As tai isvis labai nustebau ,kad yra skiepai kazkoki nuo roto viruso,nes maniskis sirgi antr karta jau praeita ziema,ir gydytoja sake kad nera jokiu vaistu nuo sios ligos,sake kad bandoma israsti bet sako ,kad reikes dar palaukt kol iki musu ateis.Tikrai nustebau cia paskaicius

QUOTE(padima @ 2007 08 03, 12:04)
As tai isvis labai nustebau ,kad yra skiepai kazkoki nuo roto viruso,nes maniskis sirgi antr karta jau praeita ziema,ir gydytoja sake kad nera jokiu vaistu nuo sios ligos,sake kad bandoma israsti bet sako ,kad reikes dar palaukt kol iki musu ateis.Tikrai nustebau cia paskaicius 

pernai israsta vakcina,vienos dozes kaina 238lt,vakcina geriama,skiepijami kudikiai iki 6men,ne veliau.mano vaikui labai pute pilveli,gale menesio gersim antra doze,salutiniai poveikiai kiekvienam pasireiskia individualiai.bet as uz skiepa

QUOTE(padima @ 2007 08 03, 11:04)

Gal gydytoja turejo omeny, kad nera vaistu nuo pacios ligos sukeleju:hm As tai l.gailiuosi, kad si vakcina neatsirado anksciau- sunui buvo beveik metukai, tad nuplauke. kai gims antrasis, savo doze gaus

QUOTE(Green.apple @ 2007 07 26, 20:16)
tai jau trecia vakcina
pirmi dvi nuimti, del savo neefektivumo. gal po keliu metu ir sita pripazins neefektivi, o pinigeliai tai plaukia. 

o gal trečias kartas nemeluos..bus efektyvi.. Beje pirmam mano vaikučiui (prieš 5 metus)pediatrė nesiūlė jokio skiepo nuo roto..sakė- nėra..

QUOTE(t_alina @ 2007 07 30, 17:59)
noreciau paklausti, ar visiem skire vakcina 2 dozemis?
Nes kaip tik siandien buvom medecinos centre ir mum pasiule ta skiepa, bet trimis dozemis.
Gal kas zino ar yra skirtumas tarp tu vakcinu?
Nes kaip tik siandien buvom medecinos centre ir mum pasiule ta skiepa, bet trimis dozemis.
Gal kas zino ar yra skirtumas tarp tu vakcinu?
Mane pediatrė informavo- kad bus 3 dozės po 180 Lt. Čia Vilniuje. Draugė iš kauno irgi kalbėjo apie 2 dozes. Kaina apie 200 Lt..Koks čia skirtumas tarp jų- nežinau. Gal skirtingi gamintojai..

QUOTE(Sweet Dreams @ 2007 08 04, 19:39)
Gal gydytoja turejo omeny, kad nera vaistu nuo pacios ligos sukeleju:hm As tai l.gailiuosi, kad si vakcina neatsirado anksciau- sunui buvo beveik metukai, tad nuplauke. kai gims antrasis, savo doze gaus
beje, ten ta vakcina reik sugirdyt ar ne? 

mes pasiskiepijom, negailejom tu pinigeliu, norisi kad tik lelyte sveika butu

o ta vakcina geriama, klausiau seseles koks skonis tai sake, kad skani

Papildyta:
QUOTE(dije @ 2007 08 10, 18:38)
o gal trečias kartas nemeluos..bus efektyvi.. Beje pirmam mano vaikučiui (prieš 5 metus)pediatrė nesiūlė jokio skiepo nuo roto..sakė- nėra..
Mane pediatrė informavo- kad bus 3 dozės po 180 Lt. Čia Vilniuje. Draugė iš kauno irgi kalbėjo apie 2 dozes. Kaina apie 200 Lt..Koks čia skirtumas tarp jų- nežinau. Gal skirtingi gamintojai..

sesele sako kad yra skirtingu gamintoju, del to tikriausiai kainos ir skiriasi.. mes gavom 2 vakcinas, vienos kaina apie 220
QUOTE(Uabaduba @ 2007 06 22, 08:25)
Paklausiau savęs, kiek pinigų sumokėčiau už savo mažulės sveikatą, jei neduokDie, ji susirgtų tuo rotu... juk nebūtų gaila jokių pinigų, kad tik ji būtų sveika ir žvali... ši mintis ir padėjo apsispręsti, skiepyti ar ne. Mes su vyru nutarėme paskiepyti - bent šiam momentui padarėme viską, kad apsaugoti savo vaikelį nuo baisios ligos. Juk kartais ir ne dėl mūsų kaltės galima pasigauti tą virusą - pakanka darbuovietėje turėti bent vieną nevalyvą kolegą ar klientą, ir susirgti gali dešimtys žmonių...
beje, mano dukrelė po pirmosios vakcinos dozės sukarščiavo, gal buvo kiek neramesnė... tačiau jau kitą rytą viskas pasimiršo, viskas vėl buvo gerai.
beje, mano dukrelė po pirmosios vakcinos dozės sukarščiavo, gal buvo kiek neramesnė... tačiau jau kitą rytą viskas pasimiršo, viskas vėl buvo gerai.

Papildyta:
QUOTE(lely @ 2007 08 18, 10:58)
sesele sako kad yra skirtingu gamintoju, del to tikriausiai kainos ir skiriasi.. mes gavom 2 vakcinas, vienos kaina apie 220
Karoliniskiu seimos klinikoje(vilniuj) gydytoja pasake kad uz dvi vakcinas reikes sumoketi po 250lt..

O as neskiepyjau ir draugam nesiulau. Jei yra noro paskaitykit ankstesnius komentarus

QUOTE(virguliuke @ 2007 08 20, 18:50)

Papildyta:
Karoliniskiu seimos klinikoje(vilniuj) gydytoja pasake kad uz dvi vakcinas reikes sumoketi po 250lt..

Mes sumokėjom už pirmąją vakcinos dalį 227 Lt, dar kitą mėnesiuką laukia viena.
Kas pinigus skaičiuoja, kas vaiko sveikatą saugo ir nebūtinai skiepydamas, o priešingai. Čia ne pinigų gailėjime esmė. kaip mamos nesupranta kad didžiausi šalutiniai poveikia pasireiškia kartasi net po metų ar dar vėliau
Sėkmės visom skiepinančioms ir tikrai labai stipriai rizikuojančioms vakų sviekata. Duok dieve kad ir šios vakcinos po pusmečio ar metų neuždraustų.

Sėkmės visom skiepinančioms ir tikrai labai stipriai rizikuojančioms vakų sviekata. Duok dieve kad ir šios vakcinos po pusmečio ar metų neuždraustų.
QUOTE(bevardė @ 2007 08 24, 09:15)
Kas pinigus skaičiuoja, kas vaiko sveikatą saugo ir nebūtinai skiepydamas, o priešingai. Čia ne pinigų gailėjime esmė. kaip mamos nesupranta kad didžiausi šalutiniai poveikia pasireiškia kartasi net po metų ar dar vėliau

PRITARIU!!! TA IR NORIU PASAKYTI!!! NETINGEKIT DAUGIAU PASIDOMETI KA DUODAT SAVO VAIKAMS!!!
QUOTE(dije @ 2007 08 10, 19:38)

Lietuvoj jau yra dvi vakcinos nuo rota - Rotarix ir Rotateq (kažkur anksčiau apie jas jau kalbėjam.. pavasarį..)
Rotarix - pagaminta žmogiško rotaviruso pagrindu, reikalingos dvi dozės, kurios kainuoja apie 220 lt (kursas - 440 LT). Apsaugo nuo penkių rūšių rota virusų.
Rotateq -jaučio rotaviruso pagrindu, sudėta daugiau štamų, nors medicinėse apžvalgose kaip supratau, rašo , kad abi vakcinos apsaugo nuo tuo pačių 5 virusų ir efektyvumas panašus. Reikalingos 3 dozės. po 185 lt (kursas - apie 545 LT). Brangesnė

Lietuvoje ir Rototeq skiepija
Nu blyn trūksta žodžių