Kažin, o ne kekso formoje, bet paprastame stikliniame inde iškeptų???
QUOTE(Mil@na @ 2011 09 03, 19:29)
Kažin, o ne kekso formoje, bet paprastame stikliniame inde iškeptų???
niekad nesu nieko kepus stikliniame inde tai nezinau, bet speju, kad iskeptu. Mano mama jame duona kepa - ir puikiai viskas.
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 09 03, 15:39)
Pabandykite pakeisti miltų rūšį, įsijoti jų šaukštą daugiau į tešlą. Tešlą maišykite su mentele ar šaukštu ir pabandykite kepti orkaitėje ant viduriniųjų grotelių (jei tokia orkaitė) ir apie 10-15 min. kepti tik su funkcija, kuomet kepama iš apačios.
Miltai, sijojimas - dar suprantama. O tie maišymai mentele/šaukštu tikrai turi reikšmės?
Nes aš irgi dar neatradau nesupliuškimo paslapties

QUOTE(Coccinela @ 2011 09 03, 19:29)
Miltai, sijojimas - dar suprantama. O tie maišymai mentele/šaukštu tikrai turi reikšmės?
Nes aš irgi dar neatradau nesupliuškimo paslapties
kai kuriems kepiniams nieko, bet kokiems muffinams taip noris kad būtų kaip planuota....
Nes aš irgi dar neatradau nesupliuškimo paslapties

Svarbu nepermaišyti, manau. Pvz., pirmajame mufinų recepte, kurį radau tiesiog google.lt paieškoje patariama
Gaminimo būdas:
"Sausus ingredientus suberiame į didelį dubenį ir kruopščiai išmaišome. Kiaušinių plakimo inde šakute išplakame kiaušinį, supilame pieną, aliejų ir viską suplakame. Miltų mišinyje padarome "šulinį" ir supilame pieno mišinį. Viską lengvai sumaišyti, kol tešla bus vientisa, tačiau su gumuliukais. Nesistenkit išmaišyti visų miltų gumuliukų, taip mufinai geriau iškils ir bus puresni!"\
Vėlgi, ta pačia pagalba paieškos atradau SM temą apie tai, manau, patarimų rastumėte daugiau. pagrindiniai: nevarstyti orkaitės durelių iki pat kepimo pabaigos, netraukti staiga iš orkaitės, itin gerai išplakti kiaušinius, tiek trynius, tiek baltymus, neplakti mikseriu miltų, nepermaišyti, įsijoti. daugiau patarimų temoje apie techninius kepimo dalykus.
QUOTE(Mil@na @ 2011 08 30, 21:43)
Mergaitės, nusipirkau daug Prezident varškės. Gal turit kokį nesudėtingą receptą...Ačiū 

Daryčiau varškės želinį tortuką (dažnai darau ir valgome vietoje varškės sūrelių). Tiesiog sumaišai su cukrumi,grietinėle (galima vietoje jos ir pieno truputį įpilti) ir ištirpinta želatina. Galima pasluoksniuoti su vaisine žele,arba primesti spalvotos žele gabaliukų į vidų.

QUOTE(Tepaluota @ 2011 09 03, 18:17)
kad varškės tai taip, net jei neklystų ant kainos rašo, vaškės keksiukai, o kad citrininiai tai gal nelabai


QUOTE(LEEja @ 2011 09 03, 18:31)
niekad nesu nieko kepus stikliniame inde tai nezinau, bet speju, kad iskeptu. Mano mama jame duona kepa - ir puikiai viskas.
aš esu kepusi stikliniam, viskas gerai iškepa kaip ir bet kokioje kitoje formoje

Sveikos
Aš irgi pasirodysiu su savo gardumynu
Receptą radau Neringos bloge (labai ačiū jai už nuostabų receptą) va čia:
Varškės pyragas su šokolado plutele
Tik pas mane jis gavosi ne su šokolado plutele, o tiesiog šokolado glaistu, nes aš glaistą dariau kiek kitaip. Nuotraukoje pyragas jau prapjautas su nubėgusiu glaistu, nes yra, kas nelaukia pas mane, kada atvės

O glaistą dariau taip:
330 ml tirštos grietinėlės
115 g. juodojo šokolado (reikėtų pusiau saldaus specialiai kepiniams skirto, bet neradau, tai dėjau paprastą juodą)
1 a. š. kambario temperatūros nesūdyto sviesto
žiupsnelis druskos
Grietinėlę pakaitinti iki užvirimo (neleisti užvirti, bet palaukti, kol pradeda šonuose formuotis burbuliukai), supilti ant smulkiai sulaužyto šokolado ir palikti porai minučių. Tada įdėti sviestą ir druską, ir išmaišyti iki vientisos masės. Truputį palaukti, kol pravės ir šiek tiek sutirštės. Super skanus pyragas
Kitą kartą pabandysiu kokoso drožlių įdėti ir ant viršaus pabarstyti.


Varškės pyragas su šokolado plutele
Tik pas mane jis gavosi ne su šokolado plutele, o tiesiog šokolado glaistu, nes aš glaistą dariau kiek kitaip. Nuotraukoje pyragas jau prapjautas su nubėgusiu glaistu, nes yra, kas nelaukia pas mane, kada atvės


O glaistą dariau taip:
330 ml tirštos grietinėlės
115 g. juodojo šokolado (reikėtų pusiau saldaus specialiai kepiniams skirto, bet neradau, tai dėjau paprastą juodą)
1 a. š. kambario temperatūros nesūdyto sviesto
žiupsnelis druskos
Grietinėlę pakaitinti iki užvirimo (neleisti užvirti, bet palaukti, kol pradeda šonuose formuotis burbuliukai), supilti ant smulkiai sulaužyto šokolado ir palikti porai minučių. Tada įdėti sviestą ir druską, ir išmaišyti iki vientisos masės. Truputį palaukti, kol pravės ir šiek tiek sutirštės. Super skanus pyragas

QUOTE(tarškaliukas @ 2011 09 03, 17:39)
Ačiū Jums už pyrago receptą.
Mano pyragas nejučiomis tapo patobulintas ir vadintųsi, tikriausiai, "6 girti obuoliai" arba "Pagirios obelų sode"
Mano pyragas nejučiomis tapo patobulintas ir vadintųsi, tikriausiai, "6 girti obuoliai" arba "Pagirios obelų sode"

Koks grožis




QUOTE(Ulė @ 2011 09 01, 21:22)
Slyvučių pyragas "Svajonė"
Labas rytas

Kepiau šitą gėrį! Komentarai buvo - super, nuostabu, toobula!
Pasidarėm konkrečią kalorijų bombą - ragavom su ekspresso kavyte, pagardinta pienu ir kaaalnu ledų - buvo fantastiška!
Kažkodėl neina parašyt komentaro Tavo bloge
Dabar bandysiu DaivaP 5 obouoliukus, atrodo irgi tooobulai jis mano receptoriams

QUOTE(Musiukass @ 2011 09 05, 09:35)
Labas rytas
Kepiau šitą gėrį! Komentarai buvo - super, nuostabu, toobula!
Pasidarėm konkrečią kalorijų bombą - ragavom su ekspresso kavyte, pagardinta pienu ir kaaalnu ledų - buvo fantastiška!
Kažkodėl neina parašyt komentaro Tavo bloge

Kepiau šitą gėrį! Komentarai buvo - super, nuostabu, toobula!
Pasidarėm konkrečią kalorijų bombą - ragavom su ekspresso kavyte, pagardinta pienu ir kaaalnu ledų - buvo fantastiška!
Kažkodėl neina parašyt komentaro Tavo bloge
valio ,dziaugiuosi

nezinau kazko nemoku ten iki galo patvarkyt

mergaitės o geltonų slyvūčių dar yra? Nes galvojau, kad jau baigėsi jų sezonas