Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Brno @ 2011 09 22, 09:39)
O kazin saldytus spinatus butu galima naudot siam patiekalui?


geriau švieži špinatai mirksiukas.gif nors galite išbandyti ir su šaldytais mirksiukas.gif
Atsakyti
reikia sos konsultacijos , jei verdu sriubą su krevetėm ir daug lieka ar jį rytoj dar tinkama valgyti bus? nieko tuom krevetėm nenutiks ar pan?
Atsakyti
QUOTE(Can @ 2011 09 22, 17:03)
reikia sos konsultacijos , jei verdu sriubą su krevetėm ir daug lieka ar jį rytoj dar tinkama valgyti bus? nieko tuom krevetėm nenutiks ar pan?

As visada verdu sriuba dviem dienom,su krevetem taip pat.Pastatau i saldytuva,o kita diena pasisildom,niekada nieko nera atsitike. smile.gif
Atsakyti
Baklažanų/cukinijų crumble'is su Parmezanu ( receptais su gaminimo eiga)


user posted image

user posted image

user posted image



2 asmenims:

reikės:

* 1 ilgos plonos cukinijos
* 1/2 baklažano
* 1 pomidoro
* 1 skiltelė česnako
* 1 gniūžtelė mozzarella sūrio
* 50 g tarkuoto Parmezano sūrio
* 75 g Spelta miltų
* 75 g minkšto sviesto
* alyvuogių aliejaus
* druskos, maltų pipirų
Orkaitę įkaitinti iki 160-180°C temperatūros.

Nuplauti daržoves. Cukiniją supjaustyti plonais griežinėliais, baklažaną ir pomidorą supjaustyti kubeliais.

Įkaitintoje keptuveje įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėti trintą česnaką.
Cukinijos griežinėlius ir balkažano kubelius sudėti į keptuvę ir vis pavartant troškinti ant mažos ugnies ~ 10 min., kol daržovės suminkštės, sudėti pjaustytus pomidorus, palikti troškintis dar apie 15 minučių.
Kol troškinasi daržovės, paruošti plutelės trupinius:

Inde suberti Spelta miltus, sudėti sviestą ir tarkuotą Parmezano sūrį, viską pirštais sumaišyti formuojant mažus trupinukus.
Į kepimo indą sudėti troškintas daržoves, ant viršaus sudėlioti griežinėliais pjaustytą mozzarellos gniūžtelę, tada paviršių pabarstyti paruoštais plutelės trupinukais.

Pastatyti kepti ~ 20 minučių. Patiekti šiltą.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Irmulia, kaip skaniai atrodo smile.gif, gal galima naudoti paprastus miltus?
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2011 09 22, 20:16)
As visada verdu sriuba dviem dienom,su krevetem taip pat.Pastatau i saldytuva,o kita diena pasisildom,niekada nieko nera atsitike. smile.gif

ačiū , o tai galvojau teks pilti lauk jau .. nu gaila...
Atsakyti
QUOTE(Pievugele999 @ 2011 09 23, 11:43)
Irmulia, kaip skaniai atrodo smile.gif, gal galima naudoti paprastus miltus?


taip, drąsiai galima naudoti paprastus miltus mirksiukas.gif
Atsakyti
na ir dar vienas šiandienai biggrin.gif

Baklažanų rutuliukai su Mimolette įdaru ( receptas su gaminimo eiga)


20~22- čiai rutuliukų

Reikės:

* 3 didelių baklažanų
* 100 g tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 arbat. š. smulkintų petražolių
* 1 arbat. š. smulkinto baziliko
* 120 g maltų džiūvėsių
* 1 kiaušinis
* 2 sutrintos skiltelės česnako
* 1/2 smulkintoporo
* šlakelio alyvuogių aliejaus
* 1/2 valg. š. druskos
* 1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų

Įdarui : ( nebūtinai)

* kvadratėliais pjaustyto Mimolette sūrio

user posted image

user posted image

user posted image


Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.

Nuplauti ir pulupti baklažanus.
Supjaustyti griežinėliais, sudėti ant aliejumi pateptos kepimo skardos ( ar ištiestos kepimo popieriumi) ir pastatyti kepti 45 minutes iki baklažanų griežinėliai dailiai paruduos (apkeps).

Kol vėsta baklažanai : giliame inde suberti tarkuotą Parmezano sūrį, maltus džiūvėsius, sudėti smulkintas pertažoles ir baziliką, sudėti trintas česnako skilteles ir smulkintą porą, įmušti kiaušinį.

Viską išmaišyti, pagardinti druska ir maltais pipirais.

Atvėsusius baklažanų griežinėlius sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės.
Gautą tyrę supilti į sausų ingridientų mišinį - viską labai gerai išmaišyti / išminkyti.
Delnuose suformuoti blynelius.
Į vidų įspausti po gabaliuką Mimolette sūrio. Suformuoti rutuliukus paslepiant sūrio gabaliuką rutuliuko viduje.

Pastatyti kepti ~ 25 min. iki rutuliukų paviršius lengvai ir gražiai apskrus.

Nepalikti kepti per ilgai , nes rutuliukai gali perdžiūti.
Išimti iš orkaitės ir uždengti aliuminine kepimo folija iki patiekimo.

Patiekti su šviežių daržovių salotomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Teja_Bella @ 2011 09 23, 15:47)
deti miltus ar bulviu krakmola?

taigi rašo, kad miltus ax.gif
aš tai krakmolą dedu verdant, o kepant miltus.
Atsakyti
Musu siandienos pietus kaip is tarybiniu laiku valgyklos smile.gif Kepiau iprastus kotletus ir prisiminiau apie matyta say7 recepta.Recepto autore teige:"kotletu skonis kaip is darzelio laiku" .Nepamenu koks tu darzelio kotletu skonis,bet pabandziau.Puikiai tinka kai lieka nedaug farso ar kaip pigiai pavalgyti smile.gif

Kotletai su juoda duona

user posted image

Reikes:

maltos mesos(dejau kiauliena ir vistiena)
juodos duonos

mesos ir duonos santykis pagal originalu recepta turejo but 60%duonos 40% mesos.As dejau mazdaug 40 duonos,kita mesa

pora skilteliu cesnako
1 kiausinis
1 svogunas
pienas
prieskoniai
dziuveseliai

user posted image

Duonos riekeles uzmerkiau piene.Blenderiu sumaliau kiuasini/svoguna/cesnaka.|Duona nuspaudziau.Visus produktus gerai ismaisyt su mesa.Formuot kotletukus,voliot dziuveseliuose ir kept keptuveje.Garnyras aisku bulviu kose ir baltas grietines/sviesto/miltu padaziukas
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 09 23, 17:28)
Kotletai su juoda duona


Duoną naudojote su pluta, ar plutą nuėmete?
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 09 23, 18:28)
Musu siandienos pietus kaip is tarybiniu laiku valgyklos  smile.gif

labai gundanciai atrodo tik dar kad visai tarybiskai butu man burokeliu reikia bigsmile.gif
Atsakyti