiku įdomesnis, jei vaikas būtų mano, kabinčiau. Bet gal dar kaip nors kitaip padėliočiau. Ir mesčiau vieną gamtos foto, o kelčiau kokią detalę su vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 06 25, 21:20)

pasivaikščiojimas...

nu fiani tavo vaikiuikai wub.gif šešėliai labai tamsūs, nu bet su reflektoriu jau suprantu , kad be šansų palakstyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 06 27, 10:36)
antro varianto ant sienos nekabinčiau.
Pirmas su vaiku įdomesnis, jei vaikas būtų mano, kabinčiau. Bet gal dar kaip nors kitaip padėliočiau. Ir mesčiau vieną gamtos foto, o kelčiau kokią detalę su vaiku.

AČIŪ!
Kurią mestum (jei jau iš šitų), aš mesčiau dešinės apačią...
Atsakyti
QUOTE(Muggy @ 2011 06 25, 23:23)
biggrin.gif
Na, imetu vien jb. Nezinau ar geresnis vaizdas, gal net vertimas nekoks 
Del pagrindo blankumo tai mano fotikas kol kas geriau neisnesa.

na man spalvota geriau..
Papildyta:
QUOTE(Orinciukas @ 2011 06 26, 00:31)
Cia mano sios dienos nuklydimai. Dziaugiausi geru Airijos oru  smile.gif

įdomus koliažas 4u.gif ne bet rėmų masyvumas.......... neeee smile.gif manau čia užtektų plonų tarpelių tarp nuotraukų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 06 26, 12:56)
Sveikutes. Grizau prie darbu, ir beveik nebeturiu laiko sm.  verysad.gif 

Mano pirmas bandymas fotkinti krikstynas. Si patirtis man labai labai daug dave. Ziuredama rezultatus matau daug klaidu, ir zinau ka kita karta reikes daryti kitaip. Jausmas neapsakomas. Savo darba ivertinciau 5, nes daugelis foto be fokuso arba su labai nezymiu, daug isdegimu. Teveliai isvis paprase, jog tiesiog pafotkinciau be jokiu menu, na kad is sveciu niekam nereiketu. Tai juos ir toks rezultatas be abejo dziugina. Manes ne, bet kaip jau sakiau antra tokia sesija manau jau bus kokybiskesne ir geresne. Labai lauksiu ptarimu ir pastabu, kurios foto labai blogos ir jas tiesiog sviesti lauk, o kurias dar galima pataisyti kazkaip... Aciu is anksto labai visoms.  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Maja krikštynos.

labai atsiprašau- neperžiūrėjau visų,.. be proto jų daug.. manau publikuojant , reiktų atrinkti geriausius kadrus smile.gif nes dabar tiesiog nuobodu pasidarė žiūrėti, nes nuotraukos kartojasi.. tai taip pramesdama kažkiek pažiūrėjau- gražu, tėveliai liks tikrai patenkinti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 06 26, 18:46)
Verta demesio?

pirmoji nuostabi rolleyes.gif
Atsakyti
RG, pažiūrėk ar toks išdėstymas patiks.
Viršutinnėje eilėje, dešinėje esančią foto stumtelk į kairę. Viršun į dešinę perkelk foto su vaiku. Apačioje dešinėje esančią palik savo vietoje, tad tau trūks tik kažkokios foto apačioje kairėje.
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 06 26, 22:33)
Sveiki visi,kazkaip upas buvo visai dinges tiek fotkint tiek tvarkyt foto tai pagaliau istraukiau i dienos sviesa beveik pamirsta musu meeta hihihi.gif
Taigi,kelios cioces mirksiukas.gif

O daugiau...

nu visos trys nerealios thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Ka @ 2011 06 26, 23:05)
Pagaliau, viskas su namų darbais.  bigsmile.gif

Norėčiau parodyti porą senesnių savo darbų.  ax.gif Galbūt sulauksiu kokios kritikos.

įdomūs kampai, bet šviesa nedėkinga.. g.gif trūksta pustonių, per daug kontrasto.. norėtųsi tokio švelnumo, minkštumo..
Papildyta:
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 27, 00:00)
man kliuva visur cebtrinis kadras, be reikalo palikta vietos virsuij pirmoj foto ir sone antroj... pirmoj kliuva neparodytas iki galo apatinis lapas...
klausiunes pati dar tik pradedu ir lendu visur su savo ikyriais klausimais  smile.gif  man idomu kaip kur koki objektyva geriau pasirinkt ...  4u.gif

dedu kritikai....

ideja buvo kazkokia lyg ir nebloga tik nzn ar gerai pavyko perteikti... dabar truputeli viska kitaip daryciau... bet nebuvo laiko gaudyt akyciu...

labai mažos nuotraukos, sunku įžiūrėt kas ten yra...

j/b vertimas nepatiko, paskutinė faini smile.gif
Atsakyti