Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos su musulmonu

QUOTE(Ikram @ 2011 06 30, 20:46)
Kadangi man teko girdeti istorija apie lietuvaite istekejusia uz musulmono pakistaniecio, kuris issiveze savo vaikus, as noriu issakyti savo nuomone.
As esu musulmonas ir taip pat turiu mergina is lietuvos,
Pagal Islama nera leidziama issivezti vaikus be motinos leidimo. Musulmanas vyras gali susituokti su krikščionių mergina ir jam nereikia leidimo is nieko, nes pazada duodame Dievo akivaizdoje. Ir jis negali priversti kitatikes(musulmonas gali vesti krikscione ir judeje moteri, kadangi sios religijos turi knyga) pakeisti savo religija, jei ji to pati nenori padaryti.
Taigi, ziurint is mano pozicijos, buti musulmonu labiau apsimoka, kadangi islamas suteikia daugiau laisves pasirinkti, nei krikscionybe.

Sveiki, skaitau jusu mintis ir sypsausi.

Pemus Biblija, Korana, ar kur parasyta - eikite zudykite zmones? Ten kalbama apie zmogu kaip dievo kurini ir t.t. ir t.t. Bet nepriklausomai nu to krikscionybeje vyko kryziaus karai, inkvizicijos, ne ka maziau karu vyksta ir vyko del panasiu priezasciu ir islama propaguojanciose salyse, tarp savu broliu ir seseru, kad ir dabartinis terorizma kai kurie dangsto dievo vardu.

Visos tos grazios mintys, tiesos, rasomos sventosiose knygose kazkur dingsta. Tad pykite nepykite, bet as labai gerai skyriu, tai kas parasyta sv. knygose ir tai ka traktuoja paprastas mirtingas zmogus. Todel argumentai taip turetu buti nes taip yra parasyta... Nevisada liudyja kaip yra is tikro.

Man nepatinka, kai zmones "matuojasi" religija kaip batus, spaudzia, o nespaudzia - tuomet imu. Tikejimo paskirtis ne patogume, kur prasyta, kad tikejimas privalo buti patogus.

Kita vertus visiskai normalu, kad musulmonu tikejimas jums yra kaip kvepavimas, tai jusu, bet man sunkiai suvokiama, kaip lietuvaite su europines kulturos samprata, gali taikstytis su islame vyraujanciais draudimais vadovaujantis lytimi. Neskirstau zmones pagal lyti, tai svarbu tik tesiant gimine, visais kitais gyvenimo aspektais zmones yra lygiaverciai. Nepaslaptis esu is tu, kuri palaiko "musu vyrus", kai kalba eina apie vaiko globa po skyrybu, nes man atgrasi musiskiu moteru vaiko monopolizacija. Analogiskai, man atgrasu ir musulmonisko pasaulio vyru keldinimas virs moters pasirinkimo laisviu. As nenoriu sakyti, kad moteris privalo imtis vadovaujancio vaidmens, bet ji neturi buti pastatyta i priklausomos sutverimo vieta.

Tuomet agnostiku buti dar geriau, jo pasirinkimo amplitude dar platesne, bet negaliu pasakyti, kad patogiau, nes agnostikais gali buti tik tie zmones, kurie suvokia ne tik savo norus, bet ir savo pareiga, ju nereikia kontroliuoti, reglamentuoti, viska ka jie daro eina is ju vidaus, samones. mirksiukas.gif

Priariu lidija22 isakytom mintim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 05 liepos 2011 - 08:06
Moonte, o kodel sunku suprasti kad europiete gali priimti islama? jeigu jums nepriimtinos islamo mintys, nereiskia kad ir kita ta pati matys is jusu kampo ax.gif kai atsiranda supratimas apie tikra islama, o ne apie tai ka kazkoks neispruses musulmonas papasakojo ar padare, tai matoma viskas naturaliai ir logiskai. As nesutinku kad vyrai ir moterys yra lygiaverciai. jau vien tas, kaip jus minejot, kad moteriai duota gimdyti vaikus rodo kad vyru ir moteru pareigos skirtingos. kuom dar nera abi puses vienodos? tuom kad moterys yra silpnesnes fiziskai, jos yra svelnesnes, kantresnes, psichologija visiskai skirtinga nuo vyru, jos yra geresnes mokytojos, vaikai labiau prisirise prie mamos. vyras taip pat turi daugiau atsakomybiu- jis yra seimos maitintojas, zinoma gali buti ir moteris seimos maitintoja, bet as tada neisivaizduoju kaip vyras naujagimi savo krutimi pamaitintu lotuliukas.gif sakyciau dar ir kaip vyras nelygus moteriai, o moteris vyrui....
jeigu jus kalbat apie tai, kad abu turi teise dirbti ir uzsidirbti, tai islamas to nedraudzia. bet kazin ar moteriai lengviau yra but namuose ir priziuret vaiku, valgyt daryt, namus tvarkyt, ar eiti i darba, o po to vakare ta pati daryti ka veiktu budama namie- valgyt darytu, namus tvarkytu ir pan.? o juk daugelis europieciu taip daro, ir skustis nera kam, nes vyras nesupranta kame problema...
kas del vaiku globos, tai daugumoje musulmonisku saliu vaikai priskiriami vienam is tevu pagal teismus kaip ir europoje- atsizvelgus i ju padeti, ar sugebes islaikyti.
jei ne ta turite galvoj, pataisykite mane smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 07 05, 08:04)
Sveiki, skaitau jusu mintis ir sypsausi.

Pemus Biblija, Korana, ar kur parasyta - eikite zudykite zmones? Ten kalbama apie zmogu kaip dievo kurini ir t.t. ir t.t. Bet nepriklausomai nu to krikscionybeje vyko kryziaus karai, inkvizicijos, ne ka maziau karu vyksta ir vyko del panasiu priezasciu ir islama propaguojanciose salyse, tarp savu broliu ir seseru, kad ir dabartinis terorizma kai kurie dangsto dievo vardu.

Visos tos grazios mintys, tiesos, rasomos sventosiose knygose kazkur dingsta. Tad pykite nepykite, bet as labai gerai skyriu, tai kas parasyta sv. knygose ir tai ka traktuoja paprastas mirtingas zmogus. Todel argumentai taip turetu buti nes taip yra parasyta... Nevisada liudyja kaip yra is tikro.

Man nepatinka, kai zmones "matuojasi" religija kaip batus, spaudzia, o nespaudzia - tuomet imu. Tikejimo paskirtis ne patogume, kur prasyta, kad tikejimas privalo buti patogus.

Kita vertus visiskai normalu, kad musulmonu tikejimas jums yra kaip kvepavimas, tai jusu, bet man sunkiai suvokiama, kaip lietuvaite su europines kulturos samprata, gali taikstytis su islame vyraujanciais draudimais vadovaujantis lytimi. Neskirstau zmones pagal lyti, tai svarbu tik tesiant gimine, visais kitais gyvenimo aspektais zmones yra lygiaverciai. Nepaslaptis esu is tu, kuri palaiko "musu vyrus", kai kalba eina apie vaiko globa po skyrybu, nes man atgrasi musiskiu moteru vaiko monopolizacija. Analogiskai, man atgrasu ir musulmonisko pasaulio vyru keldinimas virs moters pasirinkimo laisviu. As nenoriu sakyti, kad moteris privalo imtis vadovaujancio vaidmens, bet ji neturi buti pastatyta i priklausomos sutverimo vieta.

Tuomet agnostiku buti dar geriau, jo pasirinkimo amplitude dar platesne, bet negaliu pasakyti, kad patogiau, nes agnostikais gali buti tik tie zmones, kurie suvokia ne tik savo norus, bet ir savo pareiga, ju nereikia kontroliuoti, reglamentuoti, viska ka jie daro eina is ju vidaus, samones.  mirksiukas.gif

Priariu lidija22  isakytom mintim.

1-mūsų troškimus kad laisvės, seksas be santuokos, klubs, mada,
2-natūraliai nori parodyti kūno dalis, ji nori tapti princeses visuomenės, tai atneša daug blogybių
3-kai ateis demokratija, kiekvienas nemokamai
4-socialinės noras Creat nusikaltimus
5-paprastai dabar dienas mes neprisiimame religijos
6-mūsų troškimus taisyklė mūsų protus
Atsakyti
QUOTE(Ikram @ 2011 07 05, 16:29)
2-natūraliai nori parodyti kūno dalis, ji nori tapti princeses visuomenės, tai atneša daug blogybių

Labai prasta verteja naudojat, tekstas beveik nesuprantamas tampa. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 07 04, 14:44)
kazkaip nesitiki. Idomu, ka jis veikia lietuviskam forume? jei as gerai kokios kalbos nemoku, tai nesedziu svetimam forume ir neskelbineju temu. O cia paskelbia tema, nors zino, kad ta kalba atsakyti nesugebes. Esu tikra, kad temos autorius/autore tikrai ne vyras musulmonas, kuris vos lietuviskai moka. Greiciausiai nuobodziaujanti forumiete kitu nicku prisiregistravo ir tiek.

kalba yra tik būdas išreikšti savo idėjas
kai buvo ocupied Rusijos,
todėl jums kalbėti jų kalba
mokėti ačiū Dievui, kad jūs gaunate laisvę
visi žmonės yra tos pačios
elgtis geras
Atsakyti
IKRAM, o kodel jus pasirinkote lietuviska foruma? Jusu drauge ar zmona lietuve?
Atsakyti
QUOTE(Ikram @ 2011 07 05, 16:29)

Na ka as sakiau, merginos doh.gif

1. Na baisu, kai zmogui pasirinkimo laisve tapatina su palaidumu ir tik hedonistiniais poreikiais. Apgailetina zmogau, apgailetina. Pasidomekite "zmokaus laisviu ir teisiu konvendija" Laisves ne vien suteikia, bet dar ir ipareigoja, bet tiek to, nekvarsinsiu jusm galvos.

2. Nemanau, kad problemos yra kunas, problemos yra zmoniu galvos-mastysena, jei vyras/moteri matydami kuna sugeba jame izvegti vien "nepadorias mintis", ir nesugeba dziaugtis estetinika, tai jau ziurincio atestacija, tai jis problematiskas. Ziurint i nuogo Dovydo skulptura man garbanotu minciu neklyla, zaviuosiu kurejo-skulptoriaus darbu, jo sugebejimu suteikti marmurui gyvybe.

3. Vel banalus ir primytivus demokratijos traktavimas. Nepainiokite, tai komunizmo utopineje visuomeneje buvo numatytas lozungas "kievienam pagal sugebejimus, kiekvienam pagal poreikius", kaip zinome, jis taip ir likos neigivendintas. Demokratija yra visai kitas dalykelis, bet kaip jau issiaiskinome, jus nesuvokiat kas yra pasirinkimo laisves, tad paliekam demokratija ramybeje. Jums persudetinga.

4. 5. Nesupratau prie ko tai. Atsiprasau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 05 liepos 2011 - 16:58
QUOTE(lidija22 @ 2011 07 05, 16:27)
Moonte, o kodel sunku suprasti kad europiete gali priimti islama? jeigu jums nepriimtinos islamo mintys, nereiskia kad ir kita ta pati matys is jusu kampo  ax.gif kai atsiranda supratimas apie tikra islama, o ne apie tai ka kazkoks neispruses musulmonas papasakojo ar padare, tai matoma viskas naturaliai ir logiskai. As nesutinku kad vyrai ir moterys yra lygiaverciai. jau vien tas, kaip jus minejot, kad moteriai duota gimdyti vaikus rodo kad vyru ir moteru pareigos skirtingos. kuom dar nera abi puses vienodos? tuom kad moterys yra silpnesnes fiziskai, jos yra svelnesnes, kantresnes, psichologija visiskai skirtinga nuo vyru, jos yra geresnes mokytojos, vaikai labiau prisirise prie mamos. vyras taip pat turi daugiau atsakomybiu- jis yra seimos maitintojas, zinoma gali buti ir moteris seimos maitintoja, bet as tada neisivaizduoju kaip vyras naujagimi savo krutimi pamaitintu  lotuliukas.gif  sakyciau dar ir kaip vyras nelygus moteriai, o moteris vyrui....
jeigu jus kalbat apie tai, kad abu turi teise dirbti ir uzsidirbti, tai islamas to nedraudzia. bet kazin ar moteriai lengviau yra but namuose ir priziuret vaiku, valgyt daryt, namus tvarkyt, ar eiti i darba, o po to vakare ta pati daryti ka veiktu budama namie- valgyt darytu, namus tvarkytu ir pan.? o juk daugelis europieciu taip daro, ir skustis nera kam, nes vyras nesupranta kame problema...
kas del vaiku globos, tai daugumoje musulmonisku saliu vaikai priskiriami vienam is tevu pagal teismus kaip ir europoje- atsizvelgus i ju padeti, ar sugebes islaikyti.
jei ne ta turite galvoj, pataisykite mane smile.gif

Na kodel jus manote, kad Moonte yra susipazinsusi tik su vienu musulmonu, o jau knygos, ar kitu apie islama kuriniu nera paemusi i rankas? g.gif

Va bendraudama net cia dabar, as galiu suprasti su kuo kalbu. Su zmonemis kurie nesupranta pasirinkimo laisves, jiem ji asocijuojasi su palaidumu, kas yra demokratija yra tamsus miskas. Zmones tvirtai zinantys savo teises, bet neismanantys savo pareigu-prievoliu. Todel ir daromos svelniai tariant taisytinos isvados ir is to sekancios visos klaidos. Kuo toliau tuo labiau man suprantama, kokio mastymo europietes tampa musulmonemis. Moterys nesugebancios naudotis suteiktomis laisvemis.

Kaip minejau, as puikiai suvokiu, kas yra islamas ir kas yra zmogus traktuojantis islama, nekarta net jusu cituojamam poste rasiau mirksiukas.gif

Na matot, vyru tarpe irgi yra gleznu vyru, ne visi gi yra kaip barbarai Konanai, moteru tarpe irgi pasitaiko Brunhildos, ar Ksenos. Sie laikai suteikia zmonems daugiau progu, pasireiksti ten kur jiem geriausiai sekasi ir tai neitakoja lytis, aciu dievui. Is kitos puses kur jau vyrai taiko ta savo kinkongiska jega? Be problemu, irankiu pagalba galiu atlikti buties darbus, del to as prarandu moters varda?

Man gi siuo atveju yra idomi smegenu veikla, va tai ir yra pagrindinis veiksnys. Moteris nera kvaila, ar neveiksni vien todel, kad turi vagina, o vyrui kybanti varpa tarp koju neprideda rieviu smegenu zieveje. Visi gi hormonai, organai skirti reproduktyvinei funkcijai atlikti.

Velgi stereotipai. Kas jums pasake, kad geriausi mokytojai yra moterys? Mano tevas baiges savo karjera, gyvenimo gale dirbo mokytoju. Tevo nera daugiau nei dvidesimt metu, o jo mokiniai skambina ir praso, kad palydeciau juos prie jojo kapo. Geriausi mokytojai yra zmones ismanantys savo amata, o neturintys vagina/varpa, ne su tuo zmones galvoja. Mano mokykloje dirbo du mokytojai, esu isitikinusi, kad per ju pamokas dirbo visi, nes jie mokejo pateikti destoma medziaga idomiai. Didiji zmonijos laiko tarpa mokytojais buvo tik vyrai mirksiukas.gif

Velgi eilinis stereotipas. Pries akis aibe vyru, kurie myli ir moka elgtis su savo mazyliais. Tai moterys monopolizuoja teises i vaikus, paskiria vyrui tik bankomato dalia. Skandinavai anot jusu turetu buti subobeje, prarade vyriskuma, nes jusu dauguma naudojasi tevystes atostogomis? O geriausi vyrai matyt gyvena Rusijoje, nes nemaza dalis ju apsiriboja bankomato vaidmeniu. Tiesa pasakius tai nera tautinis bruozas, daugiau homosovietikus mentalitetas.

Jei pastebejote, rasiau, kad moteru ir vyru skirtumas pasireiskia reproduktyvineje plotmeje. Taip, vyrai vaiko neisnesios, neturi gimdos, bet tam ir duota varpa, kad zmones taprusavyje saveikaudami sukurtu gyvybe, ne kiekvienas sau atskirai, o tik kartu veikdami. Tie du skirtumais sukurti tam, kad papildytu vienas kita, vienas be kito yra niekas. BEt ne tam, kad ju pagalba butu diskriminuojama. Todel ir krutimi vyras negali maitinti. O apart tos stereotipines argumentacijos, jus ka nors dar galite pateikti?

Va tarkim, kodel mokykloje didzioji dalis pirmunu yra merginos? AR tai neparodo, kad smegenine pas jas verda ne blogiau nei pas berniukus?

O prie ko cia teise dirbti ir uzdirbti? Tai ne teise, o norma, bent jau taip turi buti.
Tiek to praleisiu sia posto dali, as negaliu pateisinti zmoniu polinki i infantiluma buti islaikytiniais. Nes tas kas yra islaikytinis tas yra valdomas. Jei zmogui tai patinka, puiku, bet kad tai yra geris, atsirprasau, abejoju.

Kaip visada, turetu buti, bet dazniausiai buna ne taip kaip turetu. Deja toks gyvenimas. Zmones yra ne dievai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 05 liepos 2011 - 17:20
QUOTE(Ikram @ 2011 07 05, 16:36)
kalba yra tik būdas išreikšti savo idėjas
kai buvo ocupied Rusijos,
todėl jums kalbėti jų kalba
mokėti ačiū Dievui, kad jūs gaunate laisvę
visi žmonės yra tos pačios
elgtis geras

NIeko neisdegs, diskusija su jumis bergzdzia.

O ka jus zinote apie Rusijos okupacija? Pakistanas, Afganistanas ir kitos islama propaguojancios salys irgi buvo ir nekarta okupuotos anglu ir ne viena desimtmeti, matyt, dabartine politine situacija ir mentalitetas yra juju itakotas.
Atsakyti
Islamas turi savo poziuri,i agnostikus, laisamanius, ir kt zmoniu grupes kurie labiau linke i laisva gyvenimo poreikiu pasirinkima. kai kam si nuomone nepriimtina kai kam tai atsakymas i kai kuriuos klausimus ir net irodymas, ir tai visikai normalu
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 07 05, 14:52)
Na kodel jus manote, kad Moonte yra susipazinsusi tik su vienu musulmonu, o jau knygos, ar kitu apie islama kuriniu nera paemusi i rankas?  g.gif

Va bendraudama net cia dabar, as galiu suprasti su kuo kalbu. Su zmonemis kurie nesupranta pasirinkimo laisves, jiem ji asocijuojasi su palaidumu, kas yra demokratija yra tamsus miskas. Zmones tvirtai zinantys savo teises, bet neismanantys savo pareigu-prievoliu. Todel ir daromos svelniai tariant taisytinos isvados ir is to sekancios visos klaidos. Kuo toliau tuo labiau man suprantama, kokio mastymo europietes tampa musulmonemis. Moterys nesugebancios naudotis suteiktomis laisvemis.

Kaip minejau, as puikiai suvokiu, kas yra islamas ir kas yra zmogus traktuojantis islama, nekarta net jusu cituojamam poste rasiau  mirksiukas.gif

Na matot, vyru tarpe irgi yra gleznu vyru, ne visi gi yra kaip barbarai Konanai, moteru tarpe irgi pasitaiko Brunhildos, ar Ksenos. Sie laikai suteikia zmonems daugiau progu, pasireiksti ten kur jiem geriausiai sekasi ir tai neitakoja lytis, aciu dievui. Is kitos puses kur jau vyrai taiko ta savo kinkongiska jega? Be problemu, irankiu pagalba galiu atlikti buties darbus, del to as prarandu moters varda?

Man gi siuo atveju yra idomi smegenu veikla, va tai ir yra pagrindinis veiksnys. Moteris nera kvaila, ar neveiksni vien todel, kad turi vagina, o vyrui kybanti varpa tarp koju neprideda rieviu smegenu zieveje. Visi gi hormonai, organai skirti reproduktyvinei funkcijai atlikti.

Velgi stereotipai. Kas jums pasake, kad geriausi mokytojai yra moterys? Mano tevas baiges savo karjera, gyvenimo gale dirbo mokytoju. Tevo nera daugiau nei dvidesimt metu, o jo mokiniai skambina ir praso, kad palydeciau juos prie jojo kapo. Geriausi mokytojai yra zmones ismanantys savo amata, o neturintys vagina/varpa, ne su tuo zmones galvoja. Mano mokykloje dirbo du mokytojai, esu isitikinusi, kad per ju pamokas dirbo visi, nes jie mokejo pateikti destoma medziaga idomiai. Didiji zmonijos laiko tarpa mokytojais buvo tik vyrai  mirksiukas.gif

Velgi eilinis stereotipas. Pries akis aibe vyru, kurie myli ir moka elgtis su savo mazyliais. Tai moterys monopolizuoja teises i vaikus, paskiria vyrui tik bankomato dalia. Skandinavai anot jusu turetu buti subobeje, prarade vyriskuma, nes jusu dauguma naudojasi tevystes atostogomis? O geriausi vyrai matyt gyvena Rusijoje, nes nemaza dalis ju apsiriboja bankomato vaidmeniu. Tiesa pasakius tai nera tautinis bruozas, daugiau homosovietikus mentalitetas.

Jei pastebejote, rasiau, kad moteru ir vyru skirtumas pasireiskia reproduktyvineje plotmeje. Taip, vyrai vaiko neisnesios, neturi gimdos, bet tam ir duota varpa, kad zmones taprusavyje saveikaudami sukurtu gyvybe, ne kiekvienas sau atskirai, o tik kartu veikdami. Tie du skirtumais sukurti tam, kad papildytu vienas kita, vienas be kito yra niekas. BEt ne tam, kad ju pagalba butu diskriminuojama. Todel ir krutimi vyras negali maitinti. O apart tos stereotipines argumentacijos, jus ka nors dar galite pateikti?

Va tarkim, kodel mokykloje didzioji dalis pirmunu yra merginos? AR tai neparodo, kad smegenine pas jas verda ne blogiau nei pas berniukus?

O prie ko cia teise dirbti ir uzdirbti? Tai ne teise, o norma, bent jau taip turi buti.
Tiek to praleisiu sia posto dali, as negaliu pateisinti zmoniu polinki i infantiluma buti islaikytiniais. Nes tas kas yra islaikytinis tas yra valdomas. Jei zmogui tai patinka, puiku, bet kad tai yra geris, atsirprasau, abejoju.

Kaip visada, turetu buti, bet dazniausiai buna ne taip kaip turetu. Deja toks gyvenimas. Zmones yra ne dievai.

as neturejau minty jusu, kad jus klausotes tik neaiskiu musulomonu 4u.gif gal negerai minti isreiskiau, o gal per daug asmeniskai priemet smile.gif kalbejau bendrai apie zmones ir dazniausiai ju naudojamus "saltinius" apie islama.
ir kur jus izvelgiate, kad as menkinu moters prota? g.gif juk niekur nesakiau, kad moteris protiskai menkesne ar kad ji sugeba tik puodus plaut ir vaiku uzpakalius valyt smile.gif
kalbedama apie mokytojus as nekalbu apie mokyklos mokytojus smile.gif

o kas liecia islaikyma, tai jus pati darote stereotipa, kad jei moteris yra islaikoma tai jau yra valdoma. visiskai nesutinku, nebent vyras koks neaiskus tipelis ir grasina pinigu neduot jei nebus pagal ji viskas tongue.gif pagal jus iseina kad geris yra kai moteris ka tik pagimdziusi vaika lekia i darba? kad is darbo grizusi tvarko namus ir valgyt verda? o jei dar vienas ar du didesni vaikai, kur pastoviai "bordaka" daro... geris tame kad vaikai beveik nemato tevu, nes jie dirba dirba dirba. be to, kame geris vaika maitint is butelio dirbtiniais misiniais, kai mama gali maitinti savo pienuku? g.gif paskui tokioms supermamoms vyrai uzkrauna dar daugiau pareigu, kartais patys to nesuvokdami, kad taip daro.
Atsakyti
QUOTE(lidija22 @ 2011 07 05, 21:31)
1. as neturejau minty jusu, kad jus klausotes tik neaiskiu musulomonu  4u.gif  gal negerai minti isreiskiau, o gal per daug asmeniskai priemet smile.gif  kalbejau bendrai apie zmones ir dazniausiai ju naudojamus "saltinius" apie islama.

2. ir kur jus izvelgiate, kad as menkinu moters prota?  g.gif  juk niekur nesakiau, kad moteris protiskai menkesne ar kad ji sugeba tik puodus plaut ir vaiku uzpakalius valyt smile.gif

3. kalbedama apie mokytojus as nekalbu apie mokyklos mokytojus smile.gif

o kas liecia islaikyma, tai jus pati darote stereotipa, kad jei moteris yra islaikoma tai jau yra valdoma. visiskai nesutinku, nebent vyras koks neaiskus tipelis ir grasina pinigu neduot jei nebus pagal ji viskas tongue.gif pagal jus iseina kad geris yra kai moteris ka tik pagimdziusi vaika lekia i darba? kad is darbo grizusi tvarko namus ir valgyt verda? o jei dar vienas ar du didesni vaikai, kur pastoviai "bordaka" daro... geris tame kad vaikai beveik nemato tevu, nes jie dirba dirba dirba. be to, kame geris vaika maitint is butelio dirbtiniais misiniais, kai mama gali maitinti savo pienuku?  g.gif paskui tokioms supermamoms vyrai uzkrauna dar daugiau pareigu, kartais patys to nesuvokdami, kad taip daro.

1. Mes siuo metu bendraujame su jumis, tad postas dedikuotas man, kaip ir sis mano postas jums.

2. Na taip, bet jus moters privalumus izvelgiate tik tame, nes tik tai savo post akcentuojate. Mes gi visos akcentuojame tai ka pateikiam savo postuose. Jus gi kaip matau aktualu reproduktyvine plotme, nes apart jos jusu poste nepstebejau kitos alternatyvos.

3. Mano tetis deste universitete. As irgi kalbejau apie mokytojus sugebancius vaikus mokyti, perteikti zinias. O kaip mes zinome zinios yra skirtingos, ne viska mokoma mokykloje.

4. Na gal jums taip patogiau galvoti, kad as taip manau, jei rasau, tai tik apie mokyklinius mokytojus, ir tik apie vien islaikytines moteris, bet tai tik jusu mintys, ne mano. Ne tik moteris, bet kiekvienas zmogus yra valdomas, nes yra priklausomas. Man rodos logiska, nepriklausomo zmogaus nepavaldysi. Gerai kai salimais esantis yra doras zmogus, bet kai ne... Todel, manau, kad zmogus, nesvarbu vyras/moteris PRIVALO BUTI VEIKSNUS, NEPRIKLAUSOMI, tai nereiskia, kad jie privalo gyventi kaip katinai, kiekvienas sau, as kalbu apie zmogaus SAMONINGA SAVO GYVENIMO VALDYMA. Mes visi tam tikram gyvenimo laikotarpyje kada nors tampame priklausomi, skirtumas tik tas, kad veiksnus zmogus gali buti priklausomu, bet bet kada gali nustoti juo buti, jis savo noru "suspenduoja" savo pasirinkimo laisve, bet del to veiksmo juo negalima manipuliuoti.

Visi tie jusu samprotavimai apie darba, namu ruosa, baisiai banalu, tai nieko bendro neturi su tuo apie ka as bandau kalbeti. Matyt kiekvienam musu yra svarbu jojo aplinka. Bent jau as puikiai sugebu daryti karjera, tvarkyti namus, buti zmona, mama, dukra, ssesuo ir t.t. Bet svarbiausia, niekas mano veiksmu nereglamentuoja, niekas manimi nemanipuliuoja, esu laisva tiek finansiskai, tiek dvasineje plotmeje (tik prasyciau nepainioti tai su palaidumu).

O del vaiku matymo, maitinimo ir visokiu kitokiu problemyciu. Esu istikinusi, kai nori - apdarai, nenori - randi pasiteisinima. Ir kitas geras pastebejimas "ne kiekybeje esme, o kokybeje" Gali buti su vaiku didziausia laiko kieki, bet vaikas taip nieko ir nepasisems, o galima trumpiau, bet tikslingai benrauti su vaiku, suteikiant jam ne ka maziau nei tie kurie su vaiku praleidzia visa diena. Dar ne ka svarbu kad turi duoti suauges zmogus, tai taikoma ir namuose dirbanciom ir karjera daranciom.
Kita vertus karjera daranti moteris ne ka blogiau gali susitvarkyti, bent jau mano vaikas niekada nevalge misiniu ir t.t. ir t.t. nedevejo ir pampersu. Ir is karto po gimdymo tesiau studijas. Be,t manau, savaime suprantama, kad del to as neagituoju visas taip gyventi, nereikia suabsoliutinti. Kaip minejau, mano karjera-verslas sekmingas, sunus baiges studijas yra savarankiskas vyras, kuriantis savo gyvenima, namai svarus, vyras tikiuosi laimingas, nes su manim galima kalbetis ne viena apie butinius rupescius, romanus ir serialus, apie tai ir as ne ka blogiau ismanau, isskyrus serialus, bet ir versla ir kitus ji domimus dalykus, nes mes puikiai ismanome vienas kito versla. Neduok dieve, vyrui susirgus galiu puikiai suvaldyti jo versla.
Ka gali duoti moteris kuri apart "savo gardelio aplinka" nieko nemate? Tam, kad mokyti, reikia dar ir tureti paciai ziniu bagaza. Nezinau, gal man nepasiseke, bet kazkaip neteko sutikti daug intelektualiu namu seiminkiu. Tai buna daugiau malonios isimtys, neretai namu seimininkemis virtusios moterys "subobeja", nes riboja savo akirati. O akirati galima plesti, nesakau kad to negali apdaryti namie, bet tam pastangu reikia daugiau nei moteriai, kuria supa zmones, nes zmones linke dalintis savo patirtimi, kai namu seiminkes riboja sienos ir mazas zmoniu ratas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 09 liepos 2011 - 12:19