QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 07 20, 06:48)
Kas čia per medus rožių žiedlapių?

koks jo panaudojimas?
na, jei turit daug kvepianciu roziu ziedlapiu, savo, ne is parduotuves, galit pabandyti. Toki "medu" galima valgyti (indai mane vaisino ir roziu uogiene, labai skanu), bet galima naudoti ir kosmetikos gamybai.
Ajurvedinis metodas: pas mane 150ml indelis, tai per puse svieziu roziu ziedlapiu ir cukraus. Deti tiesiog sluoksniais. Uzdengti dangteliu ir laikyti ant saules apie 2-3 savaites, jei nera saules galima ir orkaiteje iki 50C, bet as nedejau. Nes siuo atveju kuo ilgiau ziedlapiai mirkysis cukruje tuo stipresnis koncentratas. Jau po keleta dienu labai gerai matosi skystis, ziedai nuseda, todel reiktu papildyti. Paskui nukosti. Labai stipriai kvepia!!!!!saldus ir roziu skonio

Laikyti ne saldytuve, o tamsioje vietoje, neprarugsta
Sumaisius gauta medu su pieno milteliais iki siek tiek kietos mases, imesti keleta gabaleliu i karsta vone. Siltame vandenyje medus istirpsta ir toki stipru kvapa paskleidzia

, na o pieno milteliai cia jau kas megsta pieno vones
Net gi i kuno krema idejus nedaug medaus labai stiprus kvapas iseina