As irgi pieniska darzoviu labi megstu!!! Ir ne tik darzoviu- makaronu, grikiu, ryziu, "klecku" irgi labai skanu! O mano tetis pieniska darzoviu verda taip: apverda bulves, morkas, kopustus, jei yra zirnelius (bet ne konservuotus!) ir BUTINAI deda smulkintos petrazoliu saknies! Kai viskas beveik isverda, pakabina samti skyscio, imaiso ten miltu ir supila atgal. Kai sutirsteja (na zianoma ne tiek, kad pakabint neitu! ) supila piena ir pabarsto juodaisiais pipirais!!!! Tada gaunasi pieniska sriuba tokia pikantiska, o ne birzgalas! Tik su petrazoles saknim nereikia persistengt, nes po to pikantiskumo per daug bus...
QUOTE (vija @ 2004 06 18, 15:30) |
Tokia sriuba as balinu lydytu sureliu. |
O aš kai verdu vištienos sriubą iš pokelio, Maggi ar kokią kitą, visada balinu Panemunės pievų lydytų sūreliu arba su krapais arba su grybais.LAbai skanu
QUOTE (exune @ 2004 06 18, 18:37) |
kaip kaip ? i darzoviu sriuba gale idedamas lydytas surelis? Vija, jeigu galima placiau please .... |
Jau kaip ir minejo cia kitos virejos, kai darzoviu sriuba isverdi, imeti lydyta sureli ir nukeli puoda nuo kaitvietes. Jis issilydo ir gaunasi a la pieniska darzoviu sriuba. O sureliai tinka visokie, cia pagal skoni.
Beje panasiai su sureliu gaminu vistienos krutinele. Apkepintai gabaliukais vistienos krutinele uzpilu baltu gietineles ir lydyto surelio padazu.
Na va, sikart tikrai nepriestarausiu - dievinu pieniska sriuba. Ir visai nesvarbu kokia - visi pavidalai tinka, svarbu, kad pieno butu. Praktiskai visas sriubas megstu
Aš nekenčiu pieniškos grikių sriubos, o visos kitos su bėda, kartais užsinoriu, bet man jos labai ligoninę primena. Panevėžy ligoninėj gulint visos vakarienės yra pieniškos sriubos, niekada minčių neturėjau tokių valgyt
man taip pat skanios pieniskos sriubytes, jega
pienui alergiska tai tik seile pavarvinti galiu
Nemėgstu pieno ,vieno( be batono ,uogienės) nesu gėrus nuo vaikystės( o ir tada pasakoja būdavo bėdos),bet pienišką sriubą kartais valgau.Bet jei ji būtų be vandens ,tai fui..........Kai vyras išsiverda beveik be vandens, nuo to virinto pieno skonio galiu apsivemt.Bet pienui nesu nei alergiška,skrandis jį puikiausiai virškina,tik kažkokia jis man nesąmonė.
As nepilu niekad vandens i pieniska sriuba, o laviausiai patinka "zacirka" - su tokiais smulkiais tesliniais kukuliukais, zinoma siek tiek svietuko irgi reikia, niam.
Pati paprasciausia mano valgyta pieniska darzoviu sriuba yra "bulviu-morku" - cia taip ja mano mamaite vadina. O viskas labai paprasta - pradzioje mazame kiekyje reikia isvirti supjaustytas bulves, veliau ideti pakepintas svieste smulkiai tarkuotas morkas ir uzbaltinti pienu. Niam niam geras vaikystes skonio prisiminimas