Kouign amanntobulo skonio

teslai:
1 pak. (7 g) sausu mieliu
1 šaukštas cukraus
175 ml šilto vandens
260 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
karamelei:
200 g cukraus
110 g pasudyto sviesto (supjaustyti plonais laksteliais)
2-3 šaukštai lydyto sviesto
Papildomas cukrus kočiojimui
1. Mieles sumaišom su cukrum/vandeniu ir paliekam trumpam, tada į dubenį supilam miltus, druską, vandenį su mielem ir užminkom tešlą. Paliekam, kad pakiltų.
2. Iškočiojam tešlą į blyna ir ant jo vidurio (kad užimtų vidurinį trečdalį) sudedam sviestą ir beriam 50 gramų cukraus (ketvirtadalį). Abi šonines dalis po vieną lenkiam vieną ant kitos. Tada per visą ilgį pabarstom 50 g cukraus (antrą ketvirtadalį) ir vėl sulankstom iš trijų dalių į vieną. Suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą valandai (arba pernakt).
3. Ant kočiojimo lentos pabarstome cukraus (vietoj miltų), pasidedam pakilusią tešlą ir iškočiojam, pabarstome 50 g (trečiu ketvirtadaliu) cukraus. Vėl sulankstome į tris dalis ir dedame i plevele/maiseli ir šaltai dar ~valandai.
4. Tešlą išimame iš šaldytuvo, dedame į kepimo formą, pirštais formuojame pagal ją. Viršų pabarstome likusiu 50 g cukraus ir palaistome tirpintu sviestu. Kepame apie 40 min. 220 laipsnių orkaitėje, kol viršus stipriai karamelizuosis.
receptas is Braskes su pipirais. Aciu!

mano pastabos: sviesta pasisudziau pati. Pirma karta telsa laikiau pernakt, antrakart tik po valanda - skoniui itakos neturi. Pirmasyk tesla sudejau i forma su isimamu dugnu - kepant i orkaite per formos dugna pradejo sunktis sviestas, kuris, aisku pradejo rukti, taigi, buvo dumu ir pyragas gavosi kiek sausokas.
Antra syki viskas TO-BU-LAI! Skonis neispasakytas - siuo metu tai skaniausias kepinys koki is siol esu kepusi ir siaip - valgiusi