beskaitydama dar prisiminiau bairiu.
Mano tevams taip nutiko. tada dar paaugle buvau, vairuoti nevairuodavau, tik keleive. issiruosem i soda. 25 km kazkur. vasara, karsta, langa atsidarius. vaziuojam. Kazkaip po 10 km atkreipiau demesi i prietaisu panele, sakau kazkokia raudona lempa sviecai. neturetu. Tetis, na ai, viskas gerai, siaip gal kas. nu as nieko tada, ne mano reikalas. dar po kiek laiko pradejau jausti toki svylancios gumos kvapa. Sakau kazko smirda degancia guma. Tetis tai matyt pro langa ten tau uzsiuodzia, gal kas degina kokias gumas. nu gerai, gal....
vaziuojam toliau. ir kazkaip netycia as zvilgt i rankini stabdi, o jis uztrauktas. pasirodo kokius 15 km pravaziavom uztrauktu stabdziu. atvaziavus i soda, sustojome, tai masinos ratai net dumai ruko, o prisiliesti nejo, kaip lyvgintuvas karstos. nezinia kas butu jei visus 25 km butume nuvaziave.
o su uzsalusiais langais tai budavo bairiu, aciu dievui neikliudavau policijai. dirbau prekybos centre iki 23 val. nakties. ziema. salta. masinos langai uzsaldavo, durys irgi. ilidpavau tik pro galines duris, kurias pavykdavo atplesti. priekini langa prasivaldydavayu tik nedideli skyle, kad matyciau. aisku, iki namu koks 500 m, taip velai masinu nera, mazas miestas, tai delto ir rizikuodavau, negi valanda lauksi kol atsils langai.
visi bijo Vilniaus keliu, as visada taip galvojau, kol ten nenuvaziavau. ik tol vazinedavau tik kaune, ten mokiausi, tai visus kelius zinojau, nebijojau. bet kai pirma karta reikejo i vilniu, galvojau sakes ten. bet atvirai pasakius, kai dabar turiu su kuo palyginti, tai Vilnius yra juokas, palyginus su Kaunu. Kaune zymiai baisiau, nes vairutojai nekulturingesni, keliai siauri, duobeti, visi lenda. ziaur. greitis 50. o Vilniuje praktiskai gali abnt 80 varyti daugeliu gatviu. karta kai pirma karta nuvariau, reikejo i kursus kazkokius, varau ir niekaip nerandu ukmerges g. Vaziuoju, na pagal zemelapi atrodo vaziuoju, bet kai vaziuoju jau gelezinio v. prasideda. sukau ratus kelis kartus, ziuriu kad beveik veluoju jau. jau net autobusu stotelej sustoju, ziuriu kaip vaziuot. tai visa laime kad keliai pasitaike kur ant 80 galejau vaziuoti, tai gazas dugnas buvo kaip tik ismaniau, kad tik speciau. radau paskui, bet tik pasirinkus kita marsruta per kitur, kuris beje pasirode ir patogesnis ir greitesnis nei anas.
kita karta kai vaziavau, nugrybavau su navigacija, kadangi navigacija metosi ant sedynes, tai kazka prispaudaliojus netycia ankstesni marsruta nurodziau, ir vaziavau ne ten kur reikia. jau itariau kazka negero, kai vaziavau ir zinojau kad ten reikia pasukti, o navigacvija liepe kitur. kadangi navigacija suklaidino ir as nespejau isirikiuoti i ta juosta, teko vaziuoti pagal navigacija, kai jau pasiekiau ale galutini taska, pamaciau kad visgi tai ne ta vieta, o ta kur buvau seniau vykusi. ir ka datryti, galvoju vel ten brautis per visa miesta, benzo gaila. vaizuoju atgal, nustacius jau gera marsruta, ziuriu blyn sviesoforoas, o i kaire sukti draudziama kaip tik tom valandom kai vaizuoju. vel kazkur aplink vaziuok. priesais mane stovi kita masina, zenklai lenkiski. ir matau kad ruosiasi sukti i kaire, per drfaudziama zenkla. kadangi is priekio atvaziuoja masinos, ji laukia kol pravaziuos, o gale tuo paciu ir uz manes didziausias kamstis. pypsina visi, o as ka irgi laukiu kol tas pravaziuos. priekyje masinu neliko, tas lenkas pasuko, as taip kakla itraukus galvoju ai, bala nemate, irgi paskui ta lenka per draudziama zenkla

tai isivaizduoju ka tie gale pagalvojo.