Įkraunama...
Įkraunama...

** Šiauliečiai statosi svajonių namus **

QUOTE(airise @ 2011 07 26, 23:38)
ką nusipirkot,kokį boilerį,Dražice  ar kitokį? Kaip su kainom,nuolaidą gavot?

nepasakysiu firmos blush2.gif nusipirkom wc 3 vnt, boilerį, vonią, dušo kabiną, stovą dušo, bide.... taip, davė nuolaidų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cili: 27 liepos 2011 - 07:11
QUOTE(indruciukas @ 2011 07 27, 00:08)
cia matyt darsovietinis palikimas,kad pas visus vienodai butu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
as gan daznai taip darau blush2.gif - tik tos druskos buna ipilta  4u.gif indai issiplauna  thumbup.gif
Papildyta:

isiunciau  4u.gif

na koks cia is po sovietinis ...na ka tu cia toje virtuveje su spintelkemis prikursi,,,o jei jau prikurs tai nepatogiai smile.gif smile.gif paziuresiu virtuves tema tiktrai nepasakyciau kad virtuviu dizainas kartotus

QUOTE(Cili @ 2011 07 27, 08:10)
nepasakysiu firmos  blush2.gif nusipirkom wc 3 vnt, boilerį, vonią, dušo kabiną, stovą dušo, bide.... taip, davė nuolaidų....

nu tikrai faini pirkiniai thumbup.gif

o pas mus dabar pirti jau lentuteis pradejo kalti,santechnikas jau ten pabaige visus sujungimus ,boileris pakabintas thumbup.gif na ziemai jau turesime pirtele

o indaplove kokia mpaziuresiu nusileidus i apacia ,nebepamenu kokia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2011 07 27, 08:10)
nepasakysiu firmos  blush2.gif nusipirkom wc 3 vnt, boilerį, vonią, dušo kabiną, stovą dušo, bide.... taip, davė nuolaidų....

o kiek daug pirkiniu thumbup.gif faina,kokia duso kabina pirkot ir koki duso stova? kur viska pirkote 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2011 07 26, 11:50)
sakykite boileriai jūsų kokios talpos? 100 l?

Dabar deciau bent 200l

Aisku ir nuo jusu sildymo sistemos tai priklauso. Kam jums didelis boileris jei sildymas pvz. bus dujinis. Va man dabar kai pagyvenau ir kurenu malkomis labai butu gerai didesnis boileris.
Papildyta:
QUOTE(janna @ 2011 07 26, 12:39)
180l 4 asmenu seima. boileris elektrinis. jei maudomes, tai paskutiniam silto vandens nelieka. reikia lukteleti kol susils.

pamatuosiu vakare ir parasysiu.

visi 4 vonioje maudotes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zojux: 27 liepos 2011 - 07:58
QUOTE(kreizzy @ 2011 07 27, 08:53)
o kiek daug pirkiniu thumbup.gif  faina,kokia duso kabina pirkot ir koki duso stova? kur viska pirkote 4u.gif

viską pirkome euroliuxe, jokių masažinių vonių, masažinių dušų ir t.t., neturiu laiko, noro kantrybės paskui visus purkštukus valinėti, ne man tai schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif aišku ir finansai riboti, viskas paprasta pas mane mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(astaes @ 2011 07 26, 13:24)
QUOTE(astaes @ 2011 07 25, 11:46)
Sveiki,gal kas rekomenduotu koki nebrangininka ir patikima  zmogeliuka balkono grindis  sutvarkyt,porai dienu,gal koks pencininkas, ar po darbo chalturkike kas  4u.gif .Mes kita savaite jau pradesim pamatukus,jei orai leis.
]Kaip reikia meistro balkonui jei dar pamatu nera?
gerai masajugi pakomentavo,negyvenu gi palapinej

Tai bandysite 2 frontais varyti ar pries issikeldami i nama ir bute kelsite jo verte lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2011 07 27, 00:08)
isiunciau  4u.gif

negavau verysad.gif apvaliau az, gal galetum pakartoti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2011 07 26, 14:25)
man atrodo, zojux pajuokavo  smile.gif
Papildyta:
realiai 100 l man vienai uztenka, antram zmogui nebent greitam apsiprausimui.
Kuo didesnis boileris, tuo brangesnis jo islaikymas, ypac ne maudymosi metu, o norint nuolat tureti karsta vandeni.
Daug svarbiau per kiek laiko uzkaista boileris, o ne jo talpa. Musu uzkaista per koki 10 min. todel si trumpa pertrauka neturi itakos komfortui, per ta laika spejama nusisluostyti, apsirengti ir isvedinti patalpa. Reiketu didesnio, jeigu seima turetu 2-3 vonias ir visi vienu metu maudytusi tose voniose, tada reiketu min. 200 l butinai!

Papildyta:
Cili, siulyciau ivertinti kiek mazdaug laiko praleidzia kiekvienas tavo seimos narys duse siuo metu, kiek bus voniu, ar rytais visi vienu metu keliates ir turite iproti visi rytais lysti po dusu. Taip pat, ar planuojate taupyti energija vandens saskaita ar ne. Jeigu neplanuojate, tada rinkis kuo didesni.

Nu jus ir duodat. Kokio dydzio tada pas jus vonia, ar baseinas lotuliukas.gif
Del boilerio islaikymo brangumo, dar reiketu skaiciuoti. Pvz. sildant su malkomis manau butu daug efektyviau uzsildyti didesne talpa normaliai kurenant peciu ir ilgesniam laikui, nes tiketina, kad normaliai apsiltintas boileris suiluminiu nuostoliu tures daug maziau, nei dazniau kurinejant paciu ir uzsildant mazesnius kiekius vandens, nes vel turi uzsiklti visa sistema, katile esantis vanduo ir t.t.

Bet kaip superatau jei pas jus uzkaista per 10 min tai ten matyt jis uzsildomas nuo duju ir greituminis yra, tada cia vel diskusija apie ratus, tik neisku kokiu - dviracio, masinos, ar vezimo.

Kokiu islaidunu reikia buti, kad specialiai netaupyti g.gif jei zinant kad tai kainuos brangiau.
Papildyta:
QUOTE(Agnestar @ 2011 07 26, 15:24)
mums sake apie 25+ jei kaustyti..bet dar tiek jau kisenes nenesa...3stiklai+25%, jei dar aliuminis, tai visas 50% tada tilpimas i 30tukst svajone biggrin.gif

Na klausyk, aciu  gi 4u.gif mes su megrame langais, reikia skambintis i medi  bigsmile.gif nes jie nuolaida juokinga daro...kazkaip nesukalbami...
Mhm..aliuminiu ir as noreciau kaustyti...
Pas mus namie sitei su drambliuku  lotuliukas.gif vis uzkrenta pavadinimas, tai super nusivalo, ens mano vaikai tepliu tepliai, tai l.dziaugiuosi wink.gif
Oo, domites? konsultaciju ar pasizvalgyti? smile.gif
Uzsikasusi juodai as..sakykit pas ka yra vitrininiai langai ir pirmam ir antram aukste, kaip antram aukste nuvalyti?  doh.gif mes sprendziam dbr greituoju budu dilema...kaip juos daryti varstomus  g.gif pirmam aukste tikrai nevarstomas, o ka su antru aukstu? Protingieji kurmiai, patarkit  unsure.gif

Na su 2 stiklias stiklo paketua siai laikais manau tik labai netaupantys sau galetu leisti ir bent jau kaip as kokiam garaze ar katilineje, nors ir is to manau sutaupiau koki 150 Lt.

Su drambliuku Caparol.

Jei konsultuojates su kompetetingais vadybininkais jie tikrai patars koks variantas del to antro auksto butu optimaliausias.
Papildyta:
QUOTE(Cili @ 2011 07 26, 17:06)
ačiū, aulina, išsirinkau 120 litrų, susipirkom šiandien visą santechniką  thumbup.gif  thumbup.gif

Koki pirkote? is kur pirkote?
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 07 27, 09:14)
kad normaliai apsiltintas boileris suiluminiu nuostoliu tures daug maziau, nei dazniau kurinejant paciu ir uzsildant mazesnius kiekius vandens, nes vel turi uzsiklti visa sistema, katile esantis vanduo ir t.t.

Termosinis boileris, bet atsala greiciau, nei as isivaizdavau. Turi minty papildomai reiketu apsiltinti? O kaip tu vasara ji sildai?
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 07 26, 20:10)
Indaplove ir as turiu, bet ji manes negelbsti. As juos plaunu rankomis, pati.
Dar vienas dalykas, nors  ir neprasta indaplove (sprendziant pagal kaina ir modeli), bet man nepatinka kaip ji plauna. Jauciasi milteliu skonis. Kokius bepilciau, ir ka bepilciau ir kiek bepilciau. Zodziu, lekstes, ypac MB jautruolis, visuomet perplauna.
Taip kaip ji naudojama pas mane ir kiek ji naudojama... geriau butu vietoj jos spintele. Kazka gaminat man greiciau bliuda po vandens ciaupu pakisti nei i indaplove.

Aulina, pamatavau, kriaukles gylis - 16cm.

Tai kaip cia taip negelbsti. Pradzioje ir mums buvo sunku persilauzti, bet poto super pagalbininkas, tik gal reikia turetu daugiau komplektu indu ir netureti vieninteliu ir nepakartojamu savo puoduku ar pan.

Siaip tai jums reiketu pasitikrinti del pasirinktos programos, ghal kokius nustatymus prastus pasirinkote. Kitu atveju skambinkite gamintojo atsotvui ir konsultuokite, arba grasinkite kad grazinsite mirksiukas.gif . Tarp kitko yra ekologisku plovimo priemoniu. Mes tai labai patenkinti kokybe, ypac zmonike buvo patenkinta del stiklo tauriu isplovimo, nes ten labiausiai matosi.
Papildyta:
QUOTE(janna @ 2011 07 26, 20:48)
Maniske reikalauja ipilt. Esant tustiems stalciukams, nepasileidzia. Ismeta ekrane, jog nera to ar ano...

Bandziau pilti ir soda. Nelabai.
Dar liko pabandyti sausas grstycias. Kita vertus baisu, kad purkstukai neuzsikimstu  beeksperimentuojant. Dar yra variantas skalbimo riesutu nuoviras. bet cia jau prasideda zaidimas.

Ne nu cia jau nebesamone. Yra tam skirtos priemones su jom ir reikia plauti. Gal dar prie ezero ant lieptelio pradesime eiti. Gal is trikruju kazkas brokuota...
Papildyta:
QUOTE(astukas @ 2011 07 26, 21:30)
Atsirado bendraminte. Nekenciu as indaploves. Jei mano valia padovanociau kam nors. Name tikrai nebus. Nei uz ka! Firma gera Siemens. Teks padovanot tiems kas buta pirks (jei isvis kada nors kas nors pirks unsure.gif )

Priezastys neapykantos?
Papildyta:
QUOTE(aulina @ 2011 07 26, 21:45)
Tai kokia indaplove rinktis? Galvojau apie siemens, nes paskaiciau, kad jos kaip ir geriausios. Noriu tokios, kad naudociau, o ne uzimtu vieta. Janna, pasirodo protinga elektronika neleidzia atlikti paprasciausio veiksmo, islpauti vien tik karstu vandeniu. Parasyk savo indaploves pavadinima, Osera, savo irgi  4u.gif

Mums pirlnai pakanka Electrolux thumbup.gif , bet aisku i virsu dar yra kur lotuliukas.gif
Pas mus indaploveje nemato ar yra milteliai ar ne todel galima ir tuscia plauti.
Netgi pradzioje instrukcijoje rase, kad ja reikia uzpylus druska paleisti pirma katrta tuscia.
Papildyta:
QUOTE(aulina @ 2011 07 27, 08:16)
Termosinis boileris, bet atsala greiciau, nei as isivaizdavau. Turi minty papildomai reiketu apsiltinti? O kaip tu vasara ji sildai?

Na kalbu apie standartiskai normaliai apsiltinta boileri. Kiek pastebejau, tai ten valandomis temperatura jei nenaudojamas nenukrenta. Per diena kazkiek nukrenta jei pasimato.
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2011 07 26, 21:45)
Tai kokia indaplove rinktis? Galvojau apie siemens, nes paskaiciau, kad jos kaip ir geriausios. Noriu tokios, kad naudociau, o ne uzimtu vieta. Janna, pasirodo protinga elektronika neleidzia atlikti paprasciausio veiksmo, islpauti vien tik karstu vandeniu. Parasyk savo indaploves pavadinima, Osera, savo irgi  4u.gif

http://www.aeg-elect...sp?ProdID=25710

QUOTE(airise @ 2011 07 26, 22:38)
Janna,kaip tavo balkonas,ar jau turi tvorelę? O kaip balkono grindis darėt?

Airise, dar neturiu kuom pasigirti. Uzsakyta tik tvorele. O visa kitka paliksim kitam pavasariui. Turesim visa ziema grazaus laiko, jei tik mano vyriskis ko nors nesusapnuos ir nepuls daryti.

QUOTE(zojux @ 2011 07 27, 07:59)
visi 4 vonioje maudotes  mirksiukas.gif

nu, ne ne visi ax.gif
Zojux, bet gal tuomet pas mane kas nors ne taip sureguliuota g.gif
Negi reiks paciai kisti pirstus.
Aisku ant maksimumo jis nera nustatytas. Bet... As suprantu kad kiek karsto vandens isbega, tokiu kiekiu jis automatiskai ir pasipildo saltu vandieniu. Tarkim jei kokiu 40 l karsto vandens 55 laipsniu temperaturos isbego per tarkim 5 min, tai per ta laika 40l salto pasipilde, ir automatiskai pet tas 5 min temperatura jame nukrito susimaisius karstam/siltam vandieniui. Likes kiekis nebelabai jau tinkamas maudynems. Bet ir per 5 min. pasipildes vandens kiekis kad ir susimaise su esamuoju neuzkais iki tu paciu laipsniu.?
Ar as kazka netaip isivaizduoju.
Boileris Drazice.
Tiesa kaip su elektros sanaudom? Ar laikot pastoviai ijungta? Ir kokia nustatyta temperatura?
(pas mane itartinai suvartojama daug elektros energijos, jau ne syki rasiau, kaip ir tai kaip kviesti elektrikai ir matuoti ivairus nutekejimai ir pan...). bet reikalai nesitaiso, lyg ir viskas tvarkoje, bet siai dienai as ji ijungiu/isjungiu. kiek tame taupymo nzn. bet kuo toliau, tuo labiau mintis linksta link momentines dujines koloneles.

Dabar del indaploves. Apie visas tas priemones zinau, bandziau, bet man nepatinka. 70 laipsniu statau retai, kai koks suvalkietis, taupau. Dazniausiai dirba vidutines trukmes programa, su berots 55 laipsniu vandens temperatura. Yra turbo dziovinimas, ko labai norejau. Bet jei yra induose idubos, tai vanduo juose ir lieka -nepatinka. Ypac, jei tai tauriu kojeliu padas. Puodu krastai kartais lieka neisiplove, ypac po sultiniu. Irgi sis reikalas nepatinka. Idejus maziau milteliu, arbata pritrauke puodeliai taipogi neissiplauna. Reikia perplauti rankomis.
Tiek kiek nesa mano galva, tai atrodo, kad isbandziau ivairius variantus. Del elektronikos (paciu programu) tai turetu plauti gerai uz tokius pinigus pasirinkus be kokia, pagal atitinkamus indus. Sukinejau ir viduj, pagal vandens kietuma nustatytas auksciausias lygis.
Zodziu stovi ji pas mane, ir vieta uzima biggrin.gif

Na ir dar vienas pastebejimas. Pazystu zmogu, kuris ilga laika dirbo vakaru Vokietijoje pas senosios kartos vokiecius. Zmones gana pasiturintis. Nei pas viena is ju nemate indaploves. Nors finansine prasme galejo sau leisti po viena kiekviename kambaryje. Aisku cia nera rodiklis, bet tiesiog idomus pastebejimas ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 27 liepos 2011 - 09:25
QUOTE(janna @ 2011 07 27, 08:54)
http://www.aeg-elect...sp?ProdID=25710
Airise, dar neturiu kuom pasigirti. Uzsakyta tik tvorele. O visa kitka paliksim kitam pavasariui. Turesim visa ziema grazaus laiko, jei tik mano vyriskis ko nors nesusapnuos ir nepuls daryti.
nu, ne ne visi  ax.gif
Zojux, bet gal tuomet pas mane kas nors ne taip sureguliuota  g.gif
Negi reiks paciai kisti pirstus.
Aisku ant maksimumo jis nera nustatytas. Bet... As suprantu kad kiek karsto vandens isbega, tokiu kiekiu jis automatiskai ir pasipildo saltu vandieniu. Tarkim jei kokiu 40 l karsto vandens 55 laipsniu temperaturos isbego per tarkim 5 min, tai per ta laika 40l salto pasipilde, ir automatiskai pet tas 5 min temperatura jame nukrito susimaisius karstam/siltam vandieniui. Likes kiekis nebelabai jau tinkamas maudynems. Bet ir per 5 min. pasipildes vandens kiekis kad ir susimaise su esamuoju neuzkais iki tu paciu laipsniu.?
Ar as kazka netaip isivaizduoju.
Boileris Drazice.
Tiesa kaip su elektros sanaudom? Ar laikot pastoviai ijungta? Ir kokia nustatyta temperatura?
(pas mane itartinai suvartojama daug elektros energijos, jau ne syki rasiau, kaip ir tai kaip kviesti elektrikai ir matuoti ivairus nutekejimai  ir pan...). bet reikalai nesitaiso, lyg ir viskas tvarkoje, bet siai dienai as ji ijungiu/isjungiu. kiek tame taupymo nzn. bet kuo toliau, tuo labiau mintis linksta link momentines dujines koloneles.

Dabar del indaploves. Apie visas tas priemones zinau, bandziau, bet man nepatinka. 70 laipsniu statau retai, kai koks suvalkietis, taupau. Dazniausiai dirba vidutines trukmes programa, su berots 55 laipsniu vandens temperatura. Yra turbo dziovinimas, ko labai norejau. Bet jei yra induose idubos, tai vanduo juose ir lieka -nepatinka. Ypac, jei tai tauriu kojeliu padas. Puodu krastai kartais lieka neisiplove, ypac po sultiniu. Irgi sis reikalas nepatinka. Idejus maziau milteliu, arbata pritrauke puodeliai taipogi neissiplauna. Reikia perplauti rankomis.
Tiek kiek nesa mano galva, tai atrodo, kad isbandziau ivairius variantus. Del elektronikos (paciu programu) tai turetu plauti gerai uz tokius pinigus pasirinkus be kokia, pagal atitinkamus indus. Sukinejau ir viduj, pagal vandens kietuma nustatytas auksciausias lygis.
Zodziu stovi ji pas mane, ir vieta uzima  biggrin.gif

Na ir dar vienas pastebejimas. Pazystu zmogu, kuris ilga laika dirbo vakaru Vokietijoje pas senosios kartos vokiecius. Zmones gana pasiturintis. Nei pas viena is ju nemate indaploves. Nors finansine prasme galejo sau leisti po viena kiekviename kambaryje. Aisku cia nera rodiklis, bet tiesiog idomus pastebejimas ir tiek.

Rimta indaplove pas jus thumbup.gif
jei tinkamai neissiplauna ir pastebejote kad tam turi reiksmes milteliu kiekis, tai matys is triktuju per mazai milteliu.
Pas mus be jokiu turbo dziovinimu labai retai kada lieka vandens. Nors ir tie patys indai manau neturi pasideti kad ju pavirsiai butu horizontaliai, viskas dedasi su pasvirimu.
Siaip indaplove yra ir ekonomijos priemones, nes tikrai daug maziau vandens sunaudoja tam paciam indu kiekiui isplauti ir tiketina cheminiu priemoniu.
dar ziurekite, gal per trumpa programa uzsattote, pagal indu purvinuma ir ju kieki.
As pvz. geriausius rezultatus gaunu ant auto rezimo.

O kodel pas jus pagal vandens kietuma ausciausias lygis, juk yra instrukcijoje poarasyta ir paaiskinta koks ji turetu buti ir tai manau surasyta ne siaip sau g.gif

Siulyciau su problemomis paaikambinti atstovui ir jis savo kompetetinga nuomone dar su pakonsultuos.

Na cia priklauso ir kiek uztenka to vandens kaip rasete nuo teperaturos boileryje. Jei teperatura uzkaitina iki 55 tai del to kai "skiedziasi" su saltu vandeniu nedaug jo ir teuztenka.
Atsakyti