kokie stroruliukai...kada genėti,kada sėti...
QUOTE(evers @ 2012 03 09, 15:30)
kokie stroruliukai...kada genėti,kada sėti...
20 psl temos maniskiai dar negeneti ir kartu augantys

tai nemaži storuliai buvo.manieji taip nestorėja...
Šiandien persodinsiu savuosius, gal kelis nurėšiu, tik labai į substratą man durpių pridėt knieti, padaryčiau tokį kaktusų žemės, vermikulito ir durpių mixą, ką manot

maniškiams jau irgi reikia persodinimo.. gal savaitgalį.
pavilonyt, o kam durpės? jos juk užlaiko drėgmę, o adeniukams gerai greičiau pradžiūti
pavilonyt, o kam durpės? jos juk užlaiko drėgmę, o adeniukams gerai greičiau pradžiūti
Na ten kur žiūrėjom vaizdelius apie šaknų ir viršūnių pjovimą, tai gryn durpė man pasirodė, jei pamenat apie ką aš čia. Dėl riebumo, gal komposto tada mažą dalį pridėt, geriau nei durpė bus
zuzla, kaip maniškiai pas tave laikosi, ar gyvi, auga?

QUOTE(pavilonyte @ 2012 03 09, 17:16)

Jetau kaip gaila, aš dar nei vieno nenudaigojau, bet dar nevėlu
, nepagailiu laistydama, tai galiu kartais ir supūdyt

mano kai kurie būna gauna gert, kai jau gerokai paminkštėja
neturiu atminties juos lankyt dažniau nei kartą per savaitę

Aš savuosius jau prieš porą savaičių persodinau.Sodinau į žemių,perlito ir žvyro mišinį.Pastebėjau,kad kuo daugiau žemių,tuo geriau auga.Nes pačioj pradžioj sodinau į žvyro ir žemių mišinį,nelabai patiko.
o gal gerai būtų įdėt kokoso plaušo... 
Papildyta:
o ne perlito dėjai..ar vermikulita...

Papildyta:
QUOTE(pavilonyte @ 2012 03 09, 18:10)
Šiandien persodinsiu savuosius, gal kelis nurėšiu, tik labai į substratą man durpių pridėt knieti, padaryčiau tokį kaktusų žemės, vermikulito ir durpių mixą, ką manot 

o ne perlito dėjai..ar vermikulita...
Sėti galima betkada, manau dabar tinkamas metas, nes saulės daugėja, svarbu sudaryti tinkamas sąlygas, kad būtų šilta.
Aš naudoju tokią žemę: kaktusų, maišyta su vermikulitu, ceolitu, perlitu, kompostine ir kokoso durpėm.
Kažkur skaičiau, kad sėjant vien tik į kokoso durpes dygimas 100%, bet pati taip nebandžiau.
[/quote]
Vermikulitą, ir ne tik aš naudoju
Atleiskit, nevykusiai pacitavau. jau persodinau- maišiau Vilniaus Žalumos kaktusų žemę (ji man geriausia), vermikulitą ir truputį komposto. kelis nupjoviau. Matysim kaip bus toliau

Aš naudoju tokią žemę: kaktusų, maišyta su vermikulitu, ceolitu, perlitu, kompostine ir kokoso durpėm.

Kažkur skaičiau, kad sėjant vien tik į kokoso durpes dygimas 100%, bet pati taip nebandžiau.

[/quote]
Vermikulitą, ir ne tik aš naudoju