Įkraunama...
Įkraunama...

Naujas nėštukių kalendorius

Kuo daugiau griauti mitus apie tai, kad besilaukianti moteris yra vos ne ligonė smile.gif
o iš tiesų jeigu nėtumo eiga normali - ji tikrai gali sportuoti, toliau gyventi įprastą aktyvų gyvenimą, keliauti (kad ir lėktuvu)...

ir žinoma daug info apie sveiką mitybą: LT mamos sužinojusios kad laukiasi dažnai puola kimšti už du, gulinėja ištisai prie TV ar prie PC, o paskui stena nėštumo pabaigoje, kad negali į save žiūrėti... O pagimdžius dejuoja, kad reikia numesti iš kažkur užaugusius 20-30 kg pliuso cool.gif

Norėtųsi, kad būtų daugiau "sveiko proto" - nes ypač pirmakartei būsimai mamai l.sunku nepasimesti tarp kraštutinumų ieškant info...
Atsakyti
QUOTE(kaspasakemiau @ 2011 07 15, 09:55)
ir žinoma daug info apie sveiką mitybą: LT mamos sužinojusios kad laukiasi dažnai puola kimšti už du, gulinėja ištisai prie TV ar prie PC, o paskui stena nėštumo pabaigoje, kad negali į save žiūrėti... O pagimdžius dejuoja, kad reikia numesti iš kažkur užaugusius 20-30 kg pliuso cool.gif

labai tiksliai pasakyta- nestumas tikrai ne pasiteisinimas valgymui uz du, reikia valgyti kaip valgius- nes likusia dali atstoja geriami vitaminai, pati su abiem buvau ne stora, sexas iki paskutines gimdymo savaites, visur lekdavau begdavau- veiklos tikrai sau neribojau. ir gimdymas truko vos kelias minutes, nes pries gimdyma viena siauliu daktare pravede privacia nemokama paskaita, kurioje pamokino kaip greiciau praplesti gimdos kakleli ir kaip greiciau pagimdyti be vaistu. suzinojau netgi tai, kad mama savo protu gali itakoti vaiko gimimo diena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 liepos 2011 - 09:11
Džiugu, kad ruošiamas atnaujinimas thumbup.gif

Kažkur esu mačiusi tokią lentelę, kurioje galima pasiskaičiuoti minimalų, normalų ir maksimalų leistiną svorio prieaugį nėščiajai kiekvieno mėnesio bėgyje. Visgi svarbu nepaleist vadelių šiuo klausimu ir nėštumo metu mirksiukas.gif
Atsakyti
daugiau info apie planavima. Labai noretusi planavimo kalendoriaus, kur butu galima kas menesi pazymeti ciklo pradzia, bet atsizvelgiant, kad ciklas gali tureti paklaidas. Kad kalendorius apskaiciuotu vaisingas dienas. Dabartinis yra perpaprastas. Ir automatiskai viskas, kas susije su planavimu.

Visa pilna informacija negalintiems pastoti naturaliai - klinikos, tyrimai, ligos ir t.t. Manau, irgi aktualu.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 07 15, 10:54)
ko mamytes nepaminejo- tai dar butu galima pasisakyti, kokius vitaminus ar papildus koki menesi nepamirsti naudoti, kaip viena mamyte sake nepamirskime saves- tai yra dantys -kokiom dienom ir iki kada juos susitvarkyti. kokios priemones geriausios norint isvengti striju, kokia itaka daro seksas ir sperma gimdos kakleliui nestumo metu ir kaip itakoja gimdyma? tikrai mamytes teisios del vaizdo medziagu, bet mane nestumo metu labai domino ar busiu gera mama - ypac su pirmuoju, nes kai pagimdziau likau viena ir soko apimta nieko nebezinojau ka daryt su tuo vaikeliu ir ko jis nori. taip pat pasekmes gimdymo galetu aprasyti, kaip viskas buna po cezario, kada galima kelti vaika mamytei, kaip ir po paprasto gimdymo. mane labai domino toks dalykas kad po berniuko gimdymo pusei metu strigo atmintis ir kai pasiklausinejau taip buna ne vienai ir toms kurios gimdo berniukus. labai buvo idomu kas tai itakojo, vitaminai ar kazkurio stygius (pvz gelezies)? kaip isvengti pogimdyvines depresijos, kaip suprasti kad man ji jau prasidejo, kokios mano ligos ar infekcijos gali pakenkti vaisiui, del ligu paveldimumo, taip pat kokia itaka daro nesciosios alpimas, nes pastebejau vienas pykina, kitos alpsta.. kaip apsaugoti dantu emali supykinus. kokiu arbatu negalima gerti pagimdzius, kad nedingtu pienas ir kas ji skatina ir t.t.

4u.gif pritariu
Atsakyti
aš anuo kalendoriumi mažai naudojausi, užeidavau tik pasižiūrėt nuotraukų kaip atrodo vaisius... nes visą kitą info ieškojau forumo temose, man buvo svarbi info apie gimdymo įstaigas, apie privalomus ir būtinus tyrimus ir jų kompencavimą, t.y. kiek priklauso nemokamų kraujo tyrimų, kurie iš tyrimų mokami, kurie ne ir t.t...

pritariu, kad prie kalendoriaus naudinga būtų vaiko kraitelės ir važiuojant gimdyt reikalingų/būtinų daiktų sarašai...

Atsakyti
Sveiki, gerai butu kad butu vartotinu ir nevertotinu produktu sarasas, video su leliuko vystymusi kiekviena savaite, taip pat tai savaitei ,galop trimesturui labiau rekomenduotini produktai, pvz skirtingais laikotarpiais vystosi kai kurios sistemos intensyviau.
Paralelei galetu but atliktini darbai, kad nesusikrutu viskas i viena pabaigain (pvz: apsilankymas pas gyd, pasakymas darbdaviui, dokumentu skirtu dekretinems atostogoms tvarkymas ir pan). Juk kai ka galima padaryti is anksto, galima prideti darytinu pratimu su video demonstravimu.
Taip pat dietologu rekomendacijos, kaip reguliuoti priaugama svori
Atsakyti
Mankstos pratimai nescioms, relaksacine muzika padedanti atsipalaiduoti, butent kokia labiausiai tinka, gal yra kokia speciali nestuke.gif Lt tinklapiuose labai mazai info apie tai, masazas nestuke.gif menine veikla nestuke.gif metu (tapyba ir pan.)
Dar gal koks vardininkas blush2.gif Norisi tiek visko vienam psl sutalpint doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ♥Optimistė♥: 15 liepos 2011 - 10:41
Manau kad praverstu ir psichologinis paruosimas busimom mamom, ypac besilaukianciom pirmagimiu ir mamom kurios neturi aplinkiniu pagalbos. Daug kalbama apie laukimo dziaugsma, taciau didele atsakomybe ir rupesciai jau susilaukus vaikelio mamas daznai pradeda slegt. Demesys ir didesnis rupestis, kuri gauna moteris nestumo metu, po gimdymo dazniausiai blesta ir mazeja. To pasekoje atsiranda psichologine itampa, depresija. Todel svarbu dar besilaukiancias busimas mamytes psichologiskai ruosti nelengvai ir atsakingai motinystes realybei.
Atsakyti
Turetu buti funkcija pagal raktinius zodzius. NEs nestumo metu kyla daug klausimu, i goolga ivedi, o ten begale info, ir ziauriai daug laiko iztrunka kol visa perziuri, kol susirandi (arba ne) ko reikia.
Pvz nestumo metu mane kankino viduriu uzkietejimas. Kalendoriuje galetu buti trumpi patarimai, ka valgyti ir ko ne.. Arba kai degina remuo ka daryti. Ivedi i kalendoriu "remuo" ir tau ismeta susisteminta info. BUTU PUIKU!
Atsakyti
manau svarbu parasyti kada, kokiais atvejais vykti i gimdymo namus, pvz: nutekejus vandenims, laukti saremiu ar iskart vaziuoti i GN. ir kokios pasekmes gali buti..
Atsakyti
[quote=Rhealife,2011 07 15, 11:42]
Turetu buti funkcija pagal raktinius zodzius. NEs nestumo metu kyla daug klausimu, i goolga ivedi, o ten begale info, ir ziauriai daug laiko iztrunka kol visa perziuri, kol susirandi (arba ne) ko reikia.

Pritariu

O siaip, manau, kad informacijos per daug nebuna. Reikia apie viska: manksta, mityba, miegas, papildai, info apie tirymus ir tt
bigsmile.gif
Atsakyti