Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo Rota viruso

QUOTE(Lidija Rudaitiene @ 2008 05 21, 15:28)
aciu uz palaikyma . Siandien jau jauciames geriau. Nuo tu nervu mano pienas i pabaiga. Galvoju gal jau reiks pradeti misinuka. Gal turit kokiu nuomoniu-  ka pasirinkti?

Lidija

Lidija,

l.gaila, kad taip jums pasibaige skiepo reikalai. Tikrai uzjauciu. O kas jums butent atsitiko, kad atsiduret ligoninej - l.sukarsciavo ar susirgo rotavirusu vaikutas?

Ka manai, ar skiepysi kitais skiepais? Patarciau ir busimaisiais pasidometi, daugelyje is ju yra gyvulines kilmes pedsaku ir siaip visokio kitokio slamsto, i kuriuos musu kudykiai gali skirtingai, ar net smarkiai sureguoti. Buk atidi!

Del pienelio, tai nenusimink ir bandyk nepasiduoti. Butent dabar, kai vaikutis nusilpes, sergantis REIKALINGAS TAVO PIENELIS! Suprantu, jog gali atrodyti, jog jo mazeja, pati nervuojiesi ir pergyveni. Taciau susiimk ir kuo dazniau siulyk kruti - pieno gamyba vel "uzsikurs". As naudodavau Hipp arbatele zindancioms, kuri skatina pieno gamyba. Kartais dar kmynu arbatos su pienu ismaukdavau po litra. Chalva, graikiski riesutai (nors su jais atsargiai), pieno produktai, aplamai daug skysciu irgi pades.
Jei tikrai matai, kad vaikutis neprivalgo - verkia po kruties (t.y. nori dar valgyt - bet nera ko), gali gal koki misinuka pasiulyti 1 ar kelis kartus i diena (cia as patirties nelabai turiu - pati maitinau iki 15menesiu). Taciau kruti irgi vis pasiulyk, nenustok visai maitinimo ja!

Toks mano patarimas!
Laikykites ir sveikit! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lidija Rudaitiene @ 2008 05 21, 18:28)
aciu uz palaikyma . Siandien jau jauciames geriau. Nuo tu nervu mano pienas i pabaiga. Galvoju gal jau reiks pradeti misinuka. Gal turit kokiu nuomoniu-  ka pasirinkti?

Tik nepasiduok, būtinai kuo dažniau maitink ir tikrai pienuko padaugės, atsistato ir po ilgesnio laiko, o tau tik pradėjo mažėti.
Atsakyti
Nu persirgo, savaite pragulejom ligoninej, jei zinociau, kad bus taip baisu, tikrai paskiiepiciau verysad.gif
Atsakyti
O mums sake, kad skiepas visam laikui. O paskiepyt abu kartus reikia spet iki 6men. Mums primygtinai nesiule, tik informavo, kad toks yra. Kadangi mano vyresnioji sia bjaurybe sirgo jau 2 kartus, man net abejoniu nekilo skiepyt ar ne. Tegul ir nedidele tikimybe, bet jei ji yra, kad mazulei nebus taip blogai kaip vyresniajai, tikrai negaila tu pinigeliu. Po skiepo mazule jautesi puikiai 4u.gif , o kaip bus toliau gyvenimas parodys ax.gif
Beje kai dicke sirgo antra karta, tai uzkrete visa seima. Suaugusiu organizmas i sia liga reaguoja skirtingai ir sako, kad serga tik lengva forma g.gif Bet jeigu tai ka mes su vyru patyrem yra lengva forma, tai gerai suprantu kaip kankinosi mano vaikas, gaila, kad anksciau tu skiepu nebuvo verysad.gif
O jeigu ir mazule vis delto susirgs, tai nors mano sazine bus rami, kad padariau ka galejau ir nereiks galvoti kaip butu jeigu butu...
Atsakyti
Sveikos. Labai aktualu ir musu mergaiciu kolektyvui (kadangi turiu dvi dukras).....kadangi gyd.labai pataria ir rekomenduoja....Pirmos dukros neskiepyjom, ka zinau....Bet manau nuo visu virusu neapsisaugosi, o banduomuoju triusiu kazkaip visai nesinori but....O kokios pasekmes buvo kai paskiepijot savo vaikiuka,kas daresi?
Papildyta:
Beje, butinai maitinkit, ir nepasiduokit! Juk krutys taip ir sutvertos - jei reikia galmina,nereikia (neduodi)ir ner pienelio.......Kad pienelio butu reikia triju dalyku: labai didelio noro,kuo ilgiau zindyti ir kuo dazniau kruti dauoti. Tik nuo jusu pacios jau dabar priklauso!
Atsakyti
Aš žinau tą jausmą, kai atrodo, kad pienas mažėja, jo taip lengvai neatsikratysi, pati su juo nuolat ''kovoju''. Bet čia viskas pasąmonė - labai sunku suvaldyti šitą procesą. Man padėdavo šiek tiek pasiskaitymai žindyvių skyrelyje (vadinasi ''Kūdykių žindymas'' šitame forume), atrodydavo, kad po šio skyrelio man pieno padaugėdavo, gal dėl to, kad atsipalaiduodavau beskaitydama, o gal kažkiek ''užsiprogramuodavau''. Bet aš irgi noriu tik pritarti čia pasisakiusioms, kad nepasiduok ir bandyk kuo ilgiau žindyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tainka @ 2008 05 22, 00:07)
Nu persirgo, savaite pragulejom ligoninej, jei zinociau, kad bus taip baisu, tikrai paskiiepiciau verysad.gif

Matau esi is Siauliu smile.gif Mes irgi ten infekciniam skyriui gulejom verysad.gif
Atsakyti
Bet juk nuo visu virusu neapsisaugosi....
Atsakyti
Lidija,
kaip Jums sekais? Kaip vaikiukas? Ar pienuku nenutrauket maitinusi?
Atsakyti
na kaip tas ligoniukas besilaiko g.gif Sveikatytes jam mazuliui ir mamytei taip pat stiprybes 4u.gif
Pati dukrai nedariau sios vakcinos, nes jos dar nebuvo pries geru poros metu, vis galvojau va kaip gerai kad tokia atsirado. Zinau kad jos yra dvi, bet kad taip butu nutike dar negiredejau, reiks pasekt kas cia su jomis darosi. O jums tikrai nuo vakcinos? Gal koks sutapimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2008 04 30, 23:05)
palauk. apie koki tu shalutini poveiki kalbi?
nezhinau ka sako LT daktarai, bet cia Prancuzijoje mus is karto ispejo, kad vienas is salutiniu poveikiu yra kudikio zarnyciu persisukimas kada reikalinga operacija. tai nera tiesiogiai irodyta, taciau yra pastebeta, kad pradejus lashinti sia vakcina, padaugejo zarnu persisukimo atveju. manoma, kad vakcina tam turi itakos.

aga.. zarnu persisukimas, arba invaginacija.. retas dalykas, is 1000 vaiku 5 gali tai ivykti nepriklausant ar skiepyjosi ar ne, bet kad chirurgiskai pjautu zarnytes- tik 15procentu.. labai daznai viska atstato nechirurginiai budai (oro klizma, laisvinamieji), svarbu tik diagnozuoti...
juk dazniausiai tokio amziaus vaikams visgi yra pilvuko diegliai. emea.eu puslapyje lietuviskai parasyta, kad paskiepytu viaku grupej invaginaciju dar maziau nei placebo, kurie negavo vakcinos. kadangi eksperimentas buvo ne su 100vaiku, tai glaima tiketi kad vakcina neitakoja sios ligos.. labiau itakoja primaitinimas- butent nuo 6men imi primaitint ir tuo metu didesne rizika... g.gif
Atsakyti
as ati paskiepijau mazyle nuo roto ir esu labai laiminga, n es pavasari buvo uzpuoles virusas musu seima, tai mazyle tik viena diena blogiau valge,o puseseres berniukas ir mergyte neskiepyti praveme ir praviuduriavo visa savaite blink.gif
Atsakyti