Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(airv @ 2011 07 25, 17:45)
Man atrodo, kad fotografas fotografuodamas kitus perteikia daugiau savęs, savo požiūrio į tą žmogų...aišku, turi atskleisti kažkiek ir modelio, bet per savo matymą. Autoportrete, taip pat perteikiamas požiūris į save...bet gal tai to žmogaus kaukė (noras parodyti save tokiu), o ne tikrasis "aš"?

Kalbi labai panasiai kaip Dainelyte vienam interviu tongue.gif Dalinai sutinku, nes bet koks menas tai savirasikos priemone. Bet fotografijos juk negalima apibendrinti- tai ka pasakei tinka meninei fotografijai, bet dar yra komercine. O komercineje fotografijoje negali galvoti vien apie saves perteikima, nes tada rezultatas gali nepatikti klientui. Juk daznai buna, kad fotografo akimis foto gera ir modelis graziai atrodo, o modeliui del kompleksu foto nepatinka. Del to manau kad geras fotografas ne tik turi moketi sukomponuoti, sukadruoti, teisingai parinkti visus nustatymus, bet ir gerai bendrauti, moketi atpalaiduoti modeli ir pastebeti grozi, bei ji perteikti.
Siaip jeigu jau taip gilintis, kartais klientas gali ir nenoreti matyti savo tikrojo as...
Nezinau kaip kiti, bet mano isvados tokios- komercinis fotografas arba turi buti labai geru psichologu, arba tiesiog tureti parinktus fotografavimo sablonus(pagal daugumai priimtina norma ''grazu'').

Padrikai gavosi, bet esme liko lotuliukas.gif

QUOTE(rG @ 2011 07 25, 17:57)
Paprastai žmogus elgiasi nesąmoningai, verčiamas kažkokių vidinių motyvų. O pasąmonės lygmenys visokie, - gali būti kolektyvinė pasąmonė, ji gali būti paveikta vaikystės išgyvenimų ar kokių nors įvykių, kurių jis neatsimena ir gali būti, kad niekada neatsimins (nors tai gali būti ir pagrindinis jo gyvenimo stūmiklis).
Žodžiu, net ir su "kaukėm", kaip jūs vadinat, tai gali būti tikra, daug tikriau nei gali atrodyti. Bet tai galioja ne kai kuriama tyčia, pagal kažkokius šablonus, o kai kuriama ne pagal taisykles, kažkodėl taip, o ne kitaip. Gal čia aš? Gal čia ne aš? O gal čia tai, kuo aš norėčiau būti? Bala žino  mirksiukas.gif  biggrin.gif
O šiaip pati didžiausia kaukė yra socialaus žmogaus gyvenimas. Pilnavertis,
toks, na, kone normalus biggrin.gif Viskas yra sugalvota, priimta, nuo dantų valymo iki bažnytinių ritualų.

O ta būsenų, jausmų dalis yra tokia, kaip nematomas siūlas, kurio apčiuopti beveik neįmanoma... Nes šiaip ne viskas gi atrasta (o ir neįmanoma visko atrasti).

Šiaip sutinku, kad fotografas įkvepia naujos gyvybės žmogui (kitas fotografas dar kitokios), dažniausiai pats net neįtardamas.

Yra kaukes kurias dedames (kad ir nesamoningai) ir isgyvenimai ar ivykiai kurie mus pakeicia. Su tuo tikruoju as slidus reikalas. Sunku atskirti kur tas branduolys pasikeite itakotas isores, o kur yra tik nuosedos kurias galima nupurtyti. Mes is viso labai mazai zinom apie save. Apie savo galimybes. Per mazai suprantam supanti mus pasauli...

Didziausia ir bjauriausia kauke yra butent Normalumo. Ar socialiniame gyvenime ar asmeniniame- nesvarbu. Bet gal gerai, kad ji yra, nes po ja zmones slepia labai daug baisiu dalyku. Gal butent ji kartais apsaugo nuo to blogio issiverzimo isoren?

Galu gale yra ir kaukes kurias uzsidedame patys pries save. Zmones juk mato tai ka nori matyti. Girdi tai ka nori isgirsti. Tokia kauke mums (juo labiau kitiems) gali pasirodyti kaip ''mano tikrasis as''.

Reiketu siaip kada susesti ir pasikalbeti. Manau butu idomu abiems mirksiukas.gif

Ei, o mums nelieps su tokiom snekom kraustytis i kita tema lotuliukas.gif
Atsakyti
na čia jau jūs į fototerapiją pasinėrėt mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2011 07 25, 19:00)
na čia jau jūs į fototerapiją pasinėrėt  mastau.gif

rG galetu vesti kursus, ciur as uz asistenta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(levap85 @ 2011 07 25, 16:58)
Siaip jeigu jau taip gilintis, kartais klientas gali ir nenoreti matyti savo tikrojo as...

O tu manai kad fotografas iš tiesų tą tikrąjį savąjį "aš" atskleidžia modelyje? Manau jis labiau atskleidžia save, modelio pagalba....
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2011 07 25, 19:04)
O tu manai kad fotografas iš tiesų tą tikrąjį savąjį "aš" atskleidžia modelyje? Manau jis labiau atskleidžia save, modelio pagalba....

Manau, kad viskas priklauso nuo pacio fotografo...
Atsakyti
QUOTE(levap85 @ 2011 07 25, 17:11)

Na va, išties būtų smagu padiskutuot rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2011 07 25, 19:23)
Na va, išties būtų smagu padiskutuot  rolleyes.gif

Tai galim bandyti kad ir cia smile.gif
Bet siaip katik perziurejau savo darbus flickr'e... Anksciau niekada nebuciau sutikes, kad kazkas kitas teisus ir diskutuociau iki pamelynavimo. Bet mano darbai tikrai kalba apie mane. Kad as liudnas. Uzdaras. Svajingas. Taip ir yra verysad.gif As visur perteikiu save. Ne modeli. verysad.gif
Aciu, kad paaiskinot. verysad.gif
Atsakyti
Grįžau. Peržvelgiau tai, ką prirašėt. karsta.gif
Labai patiko diskusija apie portretus. Skaičiau levap post'ą ir prisiminiau savo mėgstamiausią fotografavimo objektą (visų jau matytąją Moniką). Vat jai ir nepatinka dauguma tų portretų, kurie labai patinka man. Gal dėl tų vidinių kompleksų, nes iki šiol ji, sprendžiant iš jos elgesio, nesijautė graži. Žmonės iš jos aplinkos pamatę tas nuotraukas aikčiojo, stebėjosi, lyg iki šiol būtų nematę jos tokios, kokią ją parodžiau nuotraukose. Todėl iš dalies sutinku su airv - fotografuodami kitus žmones mes atskleidžiam savo požiūrį (o juk tai ir yra mūsų pačių dalis) į juos.

Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2011 07 25, 18:04)

QUOTE(levap85 @ 2011 07 25, 18:11)

Abu teisūs. Tik IMHO ( biggrin.gif), žmonės mielieji, niekas nežino kas yra tas tikrasis aš. Levap85 jau užsiminė apie tai. Net kūdikis nebėra tikrasis, jau jis paveiktas, nes slopinami jo instinktai (visa aplinka, nežindymas (+kada nori) ar netgi pilve per motiną (garsai, nuotaikos ir t. t .)
O kai dar prisideda tautiniai dalykai, tradicijos (šeimos, tam tikros visuomenės), biologiniai reikalai, mityba ir t. t. ir pan... Taigi, tvirtai manifestuoju - tikrojo AŠ nėra biggrin.gif Mes tik galim atskleisti tam tikrus TIKRUS išgyvenimus ar net įvykius, kurie buvo prislopinti, bet kurie atrodo labai svarbūs visai žmogaus asmenybės raidai.
Bet čia jau psichologų reikalai, aš gilyn į tai nelendu, tik aš dirbu remdamasi šiuolaikiniais psichologais, nes to reikia šiuolaikinei literatūrai analizuoti. Nuo kurių atsirado suvokimas, kad žmogus negali būti savo gyvenimo kalvis, yra daugelis dalykų, kuriuos jis daro pats nesuvokdamas; pasuka ten, kur kitaip užaugęs net neapsvarstytų tokios galimybės. Freudas, Jungas ir t. t.

Atsiprašau už išsiplėtųsi OT, ne aš pradėjau hihihi.gif Nejaučiu saiko. Pasikartosiu, manau, kad fotografas geras tada, kai pastebi tam tikrus dalykus, kurie yra tikri ir kurie atskleidžia tuos nesąmoningus dalykus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 25 liepos 2011 - 18:39

JezMarija, prisiziurejau idomiu nuotraukuy cia pas jumi tongue.gif
rG, su auto vos nenubloske manes nuo kedes prioesais pc blink.gif buvau suzaveta tokia drasa, save viesinti, bet grazu7, kad atvira, kad drasu, kad...mmmm...grazu mirksiukas.gif
Laukine, busiu kaip visos ir visi, tai pasakysiu tave isivaizdavau kitokia! tongue.gif Tamsia, juoduke, piktomis akimis ir grieztu veidu..ot...kodel? Is tavo postu cia...o tose nuotraukose atrodei visiskai geriete ir jokio staciokiskumo ( turiu mintyje tavo komentarus, nieko asmenisko) niekada neizvelgciau lotuliukas.gif Ot kaip keistai mes susikuriam vaizduoteje zmones, a?
QUOTE(rG @ 2011 07 25, 12:42)
Na, pagaliau, susitikom su viena panele

paskutine thumbup.gif del tu vejo plaikstomu plauku...igauna laisves dvelksma....
pirmoje kliuna, kiek ( gal rodosi) nepilnai uzmerkta akis g.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 25, 13:14)
Kodėl visos sakot kad įsivaizdavot mane kitokią? Tai kokią? Smalsu pasidarė smile.gif

Pikta lotuliukas.gif

QUOTE(levap85 @ 2011 07 25, 13:35)
Padekit issirinkti- spalvota ar jb???

Man j/b mirksiukas.gif
Atsakyti
okei, pertrauksiu diskusiją, pasidalinsiu kelionėje matytu miegančiu katinu biggrin.gif
user posted image

p.s. Laukine, prisidedu ir aš prie daugumos - tave įsivaizdavau kitokią. va kokią įtaką vaizduotei daro post'ai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo je t'aime: 25 liepos 2011 - 19:14
QUOTE(je t'aime @ 2011 07 25, 19:45)
okei, pertrauksiu diskusiją, pasidalinsiu kelionėje matytu miegančiu katinu biggrin.gif

geraaaas!!!!

O as ikvepta rG drasos keliu irgi viena auto, kuri kazkada norejau ikelti i Yvetes siulomas emocijas, bet taip ir likau neisdrisusi....zinau, primakliavojau kazka su apdirbimu, bet jau turiu nesutvarkytu kruva, tai jei kokiu ideju apdirbimui turit, lauksiu blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandre: 25 liepos 2011 - 18:52