Įkraunama...
Įkraunama...

** Šiauliečiai statosi svajonių namus **

Dar ne pabaiga,bet seip..Intrigai.. Ant to kas dabar yra dar dvi eiles blokeliu desis..

Kaimynai i mane ziuri kaip i balta varna..
Sake tokio ciudo nesam mate.

user posted image
Atsakyti
biesai, darbstuolis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 07 29, 09:28)
Tai kaip pasisildote geriama vandeni? Ar dujas turite?

Taigi kai jau parasete, kad boileri turite, tai tada dar pasakysiu del tokio jusu taupymo budo. Esu tikras, kad uzsildant vandeni boileryje ir ji naudojant plauti indus yra kelis karus neekonomiskiau ir elektros sanaudu atzvilgiu ir vandens sunaudojimo, nei naudojantis indaplove  schmoll.gif
Ir tuo labiau naudojant boileri sildoma su elektra, palyginus su del to pitiriamomis islaidomis ekeltrai, indaplove pididejusios saskaitos santykinia beveik visai neitakotu.

Taip turim dujas, todel ir kalbejau apie momentine dujine kolonele.

Is esmes diskusija del indaploves naudojimo prasidejo ne nuo taupiau ja naudoti ar ne plaunant indus, sis momentas uzakcentuotas tik pasirenkant programa kur indams pakatu isplauti auto (normalios kaip kur ji ivardinama) rezimu (pas mane tai 55 laipsniais su mirkymu ir su dziovinimu turbo rezime) ir nebutina jungti intensyvios (maksimalios), o del to kad as nepatenkinta jos plovimu, nes esu priversta perplauti indus antra karta. Tai klausimas kam tada ji man, jei as vis vien perplaunu rankomis dar syki.

Jei labai jau noreciau taupyti, tai susisyldyciai vandieni dujomis ir issiplauciau puodus/indus su kokiomis sausomis garstyciomis (cia jei kalbetumem apie ekologiskuma naudojant kazkokias priemones).

O mane daugiau domintu kaip taupiau eksploatuoti boileri? ir is smalsumo ir tol kol
man ivertins galimybes pajungti ir jei jos yra (technine sio reikalo puse), kol as ja nusipirksiu.
Ar ijungti nustatant kokius 55-60 ir laikyti pastoviai ijungta, ar vis tik laikyti pastoviai ijungta maksimalia temperatura, ar uzkaitinti maksimaliai ir isjungti, o ijungti tik tuomet kai vanduo atvesta iki koki 55?

Ar cia apskrritai suo pakastas kitur g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 29 liepos 2011 - 09:56
QUOTE(janna @ 2011 07 29, 10:52)
Tai klausimas kam tada ji man, jei as vis vien perplaunu rankomis dar syki.

matau dvi iseitis: kviestis gamintojo atstovus (juk patys neprisigalvojate del chemijos liekanu) arba traukti ja lauk ir istatyti stalcius, kaip ir virs kriaukles lentynas, nors busi laiminga del papildomos vietos. Zinoma gaila beveik naujo virtuvinio taisymo.
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2011 07 29, 10:00)
matau dvi iseitis: kviestis gamintojo atstovus (juk patys neprisigalvojate del chemijos liekanu) arba traukti ja lauk ir istatyti stalcius, kaip ir virs kriaukles lentynas, nors busi laiminga del papildomos vietos. Zinoma gaila beveik naujo virtuvinio taisymo.

Apie ta pati ir as galvoju.

Tiesiog uzvedem kalba apie indaploves ir as labai "garsiai" leidau sau pagalvot apie ju nauda ir reikalinguma. Tai tiek.

Su baldininkais sudetingiau. Reiktu surasti kas apsiimtu tai padaryti jei jau ismastyciau toki varianta. Tas kas man juos dare, su sia gamykla sutartis nutrauke. Ir berots apskritai atsisake virtuviniu baldu gamybos.
Reiktu susirasti ir kas tokias plokstes is vietiniu parsiveza, nes dureles reiktu keisti na ir kas sutiktu "zaisti".
Tai matomai, pradziai reiktu pirmaji varianta pabandyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 29 liepos 2011 - 10:11
QUOTE(janna @ 2011 07 29, 10:52)
O mane daugiau domintu kaip taupiau eksploatuoti boileri? ir is smalsumo ir tol kol
man ivertins galimybes pajungti ir jei jos yra (technine sio reikalo puse), kol as ja nusipirksiu.
Ar ijungti nustatant kokius 55-60 ir laikyti pastoviai ijungta, ar vis tik laikyti pastoviai ijungta maksimalia temperatura, ar uzkaitinti maksimaliai ir isjungti, o ijungti tik tuomet kai vanduo atvesta iki koki 55?

manyciau, geriausia kuo maziau naudoti karsto vandens ir kuo maziau laikyti boileri ir siurbliuka ijungta.
Praeita men. uz dujas sumokejau 29 Lt su abonentu! Turbut maziausiai per 1,5 metu. Buvome abstulbe. Dujos naudojamos maistui ir karstam vandeniui. Maisto beveik negaminu, todel didziausia dalis karstam vandeniui. Visuomet ijungiame tik "Party" rezima. Prausiames kasdien, boileri ijungiu tik pries prausima ir indu plovima. Iki 55 laipsniu. Vidutiniskai 2 kartus per diena kaitiname. Dar stengiames, kad paskutinio prausimosi metu boileris nebesildytu, t.y. kad atsaltu vanduo, nebutu be reikalo laikomas karstas nakciai, nes vis tiek atvesta. Ijungiu siurbliuka tik vandens naudojimo metu, kad be reikalo nevesintu vandens. Su tokiu vandens naudojimo rezimu bet kada indu neisplausi (bet ir nereikia, jeigu valgoma pagal rezima), rankoms nusiplauti siltumo uztenka. O jeigu sekmingai naudosiu indaplove, tikiuosi dar maziau duju sunaudoti wub.gif Tokia mano patirtis.
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2011 07 29, 10:14)
manyciau, geriausia kuo maziau naudoti karsto vandens ir kuo maziau laikyti boileri ir siurbliuka ijungta.
Praeita men. uz dujas sumokejau 29 Lt su abonentu! Turbut maziausiai per 1,5 metu. Buvome abstulbe. Dujos naudojamos maistui ir karstam vandeniui. Maisto beveik negaminu, todel didziausia dalis karstam vandeniui. Visuomet ijungiame tik "Party" rezima. Prausiames kasdien, boileri ijungiu tik pries prausima ir indu plovima. Iki 55 laipsniu. Vidutiniskai 2 kartus per diena kaitiname. Dar stengiames, kad paskutinio prausimosi metu boileris nebesildytu, t.y. kad atsaltu vanduo, nebutu be reikalo laikomas karstas nakciai, nes vis tiek atvesta. Ijungiu siurbliuka tik vandens naudojimo metu, kad be reikalo nevesintu vandens. Su tokiu vandens naudojimo rezimu bet kada indu neisplausi (bet ir nereikia, jeigu valgoma pagal rezima), rankoms nusiplauti siltumo uztenka. O jeigu sekmingai naudosiu indaplove, tikiuosi dar maziau duju sunaudoti  wub.gif Tokia mano patirtis.

Aulina bigsmile.gif
Aulina o boileris pas tave koks? Ji dujomis sildai? Ar kaip? Galima apie tai placiau ir daugiau?
Gali ir AZ. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 07 29, 11:10)
Su baldininkais sudetingiau. Reiktu surasti kas apsiimtu tai padaryti jei jau ismastyciau toki varianta.  Tas kas man juos dare, su sia gamykla sutartis nutrauke.  Ir berots apskritai atsisake virtuviniu baldu gamybos.
Reiktu susirasti ir kas tokias plokstes is vietiniu parsiveza, nes dureles reiktu keisti na ir kas sutiktu "zaisti".
Tai matomai, pradziai reiktu pirmaji varianta pabandyti  g.gif

manau, kad tikrai rasi, gal tik brangiau kainuos. Jeigu nuspresi, tai nelauk, kad paskui gautum to paties atspalvio plokste ir rankeneles.
Kai gerai padiskutuoti, nauju minciu kyla thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 07 29, 09:52)
Is esmes diskusija del indaploves naudojimo prasidejo ne nuo taupiau ja naudoti ar ne plaunant indus, sis momentas uzakcentuotas tik pasirenkant programa kur indams pakatu isplauti auto (normalios kaip kur ji ivardinama) rezimu (pas mane tai 55 laipsniais su mirkymu ir su dziovinimu turbo rezime) ir nebutina jungti intensyvios (maksimalios), o del to kad as nepatenkinta jos plovimu, nes esu priversta perplauti indus antra karta.  Tai klausimas kam tada ji man, jei as vis vien perplaunu rankomis dar syki.

O jungiant intensyvia programa isplauna gerai?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2011 07 29, 09:41)
Dar ne pabaiga,bet seip..Intrigai.. Ant to kas dabar yra dar dvi eiles blokeliu desis..

O tai kur cia betonas pilsis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 07 29, 10:41)

user posted image

Čia ir nesupratau smile.gif ir kiek tas malonumas kaštavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistika... @ 2011 07 29, 10:19)
O jungiant intensyvia programa isplauna gerai?

Ne, chemija jauciasi, nors pilu maziau paciu milteliu. Druska sioje vietoje ne prie ko, jos reikia tiek kiek reikia. Skalavimo skyscio irgi, kitaip masina nepasileidzia.
Tai lieka tik milteliai.
Taip pat jauciasi chemija ir naudojant tabletes.

Metaliniu puodu krastai lieka nepaisant programos su "prikepusiais" krasteliais.

O tauriu ar puodeliu padas jei yra idybimas jame is isores lieka su vandieniu, jis nera isdziovinamas.
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 07 29, 11:17)
Aulina  bigsmile.gif
Aulina o boileris pas tave koks? Ji dujomis sildai? Ar kaip? Galima apie tai placiau ir daugiau?
Gali ir AZ.  mirksiukas.gif

Boilerio pav. nezinau, bet tikrai ne drazice. Talpa 100 l. Sildau dujomis, kaip ir radiatorius. Mano manymu maza saskaita del taupymo rezimo, kuri paminejau anksciau: boilerio sildymas, siurbiuko ijungimas tik tada kai reikia, t.y. pries naudojima, temperatura 55. Dziaugiuosi, kad ijungima pasidareme kartu su apsvietimu, nebereikia vaikscioti prie boilerio.
Atsakyti