Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija.

Mes ka tik grizom is Siaurines Kroatijos dalies, gyvenom Dramalj, miestelis jungiasi su Crikvenica, smelio papludimys (mokamas). Daug keliavom, iki Umago buvom nuvaziave. Pries kelis metus buvom nuo Zadaro iki Dubrovniko apvaziave Kroatija, tai dabar galiu palyginti abi keliones.
SM forume pasiskaiciau apie triufus, tik i Zigante restorana tai nerekomenduoju vaziuoti, nes kainos tai pritaikytos vokieciams. Bet triufu paragaut reikia. Net nemoku nusakyti i ka jie panasus, kaip mano vaikas sako, smirda, bet skanu.
Jei dar karta vaziuociau, tai tik i pietine Kroatija, ten patiko labiau. thumbup.gif

Jei kas vaziuoja artimiausiom dienom i Kroatija , turiu vinjetes (Slovakija, Austrija, Slovenija), pirktos 27 d, galioja 7, 10 dienu.
Atsakyti
QUOTE(lina0612 @ 2011 08 29, 01:02)
Mes ka tik grizom is Siaurines Kroatijos dalies, gyvenom Dramalj, miestelis jungiasi su Crikvenica, smelio papludimys (mokamas). Daug keliavom, iki Umago buvom nuvaziave. Pries kelis metus buvom nuo Zadaro iki Dubrovniko apvaziave Kroatija, tai dabar galiu palyginti abi keliones.
SM forume pasiskaiciau apie triufus, tik i Zigante restorana tai nerekomenduoju vaziuoti, nes kainos tai pritaikytos vokieciams. Bet triufu paragaut reikia. Net nemoku nusakyti i ka jie panasus, kaip mano vaikas sako, smirda, bet skanu. 
Jei dar karta vaziuociau, tai tik i pietine Kroatija, ten patiko labiau.  thumbup.gif   

Jei kas vaziuoja artimiausiom dienom i Kroatija , turiu vinjetes (Slovakija, Austrija, Slovenija), pirktos 27 d, galioja 7, 10 dienu.

neseniai ir mes gryzom. ivaziavom i krotija ,kirte slovenija kiaurai,ties italijos siena.zodziu nuo pacio virsaus,arba siaurine dali. tiesiai i Porec miestuka,kuris buvo pilnas. nuvaziavom i Novigrad-nepatiko,nuvaziavom i Umag-irgi nepatiko. toliau Rovinj-ten grazu,bet irgi vien uolos ir aplinkui vokieciai,austrai arba italai. uzkista tiesiog. apsisukom ir lekem senu geru pramintu taku-Senj ir zemiau,arba pieciau. manau tikroji kroatija prasideda,su savo groziu butent nuom senj ir pieciau. istrija tai vien uolos. gal jos kam ir patinka, bet guleti ant betono ar uolos krasto pries saulute-mums neee g.gif . tad pradzioj apsistojom salia senj, beje ne pirma karta ten jau atsistojom kempinge-mums ten tikrai patinka. toliau vziavom lin zadaro ir vos pravaziavus starigrad paklenica,suradom seline gyvenviete. vat ten patiko-iskysulys,platus krantas,jura bent 10 metru paejus negilu,akmenuku krantas ir dugnas, papludimyj pinijos,kuriu pavesyje galima megautis saulute,jura,kalnais.vos uz poros km paklenicos parkas su savo kanjonu ir nuostabiaisi kalnais. uz nakvyne 50 euru-vaikai atskiram kambaryj,mes atskiram.terasoj virs galvos prisirpe vynuoges,kuriu keke vos suvalgyt galima 4 asmenu seimai...ko truko,tai kondiskes-jos nebuvo kambariuose....siaip sekantis kartas bus irgi nuo senj ir zemyn,bet tik ne i istrijos uolas...bet kaip sakoma-kiekvienam savo drinks_cheers.gif
Papildyta:
beje apie kelius dar ir vinjetes. vaziavom sekmadieni,tai lenkuose 8 kelias nuo varsuvos link katowicu visai normalus buvo-be kamsciu. gryzom per vengrija.slovakija-lenkijoj rzesow,liublin,balstoge. vaziavom per lenkus nakti-uz slovaku sienos,iki rzesow keliai irgi remontuojami,nelabai kokie.
vengrijos vinjetes maniau nepirksiu,bet kai magistralej pamaciau masiniuka su uzrasu "matrica kontrol" pirmoj degalinej pirkau-nebrangi,1650 forintu arba apie 20 lt. salovaku nepirkau,nes pamaciau,kad magistraliu tik Kosice-Presov apie 20 km ,o dar vakaras,tai ir praslinkom....slovenojoj geriau nerizikuot-daug kontroles postu,gali po to brangiai kainuot:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 29 rugpjūčio 2011 - 18:37
QUOTE(eceris @ 2011 08 29, 19:36)
salovaku nepirkau,nes pamaciau,kad magistraliu tik Kosice-Presov apie 20 km ,o dar vakaras,tai ir praslinkom....slovenojoj geriau nerizikuot-daug kontroles postu,gali po to brangiai kainuot:)

Mus ir Slovakijoj sustabdė, nors ir vakare - aplenkė juodas mašiniukas, ant galinio stiklo užsidegė STOP, sustojom, atėjo, patikrino, tai gerai kad turėjom.
Atsakyti
Jau grizome is kroatijos smile.gif
Trumpai:
Kelione nuo namu iki namu 16dienu. kroatijos 14d.
Pirmyn: PL - CZ - AUST - SL.
Lenkuose 8-uoju keliu. greitis remonto ruoze (84km), tai apie 70-80km/h. Visur vaziuota mokamais keliais, slovenijoje tik nemokamais 64km. Remontu pasitaike. Varem 3naktim salia pulos gyventi, kad pamatyti amfiteatra. 21e campe (2zmones, masina ir mazas tentas).
Tada leidomes pagal plana 3naktims prie zadaro kur nors. Teko nemazai paieskoti auto camp su normaliu kiemu ir kad nuo saules medziai dengtu. Rarom 14km nuo zadar. 19e parai. Planuose buvo veliau lekti i sirena, bet Patiko zadare ir pasilikom.
Orai: Visas dienas 29-31 ir jokio debeselio. naktimis apie 25-27, jura silta.
Atgal varem mokamais vel keliais. tik lenkuose 50km iki sienos LT nusove su radaru sad.gif -200zl susimokejom. Ir siaip atgal varant per Lenkus labai daug kur su radarais stovejo. net ten kur remontai buvo.... Pirmadienio diena cia butu.
Zadare aptiko DADO piza issinesimui. SUPERINES JOS!!! centre ten salia boksto. 37kn didele. ir 70kn jumbo - karta nusipirkom ja dviems biggrin.gif:D:D:D ryte atsikelus dar piza stovejo skrandyje.. Labai liux, ledus taip pat meginos - skanu ir daug 6kn. Arbuzus pirkom is Pladine parduotuves be sustojimo, 1.49kn tada buvo akcija po 80kn. bananai po 4-6kn. Siaip turejom nusipirke dujine turistine su balionu 3l duju. Gaminomes patys dienomis - maista pirkom pigesni kiek, bet gerokai skanesnis neglu LT!!! Daug isleista ant piza ir karlavacko biggrin.gif vino - ismeginta is zmogaus 25kn - brudas atviceju...
Su lenkais buvo vel nuotikis - paskutinem dienom salia pasistate lenkai palapine - bahuras ir pana. pries isvaziuojant dingo maudimukas naujas, niekur neradom. Sutapimas ar ne nezinau. Teritorija aptverta. Kutur gyveno vokieciai arba italai. Ai beje AUTO cam vadinasi PINETA.
Kam kas idomu tai PM rasykit.
ISlaidos: su visu pasiruosimu ir kt 3000LT - 16dienu.
apie 4400km.
iki kroatijos miegoti masinoje austrijoje. pirma diena 1200km nuvarem net - mirtis po tiek vaziavimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(locato @ 2011 08 31, 07:56)
pirma diena 1200km nuvarem net - mirtis po tiek vaziavimo biggrin.gif

Nu jau, nu jau-jauni zmones, kas cia tie 1200km irnesakyk.gif Va vyriskis mano, 40metis, simet lygiai 1200km padare, ir nameli priekaba tempdamas, ir vaiku riksmus bei mustynes kentedamas biggrin.gif
O jus jauni, jusu masinos greitis irgi maximalus turejo buti, greiciau pravaziavot tuos 1200km nei mes.

Bet kelione smagi, malonu skaityti 4u.gif
Atsakyti
Isvaziavau turedamas temperaturos - persalau darbe matomai. Todel sunkiau vaziuoti, o del greicio tai max 130, o siaip 110-120 ir nedaugiau vaziuoju. Leciau - bet uztikrintai. 1.6 matoriukas.

Liux atostogas apturejom. Vakarais piza ir alus biggrin.gif zvakiu sviesoje, jura uz keliu metru smile.gif liux smile.gif
Atsakyti
mes i kroatija vaziuodami negavom mikulove viesbucio,austrijoj pagailejom 92 euru,tai miegojom netoli liublijanos slovenijoj,kolonelej sustoje savam masiniuke 4iese,pramyne gerokai virs 1400. o gryzom irgi be nakvynes -tik lenku kolonelej nakti stabtelejau valandelei nusnaust. siaip gan bjauru nakti per lenkus vaziuot. o slovenija labai patiko-silta,jauku,gamta grazi. kita karta butinai diena per ja pravaziuosiu
Papildyta:
QUOTE(klementyna @ 2011 08 31, 18:55)
MB  mano brangiausias. cia supermamyciu zodynas. o jei mano buves yr mano brangiausias irgi nera blogai 4u.gif


o as kazkodel visuomet galvojau kad MB tai my boyfriend tongue.gif
Atsakyti
Dar del pinigu. keitemes pinigus is euru i kunas banke po 7.41kn.
Pasikeitem ir blogai suskaiciavo. pastebejom po keliu dienu kad truksta 200kn. nuvarem i zadaro banka, parodem kas per velnias ir atidave skirtuma trukusi smile.gif netikejom kad atgausim pinigus smile.gif

uz kelius ir kura is korteles mokejom, o kiti pinigai eurais buvo. Keitem ten i kunas, nes uz auto cam prase kunomis moketi abiejose vietose.
Atsakyti
Nuotraukos

Cia foto sumestos i facebooka, jei kam idomu pasiziurekit. Bendram vaizdui susidaryti uztenka tongue.gif
Atsakyti
Pineta

Cia tas camp kur salia zadaro gyvenome 10 dienu. Foto tik ziauriai daug palapiniu matau, puse tiek nebuvo dabar smile.gif Jaukus ir ramus.
Atsakyti
QUOTE(locato @ 2011 09 02, 17:40)
statistika trumpa gal gali pateikti ? smile.gif Daug zmoniu makarskoje buvo?? Pernai uzsuke buvom, tai pajuryje nebuvo kur daiktu net pasideti...

Karštis nežmoniškas, žmonių masė, vanduo šiltas, ryte skaidrus, o vakare jau drumstas ir šiukšlėtas...
Kambaryje neturėjome kondicionieriaus, tai dieną net neidavom namo, o vakare pamerkus kojas į šaltą vandenį balkone atsivėsinus ir drėgna paklode suvyniojus kojas, galėdavau miegoti , aišku su iki galo atviru balkonu bei be jokio užsiklojimo, nes naktį sakė irgi apie 26-28 karščio buvo.Ekskursijose net nelabai ir įdomu , kai karštis tai degina, kad net kojos linksta . Smagu buvo su laivu plaukti, matėm delfinus prie pat laivo buvo priplaukę.
Atsakyti
Aš tai tik nustebus buvai, kai pamačiau kiek kainuoja ten persikai, nektarinai, kainos tai didžiulės, LT va šiandien po 3 lt persikų pirkau, kai ten apie 9lt išeina
Atsakyti