Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Receptas is cia cinamonu-kvepiantis-obuoliu-trupiniuotis
user posted image
Pyragas gavosi labai skanus wub.gif
user posted image
Atsakyti
na, turbut beze ir duoda ta "dusavima" del sio pyrago biggrin.gif
rytoj ryte vel kepsim ji, musu tecio gimimo dienos sventei ax.gif
Atsakyti
iškepiau ir aš jį. t.y. serbentinį su bezė.
varškės sluoksnio trūksta.
Atsakyti
QUOTE(Tomutė @ 2011 07 18, 15:31)


Sakykit, kiek ta "Girta pyrageli" kepet? ax.gif Kokias 45 min, ar daugiau? ax.gif

QUOTE(vanile69 @ 2011 07 22, 09:52)


Pamaciau foto is teile istyso.. wub.gif Kaip dabar pagriebciau gabaleli bigsmile.gif
Atsakyti
Kouign amann

tobulo skonio smile.gif

teslai:
1 pak. (7 g) sausu mieliu
1 šaukštas cukraus
175 ml šilto vandens
260 g miltų
1/2 šaukštelio druskos

karamelei:
200 g cukraus
110 g pasudyto sviesto (supjaustyti plonais laksteliais)
2-3 šaukštai lydyto sviesto
Papildomas cukrus kočiojimui

1. Mieles sumaišom su cukrum/vandeniu ir paliekam trumpam, tada į dubenį supilam miltus, druską, vandenį su mielem ir užminkom tešlą. Paliekam, kad pakiltų.
2. Iškočiojam tešlą į blyna ir ant jo vidurio (kad užimtų vidurinį trečdalį) sudedam sviestą ir beriam 50 gramų cukraus (ketvirtadalį). Abi šonines dalis po vieną lenkiam vieną ant kitos. Tada per visą ilgį pabarstom 50 g cukraus (antrą ketvirtadalį) ir vėl sulankstom iš trijų dalių į vieną. Suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą valandai (arba pernakt).
3. Ant kočiojimo lentos pabarstome cukraus (vietoj miltų), pasidedam pakilusią tešlą ir iškočiojam, pabarstome 50 g (trečiu ketvirtadaliu) cukraus. Vėl sulankstome į tris dalis ir dedame i plevele/maiseli ir šaltai dar ~valandai.
4. Tešlą išimame iš šaldytuvo, dedame į kepimo formą, pirštais formuojame pagal ją. Viršų pabarstome likusiu 50 g cukraus ir palaistome tirpintu sviestu. Kepame apie 40 min. 220 laipsnių orkaitėje, kol viršus stipriai karamelizuosis.
receptas is Braskes su pipirais. Aciu!

user posted image

mano pastabos: sviesta pasisudziau pati. Pirma karta telsa laikiau pernakt, antrakart tik po valanda - skoniui itakos neturi. Pirmasyk tesla sudejau i forma su isimamu dugnu - kepant i orkaite per formos dugna pradejo sunktis sviestas, kuris, aisku pradejo rukti, taigi, buvo dumu ir pyragas gavosi kiek sausokas.
Antra syki viskas TO-BU-LAI! Skonis neispasakytas - siuo metu tai skaniausias kepinys koki is siol esu kepusi ir siaip - valgiusi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 23 liepos 2011 - 16:01
QUOTE(preta @ 2011 07 23, 11:18)
Pamaciau foto is teile istyso..  wub.gif  Kaip dabar pagriebciau gabaleli  bigsmile.gif

35 -45 min kazkur kepiau girtuka smile.gif pas mane dar stovi gabaliukas ilgai laikosi nesudziuves thumbup.gif
pastebejima ta pyrageli deciau vysniu koncervuotu, manau labai tiktu jos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomutė: 23 liepos 2011 - 16:35
QUOTE(Tomutė @ 2011 07 23, 16:11)
35 -45 min kazkur  kepiau girtuka smile.gif pas mane dar stovi gabaliukas ilgai laikosi nesudziuves  thumbup.gif
pastebejima ta pyrageli deciau vysniu koncervuotu, manau labai tiktu jos  biggrin.gif


Aciu 4u.gif Db galvoju kaip turesiu "girtu vysniu" (dariau trauktine ax.gif ). Kaipgalvojat, ar jos tiktu, ar fitrint lauk tokias? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(preta @ 2011 07 23, 18:24)
Aciu  4u.gif  Db galvoju kaip turesiu "girtu vysniu" (dariau trauktine  ax.gif ). Kaipgalvojat, ar jos tiktu, ar fitrint lauk tokias?  ax.gif

Tiktu,manau labai.Tik tada bus pyraga gryn suaugusiem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomutė @ 2011 07 23, 18:13)
Tiktu,manau labai.Tik tada bus pyraga gryn suaugusiem  biggrin.gif


Kadangi vaikuciu dar nera, vadinas reiks bandyt biggrin.gif
Atsakyti
Whipping ceram- plakamoji grietinele merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 07 19, 22:53)
ka tik issikepiau is puses porcijos. Skanu, nesulaukiau kada atves, tai karsta suvalgiau su r. serbentu uzpilu. Rytojui pasilikau gabaliuka, kai atsals pastings taip kaip jusu foto, nes db toks minkstutis buvo. Tik man lb per daug cukraus. Netgi visai nedeciau jo, arba vos pora saukstu (cia pagal kiekvieno skoni mirksiukas.gif ), bet tikrai bus kepamas ne karta, nes lb greit viskas pasidaro. Aciu


Dziugu, kad patiko. O del cukraus kiekio tai, tai tik tiek galiu pasakyti, jog graikai labai saldzius savo desertus daro(vien apie baklava pagalvojus, man cukrus kraujyje sukyla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigitaw @ 2011 07 24, 16:17)
Dziugu, kad patiko. O del cukraus kiekio tai, tai tik tiek galiu pasakyti, jog graikai labai saldzius savo desertus daro(vien apie baklava pagalvojus, man cukrus kraujyje sukyla smile.gif


o jei "lietuviškai" mažinti - kokia patartumįt proporcija? trečdaliu? g.gif

Atsakyti