QUOTE(vassara @ 2011 10 28, 12:34)
sveikutes,
gal kuri turit koki recepteli is kepeneliu? pvz kepenu apkepas arba vyniotinis su kepenelem?

MB jas megsta, noreciau pradziugint
Mano mėgstamiausi - kepenų paštetas ir kepenėlės su obuoliais, vartoju veršienos kepenėles, bet tinka ir kitos.
Paštetas
0,5 kg kiaulienos šoninės,
0,5 kg kepenėlių,
dvi morkos,
trys svogūnai,
druskos, kvapiųjų ir juodųjų pipirų,
20 gr. sviesto.
Šoninę verdame 20 minučių po užvirimo, išgraibome, nupilame stiklinę sultinio į atskirą indelį, likusiame sultinyje verdame 5 minutes po užvirimo verdame kepenėles, išgriebiame. Tada viską - šoninę, kepenėles, morkas ir svogūnus - sumalame, sumaišome su sultiniu, dedame druskos ir pipirų, viską sukrečiame į kepimo indą, galima suvynioti į folgą ir kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.
Kepenėlės su obuoliais
0,5 kg kepenėlių;
du svogūnai,
du vidutinio dydžio rugštūs obuoliai, druska, pipirai.
Apkepiname supjaustytus svogūnus, nedideliais gabalėliais supjaustome kepenėlės, apvoliojame jas miltais ir sudedame kepti, kepame neilgai, pamaišant, kokias 5 minutes, kad kraujas nesisunktų, sudedame prieskonius, tarkuotus obuolius, uždengiame ir patroškiname 10 minučių
Papildyta:
QUOTE(Finna @ 2011 10 29, 17:06)
Visada darau Į tokias ir kitokias apkepėles visada dedu tik apvirtas bulves (apverdu apie 10min.). Čia gal ir nuo bulvių rūšies priklauso, nes kiek esu kepusi tarkim vištieną su daržovėm ir bulvėm (pagal tą patį receptą, vieną kartą visai gerai iškepa, kitą kartą ir po dviejų su puse valandų vidus žalias

)
Vištą kepate dvi su puse valandos?