Įkraunama...
Įkraunama...

Taupymas "juodai dienai" jei neturi pinigų

na stengiuos ziuret kad be reikalo nedegtu bet kai vienas vaikas buna matau kad jsi i tai neziuri unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 25, 15:35)
As raminuosi tik tuom, kad gal iki 2 metru neaugs  unsure.gif Tik ziema supirkau 104 dydzio garderoba, jau dabar ugis 106  blink.gif Tai 110 pilna supirkinet reikia ir dar biski net pasimetus: gal zieminius jau 116 pirkt???  unsure.gif Dar kokios maikes dzin, na trumpesnes rankoves, bet kelnes visos, batai, zieminis kombis, mamma mia  biggrin.gif Dar pavasari vasarinius 110 pirkau, visi mane durnino, bet turejau vilties dviem vasarom, o dabar ziuriu... Na, dalis sukniu bus gerai ir trumpesnes, gal. (Siaip nekenciu kai mergaiciu kelnaites matosi, dar jos sedet normaliai nemoka, tai visai brrrr) Na, bet kad tik augtu  wub.gif

Dukrai, 92cm ugio, kazkaip pataupydama nupirkau 110 pedkelniu, ne nauju, bet l.geros bukles, kadangi pigiai radau..na ir tiko jau dabar..tai išeina kad panešiojo 86 dydi, kuris kazkaip išsitempe iki 92, nes kol kas dar visai normaliai buvo, ir peršoko i 110.na ir tokios tvirtos, storos, manau uzteks tiems 3 metams ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarele85 @ 2012 01 29, 18:03)
zinokit neisivaizduoju bet manau kad vidulys mikrobangine skalbianke ir kompas 

Elektriniai virduliai laabai daug ryja - stenkites stebėti, ir jeigu verdat tik sau puodelį arbatos, tai ir vandens į virdulį pilkit tik tam vienam puodeliui, o ne puspilnį virdulį. Taip tikrai galima sutaupyti elektros, jeigu iki šiol to nedarėt wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 30 sausio 2012 - 18:14
QUOTE(jearmaine @ 2012 01 30, 20:14)
Elektriniai virduliai laabai daug ryja - stenkites stebėti, ir jeigu verdat tik sau puodelį arbatos, tai ir vandens į virdulį pilkit tik tam vienam puodeliui, o ne puspilnį virdulį. Taip tikrai galima sutaupyti elektros, jeigu iki šiol to nedarėt wink.gif

ta tai zinau stengiuso taip ir daryti rolleyes.gif nepilu pilno jai zinau kad gersiu viena matuoju puodelias mirksiukas.gif
Atsakyti
Kazkuri pasidalino gera ideja, kad jei daznai geriama arbata, tai geriausia tureti karsto vandens (ar net paruostos arbatos) termose. Termosai islaiko karsti iki 90 laipsniu net 8-12 valandu. tad virduli uztenka uzkaisti viena vieninteli karta, r turesi karsto vandens visai dienai.
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2012 01 31, 10:17)
Kazkuri pasidalino gera ideja, kad jei daznai geriama arbata, tai geriausia tureti karsto vandens (ar net paruostos arbatos) termose. Termosai islaiko karsti iki 90 laipsniu net 8-12 valandu. tad virduli uztenka uzkaisti viena vieninteli karta, r turesi karsto vandens visai dienai.

Geras patarimas drinks_cheers.gif Mums labai pasijautė, kai nusipirkom gerą šaldytuvą. Ir išmokom nakčiai ištraukt visus kištukus iš rozečių (išskyrus šaldytuvą). Kompai, arbatiniai, stalinės lempos, telikas ir pan. pasirodo nemažai ryja "miegodami". Dar visur susisukom taupančias lemputes. Pradžiai investicija nemaža, bet jau porą metų nė vienos nepakeitėm. Paprastas vis pirkdavom ir pirkdavom, pastoviai nusproginėdavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 31, 07:37)
stalinės lempos,. pasirodo nemažai ryja "miegodami".

blink.gif blink.gif blink.gif ar as viena tokia fizikoj analfabete/ ar ryja stalines lempos miegodamas, pas jas yr miego rezimas? negasdinkit. viens kompiuteristas tik issijuoke is manes, kai traukdavau lempu kistukus is rozeciu. doh.gif doh.gif
Atsakyti
matyt jūs viena smile.gif
Visi palikti budėjimo režime elektros prietaisai vartoja energiją. 5 elektros prietaisai budėjimo režimu per tą patį laiką suvartoja tiek pat energijos, kiek įjungta 60 W lemputė.

http://ec.europa.eu/...iciuokle_lt.htm
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 01 31, 11:37)
Ir išmokom nakčiai ištraukt visus kištukus iš rozečių (išskyrus šaldytuvą). Kompai, arbatiniai, stalinės lempos, telikas ir pan. pasirodo nemažai ryja "miegodami".

Budėjimo režimas išnaudoja palyginus nedaug energijos, o dažnas prietaisų junginėjimas iš lizdo kenkia technikai (TV, kompiuteriams), t.y. sutrumpina jų tarnavimo laikotarpį, čia jau seniai tas yra žinoma. Aš taupau prietaisus, todėl niekada neišjunginėju iš lizdo, nebent tais atvejais, kai kur išvykstu ilgesniam laikui.
Atsakyti
QUOTE(Blackgate @ 2012 02 02, 17:24)
Budėjimo režimas išnaudoja palyginus nedaug energijos, o dažnas prietaisų junginėjimas iš lizdo kenkia technikai (TV, kompiuteriams), t.y. sutrumpina jų tarnavimo laikotarpį, čia jau seniai tas yra žinoma. Aš taupau prietaisus, todėl niekada neišjunginėju iš lizdo, nebent tais atvejais, kai kur išvykstu ilgesniam laikui.

drinks_cheers.gif
Televizoriu pakeist kainuoja brangiau, nei kad jis naudos energijos.

Taupiosios lemputes man pasibaige sprogimu virtuvej ir saugikliu ismusimu. Gal ji viena tokia pasitaike is milijono, bet pasitikejimo sita technologija man nepridejo.

Del termosu ir arbatos - ideja gera, bet is termoso vanduo man turi kazkoki specifini kvapa/skoni. Gal zinote, kodel? Ir kaip ji panaikinti?

Paskaiciau paskutinius kelis postus ir supratau, kad taupyt ne man. Ka gi, teks stengtis daugiau uzdirbt.
Atsakyti
Seni blogai isplauti termosai skleidzi nemalonu kvapa. pabandyk nusipirkti nauja.
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2012 02 02, 23:41)
Paskaiciau paskutinius kelis postus ir supratau, kad taupyt ne man. Ka gi, teks stengtis daugiau uzdirbt.

Sveikinu už teigiamą požiūrį drinks_cheers.gif

QUOTE(wilioke @ 2012 02 03, 09:47)
Seni blogai isplauti termosai skleidzi nemalonu kvapa. pabandyk nusipirkti nauja.

ne blogai išplauti, o blogai išdžiovinti
Atsakyti