Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ir nuogumas

Manajai 3 metai, tai dabar ji domisi, lygina...Anksciau visai nesigedino nuogumo, o dabar kai rengiu, ziuri, kad kas nepamatytu. Bet mes tikrai nesislapstom, kad vaikas nepamatytu nuogo kuno. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingupi @ 2008 08 18, 12:47)
Labas visoms mamytėms,

Taigi aš prie to paties klausimėlio prisidedu smile.gif  Mano dukrytei jau tuoj 3m.,pirmai progai pasitaikius ji nusirengia:tai sušlapo, tai dar kas negerai... ir plikinėja. Gana dažnai tenka pakariaut, kad teiktusi apsirengt. Namie mes neplikinėjam, ji jau puikiai įvardina skirtumus tarp vyro ir moters.Ar ilgai tai tęsis? ką man patartumėt daryt? ax.gif

Maniske lygiai tokia patio (3 m), vos tik randa proga tuoj nusirengia ir tada laksto smile.gif
as tai leidziu trumpam, tegu paplikineja, jei taip norisi laisves be suvarzymu smile.gif
bet po to karas kas nors apsirengti..
Atsakyti
Perskaiciau visa temike...mano vyresniajai jau 7 metai, bet ji iki siol nesigedija to plikumo - gali vien su maikute ir be triusikeliu pro teti lakstyti doh.gif As jai jau pradedu aiskinti, kad jinai jau pakankamai didele mergaite ir kad nevertetu nuogai lakstyti, o jai, ziuriu - giliai nusisvilpt g.gif
O del mazosios tai visai patyliu - jai 2.5 ir gali plika kad ir visa diena lakstyti doh.gif
Atsakyti
musu vyresniajam 4. mes dar maudomes kartu. man net idomu pasidare, kodel jis nieko neklausineja manes - kas cia, kas cia blush2.gif jam viskas atrodo naturalu kaip 2*2. priprates turbut nuo mazumes matyt mane nuoga, ir su teciu prausiasi kartais, todel kazkaip viska priima naturaliai. as pati dar maitinu mazyle, tai daznai mato papulius, ale jokiu gedu, sarmatu pas mus nera, persirenginejam visi kartu nesislapstom. ir mums taip gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(editalč11 @ 2008 07 26, 00:47)
susiduriau su tokia problemele.as turiu du berniukus, sesuo turi dvi mergytes, visi jie daug maz pametinukai nuo 2m iki 6m. siandien buvome prie upes mudvi su vaikais ir plius mudvieju mama, vaiku senele.vaikuciai zaisdami po vandeni susislapino visas sausas kelnaites ,tai as savo berniukus paleidau plikais peliukais salia savo sesers mergaiciu,vienai 2-ji kitai 6-i, maniskiai per viduri.tai gavau labai griezta mamos t.y. vaiku seneles pastaba:kodel leidziu savo vaikams lakstyti nuogiems salia kitos lytie atstovu t.y. mano sesers duryciu.sakau kad nematau cia nieko keisto,jie juk vaikai ,cia gi naturalu,kam ivaryti vaikams kompleksa jau nuo pat kudikystes del skirtingu lyciu.cia gi tokia zmogaus anatomija ir ko cia gedytis.tai mane apsauke,tipo kad blogai aukleju savo vaikus ,kad blogai auginu tipo uzaugs dar kokie pederastai(va taip man ir pasake).zinoma galejau tuoj pat susibarti,bet kaip tik buvo mano gimtadienis ir gavau nuo jos dovana , tai kazkaip nenorejau bartis ,vien is mandagumo, bet jei tai kartosis tikrai netylesiu ,nors ji ir yra mano mama. taip gaunasi ,kad nuo pat ankstyvos vaikystes negali berniukai matyti nuogu mergyciu ,ir atvirksciai. ar tai normalu ,ar cia informacijos trukumas, kaip man elgtis toliau su tokia mano motinos nuomone, galeciau ja pasiusti ant triju raidziu (jei butu buvusi svetimas zmogus ,gal taip ir buciau pasielgusi ),bet cia mano motina ,man su ja dar reiks ilgai bendrauti, ir gyventi. g.gif

QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 27, 16:27)
močiutė gal ir liguistai reaguoja, bet mano nuomone, vaikai nuogi prie vandens telkinių -- negražu ir nehigieniška. kaip yra drabužėliai namams, miegui, laukui, taip pat yra maudymuisi. reik tik turėti tinkamus.

QUOTE(moliugas @ 2008 10 21, 10:31)
man tai asmeniskai zinokit irgi nepatinka kaip vaikai prie kokio ezero laksto nuogi as sakau vaikai nes mano manymu vaikas jau prasideda nuo triju metuku,kol maziukas dar nieko bet veliau as nesutinku. Mano vaikas daleiskim 7 metu prie manes niekada nepersiauna trusikuciu jis eina atskirai kad tik kas nepamatytu ir pliaze jis daleiskim ,eina tik i kabina ,vietoj niekada nepersirengs doh.gif ,NES JIS JAUCIA IR SUPRANTA KAD TAIP YRA NEGRAZU

Kad nuogi vaikai paežerėje negražu ir nehigieniška ...sutinku...iš dalies ax.gif , nehigieniška-taip, negražu-kaip pažiūrėsi mirksiukas.gif
Temos autorė klausia apie tai ką manote, kad skirtingų lyčių ne tokie jau ir maži vaikai kartu ir nuogi...ką manote apie tai? apie jų nuogumą tarkim vonioje?
Atsakyti
QUOTE(moliugas @ 2008 10 21, 10:31)
doh.gif ,NES JIS JAUCIA IR SUPRANTA KAD TAIP YRA NEGRAZU

Na, ne visi vaikai vienodi. O jei kiti vaikai "nejaučia, kad tai yra negražu"? Kaip tada, kankint tą vaiką šlapiais, šaltais maudymosi kostiumėliais, ar leist jaustis laisvai? Suprantu, kad aplinkiniams tai gal "nepatinka" ir "negražu", bet tokiems paprastai nepatinka ir verkiantys vaikai - tai kur išeitis - cypint tą vaiką, bandantį nusivilkt šlapius maudymukus, ar atlaidžiau žiūrėt į "negražų" blink.gif vaikų nuogumą?
Atsakyti
Tai labai subtilu ir labai svarbu kad viskas butu pateikta atitinkamai...
Mano mazis laksto nuogas po namus, visa diena, ir sese nekreipia demesio ji zino skirtumus, bet va kai pati is saves issidirbinedavo blush2.gif tai budavo grieztai subarta, pirma, kad ji jau didele, antra, kad nuogumas nelygu nuogumui, galiu iseiti is vonios nuogai ir perbegti kambari ir kita yra dekim sedeti prie stalo ar pan.
Bet tetes mes grieztai neleidziam nes mergaitei nera reikalo ziureti, bet sakau tai llabai subtilu ir individualu g.gif
Atsakyti
Musu 4meciui tai labai ydomu kodel mama neturi(pypkos)ir labai nori smurkstelti kai maudausi i vonia smile.gif ,nes zino kad negalima ziureti kai mergaites rengiasi.Nors su liemenuku ir stringais perbegu kambari kai mato tai jam labai juokinga buna.O pats papludimi tik su plafkemis buna ir kai reikia persirengti turiu ranksluosciu pridengti biggrin.gif(baisu vyra vaidina)nors ir ismaudyt padedu ir nuogas palakstyti megsta.Tabu nera,bet iki tam tikros ribos blush2.gif
Atsakyti
Mes su teciu nesislapstom nei maudantis, nei persirengiant. Zinoma nerodom jam specialiai, bet kai maudausi ir esam dviese su vaiku as gi neuzrakinsiu vonios duru. Kai patys nesudarom gedos jausmo vaikui prisidengdami tai ir pats nesigedyja vaikas. Mususkui vaikui 3,5 ir pradejo dometis savo kuno dalimis ir sako. Mano papukai mazi, o mamytes dideli. Aisku as vos nepradejau juoktis, bet susitvarziau ir paaiskinau kuom berniukai ir mergaites skiriasi. Buvo idomu ir ispradziu juokdavosi pamates mane nuoga, bet as visiskai nereaguodavau ir dabar iejes i dusa ir pamates mane nuoga net to nebepastebi, pasako ka reikia ir iseina. Musiskis pasidomejo, suzinojo ir jau viskas patenkino savo smalsuma ir uzteko. Tik nezinau kaip vaikui sakyti ka mama turi tarp koju. Sakau kad cia kitoks siusiukas nebu berniuku. Kazkaip putyte man negraziai skamba.
Atsakyti
Na, pas mus nuogumo nesigėdijama – mažoji dažnai plika palaksto, o vyresniajam jau seniai paaiškinta apie lyčių skirtumus. smile.gif Kai rengiuosi, būna, kad sūnus įeina į kambarį, bet jis nekreipia dėmesio į tai, apsirengusi aš ar ne, pripratęs jau tokią matyti, juolab, kad kai mažesnis būdavo, maudydavomės kartu.
Dukra pastaruoju metu pradėjo labai domėtis, kas ir kaip – kodėl pas mamą nėra pimpaliuko, o pas tėtį, brolį ir ją pačią nėra krūtinės. Viską aiškinau, dabar jau supranta. smile.gif
Atsakyti
Mes irgi nesigėdijam, specialiai nevaikštom nuogi, bet iš vonios, ar persirengiant, nesislapstom. Dukrytei dar matyt nepribrendo reikalas, klausti, kokie skirtumai tarp vyro ir moters. Tik labai jau mano krūtinė, jai miela blush2.gif . Pamačiusi puola liesti, bet aš jau draudžiu. Manau, dėl to, kad ilgai maitinau...Nes jei, tik kas nors negero atsitinka ir paimu ant rankų, tuoj kiša rankytes prie krūtinės g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dzanetukas @ 2009 01 28, 14:19)
Perskaiciau visa temike...mano vyresniajai jau 7 metai, bet ji iki siol nesigedija to plikumo - gali vien su maikute ir be triusikeliu pro teti lakstyti doh.gif As jai jau pradedu aiskinti, kad jinai jau pakankamai didele mergaite ir kad nevertetu nuogai lakstyti, o jai, ziuriu - giliai nusisvilpt g.gif
O del mazosios tai visai patyliu - jai 2.5 ir gali plika kad ir visa diena lakstyti  doh.gif

Situacija gerai pazystama. mano sesiamete visai nesigedija savo nuogumo, nors pamaciusi kuri nors is musu neprisidengusi nepraleidzia progos pasisaipyti blush2.gif
Atsakyti