nu ka galiu pasakyt, visada per daug pasitikiu originaliais receptais ir tada dazniausiai nusvylu
gaminau svilpikus 
nu ka galiu pasakyt, visada per daug pasitikiu originaliais receptais ir tada dazniausiai nusvylu
kad tesla neliptu prie ranku reikia kur kas daugiau nei ketvirtadalio virtu bulviu mases, kadangi sudejau paskutinius miltus, o iki parduotuves eit tingejau
tai kankinausi, keikiausi ir lipdziau kazka panasaus i svilpukus, bet isvaizda jie toooli grazu i tuos, kurie pateikti kelis psl atgal... gerai kad skonis atperka kancias
bet nezinau ar dar kada rysiuosi gamint......
nu ka galiu pasakyt, visada per daug pasitikiu originaliais receptais ir tada dazniausiai nusvylu
Na as visada dedu ko man truksta, nepalieku skystos teslos vien todel, kad recepte parasyta butent kazkiek det... juk ir bulves skirtingos buna... vienos skystesnes, kitos sausesnes buna.
Kepti naminiai koldūnai
Tešlai reikės:
Miltų;
Verdančio vandens;
Druskos;
Alyvuogių aliejaus.
Įdarui:
Mėgstamo faršo (as sumalu kiaulienos ir jautienos miksa);
Mėgstamų prieskonių (man labiausiai patinka rozmarinas, juodieji pipirai ir druska).
Padažui:
Grietinės;
Pieno;
Šviežių petražolių;
Tarkuoto fermentinio sūrio;
Mėgstamų prieskonių.
Ant lygaus paviršiaus suberiu kalnelį miltų. Viduryje padarau duobutę, į ją dedu druską, pilu aliejų ir verdantį vandenį. Po truputį nustumiu miltus į tokį 'ugnikalnį'. Jie sušoka į guziukus ir užsipliko. Po to minkau rankomis, gan ilgai, kol masė tampa vientisa ir lyg aksominė.
Plonai iškočioju ir darau apskritimukus su stikline.
Į vidurį sudedu mėsytę ir darau norimą formą.
Į verdantį aliejų sumetu koldūnus ir kepu kol švelniai paruduos.
Išgrėbus ir nuvarvinus riebalų perteklių dedu koldūnus į kepimo indą.
Pasiruošiu padažą:
Supilu grietinę ir pieną, sumaišau mikseriu iki putų. Dedu prieskonius ir petražoles.
Visa tai užpilu ant paruoštų koldūnų. Dedu į įkaitintą orkaitę 10iai minučių. Likus kelioms minutėms užbarstau sūriu. Skanaus!
P.S. Jei norisi užkandžio valgom ir 'sausus', dažydami į mėgstamą padažą. Ypač tinka česnakinis (toks, kurį pila ant kebabų )


Tešlai reikės:
Miltų;
Verdančio vandens;
Druskos;
Alyvuogių aliejaus.
Įdarui:
Mėgstamo faršo (as sumalu kiaulienos ir jautienos miksa);
Mėgstamų prieskonių (man labiausiai patinka rozmarinas, juodieji pipirai ir druska).
Padažui:
Grietinės;
Pieno;
Šviežių petražolių;
Tarkuoto fermentinio sūrio;
Mėgstamų prieskonių.
Ant lygaus paviršiaus suberiu kalnelį miltų. Viduryje padarau duobutę, į ją dedu druską, pilu aliejų ir verdantį vandenį. Po truputį nustumiu miltus į tokį 'ugnikalnį'. Jie sušoka į guziukus ir užsipliko. Po to minkau rankomis, gan ilgai, kol masė tampa vientisa ir lyg aksominė.
Plonai iškočioju ir darau apskritimukus su stikline.
Į vidurį sudedu mėsytę ir darau norimą formą.
Į verdantį aliejų sumetu koldūnus ir kepu kol švelniai paruduos.
Išgrėbus ir nuvarvinus riebalų perteklių dedu koldūnus į kepimo indą.
Pasiruošiu padažą:
Supilu grietinę ir pieną, sumaišau mikseriu iki putų. Dedu prieskonius ir petražoles.
Visa tai užpilu ant paruoštų koldūnų. Dedu į įkaitintą orkaitę 10iai minučių. Likus kelioms minutėms užbarstau sūriu. Skanaus!
P.S. Jei norisi užkandžio valgom ir 'sausus', dažydami į mėgstamą padažą. Ypač tinka česnakinis (toks, kurį pila ant kebabų )


QUOTE(Uga_ @ 2011 09 20, 17:09)
gaminau svilpikus 
nu ka galiu pasakyt, visada per daug pasitikiu originaliais receptais ir tada dazniausiai nusvylu
kad tesla neliptu prie ranku reikia kur kas daugiau nei ketvirtadalio virtu bulviu mases, kadangi sudejau paskutinius miltus, o iki parduotuves eit tingejau
tai kankinausi, keikiausi ir lipdziau kazka panasaus i svilpukus, bet isvaizda jie toooli grazu i tuos, kurie pateikti kelis psl atgal... gerai kad skonis atperka kancias
bet nezinau ar dar kada rysiuosi gamint......
nu ka galiu pasakyt, visada per daug pasitikiu originaliais receptais ir tada dazniausiai nusvylu
Jei pagal šį originalų receptą darėte http://www_neringa-b...ki-slaskie.html , tai ten ne miltai dedasi o bulvių krakmolas.
Gal todėl ir nepavyko jei miltus naudojote
QUOTE(Uga_ @ 2011 09 20, 18:09)
gaminau svilpikus 
nu ka galiu pasakyt, visada per daug pasitikiu originaliais receptais ir tada dazniausiai nusvylu
kad tesla neliptu prie ranku reikia kur kas daugiau nei ketvirtadalio virtu bulviu mases, kadangi sudejau paskutinius miltus, o iki parduotuves eit tingejau
tai kankinausi, keikiausi ir lipdziau kazka panasaus i svilpukus, bet isvaizda jie toooli grazu i tuos, kurie pateikti kelis psl atgal... gerai kad skonis atperka kancias
bet nezinau ar dar kada rysiuosi gamint......
nu ka galiu pasakyt, visada per daug pasitikiu originaliais receptais ir tada dazniausiai nusvylu
ir aš gaminau juos ir buvom sužavėti tokiu paprastu,bet laaaaaaabai skaniu patiekalu.Dėjau kur kas daugiau miltų nei parašyta ir gavosi nuostabūs
Keptas kalakutienos kumpis

Reikės:
Kalakutienos kumpio
druskos,pipirų
kmynų
česnako
kelios šakelės čiobrelio
keli šaukštai majonezo
šlakelis aliejaus
Į majonezą suberiame visus prieskonius, įspaudžiame česnaką, įpilame aliejų ir gerai išsukame. Gauta tyrele ištriname kumpį ir paliekame marinuotis 3-4 val. Kalakutienos kumpį, vyniojame į folija, dedame į skardą ir kepame 30 min. 180 C orkaitėje. Sudedame šalia bulves, daržoves, nuvyniojame folja ir dar kepame 30 min.
Reikės:
Kalakutienos kumpio
druskos,pipirų
kmynų
česnako
kelios šakelės čiobrelio
keli šaukštai majonezo
šlakelis aliejaus
Į majonezą suberiame visus prieskonius, įspaudžiame česnaką, įpilame aliejų ir gerai išsukame. Gauta tyrele ištriname kumpį ir paliekame marinuotis 3-4 val. Kalakutienos kumpį, vyniojame į folija, dedame į skardą ir kepame 30 min. 180 C orkaitėje. Sudedame šalia bulves, daržoves, nuvyniojame folja ir dar kepame 30 min.
As vis voveraites naikinu
Voveraičių ir šoninės pyragas(kak vsegda prapjoviau karsta
)

Teslai reikes:
forma 20x20
miltu 260g
trynys 1 vnt.
sviestas(margarinas) 150g
grietine 1v.s.
ziupsnis druskos ir cukraus
Dubenyje sumaisyt miltus su gabaliukais pjaustytu sviestu ir patrint tarp ranku,kol nebeliks dideliu sviesto gabaliuku.Imust tryni,grietine,druska,cukruy ir uzminkyt tesla.Idet i maiseli ir i saldytuva kol ruosiamas idaras.
Idarui:

400 g voveraiciu
150g salto rukymo sonines
2 nedidukes svoguno galvutes
1 didesne cesnako skiltele
krapai ar petrazoles
pipirai
vos vos druskos
Keptuveje apkepinam cesnaka ir sonine,kol graziai paskrus.atidedam i dubeni.Apkepinam(apvirtas) voveraites 5min.irgi i dubeni.Tuomet apkepinam svogunus ir irgi ten pat.Beriam krapus,prieskonius ir ismaisom.
Isimam tesla is saldytuvo,paskleidziam ja tolygiai formoje,pabadom sakute keliose vietose,uzdedam kepimo popieriu ant dugno,beriam kokiu sunkesniu kruopu(zirniu,pupeliu) ir 10 min i ikaitinta orkaite,isimam kruopas ir dar 10 min i orkaite.

Idara ant teslos.Pasidarom uzpila is:
2 kiausiniu
2 v.s.grietines
120 ml grietineles(ar pieno)
prieskoniu
Uzpilam ant idaro ir i ikatinta orkaite mazdaug 35-40min. 180l
sorry uz paklode
Voveraičių ir šoninės pyragas(kak vsegda prapjoviau karsta

Teslai reikes:
forma 20x20
miltu 260g
trynys 1 vnt.
sviestas(margarinas) 150g
grietine 1v.s.
ziupsnis druskos ir cukraus
Dubenyje sumaisyt miltus su gabaliukais pjaustytu sviestu ir patrint tarp ranku,kol nebeliks dideliu sviesto gabaliuku.Imust tryni,grietine,druska,cukruy ir uzminkyt tesla.Idet i maiseli ir i saldytuva kol ruosiamas idaras.
Idarui:

400 g voveraiciu
150g salto rukymo sonines
2 nedidukes svoguno galvutes
1 didesne cesnako skiltele
krapai ar petrazoles
pipirai
vos vos druskos
Keptuveje apkepinam cesnaka ir sonine,kol graziai paskrus.atidedam i dubeni.Apkepinam(apvirtas) voveraites 5min.irgi i dubeni.Tuomet apkepinam svogunus ir irgi ten pat.Beriam krapus,prieskonius ir ismaisom.
Isimam tesla is saldytuvo,paskleidziam ja tolygiai formoje,pabadom sakute keliose vietose,uzdedam kepimo popieriu ant dugno,beriam kokiu sunkesniu kruopu(zirniu,pupeliu) ir 10 min i ikaitinta orkaite,isimam kruopas ir dar 10 min i orkaite.

Idara ant teslos.Pasidarom uzpila is:
2 kiausiniu
2 v.s.grietines
120 ml grietineles(ar pieno)
prieskoniu
Uzpilam ant idaro ir i ikatinta orkaite mazdaug 35-40min. 180l
sorry uz paklode
Evelincik, nuostabiai atrodo..ir kaip įdomiai su tuom kruopom, net nebūčiau pagalvojusi...
Aš kadangi atostogauju ir nelb turiu kas veikt, tai užsimojau šiandien pagaminti kibinus. Pagal receptą gavosi labai daug, tai svečių pasikviečiau, nežinau, kas jų tiek suvalgys..
Taigi, radau google platybėse fainą receptuką ir gavosi kibinukai-drakoniukai
Tešlai reikia:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
450 g Eve margarino
4 kiaušinių
200 g 30 proc. riebumo grietinės
žiupsnelio druskos
Įdarui reikia:
1 kg kiaulienos sprandinės
3 svogūnų
50 g Eve margarino
0,5 (pusė) pakelio Vegetos
maltų juodųjų pipirų
šlakelio šalto virinto vandens
Gaminimo eigos nerašysiu, nes gaminau pagal šį receptą ir šiame bloge viskas puikiai pavaizduota filmuke. Kibinai gavosi labai skanūs ir nesausi...jei norite jų tik vienam vakarui, manau proporcijas galite dalinti per pus. Iš duoto kiekio man gavosi 37 gana nemaži kibinai
(nofitkinti ne visi, dar viena partija sėdi orkaitėje). p.s. kepiau 35 min 220 laipsnių temp.
Aš kadangi atostogauju ir nelb turiu kas veikt, tai užsimojau šiandien pagaminti kibinus. Pagal receptą gavosi labai daug, tai svečių pasikviečiau, nežinau, kas jų tiek suvalgys..
Taigi, radau google platybėse fainą receptuką ir gavosi kibinukai-drakoniukai
Tešlai reikia:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
450 g Eve margarino
4 kiaušinių
200 g 30 proc. riebumo grietinės
žiupsnelio druskos
Įdarui reikia:
1 kg kiaulienos sprandinės
3 svogūnų
50 g Eve margarino
0,5 (pusė) pakelio Vegetos
maltų juodųjų pipirų
šlakelio šalto virinto vandens
Gaminimo eigos nerašysiu, nes gaminau pagal šį receptą ir šiame bloge viskas puikiai pavaizduota filmuke. Kibinai gavosi labai skanūs ir nesausi...jei norite jų tik vienam vakarui, manau proporcijas galite dalinti per pus. Iš duoto kiekio man gavosi 37 gana nemaži kibinai
turiu kelis klausimus 
pirma evelincikui, o tas kruopas po to isnesti reik? Jos nesudega?
Ir ulei - Kur perki kalakutienos kumpi
pirma evelincikui, o tas kruopas po to isnesti reik? Jos nesudega?
Ir ulei - Kur perki kalakutienos kumpi
QUOTE(irmulia @ 2011 09 20, 13:21)
O kazin saldytus spinatus butu galima naudot siam patiekalui?
QUOTE(Monalyza @ 2011 09 21, 23:56)
turiu kelis klausimus 
pirma evelincikui, o tas kruopas po to isnesti reik? Jos nesudega?
Ir ulei - Kur perki kalakutienos kumpi
pirma evelincikui, o tas kruopas po to isnesti reik? Jos nesudega?
Ir ulei - Kur perki kalakutienos kumpi
Kruopos spejo tik susilt
Nieko mandro,bet sotu ir greita
"TROSKINYS"
Reikes: mesos (kokios turit,jautiena,kiauliena,farsas),bulves,morka,svogunas,paprika(jei megstat) ir kopustas,pomidoru padazas (naudoju 'Sodziu"),krapai,druska,pipirai
Bulves ir morka susipjaustau kubeliais ir uzverdu su trupuciu vandens,kai uzverda dedu svoguna,mesa(pamarinuojam bent val megiamais prieskoniais),ir paprika druska,pipirai,vel uzdengiu kokai 10-15min,dedu kopusta ir tusinu uzdengus ant silpnos ugnies kol suminksteja,ant galo pimidoru padazo ir krapu,patusinu 10min ir isjungiu kad pastovetu....SKANAUS
"TROSKINYS"
Reikes: mesos (kokios turit,jautiena,kiauliena,farsas),bulves,morka,svogunas,paprika(jei megstat) ir kopustas,pomidoru padazas (naudoju 'Sodziu"),krapai,druska,pipirai
Bulves ir morka susipjaustau kubeliais ir uzverdu su trupuciu vandens,kai uzverda dedu svoguna,mesa(pamarinuojam bent val megiamais prieskoniais),ir paprika druska,pipirai,vel uzdengiu kokai 10-15min,dedu kopusta ir tusinu uzdengus ant silpnos ugnies kol suminksteja,ant galo pimidoru padazo ir krapu,patusinu 10min ir isjungiu kad pastovetu....SKANAUS








