QUOTE(Ikram @ 2011 06 30, 20:46)
Kadangi man teko girdeti istorija apie lietuvaite istekejusia uz musulmono pakistaniecio, kuris issiveze savo vaikus, as noriu issakyti savo nuomone.
As esu musulmonas ir taip pat turiu mergina is lietuvos,
Pagal Islama nera leidziama issivezti vaikus be motinos leidimo. Musulmanas vyras gali susituokti su krikščionių mergina ir jam nereikia leidimo is nieko, nes pazada duodame Dievo akivaizdoje. Ir jis negali priversti kitatikes(musulmonas gali vesti krikscione ir judeje moteri, kadangi sios religijos turi knyga) pakeisti savo religija, jei ji to pati nenori padaryti.
Taigi, ziurint is mano pozicijos, buti musulmonu labiau apsimoka, kadangi islamas suteikia daugiau laisves pasirinkti, nei krikscionybe.
As esu musulmonas ir taip pat turiu mergina is lietuvos,
Pagal Islama nera leidziama issivezti vaikus be motinos leidimo. Musulmanas vyras gali susituokti su krikščionių mergina ir jam nereikia leidimo is nieko, nes pazada duodame Dievo akivaizdoje. Ir jis negali priversti kitatikes(musulmonas gali vesti krikscione ir judeje moteri, kadangi sios religijos turi knyga) pakeisti savo religija, jei ji to pati nenori padaryti.
Taigi, ziurint is mano pozicijos, buti musulmonu labiau apsimoka, kadangi islamas suteikia daugiau laisves pasirinkti, nei krikscionybe.
Sveiki, skaitau jusu mintis ir sypsausi.
Pemus Biblija, Korana, ar kur parasyta - eikite zudykite zmones? Ten kalbama apie zmogu kaip dievo kurini ir t.t. ir t.t. Bet nepriklausomai nu to krikscionybeje vyko kryziaus karai, inkvizicijos, ne ka maziau karu vyksta ir vyko del panasiu priezasciu ir islama propaguojanciose salyse, tarp savu broliu ir seseru, kad ir dabartinis terorizma kai kurie dangsto dievo vardu.
Visos tos grazios mintys, tiesos, rasomos sventosiose knygose kazkur dingsta. Tad pykite nepykite, bet as labai gerai skyriu, tai kas parasyta sv. knygose ir tai ka traktuoja paprastas mirtingas zmogus. Todel argumentai taip turetu buti nes taip yra parasyta... Nevisada liudyja kaip yra is tikro.
Man nepatinka, kai zmones "matuojasi" religija kaip batus, spaudzia, o nespaudzia - tuomet imu. Tikejimo paskirtis ne patogume, kur prasyta, kad tikejimas privalo buti patogus.
Kita vertus visiskai normalu, kad musulmonu tikejimas jums yra kaip kvepavimas, tai jusu, bet man sunkiai suvokiama, kaip lietuvaite su europines kulturos samprata, gali taikstytis su islame vyraujanciais draudimais vadovaujantis lytimi. Neskirstau zmones pagal lyti, tai svarbu tik tesiant gimine, visais kitais gyvenimo aspektais zmones yra lygiaverciai. Nepaslaptis esu is tu, kuri palaiko "musu vyrus", kai kalba eina apie vaiko globa po skyrybu, nes man atgrasi musiskiu moteru vaiko monopolizacija. Analogiskai, man atgrasu ir musulmonisko pasaulio vyru keldinimas virs moters pasirinkimo laisviu. As nenoriu sakyti, kad moteris privalo imtis vadovaujancio vaidmens, bet ji neturi buti pastatyta i priklausomos sutverimo vieta.
Tuomet agnostiku buti dar geriau, jo pasirinkimo amplitude dar platesne, bet negaliu pasakyti, kad patogiau, nes agnostikais gali buti tik tie zmones, kurie suvokia ne tik savo norus, bet ir savo pareiga, ju nereikia kontroliuoti, reglamentuoti, viska ka jie daro eina is ju vidaus, samones.

Priariu lidija22 isakytom mintim.