Na man irgi pieniškos sriubos patinka, bet nemėgstu vien piene virtų, visada su vandeniu skiedžiu.Be visų išvardintų dar tokią darau:
Įmetu į katilą virti vištą, pakepinu tarkuotas morkas aliejuje, supilu į katilą.Įpjaustau porą bulvių nedideliais kubeliais,šaldytų žirnelių truputuką ir įtarkuoju kopūsto.Kai jau viskas baigia išvirti, įpilu pieno, užvirinu ir užgesinu. Ai dar buljono įberiu, kad spalvikė gautusi, nes jei mažai morkų, tai tokia balzgana gaunasi. Na visai skanu.
O mano babulka tokią man sriubą vaikystėje virdavo:
Kietas mažas barankas sulaužydavo į 4 dalis ir suberdavo į litrą pieno, įberdavo aguonų,cukraus, pavirdavo gol barankos suminkštėja ir viskas, galima valgyti.
Aš kai tokią verdu dukrytei, tai užgesinus tą pieno plutą nugriebiu ir aguonų per daug nepilu, nes jos nusistovi dugne, tai paskutiniai samčiai vien aguonos
Šitą sriubą vien piene virti reikia, su vandeniu ne taip skanu.