Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 6 tema

Sveikos, merginos, noriu ir as kazkiek prisideti prie situ vystyklu siuvimo, bet jau susipainiojau tarp tu visu sauskelniu medziagu ir paskirciu doh.gif
Vakar nusimezgiau prilaikancias vilnones ir suprantu kad jas dabar reikia isplaut su lanolinu . Cia viskas kaip ir aisku . Toliau sakiau siusiu is flaneles profoldus lygtais, bet ar ten uztenka dvieju sluoksniu flaneles plius papildomas iklotukas planuojamas? Ar reikia daryt storesnius ir isiut ta iklotuka jau i vidu? ax.gif

Dar vienas klausimukas - cia dabar skaiciau kad labai gerai sugeria vilna, o jei siuti profoldus is vilnones medziagos, ir iklotukus is vilnones? Ar galima deti prie kunelio? Ir ar tada reikia galima/ reikia mirkyt lonaline jei liesis prie odos? Nebus reakcijos? 4u.gif Labai laukiu atsakymo, nes jau galva plysta is per didelio informacijos kiekio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(neringusikas @ 2011 09 14, 10:14)
Sveikos, merginos, noriu ir as kazkiek prisideti prie situ vystyklu siuvimo,  bet jau susipainiojau  tarp tu visu  sauskelniu medziagu ir  paskirciu  doh.gif
Vakar  nusimezgiau  prilaikancias vilnones ir suprantu  kad jas dabar reikia isplaut  su lanolinu . Cia viskas kaip ir aisku .  Toliau sakiau siusiu  is flaneles profoldus lygtais,  bet  ar ten uztenka dvieju sluoksniu  flaneles plius papildomas iklotukas planuojamas? Ar reikia daryt  storesnius ir isiut  ta iklotuka jau i vidu? ax.gif

Dar vienas klausimukas -  cia  dabar skaiciau kad labai gerai sugeria  vilna, o jei siuti profoldus  is vilnones medziagos, ir iklotukus is vilnones? Ar galima deti prie kunelio? Ir ar tada reikia galima/ reikia mirkyt  lonaline jei liesis prie odos? Nebus reakcijos?  4u.gif Labai laukiu atsakymo,  nes jau galva plysta is per didelio  informacijos kiekio  lotuliukas.gif

du sluoksniai flaneles sulanksius gausis 6 plius papildomas iklotas kaip ir pakanka - bet as vistiek jus skatinciau pirkti tamprius bambukinius audinukus - ilgiau bus minksti, plius prefoldams bent mano galva tinka tik tamprus audinys. Teoriskai taip galima siut is bet ko - bet prefoldai be jokiu gumeliu - kai audinys netamprus ne taip tampriai uzsideda, plius man snapiai sunkiai i flanele segasi -todel patarciau pabandyti kaip tai sekasi jums pries siuvant didesni kieki.

Nea is vilnones medziagos netinka siuti pacios sauskelnes ne todel kad prie odos negalima - todel kad vilna skalbiama tik rankomis ir tik 30 laipsniu temperaturoje plius labai brangi net lyginant su bambuku - taigi 20 prefoldu daug kainuos plius kasdien reikes skalbti doh.gif doh.gif doh.gif vilna skirta kaip papildomam sugeriamumui - jus galite i prefoldo vidu ilankstyti vilnoni iklotuka jei prefoldas kaip iklotas naudojamas ir tiesiamas i prilaikancias pvz. Vilna daugiau skirta dregmes sulaikymui - kad ji nepatektu i isore:)

sekmes darbuojantis ir prasom pasirodyti
Atsakyti
Tiesa pasakius, as nesiuciau prefoldu is flaneles. Va kaip tik riuosiuos siandien-ryt juos bandyt siut pagal Juraciuko pamokeles, ziuresiu kas gausis. Nusipirkau is kanapinio ten rekomenduojamos medziagos prefoldams, ten trikotazas skaitos. Bandysim ziuret kaip su paprasta masina gausis siuti.

Siaip po 3 metu naudojimo, esu nusivylus flanele, ir noriu beveik visai jos atsisakyt. Dabartine Lt parduodama prasta, o tarybines labai mazai jau like. Dar reiks ta amerikietiska isbandyt. Baisiai jau nusiskalbia ir kieteja, neatrodo graziai jau po pirmuju skalbimu. Jei tik neisdziovini dziovykleje, tai vos ne svitrinis pasidaro.
Vien del to jau seniai nededu flaneles i isorini sluoksni, del grozio dedu grazesne medziaga, drobele, ar kokius marskinius sukarpytus.

Beje, mergiukai, pamenat mano playboy sauskelnes is vyro marskiniu cia foto Tai va, net nzn kokia ten medziaga, bet pirkciau nauja. Visiskai nenusiskalbia, tokia svelni, ir neyra. I kai kurias sauskelnes idejau prastesne flanele, tai jos visi pukeliai jau nusidevejo,o isorinis sluoksnis sveikut sveikutelis.
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2011 09 14, 10:27)
Tiesa pasakius, as nesiuciau prefoldu is flaneles. Va kaip tik riuosiuos siandien-ryt juos bandyt siut pagal Juraciuko pamokeles, ziuresiu kas gausis. Nusipirkau is kanapinio ten rekomenduojamos medziagos prefoldams, ten trikotazas skaitos. Bandysim ziuret kaip su paprasta masina gausis siuti.

Siaip po 3 metu naudojimo, esu nusivylus flanele, ir noriu beveik visai jos atsisakyt. Dabartine Lt parduodama prasta, o tarybines labai mazai jau like. Dar reiks ta amerikietiska isbandyt. Baisiai jau nusiskalbia ir kieteja, neatrodo graziai jau po pirmuju skalbimu. Jei tik neisdziovini dziovykleje, tai vos ne svitrinis pasidaro.
Vien del to jau seniai nededu flaneles i isorini sluoksni, del grozio dedu grazesne medziaga, drobele, ar kokius marskinius sukarpytus.

Beje, mergiukai, pamenat mano playboy sauskelnes is vyro marskiniu cia foto Tai va, net nzn kokia ten medziaga, bet pirkciau nauja. Visiskai nenusiskalbia, tokia svelni, ir neyra. I kai kurias sauskelnes idejau prastesne flanele, tai jos visi pukeliai jau nusidevejo,o isorinis sluoksnis sveikut sveikutelis.

del flaneles mano nuomone tokia pati.

labai idomu koks ten audinys...grazus kelniukai, playboy thumbup.gif

del flaneles audinuku parduotuvele, na ta musu superine, zada turet bambuko flaneles - gal pasikeis reikalai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 09 14, 10:30)

labai idomu koks ten audinys...grazus kelniukai, playboy  thumbup.gif

del flaneles audinuku parduotuvele, na ta musu superine, zada turet bambuko flaneles - gal pasikeis reikalai  mirksiukas.gif

O bambukine medziaga galima nusipirkt tik tama kanapiniame kiek suprantu, siaip jos niekur nepardavineja? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 09 14, 09:30)

labai idomu koks ten audinys...grazus kelniukai, playboy  thumbup.gif

del flaneles audinuku parduotuvele, na ta musu superine, zada turet bambuko flaneles - gal pasikeis reikalai  mirksiukas.gif

Va ir man idomu koks cia audinys, bet kai juose visai nesigaudau, tai ir nezinau. Bandysiu laime audiniu parduotuvej ka nors panasaus rasti, tai gal pavadinima taip suzinosiu lotuliukas.gif Lengvai krentantys, nesiglamzantys marskiniai buvo. Tiek ir tezinau lotuliukas.gif

Jo Galetu kanapinis ir daugiau audinuku turet, man net nebutinai bambukiniai. Kai pas mus mieste visiskas deficitas net flaneles, apie kitus vaikiskus piesinukus tai tik pasvajot galiu. Viska turiu pirktis sostinej. O ten tai baisulingai retai issiruosiam. O cia bent internetu galima uzsisakyt, vaziuot nereikia...

O jums tie babauziukai labai patinka? As norejau to trikotazo uzsisakyt, bet visur tie babauziukai, man jau lengva forma atsibodo. Viskas vienu piesiniu nupiesta, noris kazko kito, kad ir kokie grazus butu, bet vis vien nusibosta.
Atsakyti
Viskas jau sutarta thumbup.gif

QUOTE(*neva* @ 2011 09 14, 07:54)
Ar butu mamyciu,kurios galetu mums pasiuti atprastukes segamas sonuose, be sugeriamojo sluoksnio,nes detume iklotus, jei visas priemones mes nusipirktume patys, isskyrus reples spaudems  blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(neringusikas @ 2011 09 14, 09:40)
O bambukine  medziaga  galima nusipirkt tik  tama kanapiniame  kiek suprantu, siaip jos niekur nepardavineja? 4u.gif

Jo bambukine tik ten. Bet gali bandyt ir is kitokio trikotazo. Esme tame, kad trikotazas tamposi, o jei jis storesnis, tai ir sugeria daugiau. O flanele visiskai nesitampo, ir dedant maziukui, tik su snapiu, be gumyciu, lieka tarpeliai pro kuriuos gali visas skystas ir geltonas turtelis pasileisti.
Prefoldus geriau jau siut is tokios medziagos, kuri nors kiek tempiasi. Net ta pati marle tinka, tik ne lyginta. Ji gi taip kaip ir susirauksleja kai nebuna islyginta, tai kaip ir kazkiek tempiasi... Bent jau as taip mastau... Ir kazkur internete maciau marlinius prefoldus.
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2011 09 14, 10:43)
Va ir man idomu koks cia audinys, bet kai juose visai nesigaudau, tai ir nezinau. Bandysiu laime audiniu parduotuvej ka nors panasaus rasti, tai gal pavadinima taip suzinosiu  lotuliukas.gif Lengvai krentantys, nesiglamzantys marskiniai buvo. Tiek ir tezinau  lotuliukas.gif

Jo Galetu kanapinis ir daugiau audinuku turet, man net nebutinai bambukiniai. Kai pas mus mieste visiskas deficitas net flaneles, apie kitus vaikiskus piesinukus tai tik pasvajot galiu. Viska turiu pirktis sostinej. O ten tai baisulingai retai issiruosiam. O cia bent internetu galima uzsisakyt, vaziuot nereikia...

O jums tie babauziukai labai patinka? As norejau to trikotazo uzsisakyt, bet visur tie babauziukai, man jau lengva forma atsibodo. Viskas vienu piesiniu nupiesta, noris kazko kito, kad ir kokie grazus butu, bet vis vien nusibosta.

na visai nieko tie baubukai, faini jie tiems kas netureje ju niekada. Vyras mano net irgi sako, kad faini piesineliai, gal tik mums nusibosta kai nuolat matom.
Dar buvo peledos grazios, bet tik metra tespejau pasiciupt, ne visada finansai leidzia imti kiek nori doh.gif
bet va babauziuku trikotazinis veliutas (ten medvilne) tai super super super thumbup.gif
tiek sauskelnems tiek rubeliams tik kad neprieinu niekaip iki kelniu pasiuvimo...man turbut reiktu metus laiko knyga rasyt kiek as ideju turiu doh.gif
Papildyta:
beja del baubuku - toks butu nuostabiai grazus ir visai neatsobodes blush2.gif

user posted image

kai pagooglini tai ten turbut nera to, ko rasti negalima lotuliukas.gif
Atsakyti
juraciuxzx kaip grazu thumbup.gif !!! cia is PUL'o? o prie odos nesiliecia?
Kvaki pas amne overlokas Toyota japoniskas 3siuliu. Super daiktas ne tik sauskelnem bet ir seip drabuzelius siuvant apsiuti.
O tu juraciuxzx ismokai ausytes apsiuti? nes as dar siudama sugalvojau, kad galima jas daryti ne apvaliais krasteliais o kampuotas irgi graziai atrodo ir daug lengviau apsiuti. beje tos medziagyes zalios su avytemis yra Gariunu turguj medziageliu skyriuje, bet as ten labai labai retai kada vaziuojiu. jei kada vaziuosiu tau paskambinsiu.
ar kas bandete is bambuko su Pul'u siuti. man kazkaip jos praleidzia labai skystos, su paprastu Pul'u geriau. gal kazka ne taip padariau. parasykit kas siuvot.
Atsakyti
juračiuk 4u.gif
ir man visai nepanaši iškarpa į mano schmoll.gif
ir ir ir.... kopijuosiu gal vis tik vienas sauskelnes su interloko juostelėm biggrin.gif
žiūrėsim kaip patiks.

Apie overlokus tai tik tiek galiu pasakyt, kad Vokietijoj Janome nelabai mylima tarpe siuvėjų. Nu net nežinau, paaiškinimas daugmaž toks buvo - Janome fabrikinėms siuvimo mašinoms, namams - Bernina. Singer sakė ššš overlokus turi, Pfaff vardo iš vis nežinojo mastau.gif likau pasimetus ir nebežinau, ką daryt..

Baubužiukai tai mane jau erzina. Labiausiai dėl to, kad kur bepažiūrėsi namų siuvimo sauskelnes, visos auksarankės bent vienas su tais baubužiukais pasiuvusios... turiu ir aš, bet rankos nekyla siūti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sibile @ 2011 09 14, 13:07)
juraciuxzx kaip grazu  thumbup.gif !!! cia is PUL'o? o prie odos nesiliecia?
Kvaki pas amne overlokas Toyota japoniskas 3siuliu. Super daiktas ne tik sauskelnem bet ir seip drabuzelius siuvant apsiuti.
O tu juraciuxzx ismokai ausytes apsiuti? nes as dar siudama sugalvojau, kad galima jas daryti ne apvaliais krasteliais o kampuotas irgi graziai atrodo ir daug lengviau apsiuti.  beje tos medziagyes zalios su avytemis yra Gariunu turguj medziageliu skyriuje, bet as ten labai labai retai kada vaziuojiu. jei kada vaziuosiu tau paskambinsiu.
ar kas bandete is bambuko su Pul'u siuti. man kazkaip jos praleidzia labai skystos, su paprastu Pul'u geriau. gal kazka ne taip padariau. parasykit kas siuvot.

Is pulo, taigi prilaikancios jos ant sauskelniu dedamos mirksiukas.gif
Taip ismokau:) ten ne tik igudmo reikalas ir paslapciu yra bet kad neisdave man ju nei viena siuvanti blush2.gif
Kampuotais krasteliais daug vargo nes bus kruva siulu galu, o mano standartus atitinkantis uztvirtinimas ilgai uztrunka

jau turiu aviu zaliu mirksiukas.gif

Nu kol kas neisbandziau turiu jo, dar nesiuvau...bet sakau merginos ten paprastas pulas tik kad ne sintetinis audinys uzlaminuotas o bambukinis (kazkada buvo medvilnes laminuotos su drakoniukais pas ta pacia pardaveja) ir tikrai jis ne prie uzpakalio dedamas o lieka isoreje, o jau vidun isisiuvat kazka papildomai. As tik taip ir ruosiuosiu siuti, tikrai ne bambuko prie uzpakaliu puse
Atsakyti