Mergaitės, nusipirkau daug Prezident varškės. Gal turit kokį nesudėtingą receptą...Ačiū

O gal jūs naudojat MIELINĘ sluoksniuotą tešlą ir jos nepakildinat prieš tai,kaip parašyta ir tada atrodo kaip žalia?
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2011 08 30, 12:13)
o jau pyrago grozis
daivaP, sugebat visada nustebinti 

Ačiū už gražius žodžius

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 30, 12:19)
Tai bent

Tikrai

QUOTE(mamkaa @ 2011 08 30, 13:39)

Man ir vaizdas labiausiai patiko

QUOTE(Aurosoma @ 2011 08 30, 15:38)
atrodo fantastiskai
bet jau ingridientu gausa, tai tikrai 

Tai galima į obuolius dėti ką tuo metu turite, nebūtina viską sukrauti. Viršaus ir nėra būtina aplieti šokoladu, jis ir taip skanus

Obuolių duona

7 vidutinio dydžio obuolių
1,5-2 stiklinės miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
kiaušinio
0,5 stiklinės cukraus
50g džiovintų abrikosų
50g razinų
šaukštelio cinamono
šaukštelio maltų gvazdikėlių
O gaminsim taip:
Per burokinę tarką sutarkuosim nuluptus obuolius, sumaišysim juos su susmulkintais džiovintais abrikosais ir razinomis, cinamonu bei gvazdikėliais. Visą masę laikysim šaltai apie 2val. Laikiau ne šaltai [netyčia] - nieko blogo nenutiko.
Po 2 valandų imsim dubenėlį, išplaksim jame kiaušinį su cukrum ir pilsim į obuolių masę. Ten pat pilsim miltus su kepimo milteliais. Išmaišysim. Kepimo formą ištepsim riebalais, dėsim ten tešlą ir pašausim į ~150-160°C karščio orkaitę. Kepsim apie valandą.
Skanus!

7 vidutinio dydžio obuolių
1,5-2 stiklinės miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
kiaušinio
0,5 stiklinės cukraus
50g džiovintų abrikosų
50g razinų
šaukštelio cinamono
šaukštelio maltų gvazdikėlių
O gaminsim taip:
Per burokinę tarką sutarkuosim nuluptus obuolius, sumaišysim juos su susmulkintais džiovintais abrikosais ir razinomis, cinamonu bei gvazdikėliais. Visą masę laikysim šaltai apie 2val. Laikiau ne šaltai [netyčia] - nieko blogo nenutiko.
Po 2 valandų imsim dubenėlį, išplaksim jame kiaušinį su cukrum ir pilsim į obuolių masę. Ten pat pilsim miltus su kepimo milteliais. Išmaišysim. Kepimo formą ištepsim riebalais, dėsim ten tešlą ir pašausim į ~150-160°C karščio orkaitę. Kepsim apie valandą.
Skanus!

QUOTE(Gintarinė mama @ 2011 08 22, 08:59)
Mergytės aš iš pat ryto su bėda... Kažkur mačiau receptuką morkų torto bet tada skubėjau ir neimečiau i savo pyragų arhyvą, o dabar šaldytuve daug morkų o tortuko neberandu...
padėkit...

QUOTE(Jucke @ 2011 08 22, 10:11)
Kepiau su cukinijom vietoj morku - irgi labai

Slyvučių pyragas "Svajonė"
Per pusantros dienos kepiau 2 kartus, tobulas su stikline pieno.

Tešlai:
200 gr. sviesto
3 tryniai
2 st. miltų
pusė st. cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 stiklinės slyvučių
3 baltymai
pusė st. cukraus
100 gr. migdolo drožlių
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, įmaišyti tarkuotą sviestą ir trynius, viską gerai išminkyti. Tešlą padalinti į dvi nelygias dalis. Didesnę dalį panaudoti pyrago dugnui, išformuoti su kraštais 26 cm. formoje maždaug 1 cm. storiu. Dėti formą į šaldytuvą. Kitą tešlos dalį dėti į šaldymo kamerą. Slyvas atskirti nuo kauliukų ir sumaišyti su cukrumi. Krėsti ant šiek tiek atvėsusios tešlos.

Suberti migdolo drožles, jos čia būtinos ! Išplakti kiaušinių baltymus ir sudėti ant slyvų. Užtarkuoti likusią tešlą. Dėti kepti į įkaitintą 190 C. orkaitę 30-35 min.
Skanaus!!
Per pusantros dienos kepiau 2 kartus, tobulas su stikline pieno.
Tešlai:
200 gr. sviesto
3 tryniai
2 st. miltų
pusė st. cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 stiklinės slyvučių
3 baltymai
pusė st. cukraus
100 gr. migdolo drožlių
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, įmaišyti tarkuotą sviestą ir trynius, viską gerai išminkyti. Tešlą padalinti į dvi nelygias dalis. Didesnę dalį panaudoti pyrago dugnui, išformuoti su kraštais 26 cm. formoje maždaug 1 cm. storiu. Dėti formą į šaldytuvą. Kitą tešlos dalį dėti į šaldymo kamerą. Slyvas atskirti nuo kauliukų ir sumaišyti su cukrumi. Krėsti ant šiek tiek atvėsusios tešlos.
Suberti migdolo drožles, jos čia būtinos ! Išplakti kiaušinių baltymus ir sudėti ant slyvų. Užtarkuoti likusią tešlą. Dėti kepti į įkaitintą 190 C. orkaitę 30-35 min.
Skanaus!!
QUOTE(uolma @ 2011 08 30, 21:09)
O gal jūs naudojat MIELINĘ sluoksniuotą tešlą ir jos nepakildinat prieš tai,kaip parašyta ir tada atrodo kaip žalia?
Na ne, ten tikrai bemiele

Sveikutes,sakykit ka darau ne taip jei kepu pyraga ar apkepa ir naudoju kepimo milteliu pakankamai ir man subliuksta,bandziau ir palaikyti orkaiteje kai isjungiu jau ir iskart istraukti bet visada subliuksta ;( kodel?
QUOTE(ascionka @ 2011 09 02, 20:57)
Sveikutes,sakykit ka darau ne taip jei kepu pyraga ar apkepa ir naudoju kepimo milteliu pakankamai ir man subliuksta,bandziau ir palaikyti orkaiteje kai isjungiu jau ir iskart istraukti bet visada subliuksta ;( kodel?
gal darinėji per daug kai kepa, ypač,kai kyla?
QUOTE(ascionka @ 2011 09 02, 22:57)
Pabandykite pakeisti miltų rūšį, įsijoti jų šaukštą daugiau į tešlą. Tešlą maišykite su mentele ar šaukštu ir pabandykite kepti orkaitėje ant viduriniųjų grotelių (jei tokia orkaitė) ir apie 10-15 min. kepti tik su funkcija, kuomet kepama iš apačios.
Varškės pyragai man visuomet subliūkšta kažkiek.
Pabandykite, gal atrasit savo būdą.

Papildyta:
QUOTE(daivaP @ 2011 08 30, 02:55)
Pyragas "5 obuoliai"

Ačiū Jums už pyrago receptą.
Mano pyragas nejučiomis tapo patobulintas ir vadintųsi, tikriausiai, "6 girti obuoliai" arba "Pagirios obelų sode"

Pamirkiusi brendyje džiovintus abrikosus, vyšnias, razinas, jas susmulkinau blenderio pagalba (galbūt tai klaida dėl vizualines estetikos) ir jos tiek prisigėrė brendžio (su mano pagalba, vis įpilant jo. Na, kad skaniau

Varškės masei naudojau liesos varškės 250 ir mascarpone 250 (įdaras tobulas). Na, kadangi nemažai baltojo šokolado subėgo tarp obuolių, šie gavosi "girti, karameliniai" balto šokolado pataluos.
Skanus, trapus pagrindas, pasakiško skonio, švelni, saldi varškės masė ir obuoliai su džiovintų vaisių mišiniu ir... brendžio su karamele švelniu skoniu. Su kava - tobulas derinys!
P.S. visi kiti ingridientai buvo naudojami Jūsų nurodytame recepte.
QUOTE(Bonpari @ 2011 08 29, 13:19)
Čia tie citrininiai - varškės?

Drėgnas keksas su varške

200 g minkšto sviesto
~200 g cukraus
žiupsnio druskos
3 kiaušinių
pakelis varškės (180 g)
~200-250 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
100 ml pieno
Visus produktus išskyrus miltus ir kepimo miltelius išsukame mikseriu, sudedame miltus ir kep.miltelius. Kadangi dukra prašė margo, tai aš atsidėjau tešlos ir kakavos bei smulkinto šokolado dar įmaišiau, bet tas visai nebūtina, nes labai skanu ir be to šokoladinio intarpo. Kepiau 180 C apie 50-60 min.

200 g minkšto sviesto
~200 g cukraus
žiupsnio druskos
3 kiaušinių
pakelis varškės (180 g)
~200-250 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
100 ml pieno
Visus produktus išskyrus miltus ir kepimo miltelius išsukame mikseriu, sudedame miltus ir kep.miltelius. Kadangi dukra prašė margo, tai aš atsidėjau tešlos ir kakavos bei smulkinto šokolado dar įmaišiau, bet tas visai nebūtina, nes labai skanu ir be to šokoladinio intarpo. Kepiau 180 C apie 50-60 min.