Pyragas "5 obuoliai"

Tešlai reikės:
* 200 g šalto sviesto
* 2-3 st. miltų
* 1 kiaušinio
* 1 v. š. vandens
* 1 v. š. cukraus
* trupučio druskos
Įdarui reikės:
* 5 obuolių
* riešutų, razinų, džiovintų abrikosų, džiovintų spanguolių
* brendžio
* 2 v. š. cukraus
Užpilui reikės:
* 500 g sūrio kremo Creme bounjour
* 0.5 st. manų kruopų
* 1 st. grietinės
* 1-1.5 st. cukraus
* 1 a. š. vanilinio cukraus
* 2 kiaušinių
Glajui reikės:
* 1 plytelės balto šokolado
* 2 v. š. pieno
* kepintų migdolų plokštelių
Stiklinė 200 ml.
Kepimo forma 26 cm.
Ruošiame tešlą. Šaltą sviestą sukapojame kartu su miltais, beriame druską ir cukrų, pilame vandenį, mušame kiaušinį. Suminkome tešlą, iškočiojame pagal kepimo formos dydį ir išklojame kepimo formą. Tešla gaunasi tokia minkšta. Kepimo formos netepiau. Kepiau išardomoje formoje.
Džiovintus vaisius užpilame brendžiu ir paliekame 20 min. Obuolius išskobiame. Riešutus sukapojame arba sumalame blenderiu. Išmirkusius vaisius susmulkiname, suberiame riešutus, cukrų ir išmaišome.
Į obuolių vidų dedame riešutų ir vaisių mišinį. Obuolius sudedame į kepimo formą ant tešlos. Originaliame recepte įdaras buvo iš keturių obuolių ir užpilui naudojama varškė. Varškės šiuo metu neturėjau, tai sudėjau sūrio kremą. Mano forma didesnė, tai tilpo net 5 obuoliai

Užpilui grietinę išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sudėti varškę, manus, kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Varškės masę supilti tarp obuolių ir dėti kepti į įkaitintą orkaitę iki 160 laipsnių. Man pyragas kepė 1 val. ir 25 min. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku. Pyragą išimti iš orkaitės, palikti truputį atvėsti. Ant viršaus užpilti glajų. Pabarstyti kepintomis migdolų plokštelėmis.
Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, įpilti pieną ir viską gerai išmaišyti. Aplieti pyragą.
Originalas