Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(shrekiuke @ 2011 09 05, 14:15)
mergaitės o geltonų slyvūčių dar yra? Nes galvojau, kad jau baigėsi jų sezonas

6dienį turguje dar buvo smile.gif o koks vaizdas ant medžių, į pabaigą ar dar ne - nežinau.
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimą, tikiuosi kas nors patars. smile.gif
Kiek gramų paprastos želatinos reikia dėti į pvz 500ml jogurto? Noriu daryti tortą su jogurto kremu ir nežinau kiek reikia želatinos, jog nepavirstų į žele - būtų nei per skystas, nei per kietas.... g.gif
Atsakyti
user posted image


Šokoladinis desertas

Receptas labai labai paprastas , bet skonis....nerealus...net man patiko, nors aš labai ramiai reaguoju į saldumynus ....

Produktai:

90g. miltų
180g. sviesto
180g.šokolado juodo
90g. cukraus
3 kiaušiniai
šaukštas kepimo miltelių

Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės.
Sudedame sviestą, maišome kol sviestas išsilydys.
Išplakame kiaušinius ir su cukrumi.
Sudedame miltus ir kepimo miltelius ir su šluotelė gerai išmaišome.
Sudedame šokolado/sviesto masę ir vėl gerai išmaišome.
Dedame į kepimo indą.
Kepame 180 laipsnių maždaug 20 minučių.

Kepiau silikoninėjė formoje,skersmuo 18 cm.
Laiką kepimo padidinau dar 5 min, nes man atrodė kad jis neiškepęs...na ne tvirtas toks smile.gif
Bet kai atvėso labai gražiai pjaustėsi....
Gal bandysiu kitą kartą daugiau miltų dėti...bet manau tada skonis pasikeis....


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


Atsakyti
Nereikia daugiau miltu ir kepti nereikia ilgiau. Jie ir turi buti tokie pusiau zali. Jei perkepsi, bus sausas ir sprangus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 09 06, 08:23)
Šokoladinis desertas


Labai skaniai atrodo ir toks vaizdas kad pagaminti lengva, labai mazai ingridientu bigsmile.gif Kiek suprantu su ledais patiekete? ax.gif reikes ismeginti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2011 09 06, 12:35)
Labai skaniai atrodo ir toks vaizdas kad pagaminti lengva, labai mazai ingridientu  bigsmile.gif Kiek suprantu su ledais patiekete?  ax.gif reikes ismeginti  4u.gif


Pagaminamas tikrai labai labai lengvai...aš tik išsigandau kad jis neiškepė blush2.gif Na atrodė kad nesustingęs...bet manau čia taip ir reikia...kai ataušta viskas gerai tada..o jau purumas wub.gif
Atsakyti
SAUSAINIŲ IR CHALVOS PYRAGAS
Labai noriu sio pyrago, bet ar uztenka 100g chalvos ant 500 g grietines? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 09 06, 12:48)

Pagaminamas tikrai labai labai lengvai...aš tik išsigandau kad jis neiškepė  blush2.gif Na atrodė kad nesustingęs...bet manau čia taip ir reikia...kai ataušta viskas gerai tada..o jau purumas  wub.gif



Gal ir kvailas klausimas, bet kazkaip sove i galva, idomu kaip su baltu sokoladu, ar iseitu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fioneta @ 2011 08 15, 15:41)

wub.gif wub.gif superiniai sausainiai... primena vaikyste ir atostogas pas pussesere. Ji kepdavo siuos sausainius, tik suraytydavo miniatiurines rozytes ir jas pamirkydvo i raudonus dazus, o galiuka i aguonas wub.gif kaip grazu ir kaip skanu budavo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 09 06, 09:23)

Šokoladinis desertas

...

Labukas,sudomino šis pyragėlis nes dievinu šokoladinius,bet ar tikrai šaukštas kepimo miltelių g.gif ne šaukštelis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 07 rugsėjo 2011 - 07:11
QUOTE(Aurosoma @ 2011 09 06, 21:44)
Gal ir kvailas klausimas, bet kazkaip sove i galva, idomu kaip su baltu sokoladu, ar iseitu?  blush2.gif



Net nežinau..bet turbūt nelabai...


Kas yra juodas,pieniškas ir baltas šokoladas?


Baltas šokoladas gaminamas iš kakavos sviesto, cukraus, pieno ir skonį reguliuojančių, tokių kaip vanilė, medžiagų.

Pieniškas šokoladas gaminamas iš kakavos likerio, kakavos sviesto, cukraus, pieno ir skonį reguliuojančių medžiagų.

Juodas šokoladas gaminamas iš kakavos likerio, kakavos sviesto, cukraus ir skonį reguliuojančių medžiagų.

Pagal kai kurias standartų nuorodas baltas šokoladas traktuojamas ne kaip šokoladas, nes į jo sudėtį neįeina kakavos likeris, o tik kakavos sviestas. Pagal Codex Alimentarius baltasis šokoladas į tarptautinį šokolado standartą neįtrauktas, o priskirtas atskiram, taip vadinamam kakavos sviesto konditerinių gaminių standartui. Pagal ši standartą, kakavos sviesto jame gali būti ne mažiau 20 proc.

Papildyta:
QUOTE(noir1 @ 2011 09 07, 08:09)
Labukas,sudomino šis pyragėlis nes dievinu šokoladinius,bet  ar tikrai šaukštas kepimo miltelių g.gif ne šaukštelis?



Šiaip pati abejojau blush2.gif Bet dariau pagal rastą receptą...aišku šaukštas toks be kaupo...

http://forum.say7.info/topic32169.html
Atsakyti
Dar kepimo milteliai buna skirtingo stiprumo. Pas rusus jie buna kitokie, nes ir rafaello torto recepte net 20 g parasyta kepimo milteliu, o tai be gaaaalo daug... o dedu tik 2 saukstelius. Patarimas: ziureti pagal rekomendacijas ant kepimo milteliu pokucio pagal miltu kieki.
Atsakyti