QUOTE(kirbe @ 2011 07 04, 15:06)
tokia šokoladinė glazura tinka tik viršu aptepti .nes ji tirštesne buna ir šonai lygiai neapsidengs
tame ir esme,kad praskiedžiat šiek tiek aliejum šokolada,tada jis buna skystesnis ir užpylus ant viršaus reikia atsargiai peiliu nubraukti ir tada lygiai nubega ant šonu.....tokiam reikalui patogiausia deti torta ant groteliu,o po apačia koky platesny inda,nes neišvengiamai kažkiek šokolado nubega....t
šokoladas nebuna skystas lipnus,nes jis sustengsta..pirktinio glajaus nebandžiau......
hm,kodėl man kažkada visai normaliai užsitepė

nes šokoladu niekad nelieju,tik glazūra,kažkaip arčiau dūšios
ir aguonos toks super nuostabus tortukas,prieš nemažai laiko įdėtas į forumą,buvo,merginos dar klausė,kaip taip lygiai apteptas,ji aiškino principą,kažkaip manau,kad glazūra ten buvo

gal klystu
Papildyta:
QUOTE(julioske @ 2011 07 04, 15:41)
o as 'sokoladini' glaju darau visai ne is sokolado, o pagal mamos recepta
1v.s. sviesto
0,5 st cukraus
1v.s. kakavos
50g pieno
viska virti ant silpnos ugnies iki grietines tirstumo, o tada lieti kaip kirbe rase, sitas budas kur kas pigenis

nes sios mases uztenka visam 22cm tortui, manau sokolado reikia daugiau, ne vienos plytutes
geras

gal įdėtum receptą į temą be komentarų