Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Mergaitės, nusipirkau daug Prezident varškės. Gal turit kokį nesudėtingą receptą...Ačiū 4u.gif
Atsakyti
O gal jūs naudojat MIELINĘ sluoksniuotą tešlą ir jos nepakildinat prieš tai,kaip parašyta ir tada atrodo kaip žalia?
Atsakyti
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2011 08 30, 12:13)
o jau pyrago grozis bigsmile.gif  daivaP, sugebat visada nustebinti wub.gif

Ačiū už gražius žodžius 4u.gif
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 30, 12:19)
Tai bent  bigsmile.gif

Tikrai 4u.gif
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 30, 13:39)
thumbup.gif  thumbup.gif , jatau, kaip skaniai atrodo. savaitgali butinai bandysiu.

Man ir vaizdas labiausiai patiko bigsmile.gif Bet ir skonis nuostabus wub.gif Sėkmės 4u.gif
QUOTE(Aurosoma @ 2011 08 30, 15:38)
atrodo fantastiskai  wub.gif bet jau ingridientu gausa, tai tikrai  blink.gif

Tai galima į obuolius dėti ką tuo metu turite, nebūtina viską sukrauti. Viršaus ir nėra būtina aplieti šokoladu, jis ir taip skanus thumbup.gif Šokoladas ir migdolai daugiau dėl grožio biggrin.gif O į įdarą galima dėti paprastą varškę smile.gif
Atsakyti
Obuolių duona
user posted image

7 vidutinio dydžio obuolių
1,5-2 stiklinės miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
kiaušinio
0,5 stiklinės cukraus
50g džiovintų abrikosų
50g razinų
šaukštelio cinamono
šaukštelio maltų gvazdikėlių

O gaminsim taip:
Per burokinę tarką sutarkuosim nuluptus obuolius, sumaišysim juos su susmulkintais džiovintais abrikosais ir razinomis, cinamonu bei gvazdikėliais. Visą masę laikysim šaltai apie 2val. Laikiau ne šaltai [netyčia] - nieko blogo nenutiko.
Po 2 valandų imsim dubenėlį, išplaksim jame kiaušinį su cukrum ir pilsim į obuolių masę. Ten pat pilsim miltus su kepimo milteliais. Išmaišysim. Kepimo formą ištepsim riebalais, dėsim ten tešlą ir pašausim į ~150-160°C karščio orkaitę. Kepsim apie valandą.
Skanus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarinė mama @ 2011 08 22, 08:59)
Mergytės aš iš pat ryto su bėda... Kažkur mačiau receptuką morkų torto bet tada skubėjau ir neimečiau i savo pyragų arhyvą, o dabar šaldytuve daug morkų o tortuko neberandu...  wub.gif  wub.gif  padėkit...



QUOTE(Jucke @ 2011 08 22, 10:11)


Kepiau su cukinijom vietoj morku - irgi labai thumbup.gif Dekui uz recepta 4u.gif
Atsakyti
Slyvučių pyragas "Svajonė"

Per pusantros dienos kepiau 2 kartus, tobulas su stikline pieno.

user posted image

Tešlai:

200 gr. sviesto
3 tryniai
2 st. miltų
pusė st. cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Įdarui:

2 stiklinės slyvučių
3 baltymai
pusė st. cukraus
100 gr. migdolo drožlių

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, įmaišyti tarkuotą sviestą ir trynius, viską gerai išminkyti. Tešlą padalinti į dvi nelygias dalis. Didesnę dalį panaudoti pyrago dugnui, išformuoti su kraštais 26 cm. formoje maždaug 1 cm. storiu. Dėti formą į šaldytuvą. Kitą tešlos dalį dėti į šaldymo kamerą. Slyvas atskirti nuo kauliukų ir sumaišyti su cukrumi. Krėsti ant šiek tiek atvėsusios tešlos.

user posted image

Suberti migdolo drožles, jos čia būtinos ! Išplakti kiaušinių baltymus ir sudėti ant slyvų. Užtarkuoti likusią tešlą. Dėti kepti į įkaitintą 190 C. orkaitę 30-35 min.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 08 30, 21:09)
O gal jūs naudojat MIELINĘ sluoksniuotą tešlą ir jos nepakildinat prieš tai,kaip parašyta ir tada atrodo kaip žalia?

Na ne, ten tikrai bemiele smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,sakykit ka darau ne taip jei kepu pyraga ar apkepa ir naudoju kepimo milteliu pakankamai ir man subliuksta,bandziau ir palaikyti orkaiteje kai isjungiu jau ir iskart istraukti bet visada subliuksta ;( kodel?
Atsakyti
QUOTE(ascionka @ 2011 09 02, 20:57)
Sveikutes,sakykit ka darau ne taip jei kepu pyraga ar apkepa ir naudoju kepimo milteliu pakankamai ir man subliuksta,bandziau ir palaikyti orkaiteje kai isjungiu jau ir iskart istraukti bet visada subliuksta ;( kodel?

gal darinėji per daug kai kepa, ypač,kai kyla?
Atsakyti
QUOTE(ascionka @ 2011 09 02, 22:57)
Sveikutes,sakykit ka darau ne taip jei kepu pyraga ar apkepa ir naudoju kepimo milteliu pakankamai ir man subliuksta,bandziau ir palaikyti orkaiteje kai isjungiu jau ir iskart istraukti bet visada subliuksta ;( kodel?

Pabandykite pakeisti miltų rūšį, įsijoti jų šaukštą daugiau į tešlą. Tešlą maišykite su mentele ar šaukštu ir pabandykite kepti orkaitėje ant viduriniųjų grotelių (jei tokia orkaitė) ir apie 10-15 min. kepti tik su funkcija, kuomet kepama iš apačios.
Varškės pyragai man visuomet subliūkšta kažkiek.

Pabandykite, gal atrasit savo būdą. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(daivaP @ 2011 08 30, 02:55)
Pyragas "5 obuoliai" bigsmile.gif

Ačiū Jums už pyrago receptą.
Mano pyragas nejučiomis tapo patobulintas ir vadintųsi, tikriausiai, "6 girti obuoliai" arba "Pagirios obelų sode" biggrin.gif
Pamirkiusi brendyje džiovintus abrikosus, vyšnias, razinas, jas susmulkinau blenderio pagalba (galbūt tai klaida dėl vizualines estetikos) ir jos tiek prisigėrė brendžio (su mano pagalba, vis įpilant jo. Na, kad skaniau biggrin.gif ...)! Obuoliams naudojau rudąjį cukrų, jis karamelizavosi obuoliuose.
Varškės masei naudojau liesos varškės 250 ir mascarpone 250 (įdaras tobulas). Na, kadangi nemažai baltojo šokolado subėgo tarp obuolių, šie gavosi "girti, karameliniai" balto šokolado pataluos.
Skanus, trapus pagrindas, pasakiško skonio, švelni, saldi varškės masė ir obuoliai su džiovintų vaisių mišiniu ir... brendžio su karamele švelniu skoniu. Su kava - tobulas derinys!

P.S. visi kiti ingridientai buvo naudojami Jūsų nurodytame recepte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tarškaliukas: 03 rugsėjo 2011 - 16:47
QUOTE(Bonpari @ 2011 08 29, 13:19)
Štai kaip jie atrodo
user posted image

Čia tie citrininiai - varškės? unsure.gif
Atsakyti
Drėgnas keksas su varške

user posted image

200 g minkšto sviesto
~200 g cukraus
žiupsnio druskos
3 kiaušinių
pakelis varškės (180 g)
~200-250 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
100 ml pieno

Visus produktus išskyrus miltus ir kepimo miltelius išsukame mikseriu, sudedame miltus ir kep.miltelius. Kadangi dukra prašė margo, tai aš atsidėjau tešlos ir kakavos bei smulkinto šokolado dar įmaišiau, bet tas visai nebūtina, nes labai skanu ir be to šokoladinio intarpo. Kepiau 180 C apie 50-60 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 03 rugsėjo 2011 - 17:30