na ir dar vienas šiandienai
Baklažanų rutuliukai su Mimolette įdaru ( receptas su gaminimo eiga)20~22- čiai rutuliukų
Reikės:
* 3 didelių baklažanų
* 100 g tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 arbat. š. smulkintų petražolių
* 1 arbat. š. smulkinto baziliko
* 120 g maltų džiūvėsių
* 1 kiaušinis
* 2 sutrintos skiltelės česnako
* 1/2 smulkintoporo
* šlakelio alyvuogių aliejaus
* 1/2 valg. š. druskos
* 1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
Įdarui : ( nebūtinai)
* kvadratėliais pjaustyto Mimolette sūrio



Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
Nuplauti ir pulupti baklažanus.
Supjaustyti griežinėliais, sudėti ant aliejumi pateptos kepimo skardos ( ar ištiestos kepimo popieriumi) ir pastatyti kepti 45 minutes iki baklažanų griežinėliai dailiai paruduos (apkeps).
Kol vėsta baklažanai : giliame inde suberti tarkuotą Parmezano sūrį, maltus džiūvėsius, sudėti smulkintas pertažoles ir baziliką, sudėti trintas česnako skilteles ir smulkintą porą, įmušti kiaušinį.
Viską išmaišyti, pagardinti druska ir maltais pipirais.
Atvėsusius baklažanų griežinėlius sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės.
Gautą tyrę supilti į sausų ingridientų mišinį - viską labai gerai išmaišyti / išminkyti.
Delnuose suformuoti blynelius.
Į vidų įspausti po gabaliuką Mimolette sūrio. Suformuoti rutuliukus paslepiant sūrio gabaliuką rutuliuko viduje.
Pastatyti kepti ~ 25 min. iki rutuliukų paviršius lengvai ir gražiai apskrus.
Nepalikti kepti per ilgai , nes rutuliukai gali perdžiūti.
Išimti iš orkaitės ir uždengti aliuminine kepimo folija iki patiekimo.
Patiekti su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus