Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Kažin, o ne kekso formoje, bet paprastame stikliniame inde iškeptų???
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2011 09 03, 19:29)
Kažin, o ne kekso formoje, bet paprastame stikliniame inde iškeptų???

niekad nesu nieko kepus stikliniame inde tai nezinau, bet speju, kad iskeptu. Mano mama jame duona kepa - ir puikiai viskas.
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 09 03, 15:39)
Pabandykite pakeisti miltų rūšį, įsijoti  jų šaukštą daugiau į tešlą. Tešlą maišykite su mentele ar šaukštu ir pabandykite kepti orkaitėje ant viduriniųjų grotelių (jei tokia orkaitė) ir apie 10-15 min. kepti tik su funkcija, kuomet kepama iš apačios.

Miltai, sijojimas - dar suprantama. O tie maišymai mentele/šaukštu tikrai turi reikšmės?
Nes aš irgi dar neatradau nesupliuškimo paslapties verysad.gif kai kuriems kepiniams nieko, bet kokiems muffinams taip noris kad būtų kaip planuota....
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 09 03, 19:29)
Miltai, sijojimas - dar suprantama. O tie maišymai mentele/šaukštu tikrai turi reikšmės?
Nes aš irgi dar neatradau nesupliuškimo paslapties  verysad.gif kai kuriems kepiniams nieko, bet kokiems muffinams taip noris kad būtų kaip planuota....

Svarbu nepermaišyti, manau. Pvz., pirmajame mufinų recepte, kurį radau tiesiog google.lt paieškoje patariama
Gaminimo būdas:

"Sausus ingredientus suberiame į didelį dubenį ir kruopščiai išmaišome. Kiaušinių plakimo inde šakute išplakame kiaušinį, supilame pieną, aliejų ir viską suplakame. Miltų mišinyje padarome "šulinį" ir supilame pieno mišinį. Viską lengvai sumaišyti, kol tešla bus vientisa, tačiau su gumuliukais. Nesistenkit išmaišyti visų miltų gumuliukų, taip mufinai geriau iškils ir bus puresni!"\


Vėlgi, ta pačia pagalba paieškos atradau SM temą apie tai, manau, patarimų rastumėte daugiau. pagrindiniai: nevarstyti orkaitės durelių iki pat kepimo pabaigos, netraukti staiga iš orkaitės, itin gerai išplakti kiaušinius, tiek trynius, tiek baltymus, neplakti mikseriu miltų, nepermaišyti, įsijoti. daugiau patarimų temoje apie techninius kepimo dalykus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tarškaliukas: 03 rugsėjo 2011 - 19:26
bigsmile.gif
Labai gali būti, aš megėja pamaišyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2011 08 30, 21:43)
Mergaitės, nusipirkau daug Prezident varškės. Gal turit kokį nesudėtingą receptą...Ačiū  4u.gif


Daryčiau varškės želinį tortuką (dažnai darau ir valgome vietoje varškės sūrelių). Tiesiog sumaišai su cukrumi,grietinėle (galima vietoje jos ir pieno truputį įpilti) ir ištirpinta želatina. Galima pasluoksniuoti su vaisine žele,arba primesti spalvotos žele gabaliukų į vidų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2011 09 03, 18:17)
Čia tie citrininiai - varškės?  unsure.gif

kad varškės tai taip, net jei neklystų ant kainos rašo, vaškės keksiukai, o kad citrininiai tai gal nelabai g.gif 1,29 kainuoja biggrin.gif

QUOTE(LEEja @ 2011 09 03, 18:31)
niekad nesu nieko kepus stikliniame inde tai nezinau, bet speju, kad iskeptu. Mano mama  jame duona kepa - ir puikiai viskas.

aš esu kepusi stikliniam, viskas gerai iškepa kaip ir bet kokioje kitoje formoje thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Aš irgi pasirodysiu su savo gardumynu biggrin.gif Receptą radau Neringos bloge (labai ačiū jai už nuostabų receptą) va čia:

Varškės pyragas su šokolado plutele

Tik pas mane jis gavosi ne su šokolado plutele, o tiesiog šokolado glaistu, nes aš glaistą dariau kiek kitaip. Nuotraukoje pyragas jau prapjautas su nubėgusiu glaistu, nes yra, kas nelaukia pas mane, kada atvės biggrin.gif

user posted image

O glaistą dariau taip:

330 ml tirštos grietinėlės
115 g. juodojo šokolado (reikėtų pusiau saldaus specialiai kepiniams skirto, bet neradau, tai dėjau paprastą juodą)
1 a. š. kambario temperatūros nesūdyto sviesto
žiupsnelis druskos

Grietinėlę pakaitinti iki užvirimo (neleisti užvirti, bet palaukti, kol pradeda šonuose formuotis burbuliukai), supilti ant smulkiai sulaužyto šokolado ir palikti porai minučių. Tada įdėti sviestą ir druską, ir išmaišyti iki vientisos masės. Truputį palaukti, kol pravės ir šiek tiek sutirštės. Super skanus pyragas smile.gif Kitą kartą pabandysiu kokoso drožlių įdėti ir ant viršaus pabarstyti.
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 09 03, 17:39)
Ačiū Jums už pyrago receptą.
Mano pyragas nejučiomis tapo patobulintas ir vadintųsi, tikriausiai, "6 girti obuoliai" arba "Pagirios obelų sode" biggrin.gif

Koks grožis wub.gif Kaip smagu, kad išbandėt ir patiko thumbup.gif Brendis puikiai dera su pyragu ir kavute drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 01, 21:22)
Slyvučių pyragas "Svajonė"


Labas rytas 4u.gif

Kepiau šitą gėrį! Komentarai buvo - super, nuostabu, toobula!
Pasidarėm konkrečią kalorijų bombą - ragavom su ekspresso kavyte, pagardinta pienu ir kaaalnu ledų - buvo fantastiška!
Kažkodėl neina parašyt komentaro Tavo bloge

Dabar bandysiu DaivaP 5 obouoliukus, atrodo irgi tooobulai jis mano receptoriams bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Musiukass @ 2011 09 05, 09:35)
Labas rytas  4u.gif

Kepiau šitą gėrį! Komentarai buvo - super, nuostabu, toobula!
Pasidarėm konkrečią kalorijų bombą - ragavom su ekspresso kavyte, pagardinta pienu ir kaaalnu ledų - buvo fantastiška!
Kažkodėl neina parašyt komentaro Tavo bloge



valio ,dziaugiuosi bigsmile.gif

nezinau kazko nemoku ten iki galo patvarkyt blush2.gif
Atsakyti
mergaitės o geltonų slyvūčių dar yra? Nes galvojau, kad jau baigėsi jų sezonas
Atsakyti