QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 07 27, 21:55)

O-ho-ho,

kokie pasiekimai! Na dabar mintysiu, kaip pavyko? Džiovinai perkoštą tyrelę ar dar kaip? Jei ne paslaptis, papasakok kokia technologija.Aš irgi kuriu visokias sąmokslo teorijas, kaip ką pasigamint kad mažiau reiktų pirkti, tik su tais milteliais tai gal pigiau nusipirkt negu pasidaryt... Bet kai azartas pagauna, į elektros skaitiklį nebežiūriu...
Na taip, namuose gaminti ekstraktai nera zymiai pigiau negu pirktiniai, bet jei gaminti iskarto kelis, skirtingu rusiu, tai visai nieko

Beto ne visur rasime tokiu uogu ar vaisu/darzoviu ekstraktus kuriuos butu idomu isbandyti. O azartas tai tikrai pagauna

(as isvis megeja ne tik komponentus sumaisyti, o ir juos isgauti

)
nukopijavau nuo savo blogo, kad du kartus nerasyti:
Juoduju serbentu sausas ekstraktas
* 50ml uogų užpilame 100g šilta degtine, uždengiame ir paliekame parai.
* Nukošiame ir dar kartą dedame 50ml uogų, indelį pastatome šildyti vandens vonelėje apie valandą ant labai mažos ugnies. Maždau 1/2 skysčio išgaruoja.
* Vėl gerai nukošiame ir paliekame nusistovėti.
* Nupilame skystį ir labai kruopščiai filtruojame per kelis marliuko sluoksnius, čia labai svarbu gerai nukošti, kad liktų tik skystis. Galima pakartoti. Kuo švaresnis, tuo geriau tirps vandenyje.
* Na o paskui supilame į plokščią lėkštutę (ar dar ką nors) ir šauname į orkaitę 60-70laipsnių. Geriausiai dureles palikti atviras. Laikas nuo 30min. iki 1val. Tai priklauso nuo daugelio aplinkybių: kokiu sluoksniu supiltas skystis, kokią žaliava naudojama, kaip veikia orkaitė.. Labai svarbu čia neperlaikyti (kad nepavirstų angliukais), bet ir anksčiau laiko neišimti, kad nebūtų kaip derva. Man iš pirmo karto nepavyko

, o paskui jau supratau smulkmenas/niuansus ir gavosi

* Miltelius nugramdome nuo indelio ir sutriname/susmulkiname. Jei viskas teisingai paruošta, jie pakankamai gerai tirpsta vandenyje, vos keli lieka. Vanduo nuo jų paruduoja, rūgštaus, kaip juodųjų serbentų skonio. Miltelių į kremą reikia nedaug, nes visgi gaunasi koncentratas. Jie tamsiai rudos spalvos, dėja nuotrauka nelabai kokybiška, tad nesimato..
Tokiu būdų galima gaminti ekstraktus iš uogų, vaisių, daržovių, šaknų. Kadangi jie milteliu pavidalu galiojimo laikas nemažas.