Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 6 tema

QUOTE(NAJA @ 2011 11 11, 21:45)
Jesmarija kaip ačiū tau, Juraciuxzx  notworthy.gif

irnesakyk.gif
Papildyta:
meduolia būk gera primink adresą kur pėdkelnių vilnonių būna...tingiu ieškot temose... blush2.gif būtų kas apie siuvimą išknisčiau... o čia kaip ir ne į temą buvo lyrinis nukrypimas su tom pėdkelnėm. Čia skinijos firminė pardė Vilijampolėj? Nors aš kažką apie Kleboniškį sapnuoju...ar dar kažkurį kitą labiau nutolsį kamputį...
Na arba kuri kita mergaitė, jei prisimena...
Atsakyti
Buvau aš užėjus vakar pas msu į parduotuvę, plačiu klynuku plono froto triusikėliai po 1,5€. Jei į juos įsiuvus, kaip gitulia rodė žalių triusikėlių, įklotuką, gautųs tikrai neblogos atprastukės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 11 11, 21:32)
irnesakyk.gif
Papildyta:
meduolia būk gera primink adresą kur pėdkelnių vilnonių būna...tingiu ieškot temose... blush2.gif būtų kas apie siuvimą išknisčiau... o čia kaip ir ne į temą buvo lyrinis nukrypimas su tom pėdkelnėm. Čia skinijos firminė pardė Vilijampolėj? Nors aš kažką apie Kleboniškį sapnuoju...ar dar kažkurį kitą labiau nutolsį kamputį...
Na arba kuri kita mergaitė, jei prisimena...

Vilijampolej, Šilalės g. 14 Skinijos firminej parduotuvej ju buna.
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 11 11, 22:26)
Buvau aš užėjus vakar pas msu į parduotuvę, plačiu klynuku plono froto triusikėliai po 1,5€. Jei į juos įsiuvus, kaip gitulia rodė žalių triusikėlių, įklotuką, gautųs tikrai neblogos atprastukės  smile.gif

Jums super, as musu kaime nerandu tokiu g.gif Maximose is viso s... pardavinejama, vaikisku parduotuviu su tokiu asortimentu kaip ir nera, siuti tingiu ko las lotuliukas.gif tai i darza nesames trenigines ir paprastus turimus kelis triusikelius (namo daznai parsiesam tik viena komplektuka slapia), o namie is viso dazniausiai laksto plikas - jam taip aiskiau, kad reikia ant puodo sest biggrin.gif Itariu taip ir ismoksim ant puodo sedet be atprastukiu g.gif
Atsakyti
Juračiuk, jau pasakė, bet aš tikslaus adreso ir negalėčiau pasakyt, galėčiau tik nupasakot kaip rasti blush2.gif
vakar, chebryte, trankiausi po visą svietą buvau užsukus į tą skinijos, bet nedirbo, mačiau pasirodė perpardavinėtojos tų gerųjų vilnos pėdkelnių, tai bandysiu gal pirmadienį nuvaryt, nekažin kas man čia beliko, reik dar pasipirkt ne tik vaikams bet ir likusiai šeimynai ir kalėdinės dovanėlės tokios visai praktiškos ir pigios gaunasi thumbup.gif
dar buvau prasukus tuo pačiu pro tą savanorių audinių parduotuvėlę mano mėgstamiausią, bet nedirbo, o turėjo dirbt unsure.gif šnekėjau su ta pardavėja prieš paskutinį savo apsiprekinimą tai sakė, kad išeina iš darbo ir neaišku ar dirbt ta parduotuvėlė ar ne, matyt nebeišgyvena verysad.gif gal savininkė paprastom dienom stovės už prekystalio, nu žodžiu irgi liūdnas reikalas, nes ten tikras lobynas bent jau man verysad.gif

na ir tradiciškai vakar dar užsukau vilnų thumbup.gif bigsmile.gif kašmyro, ėriuko, vajezau kaip man nuskilo biggrin.gif bandysim irgi gal kokias greitas kalėdines dovanėles pagamint

tai vat grobis šioks toks vakarykštis buvo, bet tikėjausi, kad bus didesnis biggrin.gif

aj dar dėl to pratinimo ant puodo, va trumpai: savo dičkį pradėjau pratinti į lopšį, atsirado vietelė, pagalvojau kodėl gi ne, bent po pusdienį lai. Tai vat yra keli vaikai visiškai nebedarantys į kelnes net per pietų miegus ir panašiai, bet yra nemažai ir pampersinių. Kadangi tam darže nieks nežaidžia su triusikėliais ar daugkartinėmis tai teko pirkt pampersų bloką doh.gif o man taip rankos nekyla pirkt tą reikalą, tai bet teko, bet tą pačią dieną susiemiau, vaikas dienos metu negauna absoliučiai jokios sauskelnės jokio įkloto, vaikšto su triusikais ir su pėdkelnėm, aišku viskas ant žemės darosi, nenori sėst, prieštarauja, puodą spardo unsure.gif nors niekas jo niekad ir nevertė per prievartą, tik dažnai buvo sakoma, tipo:"sėsk, pasėdėk, pamatysi kas bus"
tai vat žodžiu, galėjau aš aišku tų visų atprastukų prigamint ir panašiai, bet maniškiui labai nepatinka kai per kojas teka sysius ir ypač per pėdkelnes, tai aš tyčia jas ir maunu, tegu žinosi kaip nemalonu cool.gif nes sauskelnė, tai jam šilta, minkšta ir smagu, o dar jeigu kokios švelnesnės, tai išvis lotuliukas.gif
tik vat kas negerai, pas mus šalti namai, ne taip kaip pas Gitulia, tai vaikas visiškai plikas negali lakstyt, netgi vien su pėdkelnėm taip vėsuma jaučiasi per pėdutes, tai aš sandaliukus po namus dedu, tai į tuos sandaliukus privaro doh.gif su atprasukais gal iki batų nedaeitų, net nežinau, na žodžiu kolkas mums antra savaitė tokia šlapia šlapia, nespėju lakstyt su skudurais, bet niekas ir nesakė, kad bus lengva, tikiuosi gal spėsim per kokį mėnesį pažangą padaryt unsure.gif
ištikro tai dzin būtų, aš buvau nusiteikusi abu savo vaikus iki trejų metų augint namuose tode taip ilgai ir delsiau dėl to pratinimo unsure.gif tipo:"aj nieko čia baisaus, skalbia juk mašina" kažkaip nebaidė manęs kad bus du vystykliniai vaikai, bet daba kai į tą lopšiuką pratinames su tais vienkartiniais prasidėt irgi nei šis nei tas unsure.gif
Atsakyti
meduolia, as uzvakar irgi pirma karta pamaciau, kaip maniskiui nemalonu su nubegusiu per kojas sysium lotuliukas.gif Buvo su pedkelnem ir privare, tai kaip stovejo issizerges taip ir bande i vonia nuslinkt tokioj pozoj, bijojo kojas suglaust lotuliukas.gif Tai gal ir mums atprastukiu nereik gamint, nes tikrai nebegsta privarytu kelniu. g.gif
Vakar per visa diena klenes sausos, tik kaku vakare jau i kelnes dare. Sito reikalo, kazkodel ant puodo daryt nepraso g.gif
Taigi pirma musu pratinimosi savaite praejo gana gerai. Is darzo per 5 dienas, tik 4 slapios kelnes parkeliavo. Penktadienis ir ketvirtadienis darzelyje buvo sausi, namie dar kartais kokias vienas kelnes sugadinam. Zodziu bedu dideliu nera kol kas. Aisku pietu ir nakties miegui dedam sauskelnes, nes plauktumem.
Is viso pratinimo proceso man juokingiausia tai, kad mazylis vis tik jaucia silpnybe pampersams ir juos baisiai myli. Isbeges vakare is grupes i rubinele bega i spintele pasiimt ir paciupinet pampersu lotuliukas.gif pasiima panesioja, sako "pa" ir vel padedam atgal, vakare pries miega kai dedames irgi pilna burna dziaugsmo lotuliukas.gif Itariu jei butu jo valia vaiksciotu iki 18 su pampiais. Bet taip myli tik Papers, huggies nepakisi niekaip lotuliukas.gif
Bet mums pliusas, kad darzelyje labai jau nori maziukus nuo pampersu atpratint ir labai su jais zaidzia, o jums Meduolia, irgi sekmes zaidziant su puoduku, manau po keliu savaiciu galesim jau drasiai pasidziaugt, kad va visi viska ismokom 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 13 lapkričio 2011 - 10:59
QUOTE(gitulia @ 2011 11 13, 11:39)
Bet mums pliusas, kad darzelyje labai jau nori maziukus nuo pampersu atpratint ir labai su jais zaidzia, o jums Meduolia, irgi sekmes zaidziant su puoduku, manau po keliu savaiciu galesim jau drasiai pasidziaugt, kad va visi viska ismokom  4u.gif

ir pas mus zaidimas su puodu - etapas smile.gif siaip ar taip visi kazkaip ismoksta... aisku, noretusi kuo anksciu, juk daug patogiau manau, kai ir sausa ir vaikas supranta, bet ne visiem vienodas metas biggrin.gif
Atsakyti
Mes su puodu nuo vasario žaidžiam, bet tik žaidžiam, gaudom ką po miego pagaunam (kakoja praktiškai tik puoduke, išskyrus jei suviduriuoja) ir tarpais kartais ant puodo nepatingiu pasodint, bet aš nespaudžiu ir pati sau galvos nekvaršinu. Į lopšiuką su vienkartinėm leidžiu, bet tikiuos, kad paskiau su atprastukėm ten ramiai priims g.gif

Merginos, ar žinot, kad SM trojanas įsisukęs? Saugumo sumetimais pasirūpinkit kopijomis ko brangiausio turit kompe 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 13 lapkričio 2011 - 18:09
Sveikos gyvos sauskelniautojos! 4u.gif
Labai džiaugiuosi, kad yra tokia temutė, kur dalinatės savo auksine patirtimi. mirksiukas.gif notworthy.gif
Kadangi jau kelių savaičių bėgyje ruošiuosi tapti mama o ir patinka mintis auginti savo leliuką su daugkartinėmis ir ekologiškiau, tai dažnai skaitinėju Jūsų temą ir renku info po trupinuką. Mat pati esu nei siuvėja, nei mezgėja; angliškus tutorialus sunkiai įkertu, tad džiaugiuosi, kai kas užrodo, kokį rusišką 'perliuką'. Kraitelį mums ruošia būsimoji močiutė(ji rusiškai ir skaito biggrin.gif ). Tad aš tik informacijos rinkimo 'mašina', kuri turi išskaityti tai, kad svarbiausia ir perduoti mūsų rankdarbiaujančiai močiutei tik tai, kas jau apibendrinta ir susisteminta.
Esu labai dėkinga už gausybę info, kurios čia radau. Jos padedamos su anyta pasiruošėme nemenką kraitelį. Dabar belieka sulaukti mažylio, ant kurio bus viskas išbandyta ir matysime, kokias klaidas darome ir ką reikės taisyti.
O kolkas, laukdama savo stebuklo, dar noriu pasiklausinėti tokių klausimų, kurių atsakymų gal dar tiesiog neišskaičiau. Nors nuosekliai skaitydama dar prieičiau atsakymus, bet norisi anksčiau paklausti ax.gif
Dėl sauskelnių priežiūros ir skalbimo. Radau info, kad negadinti sauskelnių sugeriamumo, reikia naudoti įmanomai mažesnį atitinkamo skalbiklio kiekį, jei reikia užstatyti papildomus skalavimus... O man iškilo klausimas apie tinkamą skalbimo programą. Ar Jūs, auginančios vaikučius su daugkartinėmis sauskelnėmis jas skalbiate įprastu režimu, aukštesnėje temperatūroje(jei tai flanelinės-frote sauskelnės, kaip mano atveju) ar užtenka jas praskalbti 'greituoju režimu'? Kodėl klausiu.. tiesiog man įdomu, ar ši programa pasiteisina, ar pakankamai išskalbiama, ar pakankamai gerai išskalaujama, ar nelieka skalbiklio ant sauskelnių...
ir dar, ar naudojate pvz muilo riešutus sauskelnių skalbimui? ar tik skystą ūk.muilą ir muilo drožles ar spec. skalbiklį sauskelnėms?

Būsiu dėkinga kiekvienai atsakiusiai mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Notte @ 2011 11 15, 11:00)
Sveikos gyvos sauskelniautojos!  4u.gif
Labai džiaugiuosi, kad yra tokia temutė, kur dalinatės savo auksine patirtimi. mirksiukas.gif  notworthy.gif
Kadangi jau kelių savaičių bėgyje ruošiuosi tapti mama o ir patinka mintis auginti savo leliuką su daugkartinėmis ir ekologiškiau, tai dažnai skaitinėju Jūsų temą ir renku info po trupinuką. Mat pati esu nei siuvėja, nei mezgėja; angliškus tutorialus sunkiai įkertu, tad džiaugiuosi, kai kas užrodo, kokį rusišką 'perliuką'. Kraitelį mums ruošia būsimoji močiutė(ji rusiškai ir skaito  biggrin.gif ). Tad aš tik informacijos rinkimo 'mašina', kuri turi išskaityti tai, kad svarbiausia ir perduoti mūsų rankdarbiaujančiai močiutei tik tai, kas jau apibendrinta ir susisteminta.
Esu labai dėkinga už gausybę info, kurios čia radau. Jos padedamos su anyta pasiruošėme nemenką kraitelį. Dabar belieka sulaukti mažylio, ant kurio bus viskas išbandyta ir matysime, kokias klaidas darome ir ką reikės taisyti.
O kolkas, laukdama savo stebuklo, dar noriu pasiklausinėti tokių klausimų, kurių atsakymų gal dar tiesiog neišskaičiau. Nors nuosekliai skaitydama dar prieičiau atsakymus, bet norisi anksčiau paklausti  ax.gif
Dėl sauskelnių priežiūros ir skalbimo. Radau info, kad negadinti sauskelnių sugeriamumo, reikia naudoti įmanomai mažesnį atitinkamo skalbiklio kiekį, jei reikia užstatyti papildomus skalavimus... O man iškilo klausimas apie tinkamą skalbimo programą. Ar Jūs, auginančios vaikučius su daugkartinėmis sauskelnėmis jas skalbiate įprastu režimu, aukštesnėje temperatūroje(jei tai flanelinės-frote sauskelnės, kaip mano atveju) ar užtenka jas praskalbti 'greituoju režimu'? Kodėl klausiu.. tiesiog man įdomu, ar ši programa pasiteisina, ar pakankamai išskalbiama, ar pakankamai gerai išskalaujama, ar nelieka skalbiklio ant sauskelnių...
ir dar, ar naudojate pvz muilo riešutus sauskelnių skalbimui? ar tik skystą ūk.muilą ir muilo drožles ar spec. skalbiklį sauskelnėms?

Būsiu dėkinga kiekvienai atsakiusiai  mirksiukas.gif

Sveika prisijungus 4u.gif

Kas del prieziuros ir skalbimo, tai niekuo ipatingu neuzsiimu ax.gif Skalbiu Bobas arba Neutral (man sitie geriau skalbia) skalbimo milteliais 40 laipsniu temp 30-40 min rezinu (paciu trumpiausiu) blush2.gif Kol kas viskas gerai ir issiskalbia ir milteliu nelieka.. ax.gif Tik zinoma iki skalbimo prisysintu sausu nelaikau, uzmerkiu i vandeni su siek tiek skalbimo milteliu ir eteriniu aliejum. O pacios sauskelnes flanelines ir trikotazines ax.gif
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2011 11 15, 12:07)
Kas del prieziuros ir skalbimo, tai niekuo ipatingu neuzsiimu  ax.gif Skalbiu Bobas arba Neutral (man sitie geriau skalbia) skalbimo milteliais 40 laipsniu temp 30-40 min rezinu (paciu trumpiausiu)  blush2.gif  Kol kas viskas gerai ir issiskalbia ir milteliu nelieka..  ax.gif Tik zinoma iki skalbimo prisysintu sausu nelaikau, uzmerkiu i vandeni su siek tiek skalbimo milteliu ir eteriniu aliejum. O pacios sauskelnes flanelines ir trikotazines  ax.gif

Na, matau, kad iki pilno pasiruošimo man dar eterinio aliejaus trūksta - čia arbatmedžio turimas omeny? rolleyes.gif
dar toks klausimas naivus blush2.gif - jei sauskelnė iki skalbimo laikoma šlapiai, tai jos gali būti skalbiamos su kitais vaiko drabužėliais ar geriau sauskelnes skalbti tik su kitom sauskelnėm?
Atsakyti
QUOTE(Notte @ 2011 11 15, 12:15)
Na, matau, kad iki pilno pasiruošimo man dar eterinio aliejaus trūksta - čia arbatmedžio turimas omeny? rolleyes.gif
dar toks klausimas naivus  blush2.gif  - jei sauskelnė iki skalbimo laikoma šlapiai, tai jos gali būti skalbiamos su kitais vaiko drabužėliais ar geriau sauskelnes skalbti tik su kitom sauskelnėm?

as pvz. prikakintas sauskelnes, o ju laukia labai daug pacioj pradzioj mirksiukas.gif tai praplaunu ir ismuilinu ukisku muiliuku mirksiukas.gif jei skalbiu papildomai su kitais rubeliais tai tada dar idedu muilo riesutus, jei vienos ismuilintos sauskelnes tai tada milteliu nenaudoju. O del skalbimo programu tai skalbiam ilgai ir gausiai skalaujam mirksiukas.gif kadangi mes gyvenam name ir naudojam sulinio vandeni tai sau leidziam daugiau paskalauti mirksiukas.gif
Atsakyti