QUOTE(balla @ 2011 07 14, 10:28)
Kadangi mano aplinkoje nėra mamų naudojančių medžiagines. Visos naudoja vienkartinius, ir mane kvailina ir kitaip daro, kad nesąmonė yra tos medžiaginės

O čia kiek skaitau mamos sau ramiai augina su medžiaginėm

aš dar nei pastojus nebuvau, jau sakiau sau, kad vaikiukus su medžiaginėm auginsiu. Tuo labiau turiu siuvimo mašiną, siūt kažkiek moku - neturėtų būti sudėtinga

labai bijau, kad atėjus laikui nepersigalvočiau

Bent jau čia turėsiu su kuom pasikonsultuoti
Geras tas naturalių saskelnių judejimas
nebijok, viskas cia samone

Tai yra neiprasta, reikia visa sistema gerai suprast, kad neatrodytu super sudetinga, o juolab zinai, skalbt reikia, buna ir prikakotas reik isvalyt is iskalbt tai ir atbaido, bet juk vaikeliui sveikiau o ir pojutis malonesnis.
Juolabiau cia kaip su MP patekus i tokia aplinka, kur niekas nemaitina ilgiau kaip menesi du patampi vos ne nenormalia kad metus maitini ar ilgiau...
Ir isvis vadinasi mus nesamoningai tevai uzaugino - visus iki vieno su palom
Del apsigalvojimo - gi niekas nevercia cia tavo pasirinkimas ir juolab kad galima ir tas ir tas naudot, kam tas supriesinimas as apskritai neisivaizduoju. Pavargsi - pora dienu uzdesi vienkartines, ir vel grysi prie medziaginiu. Jas panaudojus isryskeja ju pliusai, o teoriskai galima ilgai ir nuobodziai itikinet ir vistiek atrodys, kad nesamone.
Juk sitiek pinigu reklamai sauskelniu gamintojai tam ir isleidzia kad suformuotu visuomenes nuomone, kad jos yra NEGINCIJAMAS geris ir jokios alternatyvos nepriimtinos...mano anyta sako kaip vaikui negerai, slapia juk...na ar ne reklamos itaka? sitiek kaddien per tv kartojama sausa gerai vaikui sausa gerai...kaip kokia mantra ir istringa giliai i pasamone.
Sunkiau tik pirmas menuo su medziaginem, as tik nuo 2 sav pradejau maziausiajam deti, baisu buvo, buvau pervargus, maziukas daznai verke, zaisliukai dar jo nedomino, o mano krutine visai tyliu...5 sav zaizdas gydziau. Aisku gal kaip pasiteisinimas skamba, bet tiesiog taip gaunasi - viena mama be jokiu blogu ketinimu pasako kitai me naudosime medzigines, kita mama iskart pagalvoja kad ji neva prastesne ir automatiskai isijungia gynyba nes pasijunta puolama, kaip as cia dabar taip blogai vaika auginu...nu ir gaunasi urburtas ratas irodinejimo vieni kitiems kas geriau ir kodel...o kam to reikia? gydytojai sako, kad nesveika sauskelnes, gali pakenkt vaisingumui ir turti itakos slapimo taku uzdegimams dazniems...bet juk ne 100 proc vienareiksmiskai ir tos vienkartines blogai. Tik reiketu pasidometi, kas ju viduje. Skaiciau, kad bandymai atlikti su ziurkemis ir sauskelnes gali sukelti astma, bet tik gali o ne visiems sukelia 100 proc...
cia labai subtilus klausimas ir reikia kompleksiskai ziuret, o ne isiremint save ir mastyti tik trafaretiskai nematant, kas yra uz remelio ribu...
CIA MERGINOS MANO ASMENINE NUOMONE. TIK tiek. manau visi turim teise turet nuomone ir nebut uz tai smerkiami ar kaltinami.
QUOTE(jobukas @ 2011 07 14, 10:31)
As maiseli transportavimui pasisiuvau is Senukuose pirktos tokios medziagines klijuotes. Bet metras apie 20lt. Is 0.5m gavosi maiselis ir paklotas pervystymui. Ta impregnuota medvilne Vilniuje tikrai pigiau gaunasi, bet Kaune tokios neradau.
hm...o kokia tu turi galvoje medziagine klijuote? cia ta paprasciausia ant stalo tiesiama? ar kazkokia modernesne? Ta impregnuota deja tik Vilniuj pardavinejama kazkodel...sakoma neva irgi kvepuojanti, kol kas dar is jos sauskelniu nepasiuvau.
Bet mano pazystamas pazadejo mokslo metams prasidejus is kolegos universitete gauti prietaisa medziagos pralaidumo orui matavimui ir paaiskes viskas, noriu medvilne bambuka vilna poliuretana impregnuota medvilne ir vienkartiniu sauskelniu virsutini sluoksni palyginti tarpusavyje. Vat kokie mano uzmojai.