Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Mergaites, ateinu su maximiniu saldumynu biggrin.gif O tiksliau su prašymu, šių šaunių, nerealiai skanių varškinių keksiukų recepto wub.gif Gal kam pavyko iššifruoti receptą, nu baisiai skanūs jie, norėtųsi tokių namie pasigaminti g.gif
Štai kaip jie atrodo
user posted image
Atsakyti
SOS šeimininkės padėkit unsure.gif Nesuprantu ką darau blogai, kad neiškepa sluoksniutos tešlos pyrago dugnas. Ar kad kočioju? Ar kad kepimo popierių tiesiu, kas blogai? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 08 30, 00:15)
SOS šeimininkės padėkit  unsure.gif  Nesuprantu ką darau blogai, kad neiškepa sluoksniutos tešlos pyrago dugnas. Ar kad kočioju? Ar kad kepimo popierių tiesiu, kas blogai?  verysad.gif

tai jis greiciausiai iskepa, bet buna toks slapias, nes gi obuolius ant virsaus dedate, kurie isleidzia savo sultis....
Atsakyti
Pyragas "5 obuoliai" bigsmile.gif

user posted image

Tešlai reikės:

* 200 g šalto sviesto
* 2-3 st. miltų
* 1 kiaušinio
* 1 v. š. vandens
* 1 v. š. cukraus
* trupučio druskos

Įdarui reikės:

* 5 obuolių
* riešutų, razinų, džiovintų abrikosų, džiovintų spanguolių
* brendžio
* 2 v. š. cukraus

Užpilui reikės:

* 500 g sūrio kremo “Creme bounjour”
* 0.5 st. manų kruopų
* 1 st. grietinės
* 1-1.5 st. cukraus
* 1 a. š. vanilinio cukraus
* 2 kiaušinių

Glajui reikės:

* 1 plytelės balto šokolado
* 2 v. š. pieno
* kepintų migdolų plokštelių

Stiklinė 200 ml.

Kepimo forma 26 cm.

Ruošiame tešlą. Šaltą sviestą sukapojame kartu su miltais, beriame druską ir cukrų, pilame vandenį, mušame kiaušinį. Suminkome tešlą, iškočiojame pagal kepimo formos dydį ir išklojame kepimo formą. Tešla gaunasi tokia minkšta. Kepimo formos netepiau. Kepiau išardomoje formoje.

Džiovintus vaisius užpilame brendžiu ir paliekame 20 min. Obuolius išskobiame. Riešutus sukapojame arba sumalame blenderiu. Išmirkusius vaisius susmulkiname, suberiame riešutus, cukrų ir išmaišome.

Į obuolių vidų dedame riešutų ir vaisių mišinį. Obuolius sudedame į kepimo formą ant tešlos. Originaliame recepte įdaras buvo iš keturių obuolių ir užpilui naudojama varškė. Varškės šiuo metu neturėjau, tai sudėjau sūrio kremą. Mano forma didesnė, tai tilpo net 5 obuoliai smile.gif

Užpilui grietinę išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sudėti varškę, manus, kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Varškės masę supilti tarp obuolių ir dėti kepti į įkaitintą orkaitę iki 160 laipsnių. Man pyragas kepė 1 val. ir 25 min. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku. Pyragą išimti iš orkaitės, palikti truputį atvėsti. Ant viršaus užpilti glajų. Pabarstyti kepintomis migdolų plokštelėmis.

Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, įpilti pieną ir viską gerai išmaišyti. Aplieti pyragą.

user posted image

Originalas
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 08 30, 02:55)
Pyragas "5 obuoliai" bigsmile.gif

o jau pyrago grozis bigsmile.gif daivaP, sugebat visada nustebinti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2011 08 29, 22:45)
tai jis greiciausiai iskepa, bet buna toks slapias, nes gi obuolius ant virsaus dedate, kurie isleidzia savo sultis....

Na kad ne, žinau ką reiškia šlapias ir ką reiškia neiškepęs schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 08 30, 02:55)
Pyragas "5 obuoliai" bigsmile.gif


Tai bent bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 08 30, 12:17)
Na kad ne, žinau ką reiškia šlapias ir ką reiškia neiškepęs  schmoll.gif


Aš ikišu į orkaitę ir pakepu tą tešlą be viršutinio sluoksnio, jei po to dedasi ar varškė ar obuoliai, kelias minutes jis pakepa, pakyla ir tada dedu viršų
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2011 08 30, 12:06)
Aš ikišu į orkaitę ir pakepu tą tešlą be viršutinio sluoksnio, jei po to dedasi ar varškė ar obuoliai, kelias minutes jis pakepa, pakyla ir tada dedu viršų

Labai dėkoju, bandysiu ir aš taip kitą kartą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 08 30, 00:55)
Pyragas "5 obuoliai" bigsmile.gif





thumbup.gif thumbup.gif , jatau, kaip skaniai atrodo. savaitgali butinai bandysiu.
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 08 30, 02:55)
Pyragas "5 obuoliai" bigsmile.gif


atrodo fantastiskai wub.gif bet jau ingridientu gausa, tai tikrai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 08 30, 14:29)
Labai dėkoju, bandysiu ir aš taip kitą kartą smile.gif

na man taip pat nesisekdavo su sluoksniuota tešla , jei idaras koks drėgnesnis ir neiškepa apačia , nors ir prieš tai pakepdavau vieną padą kartais vis tiek sušlapdavo ir kaip žalias gaudavosi , tai nebekepu tokiu , geriau ką nors lengvo padarau iš sluoksniuotos tešlos kad ji per daug nesušlaptų ir galėtų išsipūsti
Atsakyti