Sveikos,
Vakar ir as parskridau is Kretos, labai grazi sala
Masina nuomojome 2 dienas. Pirma diena spejome nuvaziuoti iki Balos laguna ir Elafonisi.
Balos patikos labai, vaizdas nepakartojamas ir paliko labai dideli ispudi. Laipteliais zemyn nesileidome, nes norejome nuvaziuoti dar iki elafonisi (kadangi vaziavome net is Malijos ir antra diena i si salos gala jau nebesinorejo vaziuoti). Dar apie kelione iki Balos. Labai juokinga buvo, kai paklauseme nuomos punkte, kaip iki ten nuvaziuoti. Tas zmogelis nutaise rimta veida ir sako :kaip jus ten nuvaziuosit, ten gi jokio kelio nera

Kelias is tikruju yra, isivaizdavau baisesni, masinu vaziavo begales: tiek pries mus, tiek uz musu, visi riedejo mazdaug 20 km/h greiciu, prasilenkti galima si kitomis, aisku zvyrkelis, bet per 45 min uzvaziavome nesunkiai, kazkas rase, kad zvyrkeliu reikia vaziuoti 12 km, nezinau, musu automobilio spidometras rode 7 km.
Kelias is Balos iki elafonisi irgi labai ispudingas, riedejome kalnu keliukais, tai aukstyn, tai zemyn, aisku jau asfaltu, bet vaizdai istrigo irgi giliai.
elafonisi grazus papludimys, bet po Balos buvo man siek tiek blankesnis.
Kita diena vaziavome i Matala ir Preveli.
Mataloj patiko, tik maudytis buvo ne ypac gerai, nes bangos buvo milziniskos,dukra ten negalejo normaliai pasimaudyt, tad pabuvome pora val ir isvaziavome i Preveli.
Net nezinau, kas graziau ar Balos , ar Preveli. Ten toks grozis, kad nemoku apsakyti, jauciausi, kaip pakliuvusi i rojaus kampeli. Kazkas cia rase, kad palmes pernai sudege, ta mums Novaturas irgi buvo minejes, bet semet palmes jau vel zaliuoja, kalnu upe ir patys kalnai ten tokie, kad mes ten kokia valanda tikraja ta zodzio prasme negalejome zado atgaut. Man ten nerealu

Net kazkaip stebejausi, kad apie Preveli tiek mazai info yra.
Is Novaturo pirkome kelione i Santorini, patiko, bet , ar labai, net nezinau. Preveli ir Balos man paliko kur kas didesni ispudi.
Tai tiek. ai dar apie anglu k. Is tikruju daug kur galima susikalbeti rusiskai, tiesiog, paklausi, ar jie kalba rusiskai ir praktikai visur pasakydavo, kad taip: ir masinos nuomos punkte, ir oro uoste. O labiausiai akys issprogo, kai viesbutyje barmenas lietuviskai prasneko: as paprasiaau angliskai alaus ir spraito, o jis visa tai atkartojo lietuviskai. IS tikruju viesbutyje buvo labai daug lietuviu, bent 30 tai tikrai, ko gero ir daugiau dar, tik neteko su jais susitikti. Tai va tokie ispudziai.
Man patiko labai, vyrui bei dukrai taip pat. Buvo nuostabios atostogos, tik trumpos