Sveiki,
aš su tokia problemėle, gal kas buvot susidurę??
Vasarą atostogaujam kaime su visa gauja, katinas ir šuo. Prieš kelias dienas vyras pasakė, kad kieme matė ,,pliką'' katina, sako eina vos gyvas..., na kažkaip nepatikėjau, sakau gal vaidenasi:) dar pamaniau gal koks sfinksas ar kitas ,,beplaukis", nors ten kaime mažai tikėtina, kad kas tokios veislės katinus laikytų...
taigi vakar susitikau ir aš jį... na tikrai visas nuplikęs tik uodega kažkiek plaukuota..žmonių neprisileidžia, bet matosi, kad tikrai sergantis. Prie jo buvo ir šuo prišokęs (buvo kontaktas) nemačiau, bet gali būti, kad ir katokas pabendravo....nežinau ką daryti, kiek žinau tai plikimas gali prasidėti nuo įvairių grybelių, bet ir tai kaži ar taip visai nupliktų, o jie yra užkrečiami. Taigi dabar baisu, kad mano gyvūnai neužsikrėstų, taigi norėjau paklausti ar yra kažkoks gydymas jai dar tarkim to grybelio požymių nėra?? O gal tai aplamai ne grybelis, gal kas buvote susiduręs?? Ir ką daryti su tuo katuliu, nes žmonių jis neprisileidžia, o jai ir pagaučiau, ką daryt???
Plikimo priežastys gali būti niežai, grybelis, hormonų pusiausvyros sutrikimai ir net psichikos sutrikimai, kada gyvūnai patys rauna plaukus dantim.. Be tyrimų ir apžiūros tikrai sunku ką nors komentuoti. O jei pagautumėt ir norėtumėt padėt, tai pas gydytoją nuvežt, ką daugiau jūs galėtumėt padaryt.