Įkraunama...
Įkraunama...

☼ MOKYTOJŲ KAMBARYS ☼

QUOTE(jugeta @ 2011 06 27, 17:03)
ir pas mus tėra viena metodininkė  smile.gif  Bet jinai  thumbup.gif  teko kartu su ja vesti integruotą pamoką, labai daug padėjo kai kėliausi kvalifikaciją...  thumbup.gif
Papildyta:
Sveika prisijungus  mirksiukas.gif

Su kolegomis būk draugiška ir tiek. Bėgant laikui suprasi, kurie yra linkę bendrauti, o kurie ne biggrin.gif

per pirmąsias pamokas mokiniams pateik aiškią vertinimo sistemą- kas ir už ką ir kiek. Turėk savo nuomonę. Pasistenk, kad tave gerbtų.... Su visais elkis vienodai, neturėk "numylėtinių"...

O ka reiskia draugiska? blush2.gif cia turbut labai subjektyvu g.gif Ir kaip pasiekti tai kad gerbtu mokiniai... i jaunas mokytojas daznaisuaii jie neziuri rimtai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 06 28, 13:06)
O ka reiskia draugiska?  blush2.gif  cia turbut labai subjektyvu  g.gif Ir kaip pasiekti tai kad gerbtu mokiniai... i jaunas mokytojas daznaisuaii jie neziuri rimtai  g.gif

ar būsi jauna, ar jau su patirtimi, natūralu, kad pradžioje mokiniai "išbandys" tave. Jauną, žinoma, dar labiau. Bet čia nieko baisaus, mokiniai tiesiog išbando ribas, ką jie gali, ko negali ir tt. Svarbiausia- išlik savimi, nesistenk būti tokia, kokia nesi, nes visą laiką neapsimesi. Sėkmės, tikrai viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(somebody else @ 2011 06 28, 16:00)
ar būsi jauna, ar jau su patirtimi, natūralu, kad pradžioje mokiniai "išbandys" tave. Jauną, žinoma, dar labiau. Bet čia nieko baisaus, mokiniai tiesiog išbando ribas, ką jie gali, ko negali ir tt. Svarbiausia- išlik savimi, nesistenk būti tokia, kokia nesi, nes visą laiką neapsimesi. Sėkmės, tikrai viskas bus gerai 4u.gif

O kaip tie isbandymai vyskta? g.gif pvz keikiasi? neklauso? g.gif kaip geriausia reikia i tai reaguoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 06 28, 16:05)
O kaip tie isbandymai vyskta?  g.gif  pvz keikiasi? neklauso?  g.gif  kaip geriausia reikia i tai reaguoti? g.gif

Kurias klases gausi? Elgesys nuo amžiaus priklauso, kokie 5okai visai normaliai elgiasi ir su naujais mokytojais, o kokie 8-9 bando visaip iš kantrybės išvest. Universalių patarimų nėra ko gero. Pti turi jausti, kaip geriau kurioj situacijoj elgtis. Kartais geriau nutylėti, apsimesti, kad negirdi, kartais reikia iki jų lygio, net žodyno, nusileist. Tik neparodyk silpnumo, bus šakės. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2011 06 28, 16:20)
Kurias klases gausi? Elgesys nuo amžiaus priklauso, kokie 5okai visai normaliai elgiasi ir su naujais mokytojais, o kokie 8-9 bando visaip iš kantrybės išvest. Universalių patarimų nėra ko gero. Pti turi jausti, kaip geriau kurioj situacijoj elgtis. Kartais geriau nutylėti, apsimesti, kad negirdi, kartais reikia iki jų lygio, net žodyno, nusileist. Tik neparodyk silpnumo, bus šakės.  doh.gif

Turesiu nuo 5 iki 10 tai tek pavargti turbut doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 06 28, 16:21)
Turesiu nuo 5 iki 10 tai tek pavargti turbut  doh.gif

Tai kokioj kaimo mokykloj. g.gif na šiaip sunku ką pasakyt, mokykla mokyklai nelygu. Svarbu kokį mėnesį neužsileisk, o paskui jau jie patys supras, kad nėra ko išsidirbinėt. O gal bus supratingi vaikai. Pradžioj duok daugiau darbo jiems, kaip tik kartojimas, gali ką nors savarankiškai dirbti. Liks mažiau laiko plepalams. Ir ruoškis pamokoms, to, kas yra vadovėlyje, tikrai neužtenka. O jei vaikai pamatys, kad tik tiek gauna, kiek knygose jų yra, nieko gero.
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2011 06 28, 16:29)
Tai kokioj kaimo mokykloj.  g.gif na šiaip sunku ką pasakyt, mokykla mokyklai nelygu. Svarbu kokį mėnesį neužsileisk, o paskui jau jie patys supras, kad nėra ko išsidirbinėt. O gal bus supratingi vaikai. Pradžioj duok daugiau darbo jiems, kaip tik kartojimas, gali ką nors savarankiškai dirbti. Liks mažiau laiko plepalams. Ir ruoškis pamokoms, to, kas yra vadovėlyje, tikrai neužtenka. O jei vaikai pamatys, kad tik tiek gauna, kiek knygose jų yra, nieko gero.

Jo mokykla kaimo mirksiukas.gif pamokoms ruosiuos zinoma ax.gif o sakykit kas dar privaloma bunant mokytoja? g.gif VPU baigiau pries 5 metus nelabai bepamenu blush2.gif kazkaip kiek dirbau versle ten viskas aisku atrodo buvo pareigos, uz ka atsakinga esu ir ka turiu daryti o va dabar eisiu i mokykla ir visikai nenutuokiu kas dar be pamoku man priklauso? ka turesiu daryti? uz ka busti atsakinga? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 06 28, 17:44)
Jo mokykla kaimo  mirksiukas.gif  pamokoms ruosiuos zinoma  ax.gif  o sakykit kas dar privaloma bunant mokytoja?  g.gif  VPU baigiau pries 5 metus nelabai bepamenu  blush2.gif  kazkaip kiek dirbau versle ten viskas aisku atrodo buvo pareigos, uz ka atsakinga esu ir ka turiu daryti o va dabar eisiu i mokykla ir visikai nenutuokiu kas dar be pamoku man priklauso? ka turesiu daryti? uz ka busti atsakinga?  g.gif

na, priklauso kokias papildomas valandas tau duos... Pavyzdžiui man skyrė kuruoti Mokinių Tarybą, vadinasi papildomas darbas su mokiniais, įvairūs susirinkimai, akcijos, renginiai ir pan. po to esu atsakinga už informacinių technologijų sklaidą (vadinasi turiu padėti visiems, kam reikalinga pagalba su kompiuteriu, projektoriumi ir pan. nes mokytojų tarpe yra tokiu, kurie nedraugauja su informacinėmis technologijomis; be to kartas nuo karto tenka budėti kompiuterinėje, nes mūsų informatikos mokytoja dirba tik kelias dienas, o renginiams ruoštis mokiniams dažnai prireikia interneto ). Dar atsakinga už renginių organizavimą- vadinasi reikia inicijuoti ir vesti įvairius renginius, sudominti mokinius, juos įtraukti į įvairią veiklą, planuoti ir t.t. Kiti mokytojai atsakingi už auditą, maitinimą, mokinių pavėžėjimą ir t.t. Visa tai yra apmokomos valandos.... Aišku man papildomų apmokamų valandų skirta tik apie dvi val. į savaitę... biggrin.gif tai manau supranti, kad užtrunku tikrai ne dvi valandas o kur kas dagiau biggrin.gif

Po to yra visokių neapmokamų darbų, kriunos vis tiek turi daryti...Gal tai bus sekretorės pareigos per posėdžius, gal paskirs kokio nors metodinio būrelio vadove, reikės rašyti įvairias ataskaitas, dalyvauti projektuose.... sunku ką ir pasakyti- priklauso nuo valdžios ir nuo žmogaus, kuris ateina dirbti... Vadovybė greitai pastebi- ar tu ateini ir dirbi iš širdies, ar tu tik skubi pravesti pamokas ir iš karto po pamokų išlėkti namo...

Turim mokykloj istorijos mokytoją, kris yra mano antrasis minėtas variantas... Pamokos- tragedija- vaikai pasakoja, kad jie tik nuo vadovėlio konspektuoja tekstus.... Jiems pabosta ta pati veikla... Jokių aktyvių metodų ar naujesnių mokymo metodų... Net į istorines šventes nepasivargina ateiti, ką jau besakyti apie tokių renginių vedimą....

Na ir litanija gavosi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 06 28, 14:06)
O ka reiskia draugiska?  blush2.gif  cia turbut labai subjektyvu  g.gif Ir kaip pasiekti tai kad gerbtu mokiniai... i jaunas mokytojas daznaisuaii jie neziuri rimtai  g.gif

Is pradziu jie tave isbando, o po to pagal tave jau ziuri, pradejau dirbt 24m. bet pagarba kazkaip visada turejau. mirksiukas.gif O isbandymu visokiu buvo. Siemet pirmus auketinius turejau, irgi vi9sko buvo, o ryt isleistuves turesim thumbup.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jugeta @ 2011 06 28, 18:28)
na, priklauso kokias papildomas valandas tau duos... Pavyzdžiui man skyrė kuruoti Mokinių Tarybą, vadinasi papildomas darbas su mokiniais, įvairūs susirinkimai, akcijos, renginiai ir pan. po to esu atsakinga už informacinių technologijų sklaidą (vadinasi turiu padėti visiems, kam reikalinga pagalba su kompiuteriu, projektoriumi ir pan. nes mokytojų tarpe yra tokiu, kurie nedraugauja su informacinėmis technologijomis; be to kartas nuo karto tenka budėti kompiuterinėje, nes mūsų informatikos mokytoja dirba tik kelias dienas, o renginiams ruoštis mokiniams dažnai prireikia interneto ). Dar atsakinga už renginių organizavimą- vadinasi reikia inicijuoti ir vesti įvairius renginius, sudominti mokinius, juos įtraukti į įvairią veiklą, planuoti ir t.t. Kiti mokytojai atsakingi už auditą, maitinimą, mokinių pavėžėjimą ir t.t. Visa tai yra apmokomos valandos.... Aišku man papildomų apmokamų valandų skirta tik apie dvi val. į savaitę...  biggrin.gif tai manau supranti, kad užtrunku tikrai ne dvi valandas o kur kas dagiau biggrin.gif

Po to yra visokių neapmokamų darbų, kriunos vis tiek turi daryti...Gal tai bus sekretorės pareigos per posėdžius, gal paskirs kokio nors metodinio būrelio vadove, reikės rašyti įvairias ataskaitas, dalyvauti projektuose.... sunku ką ir pasakyti- priklauso nuo valdžios ir nuo žmogaus, kuris ateina dirbti... Vadovybė greitai pastebi- ar tu ateini ir dirbi iš širdies, ar tu tik skubi pravesti pamokas ir iš karto po pamokų išlėkti namo...

Turim mokykloj istorijos mokytoją, kris yra mano antrasis minėtas variantas... Pamokos- tragedija- vaikai pasakoja, kad jie tik nuo vadovėlio konspektuoja tekstus.... Jiems pabosta ta pati veikla... Jokių aktyvių metodų ar naujesnių mokymo metodų... Net į istorines šventes nepasivargina ateiti, ką jau besakyti apie tokių renginių vedimą....
Na ir litanija gavosi  lotuliukas.gif

Puikiai suprantu, kad yra visokiu mokytoju, kaip ir visokiu zmoniu cia taip visose srityse yra... yra dirbanciu yra tinginciu smile.gif aisku, ziuresim kaip maniskei mokykloje su papildomais darbais bus smile.gif aciu uz info cool.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 06 29, 08:25)
Puikiai suprantu, kad yra visokiu mokytoju, kaip ir visokiu zmoniu cia taip visose srityse yra... yra dirbanciu yra tinginciu smile.gif aisku, ziuresim kaip maniskei mokykloje su papildomais darbais bus smile.gif aciu uz info  cool.gif  4u.gif

Prašau mirksiukas.gif

Man buvo irgi baisu kai nieko nežinojau apie darbą mokykloje.... Pažįstamų neturėjau, nebuvo net ko pasiklausti.... Buvo labai gera pavaduotoja, kuri viską kantriai man išaiškindavo smile.gif Aišku, pirmaisiais metais man daug atsakingų darbų nedavė- leido "įsivažiuoti", juolab kai iš karto gavau auklėjamąją klasę bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jugeta @ 2011 06 29, 10:53)
Prašau  mirksiukas.gif
Man buvo irgi baisu kai nieko nežinojau apie darbą mokykloje.... Pažįstamų neturėjau, nebuvo net ko pasiklausti.... Buvo labai gera pavaduotoja, kuri viską kantriai man išaiškindavo  smile.gif  Aišku, pirmaisiais metais man daug atsakingų darbų nedavė- leido "įsivažiuoti", juolab kai iš karto gavau auklėjamąją klasę bigsmile.gif

o kaip yra su auklejamaja klase? g.gif sunku ja gauti? ar cia velgi nuo m-klos priklauso?
Atsakyti