QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 06 28, 17:44)
Jo mokykla kaimo

pamokoms ruosiuos zinoma

o sakykit kas dar privaloma bunant mokytoja?

VPU baigiau pries 5 metus nelabai bepamenu

kazkaip kiek dirbau versle ten viskas aisku atrodo buvo pareigos, uz ka atsakinga esu ir ka turiu daryti o va dabar eisiu i mokykla ir visikai nenutuokiu kas dar be pamoku man priklauso? ka turesiu daryti? uz ka busti atsakinga?
na, priklauso kokias papildomas valandas tau duos... Pavyzdžiui man skyrė kuruoti Mokinių Tarybą, vadinasi papildomas darbas su mokiniais, įvairūs susirinkimai, akcijos, renginiai ir pan. po to esu atsakinga už informacinių technologijų sklaidą (vadinasi turiu padėti visiems, kam reikalinga pagalba su kompiuteriu, projektoriumi ir pan. nes mokytojų tarpe yra tokiu, kurie nedraugauja su informacinėmis technologijomis; be to kartas nuo karto tenka budėti kompiuterinėje, nes mūsų informatikos mokytoja dirba tik kelias dienas, o renginiams ruoštis mokiniams dažnai prireikia interneto ). Dar atsakinga už renginių organizavimą- vadinasi reikia inicijuoti ir vesti įvairius renginius, sudominti mokinius, juos įtraukti į įvairią veiklą, planuoti ir t.t. Kiti mokytojai atsakingi už auditą, maitinimą, mokinių pavėžėjimą ir t.t. Visa tai yra apmokomos valandos.... Aišku man papildomų apmokamų valandų skirta tik apie dvi val. į savaitę...

tai manau supranti, kad užtrunku tikrai ne dvi valandas o kur kas dagiau
Po to yra visokių neapmokamų darbų, kriunos vis tiek turi daryti...Gal tai bus sekretorės pareigos per posėdžius, gal paskirs kokio nors metodinio būrelio vadove, reikės rašyti įvairias ataskaitas, dalyvauti projektuose.... sunku ką ir pasakyti- priklauso nuo valdžios ir nuo žmogaus, kuris ateina dirbti... Vadovybė greitai pastebi- ar tu ateini ir dirbi iš širdies, ar tu tik skubi pravesti pamokas ir iš karto po pamokų išlėkti namo...
Turim mokykloj
istorijos mokytoją, kris yra mano antrasis minėtas variantas... Pamokos- tragedija- vaikai pasakoja, kad jie tik nuo vadovėlio konspektuoja tekstus.... Jiems pabosta ta pati veikla... Jokių aktyvių metodų ar naujesnių mokymo metodų... Net į
istorines šventes nepasivargina ateiti, ką jau besakyti apie tokių renginių vedimą....
Na ir litanija gavosi